Inlägg

Inlägg som GuuFi har skrivit i forumet
Av GuuFi

Om en produkt utmärker sig från andra på ett positivt sätt så brukar jag recensera.

Samma för helt värdelösa produkter som faller isär när man tar på dem.

Recensioner är viktiga, speciellt några år efter produkterna varit ute då massa fel/defekter kan dyka upp långt efter att man har köpt dem.

Angående exemplet med bekanta vs slumpmässiga recensioner, säger 9/10 att produkten är skräp så är det antagligen så, din bekanta har bara inte upplevt det än ( se ovanstående ).

Av GuuFi

Jobbar inom IT, snart 20 års erfarenhet av alla segment inom IT direkt eller indirekt, inklusive frilans-konsult.

Längsta anställningen hittills just nu ( 3+ år ), går mest runt och klagar på folk som gör ändringar utan att tänka på konsekvenserna eller testar skit som de trycker ut i produktion.

Har massa admin-BS som gör att jag använder 80% av min tid för saker som inte matchar min jobbeskrivningen och har ingen möjlighet att avancera till någon ny roll pga brist av tid och besparingar.

Känns som det är en repetition av mina senaste 5-6 anställningar inom IT-branschen.

Har en ganska senior roll men det är nog mest baserad på ålder och för att kunna anställa juniorer och ge dem en pisslön.

Av GuuFi

1. De kan inte teckna ett avtal för din flickvän genom dig, de kan men det är ogiltigt.

2. Snacka aldrig med telefonsäljare oavsett om du redan är kund hos dem eller inte, allt du säger spelas in och ett ja i fel ställe så har du gått med i ett avtal.

Av GuuFi
Skrivet av Hardy:

Jag är inte direkt insatt i ämnet men det ser ju ut att vara ett steg åt rätt riktning! , Men äre verkligen användare "användarfel" ? alla gånger eller är något mer där till som felar?

Här kommer det en intressant länk till en video om Jaystwocents och Northbridgefix förklaring till smältande kontakter även med Cablemods adapter?

På 4080 & 4090 grafikkort.

https://www.youtube.com/watch?v=mKqC2wJIeEI

De flesta på forumet verkar tro att det alltid är användarfel.

Finns flera videos om att slutsatsen är användarfel, hur de får fram felet är lite iffy, kontakten är så dåligt isatt att den egentligen inte borde starta kortet överhuvudtaget.

Men det behövs väl några tusen till kontakter som smälter innan folk faktiskt tror på att felet ligger i designen/någon komponent i grafikkortet.

Av GuuFi
Skrivet av DerpMcDerp:

De har gjort så här hur länge som helst med både Strix och TUF och DirectCU eller vad de nu kallade det då för 10+ år sedan.

I vissa fall skippar de att modifiera minneskylningen och annat så de blir utan kylning helt.

Brukar visa sig efter några månader ( har man otur några år och helst när garantin har gått ut ) när minnena pajar eller någon VRM ryker.

Av GuuFi

Har nog mest att göra med status och att föräldrarna köper iPhone då de själva har det och inte kan Android.

Upplever dock inte att det är mer av den ena än den andra ute på gatan, på jobbet så börjar folk kallsvettas om man erbjuder dem en Android-lur.

Vi har tight budget per användare så valet ligger mellan en skitdålig iPhone eller en hyfsat bra Android, 95% väljer iPhone.

Av GuuFi
Skrivet av Kryll:

Varför är MS så fruktansvärt på att man skall köra edge/bing? Vad vill dom ha från mig? Blir fan paranoid när ett jätte bolag som MS tjatar att jag skall använda deras "gratis" produkter.

Reklamintäkter, flera miljarder dollars på spel.

Av GuuFi

Ownit ville höja min 250/100 från 370kr till 490kr, nya kunder får dubbla bandbredden för 20kr mindre, tog exakt 2 sekunder för mig att bestämma mig för att säga upp avtalet, tror det går ut på mer att folk inte bryr sig och bara kör på.

Nya kunder får också samma bandbredd för 50% mindre kostnad i ett helt år.

Kan förhandla men när man bara trycker på ett uruselt pris i ansiktet och hoppas man ignorerar mailet man får om det så tappar man en kund, ganska kass marknadsföring, där marknadsföring ska locka till flera kunder, inte tappa redan betalande kunder men ISP i ett nötskal...

Av GuuFi
Skrivet av DonM:

<Intresseklubben antecknar>Har alltid haft svårt för märket och deras produkter. Vet inte varför men så är det. Tror aldrig att jag medvetet köpt någon av deras produkter. </Intresseklubben antecknar>

Har du iPhone? Då är man oftast omedvetet emot Samsung.

Samsung är inte bäst på många saker förutom att tillverka senaste tekniken och få den billig snabbt, annars så ogillar jag Samsungs android-lurar pga deras skin/UI, annars så har de extremt bra prylar när det gäller SSD och TV.

Man tjänar inget på att ogilla något märke.

Av GuuFi
Skrivet av Massy:

Beroende på ålder och hur slitaget ser ut så kan det mycket väl räknas även om det är slitage.
Helt orimligt att normalt användande förstör en ratt på 3 år, det är inte slitage, det är dålig kvalitet.

Sen lär det vara snudd på omöjligt eller en väldig process att få rätt i den saken, om man nu inte varit oaktsam, då får man skylla sig själv.

Gummiratt = dålig kvalité, finns Kia som har bättre utrustning, Optiman är väl något av en "sälj så många som möjligt" modell, inte direkt känt för komfort eller hög kvalité även om de är dyra.

Men som du säger, slitage kommer tillverkaren hänvisa till, ibland kan de ge upp om man är en jobbig jävel i hur länge som helst, men har svårt att se hur man kan vinna detta om det blir tvist.

Av GuuFi

Handsprit har förstört mycket plast och gummi senaste åren, inget konstigt med det.

Sen är det slitage, inget du kommer få något för.

Skulle nog börja kolla på hur mycket en ny ratt kostar alternativt någon bilsadelmakare som kan sy på läder.

Av GuuFi

Asus har väl gjort det här i årtionden, har fungerat mindre bra i vissa fall med minnen som inte haft kontakt, för långa skruvar eller kylare som bara täcker en bråkdel av komponenterna som ska kylas.

Sen smäller man TUF/Strix-klistermärken på kylaren så är saken biff.

Av GuuFi

Höftar på 11-20, är minst 10 men inte över 20.

Om man nu inte räknar med moderkort/vågar och skit med 3v litium knappbatteri.

Av GuuFi

Kör Family premium, härligt med musik och reklamfritt på alla enheter och för alla i hushållet.

Av GuuFi

Har Kinnarps 8000 hemma, skärmen släcks väldigt ofta om jag reser mig upp snabbt från stolen, på jobbet har vi någon skitstol från DPJ, samma sak händer där.

Händer bara när jag kör med laptopen med den externa skärmen, på min stationära är det inga problem med samma skärm.

Har för övrigt IKEAs golvskydd hemma, inget på jobbet så vettefan om den påverkar något, hänt med mina 3 senaste skärmar så är inget nytt fenomen.

När det händer så rör jag inte bord, dator eller skärmen.

Av GuuFi

Så... 3060Ti prestanda fast dubbla priset?

Av GuuFi
Skrivet av hockexx:

Nu balanseras väl hjulen av en extern firma? Du testade inte att prata med dem som gjorde jobbet? Det är inte så ovanligt att tappa en vikt.

Alltså hjulen ska komma balanserade när man beställer nytt, 3 av 4 var i obalans, att en vikt "ramlar" av vid frakten är helt orimligt.

Den "externa" firman är den som man väljer vid beställning av hjulen, där ingår inte balansering, balansering ska göras av firman som installerar hjulen, dvs Bythjul.

För övrigt så är däcken monterade på fälgarna som kommer från Bythjul, firman som installerar har ingen koll på om de är balanserade eller inte.

Av GuuFi

Japp, det är nya kanaler de försöker sälja på en, har själv inte sökt alltför mycket men vad jag kan se så går det inte stänga av dem, kan ha fel.

Priset har också ökat i flera andra länder så kommer snart höjas här också, lär hamna på 100-120kr/mån.

Av GuuFi

Har moderkort men är inte beredd att skicka så glöm köp från mig

Men angående OC, finns inte mycket att hämta i Ryzen-chippen om du inte råkar få något golden chip ( verkar vara lika sällsynta som enhörningar ).

Ska du köra någon av de biffigare versionerna med fler kärnor så kan VRM börja ge upp, till och med mitt B350 Tomahawk har fått fullt stöd för 5000-serien så det är mest annat lull man får med B550/X570.

Skulle kanske inte rekommendera B350 direkt men bättre B450 och uppåt har bra VRM, i vissa fall helt överdimensionerade, bara söka efter VRM test så hittar man.

Av GuuFi

Har handlat från dem 2 gånger, första gången försenades leveransen 2 gånger, båda gångerna bokade de själva tid med däckverkstaden för skifte men hjulen dök aldrig upp.

Andra gången kom hjulen helt ur balans och bilen skakade som fan, fick pröjsa för balansering hos verkstaden, Bythjul lovade att ersätta summan, har inte hört ett skit från dem, orkar heller inte längre ha någon kontakt med dem så det kanske går om man står på sig.