Inlägg

Inlägg som reinholdsson har skrivit i forumet
Av reinholdsson

Windows vill inte starta

Kom på att jag inte villa ha en 80 gb partionerad i 4 olika enheter, så jag tog bort tre och gjorde dem till 1. Nu är det uppdelat så här:
C: 5 gb (ntfs)
D: 71gb (ntfs)

Men nu vill inte windows starta längre. Efter den svarta windowsbilden (xp kör jag) så får jag upp en blåskärm som det står "error in nopaging.." nånting sånt där, felet sägs ligga i ntfs.sys . Vad ska jag göra? löser en formatering av C: problemet? undviker det helst då jag har data på c som jag helst inte vill ska förloras. Tänkte gå in på xp skivon o formatera om D till Fat32, o se om det hjälpte. Men när den ska visa diskarna får jag upp samma blåskärm. Vad ska jag göra?

Av reinholdsson

jag kör på samma upplösning som det är default, vad det nu är. I cs kör jag på 800x600 och har 100 fps konstant typ förutom dessa "låsningar" eller fps drops eller vad man nu ska kalla dem.

Eller kan det vara nätagget? jag har 300w. Men som sagt det blir värre efter ett tag som datorn stått på. Kolla 3dmark resultaten så ser ni, körde testen i en serie.

Jo. ny information gällande grafikkortsproblemet. Jag upptäckte när jag spelade gamla MOHAA (medal of honor) att ljudet buggade sig samtidigt som skärmen stannade, kan det vara så att det är ljudets drivrutiner det är fel på? eller att det rent utav är ett sunkigt ljudkort? (Jag har det inbyggda AC'97) Sen kan jag även säga att när jag sköt i bilen i mohaa såg jag att flamman på vapnet bytte färg innan det hängde sig. Tyder detta på något?

Av reinholdsson

Ok, men det går inte att se värmeproblem med typ motherboard monitor eller liknande? funderar på att skruva isär zalmankylningen och se om den sitter löst eller liknande, eftersom det skickats på posten. Dock så köper jag väll ddr-minnen snart så jag kan slänga i mitt Epox kort och rpova med, så får vi se hur det går.

Av reinholdsson

De jag testat e counterstrike och Call of duty, men som sagt, det verkar inte som att det hackar för att det är mycket som händer på skärmen, då jag märkt detta då jag sprungit och kollat i backen i Call of duty.

Av reinholdsson

Jo, men om du ser 3dmark resultaten så minskar dem, men det beror kanske på för lite minne menar du? har iofs bara 384 mb sdram nu (skall köpa ddr snart så jag kan använda mitt Epox 8rda+)

Så värmen har inte med det att göra alls? Kände vid fläkten som blåser ut, och den luften var ganska sval, så man tycker inte det borde va värmen. Men så kom jag på att den passiva kylaren kanske satt fel, men då borde ju fortfarande luften som blåses ut vara varm.

ja jag vet inte, men tack för svaret, kanske hjälper dessa ytterliga uppgifter dig att ge ett mer specificerat svar (om det går ).

Min dators spec:
AMD Athlon XP 2400+ (t-bred) @ 2,0 ghz
MSI-kt2 combo
384 mb sd ram
Asus GeForce4 Ti4400 (original klock)
80 gb WD @ 7200 rpm

Av reinholdsson

problem med GF4 Ti4400

Har lite problem med mitt grafikkort. Om jag spelar ett spel ett tag så går detbra i början, men allteftersom så börjar det med jämna mellanrum hacka i några millisekunder innan det fortsätter som vanligt, först tänkte jag om det var för att spelen var för grafikkrävande, men jag har upptäckt att det inte alls behöver hacka just då det är mycket aktiviteter i spelet, utan när man bara springer så märker man av det.

Testade 3dmark 2001. gjorde 3 försök. Första fick jag 9200, sen fick jag 9126 o sen 8960.

Är detta ett värmeproblem? Just nu sitter det en zalman passiv kylare på, och i chassit har jag 4 chassifläktar (1 in, 1 ut och 1 som blåser på graffet samt 1 som ligger på golvet och blåser runt lite)

Av reinholdsson

Men om man använder amerikanska proxies, finns det ingen risk att man får amerikanska polisväsendet eller liknande på sig? o dessa e ju inte o leka med direkt

Av reinholdsson

körde du klockat när du hade trasig fläkt? Om du spelade under tiden borde du märkt om det blev för överhettat eftersom det blir missfärgade polygoner då.

Av reinholdsson

jag lade på mitt plexi med cirka 1 cm marginal runt hålet, sen drog jag smältlim runt kanten mot plåten..

Av reinholdsson

jag skulle nog satsat på ett gf4 4200. Jag funderar själv på att köpa ett sådant, eller 4600 senare. Var dock tvungen och ha ett graffekort och köpte då temporärt ett 5200 o det e helskit... så mycket skit har inte samlats på ett o samma kort på länge

Av reinholdsson

en kopia på routerns status:
---------------------------------------------
Status

You can use the Status screen to see the connection status for the Broadband Gateway's WAN/LAN interfaces, firmware and hardware version numbers, and the number of connected clients to your network.

INTERNET

WAN IP 192.168.2.2
Subnet Mask 255.255.255.252
Gateway 192.168.2.1
DNS 192.168.2.2
Secondary DNS 0.0.0.0
Connection Type Dynamic IP

GATEWAY
IP Address 192.168.1.1
Subnet Mask 255.255.255.0
DHCP Server Enabled
Firewall Enabled

INFORMATION
Connected Clients 0
Runtime Code Version V1.02
Boot Code Version V1.01
LAN MAC Address 00-0A-CD-07-96-67
WAN MAC Address 00-10-DC-DF-5F-1D
Hardware Version R01
Serial Number 0336001259

Av reinholdsson

Lord Kurgaz: Jo, enligt routerns manual måste du ställa in det.

Pointman: ursäkta mig då!!

Jamzo: Jag har kollat runt lite. Fick lite hjälp av en på en irc kanal, han sa att jag skulle testa att köra modemet på PPPoE men sen ställa in routern på dynamic/static ip. Ett till fel han påpekade var att jag skulle ställa in datorernas gateway till ip:t till routern, vilket inte jag visste och som inte stod i den dåliga manualen till routern. Med detta skall jag inom kort (efter att jag gått ut med hunden ) göra ett nytt försök. Återkommer med information om hur det gick

Av reinholdsson

kan tillägga att modemet har sparat alla uppgifter och loggar därför in själv

Av reinholdsson

I datorn har jag ställt in att ipt skall vara 192.168.1.2 och nätmasken skall vara på 255.255.255.0

Jag har läst manualen men för mig är den bristfällig och på internet finns det inte något mer att läsa på företagets hemsida.. problemet kvarstår

Av reinholdsson

Problem med router

Jag har just fått ADSL (äntligen)

Jag var för en tid sen inne på komplett och beställde en router från ST lab. Nu har jag lite problem att få den att fungera.

Det funkar utmärkt att vara själv på bredbandet, med modemet direkt kopplat till datorn som nu. När jag sen kopplar in modemet till routerns WAN port och sen kopplar första porten på routern till min dator så vill inga internetapplikationer fungera.

Om jag öppnar internet explorer så står det sidan kan inte visas.

Om ni vill veta lite specifikationer för modemet så:
xDSL/Cable Broadband Router
Managment: Web browser
Protocols: ARP, DHCP, ICMP, NAT, TCP/IP
Supports cable modems and xDSL modems (Dynamic/Static IP, PPPoE, PPTP)

jag har den just nu inställd på PPPoE för att modemet är inställt så nu.

Min internetleverantör är Spray

Av reinholdsson

Jo, Geil, när du nämner det brukar det stå att svchost.exe avslutas av nån underlig anledning, skall snart installera senaste servicepacken, tack för hjälpen ni som svara!

Av reinholdsson

problem med win2000

När jag suttit och surfat en stund så slutar vissa funktioner att fungera normalt, ex kopiera->klistra in, och man kan inte klicka på java länkar eller länkar som leder från sidan eller öppnas i ett annat fönster, ex forumlänkarna. När jag sen gick in och kollade i kontrollpanelen satt rullisten i mitten. Är det någon som vet vad det är för fel? Jag installerade win2k igår, så det är inte länge sen formatering. Sen kollade jag hårddisken med f-secures senaste uppdatering och den hittade inget som hjälpte problemet.

Av reinholdsson

jag mailade komplett, och de sa att de skulle fungera. På moderkortets hemsida står det "• Supports up to Athlon™ XP 2600+ or higher processor" så då lär det ju ska funka.

Av reinholdsson

frågan var om det fungerade tillsammans!

Av reinholdsson

processor + moderkort frågor.

Hej!

Funderar på att uppgradera min dator nu och har med det några frågor.

Jag funderar på att köpa detta moderkort:

MSI KT2 Combo-L Hovedkort Socket A
KT266A, ATA/133, ATX, LAN, SD & DDR

( http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_... )

samt denna processor:

AMD Athlon XP2400+ 2.0 GHz 266 MHz bus
Socket A (Thoroughbred) processor
( http://www.amd.com/products/cpg/athlon/index.html )

Fungerar dessa utmärkt ihop beträffande hastighet, bus osv.?

Min andra fråga är om den fungerar med mitt nuvarande chassi,
som är till min nuvarande dator, AMD duron 750mhz Socket A,
ASUS A7V-E (VIA VT8363(KT1339)+VIA VT82C686B)

beträffande strömförsörjning, format etc. ?

finns det förövrigt några kompatibilitetsporlbem med dessa komponenter, GeForce2MX 64mb, Soundblaster Audio PCI

tackar på förhand.