Inlägg

Inlägg som reinholdsson har skrivit i forumet
Av reinholdsson
Skrivet av giplet:

Jag gillar inte foreach, för den gör en kopia på varje objekt när du loopar. Med en string är det kanske inget större problem, men om det är ett mer avancerat objekt så tar det ju en stund att göra kopian.

Det stämmer inte. "The iteration variable corresponds to a read-only local variable with a scope that extends over the embedded statement." https://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa664754%28v=vs.71%2...

Testa till exempel

class Program { static void Main(string[] args) { var p1 = new Person { Name = "aaa" }; var p2 = new Person { Name = "bbb" }; var persons = new List<Person> { p1, p2 }; foreach(var p in persons) { p.Name = "changed"; } Console.WriteLine(p1.Name); } } public class Person { public string Name { get; set; } }

Av reinholdsson
Skrivet av zxhosting:

Är det inte? Hur kan man fixa det?

Använd HH istället för hh

https://msdn.microsoft.com/en-us/library/8kb3ddd4%28v=vs.110%...

Av reinholdsson
Skrivet av KolvBulten:

ja får väll prova de

Men känns ändå lite surt när skivan e ny och den inte fungerar ;/

Förekommer att nya skivor är defekta med.

Av reinholdsson

Teraset verkar inte sälja Ducky med ANSI, det var det som var poängen med hela tråden. Även om den inte var specifik för just Ducky. Dock såg jag att Teraset säljer Topre Realforce med ANSI.

Av reinholdsson

Europeiska butiker med mekaniska tangentbord med ANSI-layout

Söker efter europeiska butiker som säljer mekaniska tangentbord med ANSI-layout.

De jag hittat än så länge:

  • Datordax.se - Säljer das keyboard

  • keyboardco - Säljer Filco och Matias

Någon som vet om andra butiker?
Har exempelvis inte hittat någon som säljer Ducky, och de butiker som jag frågar har varit ovilliga att ta hem

Av reinholdsson
Skrivet av Fetskaft:

Ja! Jag tror det är den kraftiga värmeutvecklingen som fått det att lossna. Antingen så har något lim löst upp eller så har batteriet svält.

Så här såg batteriförbrukningen ut från i förrgår kväll till igår kväll.

http://i.imgur.com/zsb9RJs.png

Avinstallerade och installerade Candy Crush på nytt igår kväll och så här så förbrukningen ut till idag. Klart mycket bättre, men fortfarande så drar Candy Crush batteri i bakgrunden.

http://i.imgur.com/ZyCKLhS.png

Spelet drar ju våldsamt med batteri. Jag har inte spelat många minuter men spelet står för största förbrukningen. Inte så konstigt iofs med den värmeutvecklingen, energin måste ju komma från någonstans.

Om du trycker på app-namnet har du möjlighet att stänga av att appen får köras i bakgrunden.

Skrivet av museo12:

Mest nyfiken...
Finns det någon smartwatch som funkar med någon windows mobil?

Skickades från m.sweclockers.com

Microsoft Band bör rimligtvis fungera ganska bra. Kraftigt begränsad tillgång på dem än sålänge dock.

Av reinholdsson

Du kan åka på både tull och moms.

Av reinholdsson
Skrivet av KimTjik:

Som redan kommenterats är Truecrypt inte öppen källkod, däremot är det fritt och har varit populärt på flera plattformar. Den här artikeln innehåller lite enkla förklaringar till varför vissa (mig inkluderat) valt bort Truecrypt och t ex valt Tcplay (finns tyvärr inte för Windows).

...

När det gäller openssl var problemet inte att det är öppen källkod, än om vissa med egenintressen gärna exploaterar den vinkeln. Det tragiska med openssl-säkerhetshålet är att en mängd vinstdrivande företag dragit nytta av att openssl är fri och öppen mjukvara men struntat blank i att engagera sig, göra ett jota för att hjälpa till och stödja utvecklarna ekonomiskt. Det är den verkliga förklaringen.

Utvecklarna har inte gett upp utan har under flera år jobbat hårt för att tillhandahålla openssl. Tyvärr finns det många utsugare som gärna ser andra jobba gratis och sedan pekar finger när något går fel och utvecklarna av openssl har gått på knäna.

Det beror väl lite på vilken definition av open source man använder. Källkoden har varit tillgänglig, men de har haft ett eget licensavtal.

Av reinholdsson

Inkpot tycker jag är riktigt trevligt.

Av reinholdsson

Om du inte har en fördröjning större än interval någon annanstans kommer if-satsen aldrig vara sann, och har du det kommer den alltid att vara det. Du tänkte rätt från början, men som jag tidigare beskrivit togs ingen hänsyn till overflow.

Av reinholdsson
Skrivet av KeVVa:

Tack för en utförlig förklaring - Tanke inte så långt!

Men vi ändrar ju previousMillis i varje loop. Så egentlige kan man väl bara fastna i en iteration och inte i en lång loop på 50 dagar! Eller har jag fortfarande fel?

Det är denna kod jag syftar på,

if(currentMillis - previousMillis > interval) { previousMillis = currentMillis; //spela musik här }

previousMillis ändras endast när skillnaden currentMillis - previousMillis är större än interval, vilket enligt tidigare beskrivning i värsta fall kommer ske först efter 50 dagar.

Av reinholdsson
Skrivet av KeVVa:

De må vara så men variabeln ifrån millis() overflowar själv efter 50 dagar och börjar om ifrån noll enligt dokumentationen. Det är väl bara en petites, och inget som påverkar programmet. Dock så drar det mycket minne!

Koden kommer ifrån arduinos tutorial och där castar de inte, jag castar inte heller i min kod.
http://arduino.cc/en/Tutorial/BlinkWithoutDelay

Edit: En arduino long variabel använder ca. 4 byte. Det var mindre än vad jag trodde. Arduino uno (ATmega328) har 2kB ram!

Låt säga att du jämför mot millis() varje millisekund. När den råkar ut för overflow blir värdet 0. Låt oss säga att du satte previous millisekunden före, värdet på den är alltså (2^32)-1. Vid den tidpunkt då millis slår över till 0, kommer din jämförelse 0-(2^32-1) bli väldigt stort negativt. Det kommer alltså dröja 50 dagar innan din if-sats är sann och det som är i den utförs, eller med maximal otur som i exemplet kommer den aldrig utföras då skillnaden mellan millis och previous aldrig kan bli större än noll.

Om du istället castar resultatet till en osignerad long, som inte kan hålla negativa tal kommer det stora negativa talet (som har sin mest signifikanta bit 1) att betraktas som ett mycket stort positivt tal, med andra ord kommer if-satsen att vara sann och previous kommer att "följa med" värdet på millis. Den enda störningen är att förväntad fördröjning kan bli något kortare.

Så, även om det kan betraktas som en petitess är det en väldigt enkel sak att fixa.

Av reinholdsson
Skrivet av KeVVa:

Det är som är krångligt med arduino, man har bara en tråd.

unsigned long currentMillis = millis(); long intervall = 5000 if(currentMillis - previousMillis > interval) { previousMillis = currentMillis; //spela musik här }

Problemet är att när currentmillis och previousmillis blir för stora så kommer programmet inte fungera, om inte annat kräver det mycket minne!

En annan variant vore att räkna på en variabel. Den ger dock inte exakt tid!

Int i = 0; Void loop() { //do something If(i > 5000) { //play music i = 0; } //räkna upp i varje varv i++; }

Du får experimentera dig fram!
Sorry för den fula koden men sitter på surfplattan!

För att förtydliga, detta inträffar när du får overflow på variabeln, vilket resulterar i att du i

if(currentMillis - previousMillis > interval)

subtraherar ett väldigt stort tal från ett väldigt litet, vilket innebär att det tar väldigt lång tid innan villkoret > interval uppfylls. Lösningen till detta problem är mycket enkel, det är bara att casta resultatet till en unsigned long, vilket innebär att det negativa resultatet istället kommer att betraktas som ett väldigt stort tal.

if ((unsigned long)(currentMillis-previousMillis) > interval)

Av reinholdsson

Om du inte hade fördröjningen på 5s mellan iterationerna skulle du få bättre responsivitet, men utan att ha någon vetskap om ljud-enheten kanske fördröjningen är nödvändig av andra skäl?

Om så, skulle du istället kunna låta den "stå kvar" i det senast uppspelade ljudet så länge som tiden underskrider 5s genom att använda exempelvis millis(), men att byta läge om distansen ändras.

Av reinholdsson
Skrivet av Smygbas:

Är det inte så att man kan stänga torrent-klienter genom att stänga portar på nätverket? Troligtvis har dom blockerat torrentklienter för att det finns mängder av upphovsrättsskyddat material på ex. The Pirate Bay, och för att hålla upp hastigheten på nätverket.

Kolla med admin på din skola, och förklara vad du ska ladda ner, om det nu är lagligt. Dock brukar lagligt material vara hyfsat lätt att få tag på, utan torrentklienter.

Nej, oftast används port 80 som fallback. Däremot kan man inspektera trafiken på port 80 och skilja vanlig http-trafik från torrent, men det kräver mer resurser.

Av reinholdsson
Skrivet av Telepati:

Jag har inte fått det där mailet som skulle ge ytterligare 20 gb på Skydrive? Någon mer som inte heller fått det?

Jag har ju redan 230, så det kanske är därför, men det tror jag inte.

Kollat din email för livekontot?

Av reinholdsson

Någon som provat Storage Made Easy? (http://storagemadeeasy.com/) Då borde man kunna använda gratisalternativen från flera leverantörer och på så sätt få mer kombinerat. Dessutom har man spridit riskerna på flera.

Av reinholdsson

Om detta stämmer verkar det bli en hel del fina finesser i wp8.1
http://www.wpcentral.com/windows-phone-81-new-features-reveal...

Av reinholdsson

Julklappar är avskaffade, så 0 kr. Tar bara tid och det blir ändå att man frågar alla vad de vill ha och då får de precis det. Med andra ord kan alla köpa vad de själva vill istället för att tvingas önska något.

Av reinholdsson
Skrivet av Gibbe:

För det ska man inte ge upp ambitionen.

För övrigt är Kunskapskanalen och UR kick-ass!

Det finns ingen nyhetsrapportering som är ovinklad, inte ens i teorin.