Inlägg

Inlägg som Jackbob har skrivit i forumet
Av Jackbob
Skrivet av smurfb:

1080 slutade duga för flera månader sedan, möjligtvis kan man lira lite på TI.

Vet inte vad för definition på sluta duga du använder, men jag tror den skiljer sig rätt mycket från min definition

Av Jackbob

*Skapar ett helt nytt banbrytande realism-filter, alla konkurrerande metoder är lämnade i dammet. Det är stabilt, snyggt, realistiskt och i real-tid! Demonstrerar sin nya världsledande cutting-edge 2021 teknik för världen genom video!*

Videon: 720p.

Av Jackbob
Skrivet av Qubeista:

Haha, i Kina äger en person ingenting, speciellt stora företag, det är staten som hjälpt de bli stora och det är staten som äger dem.

Måste ju vara i säng med kinesiska regeringen, är rätt så självklart.

Att något sånt här skulle ta "flera år" för CCP att ordna kan jag inte förstå mig på, vill de verkligen få bort vem som helst så löser dem det!

Jo verkligen, med tanke på att dom gick in med militär och, bokstavligen med grövsta våld tillgängligt till dom, tog över flera städer i Hong Kong-området så ser jag det som högst osannolikt scenario att regeringen tillåter enligt lag avsatta VDs att sitta kvar. Dessutom på positioner som VD på ARM, ett av de förmodligen viktigaste internationella företag som sitter i Kina.

Av Jackbob

Det verkar som att motargumentet till att man inte håller på Apple i denna tvist är att man ska "köpa en android då".

Är det helt otänkbart att man vill ha större frihet över sin egna mobiltelefon samtidigt som man föredrar iPhone?

Personligen så kommer jag aldrig nånsin köpa en iPhone. Men samtidigt så anser jag ju knappast att det är helt oproblematiskt att ett företag får diktera vilka villkor som helst för något som är så samhällskritiskt som mobiltelefoner.

Av Jackbob
Skrivet av esafesa:

Stora företag drivs inte av dumma människor. Att locka med en stor summa pengar betyder ingenting. Då det är den långvariga driften som spelar roll. De tänker 20-30 år framåt. Hur får man driften att gå med vinst i EU med de skatterna samt lönerna vi har?

Bakom dessa företag ligger investerare/aktieägare som man måste gå till mötes, de lurar man inte lätt.

Så snart det handlar om ens egna pengar, då bryr sig folk på ett helt annat sätt.

Jag tror du blandar ihop viljan att vilja tjäna så mycket pengar som möjligt med att vara "smart" och göra rätt beslut.

Vi har ju redan kretstillverkning i EU så uppenbarligen så går det. Och jag vet inte om du är medveten om lönerna ingenjörer i USA har? De är så löjligt höga att våra ingenjörslöner i EU framstår som städarjobb. En genomsnittlig mjukvaruingenjör i USA tjänar över 1 miljon kronor om år.

Av Jackbob

Fattar inte vad som är orealistiskt med Europa kontra USA, särskilt när EU erbjuder sig att lägga in enorma summor i bidrag? Och nu ska dom bygga fabriker i USA så det står ut genom öronen?

Det låter ju snarare som att pengar har bytt fickor under bordet av ett mörkt rum.

Av Jackbob
Skrivet av Aktsu:

Man kan släppa till andra plattformar om man inte vill betala för att utnyttja Apples användare help enkelt, alternativt använda sig av en webbapp eller liknande.

Jag säger som jag sagt förut, Spotify är bara griniga för att de inte kommer med något nytt och andra tjänster som gör det växer snabbare. Haft det själv sedan det var stängd beta men det händer ju typ ingenting vettigt nu för tiden.

I många länder så är iPhone störst av alla märken, i Sverige exempelvis.

Du ser inget problem med att nästan hälften av Sveriges befolkning mer eller mindre är helt utlämnade till vad ett privat företag anser vara rätt väg framåt i mobilmarknaden?

Med tanke på att appar redan är integrerade i vår infrastruktur, exempelvis lokaltrafik, vad händer då om Apple anser att ingen lokaltrafiksapp får användas utöver deras egna? Ska dom få det? Eller ska dom kunna kräva att alla köp av resor i andras lokaltrafiksappar måste betala 50% avgift till Apple?

Och du tycker att det är okej för Apple att göra så mot Spotify med argumentet att "Spotify är bara griniga för att dom kommer inte med något nytt". Vilket jag anser är rätt irrelevant.
Men ska man prata om det så ser jag snarare inte vad Apple Music som kom 2015 skulle tillföra som inte Spotify redan gjort de senaste 17 åren. Så om något så måste det ju snarare vara Apple Music som inte har någon innovation, utan istället förlitar sig helhjärtat på att kunna utkonkurrera Spotify med hjälp av en dominerande marknadsposition inom låst hårdvara och mjukvara.

Av Jackbob
Skrivet av Aktsu:

Själv tycker jag att det är fullt rimligt att Apple tar 30% för vad de gör. Vad kostade det inte för utvecklare att bygga och åskådliggöra program till så många innan vi fick app stores?

Vi kan ju helt klart se att Apples app store har varit bra för utvecklarna, nu kan man ju som ensam person sitta och bygga något och nå ut till massa kunder utan någon större insats.

Problemet är ju inte att de tar 30% egentligen. Problemet är att du har inga alternativ som utvecklare. Dom aktivt motarbetar och stänger av exakt allt som kringgår deras butik och 30% påslaget.

Du kan starta en appbutik imorgon som tar ut 99% i avgifter om du vill, och EU kommer aldrig bötfälla dig. Så länge du inte också har ett monopol på en såpass stor del av något så samhällskritiskt som telefoner och tvingar alla användare/utvecklare att använda just din appbutik.

Det är ju där skon klämmer egentligen. Man kan inte låta företag härja hur fritt som helst när det börjar handla om saker som anses vara en kritisk del av samhället.

Av Jackbob

Har väldigt svårt att se tjusningen med Amazon, mer svårnavigerad sida får man ju leta efter, jag får panikångest av en så enkel sak som att bara sortera eller söka i kategorier.

Plus att produkterna känns i majoritet av fallen totalt oseriösa. Ungefär som att jag lika gärna skulle kunna få en cigarettändare hemskickad om jag beställer en blåslampa.

Av Jackbob

Kör Firefox och Duckduckgo sedan länge. Finns ingen anledning att köra Google/Chrome som jag ser det, samma funktionalitet i båda men varför skulle jag vilja att Google vet exakt allt jag gör? Dom vet tillräckligt imo

Dessutom så filtrerar Google sina sökresultat väldigt mycket. Vilket är inget jag märkt att dom gör på duckduckgo. Definitivt inte i samma utsträckning iaf.

Av Jackbob
Skrivet av Thomas:

Jo, faktiskt. Har sett bra många inlägg som säger att de gav upp på GTAO pga laddningstiderna. Även ett flertal som gav upp efter första/andra gången främst pga det.

Ja det är Rockstar och inte mig du ska övertyga om bra mjukvara faktiskt lönar sig 😉

Av Jackbob
Skrivet av anon277728:

Än idag har jag svårt att förstå hur moddare kan lösa denna typ av problem men företaget inte har en jävla aning vad som är fel.
Eller så har dem vetat men inte brytt sig?

Kan nästan garantera att det tagits upp flera gånger inom rockstar att utvecklare vill fixa problem som dessa. Men alla som varit på ett större mjukvaruföretag vet hur prioritet hanteras. I princip så skiter man i allt som inte generar direkt inkomst och fixar bara såna här saker om dom orsakar absolut kaos och stoppar produktion för mycket. "Fire fighting" utvecklande, släcker bränderna när det börjar brinna, man förebygger inte branden i förväg även fast man vet att den kommer.

I det här fallet är det ju enkelt, kortare laddtider genererar inte direkt inkomst.

Av Jackbob
Citat:

...but there are certain values and principles we have as a company that we just couldn’t allow to be compromised.

EA's Värderingshandbok. Paragraf 2, Stycke 8:
"Maek moar moneey naow!"
"Ööhh autonomi..?"

Av Jackbob
Skrivet av filbunke:

Vad Sweclockers verkar ha missat är att för två dagar sedan så gick PTS ut med ett föreläggande om att Bahnhof skall lämna in fullständiga uppgifter till dem annars så kommer ett vite på en miljon.

Så Banhof kommer att krypa till korset och lämna ut uppgifterna, för de har inte råd med ett vite på en miljon, precis som det inte har råd att gå till domstol, men de har råd att göra fåniga saker som det här.

Det är på samma nivå som när de blockerade Elsevier, efter att de blev tvingade att blockera fildeldningsajter för vetenskapliga artiklar, där de som vanligt, inte valde att inte gå till domstol. Något som Telia gjorde och har gjort i andra fall.

Men en dag så kanske Banhof också växer upp...

Förstår inte riktigt din poäng, du är irriterad på Bahnhof över att de blivit tvingad av myndigheter att göra något de inte vill pga ett domstolsbeslut? Borde du inte rimligtvis vara irriterad på myndigheterna som tvingar dom till det?

Du säger att dom har varken råd att betala vite hela tiden samt att dom inte har råd att dra det inför domstol.
Vad tycker du dom ska göra då? Ignorera domstolsbeslutet och gå i konkurs eller bli tvingad att stänga ner?

Av Jackbob
Skrivet av Triton242:

Enklaste frågan på länge.
Det skall vara en IPhone.
Synd att det Samsung sponsrade innehållet inte vågade ta med som svar.

Så om iPhonen du köper har slut på batteri efter en kvart så ska det vara iPhone ändå?

Frågan är ju vad på mobilen du tycker är viktigt för att du ska välja just den mobilen. Det gäller ju även en iPhone. Vad är det på iPhone som gör att du nu alltid ska ha en iPhone? Eller är det bara för att det står iPhone på den? Det måste ju förhoppningsvis finnas nånting konkret som gör att du väljer just iPhone över allt annat.

Av Jackbob
Skrivet av Petterk:

I USA finns t.ex. Movies Anywhere och andra lösningar på digitala kopior på köpesfilmer där flera studios/distributörer samarbetar. Flera tjänster samarbetar med Movies Anywhere, köp en film på iTunes och du kan titta på den via Prime Video exempelvis.

Numera finns t.ex. en funktion i Movies Anywhere där du kan dela med dig en film du köpt till bekanta, en form av gratis hyrtjänst.

För en entusiast så behöver knappast allt ligga i precis samma tjänst, men säg att det finns två stora som kör SVOD och att filmer fortfarande ges ut på BD/UHD-BD. Finns en film på någon av dessa tre "medier" så fine, men kräver det en fjärde eller femte plattform så nej då är det för utspritt jämfört mot andra underhållningskategorier.

Sure, jag köper helt klart att det kan vara 2-3 stora tjänster, och inte bara 1. Det hade förmodligen varit att föredra pga konkurens. Jag personligen hade förmodligen haft alla 3 om dom var bra. Tyvärr som det ser ut nu så är filmutbudet på de plattformar/tjänster som redan finns så dåligt att det knapptär värt att ha nån av dom.

Av Jackbob
Skrivet av Vapo:

Utveckla gärna "filmbolag" då och vad som räknas som majoriteten och för vems intresse? Är det bara Hollywood topp tre vi pratar om? Då är ju typ så att SF Anytime funkar som en "neutral tjänst som gynnar dem alla"(?). Tada - problemet löst!!

Det har nämnts massor av gånger i denna tråd att det folket eftersöker är att "alla filmbolag" går ihop och gör en gemensam plattform för streaming. Då försvinner piratscenen. Bara dem där "filmbolagen" fixar det här. Utan att ge dessa ord en vidare eftertanke eller att utvecklar vad som är ett filmbolag/mediebolag och vilka det handlar om.

Listan igen jag länkade till tidigare hade 50 av de största bolagen, fördelat på USA, Canada, Mexico, EU, Kina, Japan m fl. Antagligen bara en bråkdel. Undrar hur många filmbolag det finns i Bollywood (Indien, bara för att vara tydlig)? Sen har vi som sagt alla andra plattformar där jag gav Crunchyroll och Pornhub som exempel.
Vart ska vi dra gränsen?
Inte inkludera alla?
Rip Hen

Frågan är ju varför du är så fruktansvärt villig att misstolka eller ignorera exakt allt jag skriver. Vad är det du inte riktigt förstår när jag skriver att det inte är jag som sätter regeln för vilka bolag som vill ingå i ett samarbete eller inte? Jag behöver inte "utveckla" ett jota, det är inte jag bestämmer vilka som ska samarbeta eller inte, och inte är jag intresserad av att bestämma det heller.

Citat:

Vart ska vi dra gränsen?
Inte inkludera alla?

"Vi" kommer inte göra ett nånting. Det är upp till bolagen. Det du inte verkar förstå är att jag helt enkelt föreslår att dom samarbetar om dom vill uppnå mindre piratnedladdningar. Jag sitter inte här och dikterar villkor för vad dom ska få göra eller inte göra, eller vem dom ska inkludera och inte inkludera. Men det är ju uppenbarligen vad du utläser av någon outgrundlig anledning.

Av Jackbob
Skrivet av Vapo:

Tjänsten är alltså ett volontärprojekt baserat på en utopi?

Men hela diskussionen kring piratnedladdningar är att "folket" enbart gör detta (laddar ner) för att utbudet är för smalt, för tråkigt, för dåligt eller regionstyrt på de tjänster som finns - och att dessa tjänster enbart kan konsumeras 100% lagligt om alla "filmbolag" är samlade på ett ställe i en och samma klient och att utbudet finns tillgängligt från dag 1, i hela världen.

Du skriver att det är för spretigt med "undermåligt utbud över 10-talet tjänster"..."Filmbolagen kan gott gå ihop"...Halmgubbe tänkte du, jovisst.

Nej, det är inget "voluntärprojekt baserat på en utopi". Det är en potentiell lösning som kräver ett samarbete mellan ett flertal filmbolag.

Det är knappast ett orimligt scenario att majoriteten av filmbolag samlas under en någorlunda neutral tjänst som gynnar dom alla. Det svåra i det är att dom ska komma överens där alla nöjda. Det enda orimliga i det här scenariot är din förmåga att lägga ord i min mun.

Världen är knappast fri från gemensamma tjänster och samarbeten mellan företag och branscher som du verkar tro. Så att filmbolag samarbetar är knappast en "utopi".

Av Jackbob
Skrivet av Triton242:

Fast sådant skulle ställa till med samma problem som musiken å Spotify brottas med.
Vilka titlar skall få mest exponering och därmed troligen mer som följare vilket bara kommer sluta med en ond karusell.

Själv hoppas jag detta fenomen kommer att komma men jag är ändå rätt säker på att det kommer dröja länge, mycket länge om det ens händer.
Det som skulle kunna göra att det kommer i någon form är om vi konsumenter helt enkelt ratar alla utom någon streaming tjänst.
Då skulle andra tjänster och dess leverantörer bakom bli tvingade att gå ihop.
Men då jag vet att vi människor alltid lever i nuet så är mina förhoppningar om något sådant ganska låga.

Det är ju ett problem att alla vill ju förstås att deras film ska visas på förstasidan. Bästa hade ju enligt mig hade ju varit att sorteringen av vad som visas först baseras på algoritmer som inte innehåller en bias för någon film eller företag.

Exempelvis så kan ju förstasidan sortera på populäraste filmer den här veckan/månaden/år/genom tiderna. Eller vad för nya filmer som är populära. Ingen av dom algoritmerna föredrar ju något specifikt företag eller filmserie mer än någon annan.

Men att enorma företag som Disney skulle acceptera något sånt är ju rätt långsökt. Dom föredrar nog bara att fläka upp lädret och betala för att visas först istället för att lägga allt krut på att göra den populäraste filmen.

Av Jackbob
Skrivet av Vapo:

Non-profit men där vinsten ska delas?

Tycker det är rätt uppenbart att jag menar att inkomsten från tjänsten minus utgifter/återinvestering (dvs vinsten) fördelas mellan bolagen och därmed går aldrig tjänsten i sig någonsin med vinst och kan inte lägga undan pengar.

Citat:

Vilka bolag får vara med då? Räcker de 50 största här? En jädra massa mediebolag runt om i världen
Får independentbolag vara med?
Hur gör vi med Crunchyroll?
Andra bolag som streamar - Pornhub? ..och alla andra inom vuxenunderhållning?

Om det är så lätt att bara samla alla bolag från olika delar av världen. Varför gör ingen? Varför har ingen gjort?

Uppenbarligen så lär väl de bolag som eventuellt väljer att ingå i ett samarbete med varandra få ingå i det samarbetet med varandra. Varför förväntar du dig att jag ska diktera vilka de hypotetiska bolagen är för några och vad för regler de sätter upp.

Citat:

Om det är så lätt att bara samla alla bolag från olika delar av världen. Varför gör ingen? Varför har ingen gjort?

Vem påstår att det är lätt att komma överens? Jag påstår bara att folk är missnöjda med att ha undermåligt utbud fördelat över 10-tals tjänster.

Du gör väldigt konstiga halmgubbe-argument här.