Inlägg

Inlägg som hd_Jehu har skrivit i forumet
Av hd_Jehu

@Sisyfos: Okej, det var som fan! Tack för svaret.

Den är tämligen dammfri, men det är kanske dags att blåsa ur den rejält. Processors arbetstemperatur maxar på 70 grader just nu (nästan 30 grader i huset dock, så det lär ju bidra). Kanske dags för en formattering också, så kanske det blir lite bättre fart igen.

Av hd_Jehu

Vad är orsakerna till försämrad prestanda över tid?

Hej,

Införskaffade mig en ny PC för 11 månader sedan. Nedan är en jämförelse av resultat i Fire Strike då jämfört med nu. Jag har inte trixat med klockfrekvenser på varken GPU eller CPU under dessa 11 månader. Naturligtvis förstår jag att hårdvara försämras, men vad är de främsta orsakerna? Finns det även orsaker relaterade till mjukvara som skulle kunna motverkas?

https://image.prntscr.com/image/55Rso41UQhiLt4YEhPI7ZA.png

Testresultat 1, 2016

https://image.prntscr.com/image/DSKcQ4kqSfe6v5azoIrbrg.png

Testresultat 2, 2017

PS. Jag är tämligen oteknisk, så lekmanna-mässiga förklaringar/tips fungerar bäst!

Av hd_Jehu
Skrivet av Kaz:

Behöver den innan jul. Efter det kan jag lika gärna vänta ytterligare ett år..

Är det något superviktigt LAN-party du ska på över Jul? Blev hemskt nyfiken varför du ska köpa en monsterdator men MÅSTE ha den innan Jul, annars kan du lika gärna vänta?

Av hd_Jehu

@njanja: Denna länken tar dig till en förklaring hur du gör det: http://blog.contextures.com/archives/2010/09/03/conditional-f...

Av hd_Jehu
Skrivet av gustavwester:

(Skriver från mobilen, kan redigera så det blir bättre när jag är vid min dator igen)

Hej

Har haft problem med rainbow six siege. Ibland så får jag något konstigt pixel fel. Detblir lixom typ rader med konstiga pixlar..?
Jag har bara upplevt detta problemet i just RSS men det är kanske för att ja bra kört RSS på senaste tiden? Vad vet jag

Jag får problemen kanske 1 utav 15 matcher, Men dom gångerna det händer är det sjukt störigt.

Någon som vet vad som kan vara problemet? Och hur jag löser det?

Har förövrigt en skärm med 2560x1440 144hz skärm

Lägger till bild i en Edit strax

edit: här kommer en bild: http://imgur.com/a/nxUf6
Edit 2: haha ignorera kablarna, ny setup

Den där typen av artefakter brukar vara drivrutinsrelaterat. Vad har du för GPU? Har du de senaste drivrutinerna?

Av hd_Jehu
Skrivet av aniron:

Vad spelar grabben som kräver specialstol?

Jag är glad att jag inte är 10 bast och din son.

Av hd_Jehu

@saigon: Har ingen koll på Fallout mods, spelade igenom det första veckan när det släpptes. Däremot tänkte jag tipsa om Bioshock-serien om du gillar temat 50, 60-tal!

Av hd_Jehu
Skrivet av Fisken1986:

Jag har jobbat som tidningsbud..för det lilla man får jämtemot det man offrar...är det absolut inte värt det..

Jag jobbade 6 dagar i veckan, KL 01:00-06:00..under 2 district delade jag ut tidningar..fick ca 2000:- i månaden..och på köpet fick jag 2st defekta knäleder pga att springa i ca 800 trappor 6 dagar i veckan under 14 månader.

Vänta lite nu... Du tjänade 2000:- för 5h/dag och jobbade 6 dagar i veckan? Så du tjänade typ 15:- /timmen?

När jag extraknäckte som tidningsbud under studierna tjänade jag 140:-/h.

Av hd_Jehu

Dark Souls III

Av hd_Jehu

@kelthar: Jag har också undrat detta, dock utan att försöka leta svar. Såvitt jag vet (med min kraftigt begränsade överklockningskunskap) så kan man inte öka multipliern och fortfarande ha igång Intel Turbo-jox. Men nån expert här på forumet kanske vet om det finns något sätt.

Av hd_Jehu

@Maldergho: Okej, tack för svaret! Kan värt att prova flytta spelet till SSD då, så kanske block dyker upp lite rappare i fjärran. Trodde bara att spelet var sådant, tanken slog mig aldrig att det kunde vara hårddisk-relaterat. *Slår mig för pannan*

Av hd_Jehu
Skrivet av Leyer:

SSD är ett måste för minecraft, den behöver dock inte vara så stor.

Varför är en SSD så viktigt för Minecraft? Det är väl ett väldigt simpelt spel med korta ladd-tider? Eller missar jag något här?

Av hd_Jehu
Skrivet av MinscS2:

5-6 timmar? Då är du inte ens klar med tutorialet än ju.
Witcher 3 är lite småsegt i början.

Detta gäller för många spel. 5-10h är absolut minimum för att få en bra uppfattning av många större spel. Sen finns det förstås spel som brister direkt pga av olika personliga preferenser, men många gånger tror jag att folk (inklusive mig själv) avskriver vissa titlar lite för snabbt.

Av hd_Jehu

Battlefront(kanske köpte det 2015...?) Spelade typ 10 timmar.

Battlefront 1... jag menar Battlefield 1. Spelat nästan 2000h BF4 men i BF1 tog nöjet slut efter cirka 5h.

Smyger in bästa köp: Rainbow Six 300h ren glädje än så länge och ser fram emot år 2!

Av hd_Jehu

Vi som väntar på antagningsbesked

Hej,

Med bara några timmar kvar till antagningsbesked för VT17 börjar så undrar jag om det är någon mer som sitter och väntar smått nervöst? Eller kanske väntar med bestämd självsäkerhet?

Har själv sökt ett dussintal kurser (ekonomi, logistik och management) då jag till våren behöver läsa 7,5hp vid sidan om C-uppsatts.

Hade varit kul att höra vad folk sökt, hur nervös väntan är, vad de hoppas att det hela ska leda till på lång sikt osv.

Av hd_Jehu
Skrivet av v1lle:

Du gör narr av personer som vågar använda sig av kritiskt tänkande samt ifrågasätta saker och ting som vi alla bara tagit för givet utan anledning.
Det vi kallar bevis och fakta är bara sådant vi fått höra av andra, sett på TV, läst i böcker osv. Vi har inte sett dessa fakta och bevis med egna ögon.

Att jorden är rund är inget "alla bara tagit för givet". Det är ett faktum som bevisats om och om igen, efter att "alla" faktiskt tagit för givet att jorden är platt.

"Det vi kallar bevis och fakta" är bevis och fakta så länge det följer vedertagen vetenskaplig metod. Om du själv studerat så borde du i alla fall ha grundläggande kunskaper om det här. Eller kastade dina lärare alla dina bevis i soporna när du själv presenterade resultat, med en kommentar om "det här tror inte jag på, det har jag inte sett med mina egna ögon"?

Edit: http://ju.se/hlk/utbildning/kurser.html?courseCode=LVMR27&sem...
En sådan här liten kurs skulle kanske kunna vara bra att titta närmre på.

Av hd_Jehu

Humm.. Står det inget om misslyckade försök (dvs. eventuella intrångsförsök) i mailet så är det nog inte det som är orsaken. Jag har dock aldrig fått något sådant mail, så känns inte heller som nån standard-påminnelse.

Av hd_Jehu

@pepspep: https://www.komplett.se/product/815653/datorutrustning/bildsk...

Ett alternativ kanske, om du letar 1080p G-Sync. Har själv denna skärm.

Av hd_Jehu

@v1lle: Eric Dubay: "A magical force called gravity holding us to the underside of this spinning ball. It's all just brainwashing..."

*Alla astrofysiker är del av hemlig "psykopat-klubb" (Dubays ord) som vill förslava världen...*

Vilken lirare.

Edit: Efter att tittat på hela videon, som bara är en lång rad av korkade argument som enkelt kan motbevisas även av mig själv som lekman (vars högsta utbildning i fysik är två kurser på gymnasiet för 15 år sedan) så förbehåller jag mig rätten att säga: Idioti.

Jag förvånades, genom nästan hela videon, av hur korkade argumenten var. Jag tänkte hela tiden; "han kan ju inte tro på det här själv!" I slutet av videon avslöjade han sig dock som en religiös dåre, vilket förklarade saken.

Av hd_Jehu

@xpanterx: De montera inte minnen över 2133Mhz för att de vill kunna garanteri stabiliteten i systemet. Angående viktbegränsningen på kylare så är det pga. risken för fraktskador.