Inlägg

Inlägg som Dredd har skrivit i forumet
Av Dredd
Skrivet av plunn:

Jo men vi alla är väl klart nojjiga över situationen.

Jag blir mest upprörd när du bara skriver ner saker utan källa som enbart skrämmer en massa läsare. Var hittar du alla synpunkter?

Sen sitter vi alla i samma båt så vi måste bara samsas.

Jag hänvisar till källa i majoriteten av mina inlägg.

Av Dredd
Skrivet av ToddTheOdd:

Så som du skriver så är det så du uppfattas. Två exempel.
HJÄLP!!!! Det är massa bilar i Stockholm på diverse ringleder.
HJÄLP!!!! Varför är det ingen som kan säga hur det är med immuniteten! Jag vill ha svar nu!!!!

lol nej inte alls. Tolka det inte som det, jag vill ändå lyfta saker som ändå hör till ämnet. Jag vet inte vart du fick Hjälp ifrån men jag är inte förvånad.

Jag har sett ett ökat behov av er att försöka överdriva mina inlägg, men jag förstår att det beror på rädsla.

Av Dredd
Skrivet av ToddTheOdd:

Bra där. Innan du hetsar upp dig så här nästa gång du tror dig ha hittat något nytt eller blir rädd så gör en sökning på det hela istället för att skriva något om det först. Ta reda på information själv först alltså.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/smit...

"Ebolavirus är ett RNA virus som tillhör virusfamiljen filovirus som orsakar blödarfeber. I samma virusfamilj ingår Marburgvirus. Det finns fem varianter beskrivna." Se där, en helt annan familj av virus alltså. Bra information. Kanske inte ska ta och jämföra med HIV då?

"Genomgången infektion ger immunitet, men det är oklart hur länge skyddet består och mot vilka typer det skyddar mot." Se där #2. Här har du något som funnits under många år och de kan ändå inte säga 100% säkert hur det är med immuniteten. Kanske något att ta till sig när man vill ha reda på exakt hur det är med covid-19 nu efter några månader? Kanske något att ta till sig?

Källa: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/smit...
Fast det är ju FHM så det kanske inte är en giltig källa?

Ja precis, ett virus som funnits under många år och man kan ändå inte säga hur det är med immuniteten...

Jag är inte upprörd, sluta påstå det.

Av Dredd
Skrivet av ToddTheOdd:

Det här tror jag du kan resonera dig fram till själv och du bara tar dig tid och tänker efter lite och inte bara hetsar upp dig och försöker hitta det värsta som kan hända och sin spinner vidare på det.

Jag är inte upphetsad eller upprörd, om ni tror det så läser ni mina inlägg i helt fel tonläge. Jag är väldigt lugn och sansad över den absurda situation vi alla är i.

Av Dredd
Skrivet av ToddTheOdd:

Så du tycker det är magstarkt att dra alla virus över samma kam? Att däremot inte använd sig av virus som är nära besläktade utan dra till med HIV som jämförelse är helt ok däremot?

Jag förstår att folk har ett stigma mot HIV, personer som är uppväxta på 60-70-80-90 talet. Men det är faktiskt ett Virus som alla andra Virus.

Blir man immun emot SARS om man haft det? blir man immun mot Ebola om man haft det? jag vet faktiskt inte svaret, jag måste undersöka saken. Vad jag vet så finns det iaf inte ännu ett Ebola vaccin.

Av Dredd
Skrivet av plunn:

Nu yrar du igen, HIV undertrycks/botas för 99,9% av alla!

HIV undertrycks/botas med hjälp av medeciner, är det någon som blivit helt botad samt utvecklat immunitet mot HIV när de väl slutat med medicinerna?

Av Dredd
Skrivet av jempa:

@Dredd:

Från EU:s smittskyddsmyndighet, med källhänvisningar:

https://www.ecdc.europa.eu/sites/default/files/documents/covid-19-rapid-risk-assessment-coronavirus-disease-2019-eighth-update-8-april-2020.pdf

Kan bara gissa att man utgår från immunitet iom att andra virus ger det och kroppen bildar antikroppar.

Jo jag såg när Tegnell uttalade att "andra virus fungerar såhär, varför skulle Covid vara annorlunda" HIV är ett virus också antar jag? immuniteten där saknas vad jag vet. Så att dra alla Virus över samma kamm är nog lite magstarkt imo.

Av Dredd

Kan du peka på någon specifik information på den sidan som avhandlar ämnet? immunitet dvs.

Av Dredd
Skrivet av plunn:

Citat FHM

Kan man smittas flera gånger av det nya coronaviruset?

Det är oklart hur länge man kommer att vara immun. Utifrån tidigare erfarenheter så är bedömningen att immuniteten varar så länge att man inte kommer att smittas fler gånger under en och samma säsong.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbr...

Vad baserar FMH det uttalandet på? Vilka studier?

Av Dredd
Skrivet av plunn:

Varför då?

Vi måste ju upp till en flockimmunitet dvs minst cirkus 60% av alla eftersom vi inte har några botemedel. Eller tror du att Finland ska förbli stängt?

Stängningen är ju enbart för att se till att sjukvården hinner med. Virusets grunddödstal kan ingen göra något åt.

Kan du ge en källa på att man blir immun efter man haft Viruset?

Av Dredd
Skrivet av lorgix:

Viruset kommer att fortsätta spridas så länge det finns människor att smitta. Inga åtgärder kommer att ändra på det.

Saken är den, om det går att bli infekterad av det här flera gånger så kommer den här attityden leda till en slags "meat grinder" där fler och fler dör.

Åtgärder som skulle ändra det är då ett fungerande Vaccin eller fungerande Medeciner/Motmedel.

Av Dredd
Skrivet av plunn:

Njau, blir inte ritktigt klok på Olsen? I början såg jag Tegnell som en knäppgök och Olsen som klart trovärdig med sitt "Förbered er på det värsta men hoppas på det bästa"..

Olsen spetsar till det som jag ser i onödan och nu med mer facit samt ha lyssnat på Giesecke/Tegnell så är de klart trovärdiga för mig själv.

Vad i facit är det som du tycker har varit bra hittils? i det facit jag tittar i så har vi dödstal inrapporterade varje dag den här veckan som ligger runt 100 personer. Det är ju det som är facit om något.

Av Dredd
Skrivet av gabriel15:

https://www.zerohedge.com/geopolitical/south-korean-scientist...

Vet inte om någon nämnt detta men de tror att de som friskförklarats kan bli sjuka igen.

Låter som raka motsatsen till tignells 5 dagarsversion.

Här är en Video där en herre går igenom lite nyheter gällande immunitet :

Om videon inte startar vid 17:12 bläddra fram till den timestampen för att komma direkt till immunitets biten.

Tycker förövrigt att det är konstigt att man inte har kunnat verifiera att man blir immun efter man har haft viruset efter så pass "lång tid". Det bör ju vara en studie om någon som bör ha haft prioritet.

Men visst allt är väll inte svart och vitt här i livet, många faktorer som spelar in förmodar jag.

Av Dredd
Skrivet av plunn:

Jo och det är mycket bra att man nu kollar det här mha mobiloperatörerna.

Ja med hjälp av spårningen av mobiltelefonerna kommer man nu kunna konstatera ännu ett "Fail"

Tur att dom införde mobiltel spårningen... Jättebra. Med hjälp av informationen de får ut ifrån mobiltelefon spårningen kommer man nu kunna rikta mer specefik information samt rekommendationer till folk under nästkommande pandemier och det är ju ändå bra.

Trist alltså, tom Kungen gick ut och vädjade till att folk skulle hålla sig hemma.

Av Dredd

https://i.imgur.com/EIqJ9rW.jpg

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/vQ7bbm/mycket-trafik-fra...

Ser ut som många inte respekterar rekommendationen om att stanna hemma i Påsk. Ganska puckat i min mening, varför skulle man inte lyda rekommendationen? Vi är i en unik situation som nästan inga levande har upplevt förut men ändå kan man inte sitta hemma en påsk.

Av Dredd
Skrivet av Hurtigbullen:

Jag har för mig jag läste någon annanstans att smittsamheten klingar av rejält efter typ 5 dagar. Jag har dock ingen referens eller koll på om det stämmer.

Jo, men det gällde hur länge man har viruset i kroppen.

Av Dredd
Skrivet av Frispel:

Det här är lite intressant. För mig hade en vettig reaktion varit något i stil med:

"Undrar vad han egentligen menar med att säga att man bär på viruset i ungefär 5 dagar, det finns ju uppenbarligen de som är sjuka betydligt längre än så samt rapporter om att folk bär viruset i kroppen under lång tid."

Det är rimligt att tro att vår statsepidemiolog faktiskt har koll på detta och antingen säger fel siffra och/eller syftar på något annat som han inte säger.

Du väljer då istället att formulera dig på ett sätt som inte fokuserar på sakfrågan: "Undrar vad han menar?" utan snarare går in på att förlöjliga honom: "haha, han har ingen koll!". Jag tolkar detta som att du verkar mer intresserad av misstänkliggöra och förlöjliga Tegnell än att förstå vad han pratar om. Följdfrågan jag ställer mig då är - varför är det viktigt?

Nu lägger du ord i folks mun, mitt inlägg kommenterar precis det han sa på presskonferansen. Finns enormt många motstridiga uppgifter om att 5 dagar är i extrem underkant. Menar du på allvar att han sagt fel siffra? och detta vet du? högflygande spekulationer ifrån din sida som även märks av i hela ditt inlägg.

Håll dig även till att diskutera sakfrågan, och spekulera inte allt för mycket om mig som person.

Av Dredd

Anders Tegnell på dagens presskonferans "Man bär på Viruset i ungefär 5 dagar".

Oj! det var faktiskt helt annat än vad jag läst ifrån utländska källor. Det är ju sensationsnyheter verkligen positivt!

Samtidigt som det ligger folk på intensiven veckovis med Corona samt Rapporter ifrån utomlands på att man kan testa positivt även efter 5 veckor.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-03-12/coronaviru...

Av Dredd

De siffrorna lär ju lagga en hel del med. kommer ihåg en tidigare diskution gällande intensivvårdintagna som presenterades på https://www.icuregswe.org/data--resultat/covid-19-i-svensk-in...

Satt och tittade på ett specefikt datum där siffran var 13st nya intensivinskrivna, ett par dagar efterråt så var siffran på samma datum 20+

Av Dredd
Skrivet av sKRUVARN:

Men nu får du nog ge lite mer information kring detta "det har nu planat ut" citat. Kanske gärna en källa att detta var baserat på den kurvan kring dödsfall? För om jag som inte missminner mig så gällde detta utlåtande situationen i Stockholm, och jag antar att det är baserat på Regionenes rapportering kring hur många som söker vård.

edit:

Är det detta du syftar på?

"Kurvan i Stockholm har planat ut på sistone medan antalet bekräftade fall ökar på andra håll i landet, enligt Tegnell.

– Inte en dramatisk ökning alls men möjligen är vi på gång med ett skifte, där huvudfokus i epidemin flyttar sig, säger Anders Tegnell."

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/pLel81/coronafallen-plan...

"Det ser ut att ha planat ut" "Platå" - citatet är ifrån gårdagens presskonferans, du får leta efter den själv, blev osäker på nu om han pratade om dödsfall eller antal verifierade smittade. Har för mig att det var dödsfall men kanske inte var så.