Inlägg

Inlägg som GuuFi har skrivit i forumet
Av GuuFi
Skrivet av pehrnow:

Hej alla Radeon kunniga!

Jag sitter idag på ett 3060ti men är lite sugen på ett 6950xt mba nu när priset är ganska bra.

Jag spelar lite olika spel men mest Borderlands 3 och tänkte spela Diablo 4 när det släpps.

Cpu är idag bara en 3600x men kommer att bytas ut.
Psu 850w gold.

Är det värt att köpa ett nu tror ni eller ska jag sitta kvar på mitt 3060ti och vänta på att priserna faller ? Va sjukt längesen jag hade ett amd kort så jag är ganska lost

Tacksam för svar.

Mvh Daniel

Slog till på ett 6950XT fast waterforce så vattenblock för 9400kr.

Är det värt? Knappast, är det prisvärt jämfört med annat? Mjo.

Går själv ifrån 5700xt som börjar sagga efter i 1440p, kör du 1080p så finns inte mycket skäl till att uppgradera än.

Angående AMD så är det inga problem, mjukvaran i sig är enligt mig hundra gånger mer modern än Nvidias motsvarighet.

Hålla på och klicka i något som ser ut som Windows 98 utforskaren är ingen höjdare...

Av GuuFi
Skrivet av izzie:

Stämmer det att white-snus (alltså tex General White Portion) fräter mer på tandköttet än klassiska portionssnus?

Nope.

Sen jag gick över till White för 10+ år sedan så har jag inte sett någon förändring.

Däremot får jag alltid blåsor i tandköttet av t.ex. Rapé White, vettefan om det fräter bort något eller om man bara är känslig.

Av GuuFi

Är snart som CoD, istället för uppdateringar så köper man nytt OS varje år, samma skit i en annan förpackning.

Av GuuFi

Vad är du ute efter, bara slå något eget rekord?

Att komma in i Windows är inte speciellt svårt, att få ett system stabilt är en helt annan femma.

1.2V är inga problem, får du bluescreen så är det antagligen för låg Vcore eller något annat som skapar instabilitet, PBO kan ta Vcore upp till 1.3-1.4V beroende på moderkort och om kylningen tillåter det.

Manuell överklockning på 5600X brukar inte ge så mycket om man inte har tur med binningen, tanka ner ClockTuner och kör igenom testet så får du reda på hur mycket varje core klarar av och vilken tur/otur du har fått med chippet.

ClockTuner kan ta det roliga ur överklockning men samtidigt kan den spara massa tid om man har ett skitchip.

Av GuuFi
Skrivet av Dunde:

Gnälla på ett spel som är gratis....

Man får verkligen hoppas att det inte blir gratis när det släpps, vi såg redan vad som hände när CS:GO blev free to play... Det är något som inte kommer återhämtas då ryssar/indier bottade till sig flera hundra tusen prime-konton på några månader.

Av GuuFi

Sub-tick updates låter som player authoritative...

Tyvärr blir "what you see is what you get" 2 olika upplevelser beroende på vem som skjuter eller käkar kulor.

Hade hellre sett DICE-modellen från BF4 där tick-rate ökas mellan spelare som interagerar med varandra och lägre för sånt som inte påverkar spelaren.

Av GuuFi

Antingen defekt kylare eller så sitter den dåligt/ojämnt.

Oavsett chassi så ska den inte gå på 100c+ på hotspot med öppet chassi, det är ju inte så att kortet sitter fast i botten så ingen luft går igenom.

Inget man ska behöva felsöka om det är ett nytt kort, returnera/byt ut, ta ett Sapphire Nitro istället om du vill ha bra kylare.

Av GuuFi

Har inget konkret men hur länge har du väntat på nästa boot?

När jag gör vissa ändringar, bland annat aktiverar SAM eller ändrar på XMP-profilen på min MSI B550-A Pro så sitter den och tuggar på minnesträningen ( svart skärm ) i några minuter, minnesträning är vanligt på Ryzen-brädor men jämfört med mina ASUS/Gigabyte morderkort så tar det längre tid på MSI.

Annars är det väl det vanliga, reset CMOS, aktivera Above 4G decoding/SAM först, sen bootar du och ändrar minnena till vad du nu kör dem på vanligtvis.

Av GuuFi
Skrivet av hulkenstrong:

Helt ok åsikt. Så om det kom ut en begagnad 4TB NVME med 5TBW så är den ointressant för dig? Är nyfiken på vad som får dig/någon att köpa en begagnad SSD och inte om man kan tänkas köpa mina.

Kanske var otydlig, jag köper aldrig begagnade SSD, slitdel och en väldigt kritiskt sådan och priserna på nytt gör att det inte känns värt.

Har inget behov av en 4TB så kan inte kommentera på den saken, har slängt ut alla mina mekaniska diskar också, lagrar inga större filer lokalt längre.

Av GuuFi
Skrivet av Scarabeo:

Känns som denna borde duga för hennes användningsområden.

https://www.computersalg.se/i/8659392/motorola-moto-e32s-4g-p...

E-modellerna är sällan ett bra val.

Ska man ta budget-Moto så är det G som gäller, G31 är på kampanj för på Lenovos sida, svårt att hitta mer bang for the buck: https://www.lenovo.com/se/sv/phones/moto/moto-g-series/moto-g...

Av GuuFi

Finns inget skäl för mig att köpa en begagnad SSD då det är så billigt att köpa nytt, 120-250GB skulle jag inte köpa alls.

Visst kan man åka på måndagsex men är och har alltid varit skeptiskt mot begagnad lagringsutrymme men då har jag haft massa IBM-diskar från Deathstar-perioden och Maxtor-diskar som lät som popcorn tills de lät pop.

Av GuuFi
Skrivet av Dunde:

Hade du tur och missade 5700XT? Jag är väldigt pro AMD, men jag är totalt avskräckt sedan 5700 XT. Jag gav upp till slut och blev grön lagmedlem på grafikkorten.

Kört 5700XT sen release, stötte på black screen men gick att lösa genom att inaktivera Enhanced sync, något som var väldigt nytt och helt onödig funktion.

Senare var det något mindre problem med Radeon Chill, gick att lösa genom att inte använda funktionen tills nästa version som kom ut månaden efter.

Sen kanske du körde ASUS som körde för långa skruvar på kylaren bara för att de inte orkade designa ny kylare eller ens testa den eller MSI Evoke som throttlade pga dålig design?

Av GuuFi

Du beskriver 9/10 ankomster till Arlanda och större delen av ankomster i valfri större flygplats i världen.

Sen att det är lågprisflyg betyder att du får gå en bit och inte kan använda slussarna är givet, sen att RyanAir får sämsta platserna på flygplatsen är en annan given sak.

Till skillnad från Skavsta så är skillnaden 1-2 km avstånd istället för 50m då alla plan i Skavsta parkerar utanför ingången.

Sen har det varit major renovering på gång senaste 2 åren på Arlanda, bara gilla läget, alltid något som renoveras där.

Flyg SAS nästa gång, betala någon tusing extra, spara 10 minuter om du inte har checkat in bagage och inse att du fortfarande möter samma taxiförare och all annan dynga som finns på vägen.

Av GuuFi
Skrivet av CreativeX:

aha så det går fixa 100x fake omdömen som "handlat" hos andra med? I så fall är det väldigt långsökt enligt mig. Går man in på vissa av dem så har dem ju handlat hos andra användare. Menar du att dom andra användarna dom handlat hos är samma person?

Fixa bra omdömen är enkelt, sälj varor för 1-20kr, köp det med fake konto dvs dig själv eller dina polare, verifiera att du sålt skiten, du är nu den mest populära säljaren på Tradera.

Sälj stöldgods/ingenting men få pengarna, råkar köparen inte kunna bevisa att du inte skickade sten till den personen istället för 25k GPU som du annonserade = boom, bra säljare + vinst.

Vad är du ute efter, finns 0 kontroll över den marknaden och scams sprider sig som cancer på den plattformen.

Har du någonsin varit i kontakt med deras kundtjänst så fattar du också att ingen av dem befinner sig i Sverige och oftast hamnar du hos en chattbot tills du måste eskalera och har du tur så svarar de dig på svenska...

Så många varningsignaler att om du handlar där så är du får du skylla dig själv när du blir lurad.

Av GuuFi
Skrivet av CreativeX:

Fattar inte problemet. Kollade igenom hans omdömen, folk verkar nöjda? Försökte kolla om det var bottar, men dom har handlat hos andra också. Så vad är problemet? För mig ser det ut som att han håller på bli av med sina Mining saker. Vanlig grej, och det är bevisat sen länge sen att Mining behöver inte slita på ett kort. Enda negativa är väll att han inte erkänner till det om så är fallet.

Tekniskt sätt Miningrigg är ju en arbetsstation

Vet du hur Tradera fungerar?

Går att fixa 100x fake omdömen på 5 minuter, finns absolut noll säkerhetsnät och inga lagar som gäller då skiten är i någon gråzon när det gäller privatköp.

Säljaren vinner 99% av tvister osv osv, finns inget som reglerar siten och finns inga lagar som är på köparens sida.

Även om du skulle köpa stöldgods så är du som köpare förloraren.

Av GuuFi

Webbaserat brukar betyda pay to win efter honeymoon-perioden är över, dvs efter några timmar.

Vill man ha någon framsteg som betyder någonting så får man nog leta efter något RPG, sen finns det action RPG, JPRG, turbaserad RPG som kan vara kombo av de sistnämnda.

Gamlingar som mig själv brukar uppskatta det strategiska men brutala turbaserade spel, som gamla JRPG eller t.ex. Xcom 1/2 som jag lyckas övertyga flera icke-SciFi intresserade spelare att spela och spela igenom, finns inte många spel som straffar dig så mycket för misstag och som belönar dig för framgångar som denna serie.

Av GuuFi

Kommer ihåg guldpläterade Toslink från Denon...

Ungefär lika bra som den här fastklistrade komponenten som inte har någon kontakt som helst med switchen och även om den skulle ha det så skulle det inte spela någon roll:

Av GuuFi

Digitalt SIM eller e-SIM har sin plats, den för också med sig stora begränsningar.

Blir t.ex. jobbigt att byta operatör då det finns garanterad downtime och strul mellan operatörerna och hur fan ska man göra när man åker utomlands och behöver köra lokalt abonnemang? Köpa en ny telefon I guess...

Av GuuFi
Skrivet av kawkstege:

Jag vill också ha en IPS men som är snabb nog när det kommer till input. sitter forfarande på en Predator TN 27" 1440p 144hz som jag haft i 6år. men varje gång jag köper en ny 27" 1440p 144hz (165) IPS i 4-5000kr-klassen så blir jag så oerhört besviken. Ser fantastiskt ut i spel och när jag surfar. Men när jag startar CS märker jag att inputlagget är för stort och jag blir kallsvettig och undrar vad är detta för en skärm jag fått tag på. Har lämnat tillbaka 3st IPS senaste året då jag varit missnöjd. Ska man behöva köpa en IPS för 8-9000kr för att vara nöjd eller finns det ingen IPS jag kommer vara nöjd med? Kommer jag alltid behöva köra TN?

Du ska nog kolla på lite recensioner, bara för att skärmen kostar 4-5K så betyder det inte att responsen är bra på dem, vissa har rent av helt värdelös reponstid.

Jag brukar hålla mig till Hardware Unboxed/Rtings.com för recensioner, problemet är att de skärmar de testar som är prisvärda har oftast väldigt högt pris i Sverige jämfört med resten av världen.

De som man ofta ser på kampanjer här får ganska dåliga resultat.

I recensionerna så ser du hur stor skillnad det kan vara och hur mycket standardinställningar och olika overdrive-lägen kan skilja ( i olika Hz också, finns sällan en inställning som fungerar för alla lägen ).

Av GuuFi

Det där är nog något man kan förvänta sig från vilket högpresterande kort som helst under load, fick höja volymen ganska mycket för att ens höra det.

Högt spoltjut är det när du har bra ljuddämpat chassi och det låter högt flera meter ifrån chassit, då ska man nog försöka få det utbytt.