Inlägg

Inlägg som Naki har skrivit i forumet
Av Naki

Intressant fråga. Har inte något bra svar. Men förutom SWIFT så används väl SEPA i Europa. Så en tanke skulle kunna vara att man tagit det minsta som alla standarder tillåter. Fast det svarar inte på frågan varför det verkar skilja på web och i appar.

Av Naki
Nytt bud: 500 kr 2st Fibaro Smoke Sensor + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Naki

Rätt trevliga kollegor men i övrigt känns det mer som de gör sitt bästa för att vi alla ska sluta så snart som möjligt.

Av Naki
Skrivet av pacc:

Verkar finnas A7 luftrenare för 1190:- fortfarande via denna länken,
https://www.electrolux.se/promotions/corpdeals/?page=1&sort=h...

Kolla om det finns koder typ EXTRA5 MOTHERS10 också, vet ej vart de kom ifrån.

Inte för mig dock utan jag får bara "Tyvärr kunde vi inte hitta några produkter baserat på dina valda filter".Går jag via länken på Benify får jag 22 resultat, men en A5 för 1897 verkar vara billigaste luftrenaren där så jag får väl leta vidare.

Av Naki
Skrivet av Othello123:

Direktlänk som kanske eller kanske inte funkar till luftrenaren är:
https://www.electrolux.se/homecare/air-comfort/air-purifiers/...

Har köpt två stycken till ungarna. De verkar nöjda men det är ju alltid svårt att avgöra hur bra de är.

Tack, tyvärr verkar jag inte lyckas få den billigare än 2447 nu. Men rabatten på den kanske upphört.

Av Naki
Skrivet av Othello123:

Det funkar fortfarande på Electrolux med en corpdealspromotion via Benify. Bland annat en luftrenare för 1199 som annars kostar...2690 enl prisjakt (också det priset på hemsidan).

https://www.electrolux.se/promotions/corpdeals/?page=1&sort=h...

Hittar den inte men blev lite sugen på en Pure 500 om man kunde få ner den lite mer än 1722kr.

Av Naki
Skrivet av underwatch:

Någon som vet om det finns blåa kvar? I lagerstatus på hemsidan verkar det bara vara färgen "coral"

I Uppsala City-butiken hade de visst 4 blå vid lunch varav jag och en annan kille köpte varsin. Fick fråga vad jag ringde med, men inget problem att jag inte var befintlig kund.

Av Naki

Men Schibsted äger väl inte Pricerunner? Dock verkar de sedan ett år tillbaka vara intresserade av att sälja av Prisjakt. Kanske något för Sweclockers att gå ihop och köpa.

https://www.breakit.se/artikel/31877/schibsted-utvarderar-pri...

Av Naki
Skrivet av SimpleDino:

TRADERA: https://www.tradera.com/item/596310857

Blir fan yr av att läsa igenom annonsen.

En liten teaser:
”Nypris 11699 SEK, AMD Ryzen Threadripper 1920X”

Tur att du inte kopierade annonsen för om man läser han Tradera-profil så....

Citat:

Kopierings skyddat innehåll i alla mina annonser, det kommer att beivras om någon kopierar innehållet i annonserna vi lägger ut här på Tradera.
Att kopiera innehållet som TEXT och Bilder jag har ute, kommer anmälas direkt.

Av Naki
Av Naki

För att samma taktik gjorde användare vänligt inställda till att uppgradera från Windows 7 till 10?
Har provat 11:an men känner inte att det ger mig något mervärde att uppgradera till den. Ligger hellre kvar på tian och ser om det blir något Windows 12. MS brukar lyckas bättre varannan gång och sämre varannan så...

Av Naki

Backup med Veeam till Samba

Brukar köra Veeam Agent for Windows för att göra backup till USB-disk. Har fungerat utan problem. Men nu skulle jag vilja skicka dem till en samba-share istälet. De börjar bra och den skapar en katalog på min samba som heter samma som jobbet, men sedan kraschar den med:

2023-05-18 16:33:07 :: Error: Failed to save backup meta to '\\sambaserver.lan\zshare\Backup\Veeam\Job Windows\Job Windows.vbm'. Access is denied. Failed to open file [\\sambaserver.lan\zshare\Backup\Veeam\Job Windows\Job Windows.vbm_tmp]

Jag kör Ubuntu 22.04 på samba-maskinen och Windows 10 på Windows-maskinen. Jag kan öppna \\sambaserver.lan\zshare\Backup\Veeam utan problem i Explorer. Jag har provat att sätta nobody.nogroup som ägare till \zshare\Backup\Veeam på samba-servern och även göra chmod 777.

Hitar inte något vettigt i loggarna tycker jag och eftersom detta är en gratisversion så får jag ingen hjälp från Veeam. Är det någon som kör något liknande och har tips på vad som kan vara fel?

Av Naki

Ny barndator på budget

Har en 11-åring som snart blir 12 varannan vecka. När han är här har han en enklare stationär dator med i5 gen9 och gtx1650. Spelar mest lite Roblox/Minecraft och tittar på Youtube.
Han har nu önskat sig en att ha även de andra veckorna. Jag tänker mig något i ett mindre chassi med samma eller bättre prestanda för max 7000kr, helst ner mot 6000. Exklusive skärm, men jag ogillar att pilla med processorer då jag lätt blir orolig att böja pinnar. Övriga komponenter kan jag nog sätta ihop om det behövs.

Av Naki

Fungerar 32" till 60c skrivbord?

Har ett tag funderat på att skaffa en 4k skärm till hemmakontoret Har haft svårt att bestämma mig men har nu mer eller mindre fastnat för en modell som finns i 27" och 32". Har en NUC och en Dell Latitude 5421 med MX450 som jag hoppas ska kunna driva den. Men problemet är att skrivbordet är ett gammalt IKEA Galant på 120x60cm och jag blir därför orolig att 32" ska bli för stort. Undrar därför om någon som kör en sådan setup(32" + 60cm skrivbord) kan dela med sig av en bild?

https://www.ikea-club.org/cache/zoo_images/d/d48717c42e35ee287fa...

Av Naki
Skrivet av RVX:

Försöker tyda meningen kring nätaggregatet...:D
Osäker? 150kr begagnat? Köpte han den själv begagnat eller vill han bara påpeka återigen att det är en begagnad dator man köper av honom.
Herregud

Kan också vara att han är osäker på om det är 500W eller om han köpte det för 150kr eller om det ens finns något...

Av Naki

Kan https://h2testw.en.lo4d.com/windows vara ett alternativ för at visa den faktiska lagringen?

Av Naki

Löser Edifier R1280DBmitt problem(eller i alla fall ett av dem)?

Har en lägenhet som kan beskrivas som V-formad. I \-delen har jag sovrum och hemmakontor och i /-delen är köket och vardagsrummet. I mitten finns toaletten.

I kontoret har jag en dator med Windows. Kör en hel del möten via t.ex. Teams och ibland vill jag gå till vardagsrummet för att kolla upp något eller hämta en kopp kaffe i köket. Jag vill då på ett lätt sätt kunna ta med mig ljudet och höra vad som sägs. Behöver jag säga något kan jag dock gå tillbaka till datorn.
Likaså lyssnar jag mest på musik via datorn, men vill gärna kunna fortsätta lyssna om jag går ut till vardagsrummet.
Lyssnar även en del på musik via mina telefoner, en iPhone och en Pixel. Kör mest med Android nu och vill gärna kunna strömma ljudet till en separat högtalare för att få lite mer kräm i ljudet än från mobilhögtalaren.
I vardagsrummet har jag även en LG OLED och det skulle vara trevligt med en eller fler extra högtalare för att få bättre surroundkänsla.

Skulle därför gärna vilja hitta ett par diskreta högtalare som kan fungera för detta på budget runt 1-2000kr. Fastnade lite för dessa då jag tror de kan passa in i övrig möblering. Men har också tittat på t.ex. Sonos Roam.

Av Naki

Behövs Game Pass för Minecraft Legends?

Dum fråga kanske men sonen vill ha Minecraft Legends. Ser att det finns på Game Pass, men fungerar det även utan det om man köper bara spelet? Har ett minne av att det var något annat spel han ville ha tidigare som helt vägrade fungera utan Game Pass.

Av Naki
Skrivet av SLARVA:

Hoppas verkligen ingen tror på hans skitsnack…

https://www.tradera.com/item/592521700

Imponerande samling sökord han slängt med. Söker jag efter en dator med ett 3090 och hittar hans dator kommer jag säkert bli extra sugen på den fast den har ett 1060.... eller inte.

Av Naki

Hade gärna sett att det fanns möjlighet att använda små ikoner också som på Windows 10 för att få ner storleken. Visst, det går att fulhacka men blir sällan snyggt.