Inlägg

Inlägg som Jackbob har skrivit i forumet
Av Jackbob

Ursäkta om jag uttövar knytnävsslag på den avlidna hästen här, men ni som säger att ljudet är bra? What, vi måste spela olika spel? Jag vet inte om jag är bortskämd med CSGO's lokalisering av ljud då jag tycker ljudet är fullständigt avskyvärt i COD. Det är ofta jag knappt kunna avgöra vilken riktning fotstegen kommer från även om så hela röda armén marscherade in.

Jag har försökt alla ljudinställningar möjliga samt att jag sitter på ett par studio-lurar med en riktig DAC/AMP, så jag har uteslutit att felet är på min sida.

För övrigt, jag spelar inte Warzone, endast search and destroy i riktiga cod. Är så urbota less på BR-spel att jag skulle hellre bli dömd till att äta lakrits livet ut än att spela BR-spel igen (come at me BR-spelande lakritsälskare 😉) .

Av Jackbob
Skrivet av johanandersson:

200 grader FoV och den upplösningen? Kommer se fruktansvärt ut, speciellt när det är Amoled vilket brukar innebära Pen-tile. På några meters avstånd i bilden så kommer det väl bli ett par decimeter mellan pixlarna?

Det trodde jag också. Men StarVR One har funnits att testa på teknikmässor sedan 2018, och dom som jag sett har testat det säger att det fullständigt sopar banan med konkurrenterna.

Det verkar vara främst linserna som är svinbra tydligen, och att dom korrigerar linserna beroende på eye trackingen.

Och tydligen är det custom OLED paneler utan Pentile, dvs 3 subpixlar per pixel.

Samt att det verkligen verkar vara legit 200+ grader FOV utan märkbar distortion överhuvudtaget.

Av Jackbob
Skrivet av Evil Peter:

Du har påstått att det jag sade totalt saknar grund, trots att det beskriver verkligheten. Det är, enligt mig, inte en logisk slutsats.

Verkligheten är att det finns flera tjänster, ja.

Men vart i verkligheten utläser du även att flera tjänster innebär automatiskt att filmföretagen tjänar mer pengar, och en samlad tjänst innebär mindre pengar? Det är det enda jag har problem med i ditt resonemang. Det är mycket möjligt att du har rätt, jag vet inte, men jag tror inte du vet heller.

Av Jackbob
Skrivet av Evil Peter:

Det du säger nu utgår från att företagen inte vet vad som är gynnsamt för dem, så vem är det som egentligen saknar grund för sina påståenden?

Jag har knappt inte påstått någonting i denna tråd? Jag har beskrivit vad jag är villig att lägga mina pengar på, samt uttryckt min tveksamhet till att det är så enkelt som att flera streamingtjänster=mer pengar. Vad som är helt sant eller inte vet varken jag, du eller ens dom.

Citat:

Självklart kommer det inte finnas en marknad för hur många tjänster som helst, så vissa producenter kommer såklart att licensiera ut även i fortsättningen, men inget tyder på att det inte finns en marknad för flera. Disney, Apple, Amazon, med flera, har marknadsanalyser som säger att det finns rum för dem.

Jag har inte sagt något som ligger i närheten av att säga att det "inte finns en marknad för flera". Det gör det uppenbarligen då vi har flera.

Av Jackbob
Skrivet av Evil Peter:

Nej, den utgår från faktumet att anledningen till att företag skapar sina egna tjänster är för att de inte vill dela förtjänsten med andra. Det finns inte en chans att något företag som går bra istället skulle licensiera bort sitt material och dessutom acceptera mindre betalt. Vad t ex Disneys kilent kostat att utveckla kommer också vara försvinnande lite jämfört med budgeten för allt material de producerat och kommer producera.

Du ignorerar fortfarande massvis med variabler. Företagen kan lika gärna tjäna mer pengar av att kunna garantera exponering av sitt material till alla användare av tjänsten, dom når kunder dom annars inte nått. Flera individuella tjänster kan lika gärna leda till att folk inte köper dom alls eftersom det är tröttsamt med tiotals tjänster och därmed får företagen inte en spänn istället.

Att sitta här och påstå vad som hade gett företagen mest pengar är något du gör med noll underlag för dina påståenden. Och det är inget diskussion jag är intresserad av fortsätta med dig heller.

Men sure vi leker med tanken att att du har helt rätt och dom tjänar mer pengar på egna tjänster. Jag bryr mig inte och kommer fortfarande inte köpa deras streamingtjänster.

Av Jackbob
Skrivet av Evil Peter:

Ska det skapas en tjänst som samlar allt så borde man logiskt sett förvänta sig att den blir dyrare än de separata tjänsterna eftersom man i vissa fall då får ytterligare en mellanhand som ska ha betalt (samt att det ska licensieras allt material som just ni inte finns för streaming). Tyvärr blir det utopiskt att, i den överskådliga framtiden, få en perfekt tjänst som dessutom kostar mycket mindre.

Det närmaste jag kan se är att det skulle skapas någon klient som kan samla de tjänster man prenumererar på i ett gränssnitt.

Den logiken utgår från att det skulle vara dyrare att betala en mellanhand jämfört med att parallellt utveckla 10+ individuella klienter

Av Jackbob
Skrivet av raoul_duke:

Eller så streamar man allt gratis och har all utbud tillgänglig.

Sådant okristet beteende skulle minsann en laglydig medborgare som jag aldrig vika mig för. Icke faller jag offer för lusten av den syndiga enkelheten i att utnyttja illegalt innehåll i hög kvalité från torrent-trackers. Nej nej, herregud, vad för dyrkare av beelzebub tar du mig för egentligen!?

Av Jackbob

Alla dessa strömningstjänster. Köp allihopa för 1000kr/mån och jonglera 10st olika klienter, och du kommer fortfarande inte ha ens en bråkdel av allt material tillgängligt. Du får ju inte ens allt material från Disney när du köper Disney+.

Ring mig när det finns en tjänst som samlar ALLT material i hög kvalitet, får kosta 600/mån om det så vill.

Av Jackbob

Dom flesta tillverkare har ju så fruktansvärt mycket skräp ovanpå Android så det är ju klart att det tar tid för dom att uppdatera. En av anledningarna till varför jag nyligen köpte en Pixel 3a istället för många av de andra märkena.

Skrivet av Dinkefing:

Men Google borde hålla truten när de själva inte kan lämna längre uppdateringar än tre år. Fem år som Apple kör med borde vara absolut minimum.

Jo faktiskt kan jag också tycka det är rätt snålt med 3 års stöd för telefonerna bara. Men förmodligen räknar dom med att väldigt få personer har samma telefon längre än 3 år. Tyvärr så håller ju knappt dagens litiumbatterier 3 år ens.

Av Jackbob
Skrivet av Chibariku:

En stor nackdel med OLED är ju att de kör Pentile

Förstås väldigt sant, men är detta också pentile dock? Alltså sk. AMOLED, eftersom OLED i sig behöver ju inte betyda att det pentile. Fast alla mobilskärmar kanske är AMOLED?

Men jag vet att Razer har/hade ett VR devkit (HDK2) med OLED som inte var pentile.

Oavsett så går det ju att kontra genom högre upplösning, men det är dyrare förstås 😄

Av Jackbob

Stoppa in den här skärmen i ett VR headset istället, då snackar vi!

Problemet nu med VR headset är ju att många av dom bytt till LCD skärmar. Tydligen så verkar ju det funka med rätt hög Hz på OLED, och denna skärm har ju även högre upplösning än dagens VR (exkl Pimax). Bring back VR OLED!

Av Jackbob

Jag bor i Nederländerna och här körs mer eller mindre bara hemleveranser.

Det är lita udda för mig som svensk faktisk, pickup points existerar knappt eller är mycket ovanliga och kan ofta inte ens väljas som alternativ. Istället är hemleverans default och ibland kan du inte ens välja när paketet ska komma. Jag har delade känslor angående dessa hemleveranser, men de funkar ju såklart jättebra under dessa bisarra karantänstider vi nuförtiden lever under

Av Jackbob

Körde aldrig det för jag varit fattig student fram tills nu mer eller mindre. Det är synd att det är på väg bort dock, hur nice hade det inte varit att bara kunna slänga dit ännu ett kort i datorn för att kunna (teoretiskt sätt) dubbla fps eller upplösning!?

Av Jackbob
Skrivet av lnd1437:

Låt oss säga dom har 1 miljon användare på GF now. Hälften av dom väljer betaltjänsten ala 59:-/månaden. Då tjänar Nvidia 354.000.000 per år på andra utgivarens spel. Dom vill definitivt ha en del av kakan skulle jag tro

Att dom vill är irrelevant, klart dom vill. Frågan är varför dom skulle ha rätt till dom pengarna?

Nvidia säljer GPUer för över 100 miljarder per år som bland annat används för att spela utgivarnas spel på. Dom tjänar alltså tiotals miljarder på utgivarens spel, för att använda dina ord. Varför skulle utgivarna få pengar för den GPU-försäljningen?

Av Jackbob
Skrivet av Nyhet:

Det bästa spelet i Battlefield-serien (?) fyller tvåsiffrigt

Frågetecknet behövs inte. Ni som inte håller med, möt mig vid aulan på lunchrasten okej?

Av Jackbob
Skrivet av A1200:

Du har ingen aning vad du snackar om. Teleporting fungerar hur bra som helst i VR. Som att säga att elbilen Tesla är skit - ty det finns ju bara en (1) växel! Prova först, snacka (skit) sen.

Det är ju en subjektiv åsikt. Jag har testat massor med VR headset och använt teleporting massvis med gånger. Men jag anser också att det bryter upplevelsen. Men det är ju kul att du uppskattar det.

Som tur är så har ju Valve gett oss valet mellan teleporting och även smooth-locomotion som dom kallar det, så vi blir båda nöjda

Av Jackbob
Skrivet av hellmix:

Samsung Galaxy S7 Edge köpt 2016 har fortfarande den i rullning batteriet håller lika bra nu som när jag köpte den
Samsung Galaxy S8 köpt 2017 samma där märker ingen skillnad nu som när den va ny.
Samsung Galaxy S9 köpt 2018 här också märker ingen skillnad men förtidigt att säga än så länge.

Jag är glad för din skull.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jackbob
Skrivet av hellmix:

Batteriteknik ja men alla mobiler har olika storlekar på batteriet som resulterar till kortare alt längre batteritid så bara säga att batteriet är skit för de bara håller x timmar säger ingenting om man utlämnar om vad för mobil man har om det har 100mAh eller 10,000mAh batteri.

Jag tror du ska läsa min kommentar igen. Hela poängen är att efter ett par år är batteritiden är en skugga av sitt forna jag. Det gäller ju oavsett hur många mAh det är.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jackbob
Skrivet av medbor:

Byta batteri brukar inte kosta allt för mycket beroende på modell

Sant. Det kostar en tusenlapp eller så i mitt fall. Dock i detta fall så har jag ett par anledningar till varför jag vill byta mobil.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jackbob
Skrivet av hellmix:

Det här man snackar skit om batteriet men nämner inte vad man har för mobil-märke......

Jag såg bara inte hur det var relevant överhuvudtaget eftersom alla mobiltillverkare använder exakt samma batteriteknik. Men är du intresserad så kan jag upplysa dig om att jag använder en Honor 8.

Jag har dock haft både Samsung och två st Sony mobiler innan och alla fick lika dåligt batteri efter några år.

Skickades från m.sweclockers.com