Inlägg

Inlägg som kristallkrona har skrivit i forumet
Av kristallkrona
Skrivet av Oegat:

Här är ett längre pressmedelande om studien: https://medienportal.univie.ac.at/en/media/recent-press-relea... (den var visst ett samarbete mellan universitetet i Wien och KI)

Och här är artikeln: https://elifesciences.org/articles/84951

Jag kan inte säga att jag är förvånad över resultatet, och jag tror inte att längre tid med det våldsamma spelet skulle ha gett effekt heller. Empati brukar annars vara väldigt beroende av hur man i övrigt ser på personen man evt. känner empati med. Om man läser i tidningen om ett bestialiskt lustmord så tror jag de flesta av oss skulle känna mycket mer empati med offret än med förövaren, utan att känna någon av dem .t.ex. Svårt att jämföra en NPC i ett datorspel med en verklig person, speciellt en som man just träffat (som var den man skulle känna empati för i testet som användes).

Men, ändå en snygg studie.

Tack att du delade studien, letade bland kommentarerna ifall någon hade hittat den! Blir att läsa den i veckan!

Av kristallkrona

Välkommen hit!

Av kristallkrona

För att få bort toxicity behöver vi se till att det finns folk runtomkring som vågar säga till online när någon får elak kommentar eller liknande. Att vara tjej idag och spela online spel är inte lätt. Jag vet personer som inte pratar i sin mic, har könsneutrala namn eller enbart spelar med sina tjejkompisar.

Just för att de är så trötta på att få höra elaka kommentarer eller liknande. Jag kan bara ta från mitt perspektiv, jag provade CoD: MW3 i helgen. Jag undvek att använda min mic, för jag vet vad som kommer att hända om jag skulle börja prata.

Det finns en stor anledning till att det är mindre tjejer som håller på med E-sport och spelar online spel idag. Vi i Female Legends har gjort en studie på detta, där titeln på studien heter: "Gå tillbaka till köket - Varför finns det inga tjejer i E-sport?"
Läs den här gratis, den är bra! https://drive.google.com/file/d/1b78sLFroLs3Jlu6Ay2vhA8S5htOX...

Av kristallkrona

det beror på vad för spel jag spelar. t.ex i ESO där är det en fördel att samla på achivements, för då får man belöningar i form av hus/mounts osv. men i single player spel är det inte så viktigt. utan där fokuserar jag mest på storyn.

Av kristallkrona

årets DHW som var i vinter, det var extremt mycket besökare på lördagen, flera meter kö till alla matställen, det var otroligt trångt att kunna röra sig överallt. Jag tror att det kommer att bli bra där de kan få plats med mer folk. Så man kan röra på sig utan att känna att det var jobbigt.

Av kristallkrona

stänger av datorn när jag inte ska använda den mera, ibland kan datorn vara avstängd i nån vecka. jag stänger tillochmed av strömbrytaren som sladdarna sitter i. onödigt att det står och kostar pengar när jag inte vet när jag kommer använda datorn igen.

Av kristallkrona
Skrivet av CymbalCrasher:

Det hjälpte mig ingenting. Har fått hjälp från annat håll. Tack ändå.

Av kristallkrona

vad exakt ska jag söka på? och vart ska jag söka? jag fattar inte.

Av kristallkrona

pojkvännen skaffade nyss en iphone 12 och jag har en iphone 12 pro max. jag kommer inte göra mig av med min telefon, de kommer inte min pojkvän heller om ja känner honom rätt.

Av kristallkrona

[X] Ibland

Det händer då och då, och ibland man får hjälpa nära och kära med IT support. Men det är mest enkla saker.:)

Av kristallkrona
Skrivet av slipbit:

Problemet med avbetalning är att du intecknar framtida inkomster. Dessutom så är det lätt att förköpa sig. Vad är det du gör som medförde att du var tvungen att ha en helt ny? Begagnade sängar finns i överflöd. Varför behövde du en ny? Samma sak med TV. Det går ofta att köpa en lätt begagnad modell för halva priset för det finns folk som måste ha det nyaste. Egentligen har du inte råd med allting nytt. Tiotusenkronors frågan är, har du råd med en oväntad tandläkarräkning på 20K? Det är det farliga med att ha mycket på avbetalning.

Behövde en ny dator då jag pluggar och använder datorn under mina studier. Nej, jag har inte råd att köpa en begagnad dator för kontanter. En helt ny säng för av ren princip inte vill köpa begagnande sängar. Ny tv för jag har inte råd att köpa en begagnad tv för kontanter.

Jag har inte råd med en oväntad tandläkarräkning på 20 tusen kr. Jag har inte en stor inkomst där jag kan betala oväntade kostnader. Som någon skrev i tråden, en oväntad kostnad på 5000 kr har jag inte råd att betala.

När jag har betalat räkningar varje månad är det pengar kvar till mat - finns inget kvar till sparande. Därför kan jag inte köpa saker kontant när jag verkligen behöver saker direkt, de saker jag nämnde ovan varför de blev på avbetalning.

Av kristallkrona

Jag blir förvånad att det är så många som har svarat att de inte använder sig av delbetalning. Jag använder mig utav delbetalning. Datorn som jag sitter på nu är delbetalning, för jag behövde verkligen en helt ny dator. Sängen som köptes var på delbetalning, för det behövdes verkligen en ny säng då den typ var sönder.

Tvn gick sönder och behövde en ny, tog den på avbetalning också. Jag har det inte så bra ekonomiskt ställt för att lägga ut pengar för sånnahär saker jag nämnde ovan. Jag tycker att alternativet för att kunna välja delbetalning är bra att det finns.

Av kristallkrona

EXAKT detta problemet har jag fått på sista tiden.. Jag har en MARKUS stol som är många år på nacken, och min andra skärmen har börjat bli svart och sedan kommer den tillbaka igen. Har trott att det är skärmen som börjar ge sig, eller att det är glapp med sladden..

Har parkettgolv och det står på en ikea plastmatta. Borde kanske försöka kolla efter en ny stol..

Av kristallkrona
Skrivet av KurtEgon:

Den här tråden lockar nog fler högavlönade än lågavlönade vilket ger en rätt skev bild av både användarbasen och folk i allmänhet.

Jag är en av dom lågavlönade användarna som precis har skrivit ut min lön i ett inlägg i denna tråden. Men ja, det är väldigt många i denna tråden som tjänar mycket pengar. Med min 70% tjänst som jag kommer att jobba på i sommar kommer jag att ha en lön på ca 16800 kr innan skatt men chans att jobba extra.

Av kristallkrona

Yrke: Städ/Service
Utbildning: Ingen
Erfarenhet: 1 år typ, 2:a året som jag är på stället.
Lön: Ca 70% tjänst med chans att alltid jobba extra, runt 16800 kr innan skatt, men i sommar blir det 100% och blir ca 25 tusen innan skatt.
Ålder: 33
Förmåner: Får välja en valfri konsert att gå på varje sommar som spelas på området man jobbar på.

Av kristallkrona
Skrivet av Swedishchef_90:

Sjukt ändå att när jag som 16 åring sommarjobbade med paket sortering hos Schenker... Dock kass arbetstid, fick man 27k år 2006...

Hoppas han hittar något vettigt men framför allt han tycker om

ja, det är sjukt vad låg lön han har på sitt jobb. men han letar för fullt.

Av kristallkrona
Skrivet av Swedishchef_90:

<Uppladdad bildlänk>

Han bör kanske påpeka sin lön. Det är en konst att förhandla lön, alternativt är att byta jobb

Han har inte den lönen runt 30k som vaktmästare/transportör. På sjukhuset där han jobbar ligger inte lönen på den summan. Så det korrekta termen han har är patientvaktmästare. De får en löneökning med ca 500 kr varje år. Min sambo kollar runt på andra jobb. Han sökte till en kodningsutbildning, där man får jobb efter. Tyvärr så kom han inte med.

Av kristallkrona
Skrivet av anon347775:

Under 24 000kr brutto och vilken typ av jobb är det frågan om?

Edit: Att bara hoppas på en högre lön kommer man tyvärr inte långt med, man får så lov och armbåga sig fram lite ifall lönen är viktig.

transportör/vaktmästare på ett sjukhus jobbar han som.

Av kristallkrona
Skrivet av palusa:

En svetsare/montör direkt från skolan efter 7-8 mån utbildning utan tidigare erfarenhet har 24-25.000 i ingångslön och då snackar vi samhälle med några 1000 invånare. Inte storstäder.

Man behöver verkligen inte vara ingenjör för att tjäna 30.000. Det gör man på dom flesta kneg-jobben idag med en heltidstjänst.

min sambo tjänar inte över 24 tusen kr, och han jobbar heltid i en rätt så stor stad.
edit: när jag jobbade inom restaurang, 8-16 raka veckor, heltid. så fick jag en lön runt 16 tusen efter skatt. Och detta var 3 års sedan. nu studerar jag och hoppas få högre lön.

Av kristallkrona
Skrivet av palusa:

Låter väldigt lågt. Hade 22 i ingångslön för 20 år sen på ett litet företag i en väldigt liten ort. Känner ingen som tjänar så lite idag inom något yrke.

Finns väldigt många yrken idag där folk tjänar runt den summan till och med mindre. Du kanske bara inte tittar åt det hållet. Alla jobbar inte inom IT eller ingengörer som majoriteten osv verkar göra i denna tråden där lönen är över 30k i månaden. Jag har aldrig tjänat över 25k i månaden i hela mitt liv.