Inlägg

Inlägg som Khers har skrivit i forumet
Av Khers
Skrivet av Lodisen:

Du menar alltså att Ducky inte gör ordentliga tangentbord?
Vad menar du med fullt programmerbart? In och confa firmware för PCBn själv eller?

Det är en begränsad utgåva och går inte direkt ned i pris.
https://www.ebay.com/itm/Ducky-Year-of-the-Dog-Limited-Editio...

Går ju alltid att köpa ett och sälja vidare.

Nej, jag är måttligt imponerad av Duckys tangentbord. Visst, de är helt klart klassen bättre än det generiska skräpet från Corsair m.fl., men det betyder inte att jag tycker att deras tangentbord nödvändigtvis gör sig i en högre prisklass. Betalar jag nära nog 3kkr för ett tangentbord förväntar jag mig lite mer. Exempelvis möjligheten att på något vis kunna konfigurera tangentbordet helt enligt hur jag önskar; något samtliga tillverkare av tangentbord som är mindre än fullstora borde erbjuda, snarare än att som Ducky bestämma att användaren vill ha dedikerade knappar för delete, page up och page down i kolumnen till höger.

Gällande tangentbordet du länkat kan jag inte säga annat än att jag inte direkt är förvånad över att ingen nappat på erbjudandet sedan i september. Det faktum att någon försöker sälja ett tangentbord på ebay för ett pris ingen är villig att betala säger näppeligen någonting om tangentbordets värde. Det säger bara någonting om vad tangentbordet inte är värt. Om vi istället tittar på vad tangentborden faktiskt sålts för ser vi att de flesta genomförda affärer på ebay ligger mellan 2 och 3kkr. Jag skall villigt erkänna att det är väsentligen mer än jag hade trott någon skulle vara villig att betala, men det är inga ~6kkr.

Av Khers

För de pengarna kan man köpa ett ordentligt tangentbord som inte ser ut som skräp och dessutom är fullt programmerbart och som du kan välja och modda brytare till efter eget behag; varför skulle jag vilja ha det där åbäket?

Av Khers

https://i.imgur.com/tJ2LHhr.jpg

LZ MP, nixies och Cherry OG dyesubs.

Av Khers
Skrivet av dorf_se:

Noxary X60 som jag bestämde mig för att fixa den tveksamma anodiseringen på och lät cerakota i den fantastiskt namngivna bazooka pink. Pastellrosa hade jag kallat den, men men.

Av Khers

Ett rosa tangentbord:

https://i.imgur.com/6vXliEa.jpg

Av Khers
Av Khers

Jag kör inte VPN men eftersom Netflix tycker att jag borde ha VPN med den IP jag har bannar de mig i alla fall. Tack Netflix.

Av Khers
Skrivet av stoneyrock:

Ser riktigt nice ut! Vad fick du betala? Jag kom _aldrig_ överrens med ErgoDox, kör Matias Ergo Pro som daglig driver idag men man kan aldrig ha för många tangentbord. Skicka gärna uppdatering när du använt det ett tag..

Jag svarar dig här istället, för att hålla den andra tråden fokuserad på bilder.

Det korta svaret är att jag inte använt keyboardiot speciellt mycket sedan jag köpte det.

Det aningen längre svaret är att även om tangentbordet åkt fram en del, har det åkt tillbaka in i skåpet ganska kvickt. Det är dock inte layouten som gör att jag inte gillar att använda tangentbordet. Istället är det Matias quiet clicks som sätter käppar i hjulet; jag gillar varken hur de låter eller hur de känns. Det borde dock gå att lösa förhållandevis enkelt genom att linjärisera och smörja brytarna och dämpa chassit. När det är gjort kanske jag kan använda det utan att det orsakar obehag.

Av det lilla jag använt det kan jag säga att jag tycker betydligt bättre om det än ergodox. Jag skriver huvudsakligen på HHKB-layout och även om det inte är alls lika lätt att hoppa från HHKB till keyboardio som det är att hoppa till Cherry MX5000 tycker jag det går ganska bra efter en liten stund, vilket jag kanske inte riktigt hade väntat mig med tanke på hur pass esoterisk layouten är.

Med tangentbordet i hand vet jag inte om jag hade gjort om köpet. Som udda grej att ha i garderoben är det väl kul, men jag vet inte om det någonsin kommer bli mitt huvudsakliga tangentbord. Jag håller inte med om en del av valen de gjort i tangentbordet och i min mening hade en del ändringar gjort det mycket bättre. Men det är som med allt annat i den här hobbyn; det handlar om personliga preferenser.

Av Khers

Det är 60% som gäller:

https://i.imgur.com/YpS0fh1.jpg

Bilden skulle behöva uppdateras, under det dryga året som gått sedan den togs har jag skaffat några till 60%. Så kan det gå.

Av Khers

Plockade upp ett Keyboardio häromdagen:

https://i.imgur.com/Uw8l3SB.jpg

Regnbågsspya var ju intressant...

Jag hade ett ErgoDox för några år sedan, men kom aldrig riktigt överens med det. Framförallt då jag tyckte det var för stort för mina händer, jag hade helt enkelt svårt att nå utan att flytta händerna - inte riktigt tanken med layouten. Att skippa bottenraden känns så här i början som en vinst, men i övrigt är jag inte riktigt såld ännu. Cherrys G80-5000 är fortsatt min favorit bland delade tangentbord.

Av Khers

@Orangealps: Borde du inte ha koll på i alla fall de orange med ditt användarnamn?

Skämt åsido är det bara att skanna Ebay och liknande med lite koll på vilka tangentbord de kommer i. Mechmarket funkar också, men då blir det ofta dyrt. Därmed inte sagt att det är billigt på Ebay...

Orange är som du skriver vanligast förekommande i gamla Apple-brädor, m0115 och m0116/8. Blå kommer i en väldig massa olika mer eller mindre vanliga tangentbord, Northgate, Focus, Leading Edge, Acer, Chicony, mfl använde samtliga SKCM blå under en period i olika modeller. Att hitta ett är inte speciellt svårt, men gängse pris för SKCM blå är, i mitt tycke, mycket högre än vad det smakar.

Av Khers
Skrivet av Jonas79:

Det går att böja till en Noctua L12s så den passar men heatpipsen blir en annan vinkel säger dom som gjort detta jämfört med L12.

Be Quiet Shadow rock + Noctua 120*15 mm slim Pvm fan presterar likvärdigt och behöver ingen modd alls.

Finns även en Noctua L12 ny i kartong här på Sweclockers marknad.

Skrivet av Nurket:

Noctua släppte kylaren NH-L12 på nytt på amazon.de speciellt för Ghost, och då även med AM4 stöd, men tyvärr är den just nu inte tillgänglig längre. Jag köpte min i februari.

Du kan prova att kontakta Noctua på noctua.at och fråga om dom har någon kvar eller mera info om den kommer tillbaka på amazon.de

https://www.amazon.de/dp/B007C861WO

Tack båda! Säljaren på marknaden kontaktade mig efter att ha sett min post, så jag har vissa förhoppningar om att det skall kunna lösa sig. Annars får det bli ett desperat bedjande mail till Noctua eller en Be Quiet. Nackdelen med den senare verkar om jag förstått det hela rätt vara att fläkten hamnar dikt an mot chassisidan vilket kan leda till visst oljud, men det verkar också kanske vara den bästa lösningen om jag inte får tag på en L12.

Av Khers

Nu när chassit finns tillgängligt är jag återigen lite småsugen på ett litet spöke. Som jag förstår det är Noctua NH-L12 den rekommenderade luftkylaren, men den har tyvärr gått ur produktion och ersatts av en L12S som är för stor för att få plats. Går det att böja till en L12S så den passar eller finns det någon annan kylare som presterar likvärdigt med L12 och passar i chassit?

Av Khers

@Extol: Det mesta går att lösa, kit brukar erbjuda flertalet olika konfigurationer, med vissa begränsningar. Om inte det passar går det alltid att ta sig längre ner i DIY-träsket och bygga tangentbordet själv från grunden, men det blir lite mer involverat än att köpa ett kit, som i sin tur är mer involverat än att köpa ett ergodox eller keyboardio, som i sin tur är mer involverat än att köpa ett vanligt tangentbord.

Av Khers

@Extol: Du kanske skulle kunna använda någonting i stil med ett ErgoDox, keyboardio eller liknande ergo-tangentbord. Tumklustret ger dig en hel del extra tangenter att trycka på, inte helt olikt en gamepad, se nedan:

https://i.imgur.com/o2fodXQ.jpg

http://xahlee.info/kbd/i04750/keyboardio_m1_unlit_13124.jpg

Vad är det, lite mer specifikt, du gillar bättre med att använda ett vanligt tangentbord? Om ett delat ergotangentbord känns för extremt finns det väldigt många olika byggsatser du kan köpa och bygga något mer normalt utifrån. Till exempel tangentbord med delad mellanslagstangent, som även de ger dig tillgång till några extra tangenter för tummarna:

http://i.imgur.com/SuSVJfK.jpg

Av Khers

Usch då, Hifiklubben är ingen höjdare. Vid mitt senaste försök att handla något där var jag ute efter ett par in-ears. Komfort var prioriterat med tanke på det tilltänkta användningsområdet. Fick efter att jag sagt det höra kommentaren "Välkommen till Hifi-klubben" när jag kommenterade hur hörlurarna satt. Cirka fem gånger innan jag tröttnade och gick.

Av Khers

http://i.imgur.com/YpS0fh1.jpg

Det blir nästan uteslutande 60% för min del. TKL kan jag tänka mig, fullstort är bara fult och otympligt. Mindre än 60 kommer jag inte överens med, ej heller diverse esoteriska layouter jag provat. 60 <3

Av Khers

@oqvist: Jag håller helt med om att basen dränker allt på X00 i standardutförande, i mitt fall kändes det som om den inte bara tog över mellanregistret utan även som om det fanns en hel del övertoner som blommade över i mellanregistret och gjorde det oprecist. Dessutom tyckte jag basen inte bara var kvantitativ utan även bullrig. Moddningskittet avhjälpte de flesta av mina invändningar, men basen är fortfarande lite mycket av en puckel för min del, så jag har tonat ner den en aning med eq. Nu är de inte så pjåkiga faktiskt, men det kanske inte är det bästa köpet jag gjort i mitt liv.

Av Khers

@oqvist: Fostex stoppar i dämpmaterial under kåporna på X00, men det är bara någon form av vadd, knappast speciellt effektivt. Mina PH blev nästan behagliga efter att ha installerat lawtons dämpningskit i dem. Det eliminerade de flesta otrevliga resonanser och märkliga övertoner. Fortfarande baskanoner, men med ett litet uns av kontroll.

Av Khers
Skrivet av iller:

@moreempty: Vi är flera som sitter och hoovrar över köp-knappen.

Utlåtande snarast möjligast

Köpknapp? Står Drop Ended för mig...