Inlägg

Inlägg som hd_Jehu har skrivit i forumet
Av hd_Jehu

@Dezpite: Jag vet inte hur stor skillnad det är på high/ultra men 250-300 fps låter extremt optimistiskt. Jag kört själv i7 6700k / GTX 1070 och ligger runt 100-120 på ultra settings.

Han kanske utgör ett klassiskt fall av "jag kollar min max-fps precis när jag spawnar och säger att det är min genomsnittliga fps i ett forum".

Av hd_Jehu
Skrivet av Dezpite:

Fick detta, 14 420 i Firestrike 1.1.

http://www.3dmark.com/3dm/16088458?

Det ser fullkomligt normalt ut, har för mig att jag själv får 19200 graphics score med mitt MSI GTX 1070. Vad jag kan se inga konstigheter med physics score heller!

Av hd_Jehu
Skrivet av Dezpite:

Hej. Har köpt och byggt en ny dator nyligen. Det är följande komponenter.

I5 6600K
Msi aero 1070
16gb ddr4 2400mhz
500gb samsung ssd

Jag kör mycket cs och overwatch. I cs kör jag upplösningen 1920x1080 och ligger på allt mellan 150-350 fps.
Tycker jag borde ligga på stabila 300fps+ med denna datorn.

I overwatch har jag cirka 140 fps med high settings och 100% res scale.

Vad kan problemet vara eller är det kanske inget problem?

Hej!

Om du snittar cirka 140fps high settings i Overwatch så är allt som det ska. Det låter som helt rimliga siffror för dina specs. Om du fortfarande är osäker så rekommenderar jag att köra en benchmark, t.ex. 3DMark (Firestrike) och jämför med andras resultat. Finns mängder av trådan här på forumet där folk postar sina resultat med liknande specs som dig.

Vad gäller CS kan jag inte svara på dock, eftersom jag inte har någon erfarenhet alls om vad som är rimliga siffror där.

Av hd_Jehu

@Matte.mhk: Alltså... Jag har läst en kurs i databaser och det var inte direkt igår... och jag har lite svårt att få grepp om din faktiska fråga. Men rent spontant känns det som att du bara behöver två relationstabeller, t.ex. "låt_förekommer" (för relationen album - låt) och "medverkar_i" (relationstabell för att koppla artist till album).

Alltså... åter igen, har bara läst 7,5hp databasteknik och kan egentligen inte ett smack. Så fort någon annan svarar i tråden kan du glömma detta inlägg.

Av hd_Jehu

@Coreco: Om era skoldatorer inte tillåter nedladdning av mjukvara utan admin-behörighet är det nog bäst att låta bli och använda skoldatorn till vad den är avsedd för. Spela kan du göra hemma på fritiden, fokusera på plugget du

Av hd_Jehu

@Zober: Är inte så insatt i hur mycket vassare Kaby Lake kommer vara, men själv hade jag siktat på att på en Black Friday i7 6700k. Säkert nån/några butiker som komma ha 10-20% billigare. Kanske mer med lite tur!

Av hd_Jehu

@Zober: i7 6700k klarar OBS x264 galant, inklusive Twitch chat, bot(ar), YouTube/Spotify osv. öppet Och eftersom x264 ger bästa möjliga kvalitet så tycker jag att det är en väldigt värd uppdatering.

Av hd_Jehu

@Slabby: @Slabby: Okej, så Utopia var inte så svårt som jag trodde! Jag minns att jag gick upp typ 05.30 varje morgon och väckte familjen med det skrikande modemet för att ha möjligheten att skicka iväg min armé två gånger per dag haha

Av hd_Jehu

@Dreijer: Vi verkar ha samma spelhistorik Jag spelade det där också, men kan precis som ovanstående inte heller komma på vad det heter... Någonting med "Ops" kanske... Finns nånstans långt bak i hjärnan men får inte fram det.

Edit: Eftersom jag tog Soldier of Fortune så lägger jag också upp en, kanske är svårt. Kanske är lätt. Vet inte hur populärt detta var (eller kanske fortfarande är?) Själv spelade jag det mycket cirka 1999-2000.

https://scapecarabao.files.wordpress.com/2015/01/prince.jpg

Av hd_Jehu

@Dreijer: Soldier of Fortune!!! Jävlar vad jag älskade det spelet när det kom ut. Spelade det om och om och om igen!

Av hd_Jehu

@Klyrre: Eftersom du fick dom så billigt så skulle jag säga att de är värda varenda krona. Att betala 2000+ kronor för dem är för mycket dock. De krånglar gärna, både i mic och ljud (bland annat får min sambo missljud om hon sitter för nära routern), samtidigt som de gärna kopplar ifrån emellanåt och sitter ganska dåligt på huvudet (iaf på en mindre modell av huvud).

Av hd_Jehu
Skrivet av AMD-FX:

Sämst är möss med kula punkt slut!!

Det fanns ju något väldigt tillfredsställande med att ta ut kulan och dra loss det smått klibbiga dammet, lägga i kulan och känna glidet dock!

Av hd_Jehu

Alltså... 18 x 15cm? Där får du nog tänka om, ifall du inte vill ha detta: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=924766

Och om du ska ha ett gaming-tangentbord borde du nog börja bry dig, iaf lite, om mekaniskt eller ej.

Edit: Såg nu att du ändrat inlägget och att du vill ha ett mekaniskt tangentbord och tagit bort de extremt restriktiva måtten.

Av hd_Jehu

@Linushe: Humm... jag har haft samma musmatta/musmattor i några år nu och inte upplevt att de försämras avsevärt trots ganska hårt slitage. Rent spontant känns din mätmetod lite osäker, att dra streck i paint... haha
Du borde börja med att ta något förbaskat rakt och dra linjer med musen, så du ser till att du utesluter den mänskliga faktorn från mätningen. Finns säkert mjukvara för att testa musens precision också, dock inget jag har erfarenhet eller kunskap om.

Av hd_Jehu

@jamenvisst: Det där är en länk till Windows 10 på prisjakt.

Av hd_Jehu
Skrivet av boxerz:

@hd_Jehu:
Hmm ok. Kör pro Moderkort o 1070 gtx då.... fan dyrt med lite nöje ^^

Det stavas "mycket" nöje

Av hd_Jehu
Skrivet av boxerz:

@Guybrush82:

Aa ok. Kanske värt och kännar på det dyrare kortet då och köra på ett gtx1060 nu sen köra SLI när det blir billigare. Vet inte om det är mer lönsamt o presterar bättre än satsa på ett GTX 1070 bara på engång...?

GTX 1060 har inte stöd för SLI: 1070 och 1080 har dock.

Av hd_Jehu
Skrivet av Sinery:

Koppla ur alla dina ljudenheter.
Avinstallera din nuvarande drivrutin.
Googla vilket moderkort du har och ladda ner den senaste drivrutinen från tillverkarens hemsida och installera.
Koppla i USB kontakten och lyssna på din musik.

Om det inte blir någon skillnad när du trycker på 7.1 knappen så är dosan trasig och du behöver returnera varan, 7.1 knappen borde också byta färg.
7.1 gör en jävla skillnad på ljudet och du kan inte missa det.
Du behöver ingen extra mjukvara eller inställningar för att 7.1 ska funka... inte för att du borde använda det till att börja med, men det kan ju alltid vara roligt att leka med.

Om du läser hela mitt första inlägg så ser du att jag hör skillnaden och att jag mycket väl vet vilket moderkort jag har (står även i min signatur) och att detta stödjer 7.1 virtual surround. Det fungerar alltså, frågan är just nu egentligen bara hur jag får åtkomst till Nahimics kontrollpanel för att kunna justera saker och ting. Men ska prova avinstallera Realtek igen, kanske säga åt min dator att glömma/radera alla gamla ljudenheter och plugga in igen efter ominstallation av Realtek.

Av hd_Jehu
Skrivet av Molotov:

Förklara gärna lösningen

Skickades från m.sweclockers.com

Lösningen är att låta det vara som det är.

Får leva med att inte komma åt Nahimic, men 7.1 fungerar i alla fall. Är dock väldigt fundersam på var "högtalarkonfiguration" tog vägen från Realteks kontrollpanel... Men misstänker att den konfigurationen var kopplad till någon inaktiv uppspelningsenhet på datorn (har en hel bunt inaktiva/frånkopplade som jag inte vet vad fasen det är, t.ex. NVIDIA HDMI Output (Port 2), Realtek Digital Output, Realtek HD Audio 2nd output osv.) Som sagt, kan inte ett smack om ljud... Kört på Siberia V2 sen dom lanserades fram tilll för ett par dagar sedan och har aldrig innan konfigurerat något ljud annat än volym upp/ned.

Av hd_Jehu
Skrivet av Sinery:

Om du inte kan höra skillnad mellan 7.1 av och på från ditt headset så är antigen dosan trasig eller du halvdöv.
Clouds 2 är bara plug and play och dess 7.1 funktion är hårdvarubaserad och behöver ingen mjukvara.

Som jag förstår så är Nahimic bara ett mjukvarubaserat 7.1, likt Razer Sorround som är skräp.
Sen så är Cloud 2 implementation av 7.1 också skräp.

TL;DR: Använd ingen virtual surround, det du har tillgängligt är skräp.

Tack för ett meningslöst inlägg med felaktig information om ett headset du uppenbarligen inte har någon som helst erfarenhet eller kunskap om.

Löst det hela på egen väg i vilket fall.