Inlägg

Inlägg som Naki har skrivit i forumet
Av Naki
Skrivet av Murvar:

Drömläge att skapa en ny sida inspirerad av classic. Om någon skulle vara intresserad av att skapa en som open source finns det en frivillig utvecklare här

Bra initiativ! Skulle också kunna tänka mig att hjälpa till fast det var ett par år sedan jag utvecklade.

Av Naki
Skrivet av mc68000:

Ny banner på Prisjakt Classic!

Prisjakt Classic stänger den 31 oktober

Vi byter login-system på Prisjakt och det innebär också att Prisjakt Classic stängs. För att behålla ditt användarkonto på Prisjakt behöver du ha en aktiv mejladress registrerad på kontot. För att uppdatera din mejladress: logga in och gå till inställningar i din profil. Läs mer om login-bytet i vår FAQ. Gå till Prisjakt.nu för att fortsätta jämföra produkter, priser och butiker – för bättre beslut.

Jag förstår inte riktigt varför bytet av loginsystem måste innebära att classic stängs. Kan förstå om man bara vill implementera det nya systemet för "nya" Prisjakt. Men varör kan inte classic vara kvar så får man gå till nya om man vill göra något som man behöver logga in för

Av Naki

Väntar också på Windows 12. Historiskt så har varannan Windows varit OK medans varannan varit mer... meh. Känner inte att 11 är någon större uppgradering för mig så jag kan köra på med 10;an.

Av Naki
Skrivet av Ozeroun:

Får inga problem med samma torrent med utorrent

Har inte haft samma problem med qbittorrent, något som uppstått senaste

Såg nån lista på tänkbara fel, inget stämde

Så varför fungerar det med utorrent men inte qbit?

Skriver qbittorrent och utorrent till samma katalog? Till samma disk?

Har du möjlighet att prova ta bort den aktuella torrenten från qbittorrent och lägga tillbaka den den efter att du flyttat eventuellt nedladdad filer som hör till den?

Av Naki

49" versionen av dina andra TV verkar vara 60Hz. https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q70-q70r-qled

Av Naki
Skrivet av Kent:

Förstår inte syftet med skärmen, märklig placering iom. den kommer blockeras av koppen/benen. Visst kan man stirra på den innan och efter man har gjort en dålig kopp kaffe, men varför skulle man göra det? Främsta syftet med skärmen är säkert att spamma LG-relaterad reklam...
Designen är väl halvcool bortsett från när den sprutar diarré i en kaffekopp

Sedan hela grejen med att mixa Nespressos ofta genomusla kaffepods låter helt ointressant. Visst finns det tredjepartspods som ska hålla högre nivå, men då ser jag inte behovet av att mixa.

Skrivet av RVX:

@Naki
Nej tack, jag vill inte ha en kaffemaskin som dubbeljobbar som rymdstation
Känns som världens gimmick uppåt tusen.

Nu låter ni lite negativa, men jag är nog benägen att hålla med. Är dock fascinerad av bilden på Kickstarter där den ser att huka sig ner för att verkligen pressa ut kaffet.

Av Naki
Skrivet av jnsson:

Du kan stänga av personliga annonser och det om det är det du är orolig för

Oroar mig vet jag inte. Har stängt av det mesta av det på mitt Schibsted-konto och ublock tar en del. Försöker dock förstå om det finns något för mig att vinna på att slå ihop dem.

Av Naki

Har ett Schibsted-konto för blocket som "blocket@mindomän" och ett Prisjakt-konto som "prisjakt@mindomän". Så jag antar att det inte gör så stor skillnad om mitt Prisjakt-konto blir ytterligare ett Schibsted-konto. Men finns det någon fördel för mig som användare att slå ihop dessa när Prisjakt byter? Förutom möjligheten till single sign-on som jag aldrig känt ett behov av och att kunna ge Schibsted mer data att sälja till annonsörer?

Av Naki

Visst är det 2.5"? Lite intresserad, men vad skulle det gå på att skicka dem?

Av Naki

Någon som har ett bra tips på att få bukt med ohyra på chili-plantor? Har ett par, snart ett år gamla plantor i köksfönstret. De verkade trivas bra där till en början, men har på sistone varit lite hängiga och nu när jag tittar närmare på dem så verkar de fått bladlöss.
Ska ta och städa av i fönstret och duscha av dem men finns det något annat man kan göra?

Av Naki

Känner mig lite negativ idag, men blir lite förundrad över Saknar dock AVX stöd. Har inte typ alla i7:or haft AVX sedan andra generationen eller tänker jag helt fel?

Av Naki

Rekommendation för A3-utskrifter?

Känner någon gång om året att det skulle vara kul att skriva ut någon bild jag tagit i A3-format för att ha som tavla.
Kollade runt lite på Prisjakt och en bläckstråle som klarar A3 verkar som minst kosta 2-2500kr. Men eftersom det är en bläckstråle så har den säkert torkat igen tills nästa gång jag vill använda den.
Den billigaste laserskrivaren jag hittade som klarar A3 gick dock på 11000 och såg gigantisk ut.
Googlade lite på att beställa utskrifter verkar kosta från 50kr plus frakt per bild plus att jag då behöver skicka iväg bilden med oklar information om vad som kan hända med den efter utskriften. Men det kanske ändå är det mest ekonomiska sättet? Men vart bör man vända sig då? Finns det andra sätt?

Av Naki
Skrivet av jnsson:

Vad för fall?

Kanske detta:

Citat:

“Google is trying to hide its true intentions behind a pretext of privacy,” the suit continues. With Privacy Sandbox, “Google does not actually put a stop to user profiling or targeted advertising — it puts Google’s Chrome browser at the center of tracking and targeting.”

https://www.theverge.com/2021/3/16/22333848/google-antitrust-...

Av Naki
Av Naki
Skrivet av nimbus:

"This offer is only available for new subscribers." - visas för befintliga prenumeranter

Synd. Köpte Zelda på Elgiganten i maj, fick en betalningsbekräftelse och tänkte inte mer på det. Nu idag har de skickat mig ett kvitto på den transaktionen med dagens datum. Har dock ett par månader kvar av det erbjudande man fick med PS5, men det vore trevligt om man kunnat fylla på med några månader till.

Av Naki
Av Naki

Hittade denna https://sftpcloud.io/tools/free-ftp-server om du bara vill testa. Ingen aning om hur den är dock. Annars, vad är det du vill göra?

Av Naki

Rekommendation för fotobackup

Har en 12+ år gammal QNAP NAS som jag börjat sortera upp mina bilder till med hjälp av Photoprism. Importkatalogen är på runt 1.2TB och när jag tagit bort dubbletter så har jag fått ner det till strax under 600GB.

Idag när jag kom hem kände jag en stark kemisk lukt och efter lite letande ser jag att min NAS är avstängd och strömkontakten bakpå har smält. Hade två diskar i en RAID1 så förhoppningsvis bör jag kunna ta ut bilderna från dem. Om inte så får jag börja om och gå igenom alla hårddiskar och minneskort jag använt genom tiderna igen. Så jag är inte jätteorolig för det än även om jag inte hunnit kolla hårddiskarna ännu.

Men, det är rekommenderat att ha en backup på annan plats. Jag har funderat lite på Backblaze, men inte kommit så långt i mina funderingar där ännu. Kom inte riktigt överens med Google Photos, men har funderat lite på extra utrymme hos Onedrive. Såg även att min ISP Telia har något moln i samarbete med norska Jottacloud, men har inte hunnit titta så mycket på det än.

Så, vad rekommenderas egentligen nu för tiden? Vill ha en säker lagring så inte bilderna kommer på avvägar utan att behöva mixtra med kryptering allt för mycket med den overhead det innebär. Får också gärna ha en rimlig kostnad.

Av Naki

100 plus frakt för Aeotec Z-Stick 7?

Av Naki

Jag antar det är svårt att få den till Uppsala, men vad är det för konfiguration på T20?