Inlägg

Inlägg som Schluug har skrivit i forumet
Av Schluug

Jag stämmer in i skaran som hoppas på OLED vid release, men jag tror nog inte att det kommer bli så. Jag kommer nog att köpa en vid release ändå, främst då jag inte har köpt en OLED av den nuvarande, så jag vet inte hur mycket bättre den är

Av Schluug
Nytt bud: 1 000 kr Kan tänka mig att köpa DJI drönaren som paket. Hämtar i Linköping
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Schluug

Galet! Old-me minns att jag köpte ett 256MB SD-kort till en av mina första digitalkameror och jag tror att det kostade en bra bit över tusenlappen omkring 2002-2003 någonstanns.

Av Schluug

Personligen så kommer jag köra 100% luftkylt vid nästa bygge. Jag har bara kört AIO-kylare, ej custom loop som du föreslår här. Mina erfarenheter är att det har varit en del strul och aldrig varit riktigt nöjd med ljudnivån. Alltid någon fläkt eller pump som låter, vattenblock som ärjar igen m.m. En bra dimensionerad luftkylning är så mycket mer problemfri över tid.

Av Schluug

Jag gick från ett Fractal R5 till NXZT H1 (mini ITX) och kommer defninitvt gå upp i storlek igen till nästa bygge. Små chassin blir ofta en stor kompromiss när det gäller luftflöde, temperatur och ljudnivå.

Av Schluug
Skrivet av Pågenbröd:

Kostar den mer än 4000:- är det rent skräp.

2017års prolle, enda 'moderna'' från 2023 är väl rDNA3 gpu'n.

Du får nog ta det där x2 ungefär skulle jag gissa. PS5 säljer fortfarande ganska bra så det finns inget som motiverar Sony att dumpa priserna.

Av Schluug

Ja, galet nog så innehåller många påkostade hembio-förstärkare (reciever) radiodel 2023. Det vore intressant att se hur stor del av användarbasen som utnyttjar radiofunktionen..

Av Schluug

Damn you sticky keys! Stäng av det om du ska testa pinball-spelet..

Av Schluug

Jag väntar nog på en eventuell 2:a. Jag kan inte riktigt se behovet för en SD ännu, då Switchen till viss del fyller det behovet för mig men om de släpper en uppdaterat SD2 med OLED kommer jag nog att slå till.

Av Schluug
Skrivet av cracko:

Ser kanske lite bättre ut men det ska nog mätas mot Starfield 2 snarare än Starfield.

Sant, men Starfield har ju 7-8 års utvecklingstid baserad på en gammal/befintlig spelmotor. Så vad Star Citizen åstadkommit är åtminstone visuellt ganska imponerande. Men måste tillägga att fortfarande är skeptisk till vad Star Citizen kommer att vara vid release, om det blir någon..

Av Schluug

Jag har varit skeptiskt till Star Citizen från i princip dag ett, men videon ovan tyckte jag såg rätt bra ut. Det ser ut som ett bättre Starfield.

Av Schluug
Skrivet av Petir2:

Tjeenare

Klisterlappen på förstärkaren är borta numera

Skönt att höra! Nu kan jag sova bättre.

Av Schluug

Snyggt jobbat! Bort med klisterlappen på receivern bara

Av Schluug
Skrivet av landahl:

På vilket sätt är den utdaterad?

Ganska många, listan kan göras lång. Den får ju jobba rejält i ToTK och framraten är bedrövlig i vissa scenarion när det händer mycket. Skulle gissa att den sjunker under 20fps då och då. Ett nytt chipset med stöd för DLSS skulle vara perfekt. Snabbare/större internlagring hade också varit trevligt.

Av Schluug
Skrivet av Meurik:

Visste inte att Elder Scrolls eller Starfield var Blizzard-spel...?

Har du nått belägg för att Microsoft sagt att Bethesda spel inte skulle bli exklusivt för Xbox/PC? Äger de företaget, får de släppa det till precis vilken plattform de vill (eller inte släppa, beroende på situationen).

Märkligt att dessa diskussioner alltid berör Sony och/eller Microsoft. Men Nintendo då? När ska de släppa på sin exklusivitet, så man kan spela Mario, Zelda m.fl på Playstation, Xbox eller... PC??? I en perfekt värld ska det inte behöva finnas nån exklusivitet för vilken plattform man väljer att spela spelen på. Men vi lever tyvärr inte i en perfekt värld.

Jag avslutade ju min mening med att jag väldigt gärna hade spelat senaste Zelda på min PS5. Switchen är otroligt utdaterad vid det här laget..

Av Schluug

Trams! Även om jag såklart förstår att syftet är att sälja konsoller och Gamepass så är det ett tråkigt men ganska väntat beslut. Tänk om jag hade kunnat lira Zelda: Totk på min PS5:a..

Av Schluug

Jag tycker att ni borde förtydliga i artikeln att det endast gäller för externa skärmar. Jag som steam-deck nybörjare tog för givet att det var för den inbygda skrämen. Trevlig tillägg dock.

Av Schluug
Skrivet av Dennisen:

Grafiken ser ju inte bra ut alls här, eller är det på någon konsoll??

Jag håller mer om att det inte ser riktigt 2023 ut.. men svårt att på vilken hårdvara och build detta är utan mer information. Animationer osv. såg väldigt mycket ut som jag förväntat mig, klassikt Bethesda på gott och ont.

Av Schluug
Skrivet av Blupparen:

Oof. Nu börjar det bli dags för ny gpu. 1080 klarar ju knappt minimumkravet.

Samma här. Det börjar verkligen bli dags att byta ut gamla GTX1080 men jag håller mig nog ett tag till och hoppas på vettiga erbjudanden runt Black friday. Just Starfield känner jag att jag kan vänta lite med att spela.

Av Schluug

Som en som jobbar med PCB-layout är jag inte avundsjuk på stackarna som ska behöva klämma in detta på nya moderkort i kombination med hög prispress överlag. Drygt 50 ampere (600W@12V) kräver rätt mycket koppar i PCBt.. och som ni säger så kommer kommande grafikkort troligen inte vara mindre törstiga.