Inlägg

Inlägg som jimjans har skrivit i forumet
Av jimjans
Skrivet av Prokofjevna:

Jag ontaktade Komplett. De säger att att alla ärenden går direkt till Asus. Jag vet att man har reklamationsrätt i tre år, men Asus säger alltså att mitt ärende inte är godkänt, när jag fyllt i alla formulären. De skriver också att det kostar minst 1200 kr om de inte upptäcker något fel. Jag känner att vi är helt i händerna på dem och deras godtycke, 1200 är mycket för mamma...

Du har ju fortfarande 3 års reklamationsrätt sen om asus har 12 månaders garanti är ju nått helt annat. Hade köpt att batteriet var sämre efter 15 månader inte helt dött.

Av jimjans
Skrivet av Steamroad:

Hej,

Jag hade en dator som brann, nu gick det på garantin på moderkortet och butiken ersatte övriga delar men jag var också i kontakt med försäkringsbolaget och för dem var det aldrig en fråga om jag gjort fel eller om något var trasigt. De ville bara få bekräftat att den var trasig och få in kvitton.

Om ens egen klantighet eller misstag gjorde att man inte skulle få utnyttja sin försäkring så skulle typ ingen få hjälp vid en bilolycka, för det är sällan man krockar sin bil med uppsåt.

Mitt tips är: Var ärlig. Berätta vad som hänt och vad som gått fel. Troligen kommer de inte ställa så mycket uppföljningsfrågor.

Nu talar ju dock om olika försäkringar där avtalen kan skilja.
När det gäller allriskförsäkring brukar det vara grundorsaken till skadan som är avgörande inte skadan i sig, så frågan är väl om försäkringsbolaget anser att koppla in en kabel felaktigt faller under försäkringen.

Av jimjans

Ja frågan är väl om det räknas plötsligt och oförutsett eftersom du använde fel kabel.

Ett exempel sätter du upp en tv på väggen felaktigt och den ramlar ner så räknas det inte som plötsligt och oförutsett pga av att du satt upp den felaktigt, däremot tappar du tvn när du skall hänga upp den då har du rätt till ersättning från allriskförsäkringen.

Hade du tex tappat en mejsel som blir strömförande i lådan då är det ju en plötslig och oförutsedd händelse .

Av jimjans
Skrivet av macmann1:

Nej det lät ju inget vidare det där. Brist på kommunikation är ju det mest frustrerande, vilket tyvärr verkar väldigt svårt för många företag att förstå. I mitt arbete ser jag till att hålla folk uppdaterade även om det inte hänt något för att jag av nån anledning väntar på något, men det är sällsynt tyvärr.

Håller tummarna för att det faktiskt löser sig inom en rimlig tid. Sitter inte helt i sjön, men den gamla budget 55an vi plockat fram är ren misär i jämförelse. Funderade på att ställa ut min 48" oled istället men då får jag sitta med en ensam 27" vid datorn istället, och det går inte för sig

För mig dog panelen de skickade ut en tekniker som bytte den på plats tog en vecka från att jag hade felanmält.

Av jimjans

Jag stöder Jose Tejada med några dollar i månaden han gör cores till Mister ett helt fantastiskt snille, gjort så man kan spela cps cps2 och sega 16 nu.

Av jimjans

Varför inte kolla på begagnat marknaden där får du mycket för 2500kr

Av jimjans

2500 plus frakt

Av jimjans
Skrivet av anon186265:

Se där ja man tackar! Har du någon bra skola/utbildning möjligtvis som ni har gjort eller gått?

Bara en fråga så meningen är att du vill skall jobba som elektriker?
Tänkte mest på att jag vet att arbetsförmedlingen köper in kurser m.m.

Här har du de olika auktorisationer och vad som krävs https://www.elsakerhetsverket.se/yrkespersoner/elinstallator/...

Det handlar ju vad du vill göra med din auktorisation skall du kunna byta central tex eller räcker det att du kan göra allt efter det ?

Av jimjans
Skrivet av anon186265:

Hej Sweclockers!

Jag undrar om det finns någon som kan rekommendera en elektriker utbildning i Göteborgsområdet eller på distans (med några dagars träff för prov, tester osv). Det jag är ute efter är att få behörigheten att installera och dra kablar i hus, lägenheter, boende osv som en "vanlig" elektriker helt enkelt! Så vad finns det för utbildningsvägar?

Själv har jag googlat runt och ser att YH-utbildningar (yrkeshögskola) verkar vara den mest logiska valet just nu men vet i så fall inte vilken jag ska ta och att vissa av dessa utbildningar kostar ganska mycket pengar (inget alternativ jag vill göra). Vilka rekommenderar ni i så fall?

Om ni - i all välmening - vill hänvisa mig till YouTube så uppskattar jag det men jag måste få rätt behörighet från elsäkerhetsverket! Så jag är mer ute efter en formaliserad och konkret utbildningsväg som faktiskt ger mig rätt att söka de olika behörigheterna.

Så för att summera mina frågor:

Vad finns det för utbildningsvägar?
Vilka YH-utbildningar rekommenderar ni?

Stort tack!

Ja du skall går utbildning sen måste du ju dock arbetat med el i 2 år varav minst 1 år i ett installationsföretag om inget ändrats detta är för B behörighet skall du ha AL är det 4år .

Av jimjans
Skrivet av Rackabajsaren:

Tjena, av nån anledning börjar jag få ett redigt sug av att skaffa ett ps vita. Någon som vet vart man kan få tag på detta till ett fast pris utan att betala typ 3000kr utan laddare och kartong? Är detta vad dom är värda för tillfället? Kanske någon som läser detta som har ett till salu.

Tack på förhand

Det ligger ju flera på tradera för runt 1500kr fast pris

Av jimjans
Skrivet av mani13:

Kan man även på Nvidia Shiled ställa in så att den bara skickar ut Dolby Vision? För mina inställningar gäller endast för när man kollar på Dolby Vision nämligen.

Du vill väl inte att en enhet skickar ut dolby vision fast det inte är dolby vision kodat blir ju bara fel..

Av jimjans
Skrivet av napahlm:

Någon som handlat från danska Zentorno? Lite synd att man måste handla med kort därifrån. Det som gör att jag tvekar. Hade helst velat att det fanns Klarna, Qliro eller liknande.
Dom har bra pris på Pro Controller i alla fall.

Det är en medlemstjänst tänk på det..

Sign up for the Zentorno 1st membership
Zentorno 1st is an exclusive members club providing a wide range of products, for the entire household, successfully creating a one-stop shopping experience.

Sign up today for only 274 kr/month and experience the future of shopping by adding the subscription to your cart.

Av jimjans

Hämtade min från webhallen igår hade beställt den 15 februari..

Av jimjans
Skrivet av AnAx:

Bokade en PS5:a hos Webhallen 2020-01-30 och fick den idag 2020-12-23.
Enligt personalen i kassan så har de ca 7300 personer på kö hos dem som ännu inte fått.

Det rör på sig, bokade min tidigt februari så med lite tur borde man ju ha en snart..

Av jimjans
Skrivet av Kaz:

Den som medföljer är för kort och plastig.
Den som jag köpte på Kjell är mycket bättre, känns mer premium, hoppas att den är äkta hdmi 2.1, måste testas först.

Hdmi kablar märks inte upp på det sättet just nu är det väl ultra high speed som är den märkning som klarar mest såsom 48Gbps 8k60fps m.m.

här kan du läsa mer https://www.hdmi.org/resource/cables

Av jimjans
Skrivet av Molotov:

Du har nog inte ställt in golvnivån rätt i Guardian.
Det är svårt att se om golvnivån ligger under IRL golvet.
Konfigurera om så golvet åker upp till magen och tryck ner det till golvet med handen.

Det finns ett program OpenVR advance settings som du kan ladda ner, där kan du justera golvnivån i SteamVR på ett enkelt sätt när du är ingame om den skulle hamna fel där.

Provat att ställa om den i guardian flera gånger utan framgångsrikt resultat funderar om det kan vara något med hårdvaran. På andra forum har de blivit rådda att byta ut headsetet om de har möjlighet av oculus support..

Av jimjans
Skrivet av Molotov:

I Quest eller SteamVR?

SteamVR vet även att problematiken finns i bla echo vr till quest jag står för högt upp..

Av jimjans

Är det nån mer här som har problem med att golvnivån blir för hög i allt?
Hjälper inte att kalibrera golvnivån är fortfarande ca 15cm för hög i alla lägen..

Av jimjans
Skrivet av Världsomseglaren:

Hej!

Dator med Win10 (och Ipadda med IOS13) hittar ej handkontrollen Xbox Elite via bluetooth.
Både handkontrollen och Windows är uppdaterade så ock bluetooths drivrutin (underförstått att ingen adapter används vilket inte skall behövas då datorn har inbyggd).
Har följt instruktionerna funna på Internet (trycka på gröna knappen så att handkontrollen blinkar snabbt, slå på bluetooth ock tryck Sök). Handkontrollen är två år gammal och har använt den med sladd men det är först nu jag vill prova den trådlösa vägen.

MVH!
Steen

Tror inte den har bluetooth bara senaste elite kontrollen som har..

Av jimjans
Skrivet av BlommaNN:

Såg det tidigare. Hade dock känts bättre att få en ordentlig bekräftelse(som de skickade ut ang PS5) detta kan likaväl vara en person på deras kundtjänst som tror det är så. Lustigt också ifall så är fallet varför de inte skickar ut ett mejl till samtliga som har bokat och meddelar detta? Speciellt med tanke på uppståndelsen med deras PS5 bokning.

Det här fick jag från webhallen idag bokade tidigt juni

Hej,

Närmre till release går vi ut med mer info! Dock just nu ser jag att du ligger väldigt bra till i alla fall!

Med vänliga hälsningar / Kind regards