Inlägg

Inlägg som jimjans har skrivit i forumet
Av jimjans
Skrivet av f@boy:

Jag har laddat ner Retroarch, vad gör jag sen? Skulle behöva en liten guide till hur jag går vidare. Var hittar man spel t.ex?

Hittar spel?

Här är en äldre guide https://www.techradar.com/how-to/retroarch-on-pc-the-ultimate...

Av jimjans
Skrivet av anon301768:

Jag kan säga att dessa konsoler fungerar på pro varianten som är släppt nu, har testat alla och jag kör inte med RetroArch utan jag har installerat separata emulatorer för varje system och flera kostar runt 50 spänn men de är de värt.

Nintendo 8 bit
Super Nintendo
Nintendo 64
Nintendo Gamecube
Nintendo Fanicom
Sega Master System
Sega Megadrive
ZX Spectrum
Playstation 1
Playstation 2
Playstation PSP
Atari 2600. 5200. 7800

Fungerar gör de, men inte full framrate i alla emulatorer tex gamecube och ps2.

Är ju bättre att köra retroarch så slipper du betala för dina emulatorer, den har även en funktion som heter runahead så du slipper input lag. Plus att emulatorerna är bättre uppdaterade i många fall..

Av jimjans
Skrivet av roo:

Spännande historia! Fick precis reda på att dem lagt en cancel på min order och jag vet fortfarande inte varför. Så kortfattat så kommer Nvidia (digitalriver) hålla min pengar som en bank i 3veckor helt i onödan.

Jag tror inte jag har varit mer om mer bedrövlig support/kundtjänst i hela mitt liv.

Digital river har haft mycket promblem och supporten är ett skämt.

Här från trustpilots https://www.trustpilot.com/review/www.digitalriver.com
Här en annan site https://www.mamma.com/us/digitalriver-com

Ingen munter läsning..

Av jimjans
Skrivet av roo:

Hej,

Oklart om jag kommit till rätt forumdel men provar ändå.
Jag har beställt ett RTX 2070 Super genom Nvidias hemsida till min tjej. Denna beställningen gjorde jag i söndags den 17/11 på förmiddagen. På onsdagen den 20/11 så står fortsatt min beställning som "under processing". Jag har betalat med paypal och pengarna är dragna från mitt konto och supporten säger de har fått pengarna.

Mitt problem var/är att jag håller på att bygga en dator till min tjej som hon skulle få idag 22/11 och jag saknar grafikkortet. Så jag har under Onsdagen,Torsdagen och även idag ringt för att få information kring vad som händer. Dem säger bara "den är under processing" som enligt deras hemsida skall vara 1-2 arbetsdagar. Dock får jag inget svar kring 'varför'. Efter mycket snack med supporten så har jag fått prata med en support manager som kontaktat avdelningen där dem står för utleveranser. Supporten är nog i Indien och lagret verkar de ha på Irland (Fick mitt RTX 2080 super från Irland nämligen när jag beställde därifrån tidigare).

Men dem ringde upp mig här nu på kvällen men jag missade samtalet och de lämnade ett röstmeddelande att det är något fel med din order så vi kommer köra en cancel på den och du får tillbaka dina pengar inom 5-7 arbetsdagar.

Är det någon annan som har en beställning hos nvidia som ni upplever går långsamt? Går man in och skall beställa så får man ingen information om att sakerna inte är i lager, utan det ser ut som allt skall levereras inom 2-3 arbetsdagar enligt infon från hemsidan.

Är jag orimlig som kräver ett varför på vad som händer min order? Jag känner nu nu när jag ändå väntat 5 arbetsdagar så kan jag vänta lite till då det redan är för sent för att få ihop datorn i tid. Jag vill bara veta, är det out of stock, är det för många ordrar. Eller vad som kan vara fel, men den informationen verkar helt omöjlig att få ut och då verkar de tycka det är enklare att sätta cancel på min order och refunda mina pengar. Hade jag vetat detta i förväg hade jag givetvis inte lagt en beställning utan kikat på AIB-Partners och köpt av en svensk återförsäljare istället. Jag var mån om att få Samsung minne och att kortet var mindre än 270mm långt för att passa, därför valde jag just att köpa det från dem.

Sorry för långt ärende, kanske någon som har varit med om något liknande och har insikt och/eller information hur det hanterades hos er.

Jag beställde en nvidia shield från dem som aldrig kom iväg , pengarna kom inte tillbaka och efter flera diskussioner med deras dåliga support så fick jag starta en dispute via paypal och fick då tillbaka pengarna.

Så jag kommer aldrig köpa från deras online store igen, för när man får problem så är den usel...

Av jimjans
Skrivet av pacc:

Precis, men det jobbiga är ju vad man gör med alla gamla lysknappar.
Man kan tejpa en sådan sändare på väggen, men att stoppa in samma sändare i din befintliga knapp kräver godkända prylar - och det är tydligen för komplicerat.

Hade jag byggt nytt idag hade jag dragit alla lysknappar i separata ledningar till en central och skött all styrning utan starkström.
Men nu ligger de tillsammans med matningen till lamporna och det finns väldigt få (lagliga) alternativ.

Men fjäder eller bortmontering funkar, att byta system till plejd eller likande känns inte befogat.

Är ju inte jättesvårt att koppla förbi tändtråden till alla dina armaturer om det är så du vill ha det .

Är ju inget som tar särskilt lång tid heller för en elektriker och som kostar särskilt mycket.

Av jimjans
Skrivet av VicMackey:

Nä jag tycker Hue/Trådfri lamporna fungerar precis som dom ska men problemet är ju som sagt när min tvååriga son har tryckt på varenda lampknapp. Hela grejen fallerar ju lite då. Jag vill även att folk som är på besök ska kunna styra belysningen utan att behöva använda sin telefon, därav kravet att det måste gå att styra även den fysiska lampknappen.

Fibaro ser ju onekligen ut som det jag behöver. Jag har inte förstått alla olika protokoll som finns, men fibaro använder bluetooth? Hur funkar det när jag sitter på balkongen och vill styra hall-belysningen som 15m bort? Måste man ha någon form av brygga till fibaro switchen? Eller funkar det bara om man är inom bluetooth räckhåll?

Finns en annan liten router som bara blir mer och mer kompetent som stöder mycket enheter och har stöd för home kit och google nest den heter animus heart lör en själv.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://...

Av jimjans
Skrivet av Ynnoj:

Tack för svar men nu fick jag en följdfråga. Om man köper Xbox gsmepass, får man alla spel då? Såg att forza 4 ingick men de framgår inte vad man får med. Får man spelet eller bara DLC? Dvs kan ja "köpa" forza 4 för 10:- via gamepass? Och hur länge kan man behålla det? Försvinner spelet om ja avslutar gamepasset?

Här är länk till vad jag yrar om:
https://www.microsoft.com/sv-se/p/forza-horizon-4-standard-ed...

Trevlig helg!

Skickades från m.sweclockers.com

Efter 3 månader så kan du inte starta spelet längre.

Av jimjans
Skrivet av superegg:

Tjo,

Har nu försök flera år att hitta en artikel när oljeutsläppet hände i Göteborg nån gång mellan 2000-2004, om jag lyckas hitta rätt artikel så hoppas jag kunna kontakta SVT eller om det var TV4 då jag bliv intervjuad så hade det vart guld värt att få se intervju.

Någon som kanske vet något om oljeutsläppet?

Hur skulle man kunna gå till väga för att få ut själva intervju klippet?

Kan det vara det i skarvikshamnen 2003?
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&arti...

Av jimjans
Skrivet av Azurelight:

Äger den model som kom 2015 och är också mycket nöjd. Börjar dock kanske bli dags att uppgradera, då jag snart har behov av en device i sommarstugan. Har pro-modellen 2019 möjlighet till en intern HDD som tidigare pro-modeller?

nej

Av jimjans
Skrivet av Dem8n:

OS ligger kvar i boxens flashminne, externa SSD’n är formaterad som intern lagringsenhet däremot.

Viktigaste för min del var iaf att slippa använda den mekaniska disken som är en laptop HDD med väldigt dålig prestanda.

Skickades från m.sweclockers.com

Det går att byta ut den interna helt till en ssd..

Av jimjans
Skrivet av 7NM:

Testade att göra min egna fläktkurva, fick ner ljudet en del..från 1200rpm till 700RPM.

Nu kan man leva med ljudet ialf.

Men vilotempen är 55c på GPU, det är ok väl?

Min låter knappt någonting i idle har den i min htpc..

Av jimjans

Vet inte om detta tagits upp tidigare men den lilla shielden (tuben) kör 32bit android så vill du köra tex Dolphin emulatorn köp PRO varianten..

Av jimjans
Skrivet av =):

Har Netflix ens någon film/serie som stödjer det formatet? Jag testar i så fall gärna om du vet någon film eller serie jag kan använda mig av

Finns en hel del filmer serier som har stöd för atmos nu för tiden , vet att filmen bright har det.

Av jimjans
Skrivet av Kilroy:

Det beror helt på, det finns så många andra aspekter än bara komprimering eller inte som avgör hur bra ljudet är.
Även okomprimerat ljud kan vara jättedåligt ljud, 8,000 Hz 8 bit PCM är okomprimerat ljud, men det är ju inte bra för det.
Att påstå att PCM är ett bättre ljudformat än DTS är otroligt missvisande. Det beror ju helt på.

Nu var det ju väldigt otydligt av mig eftersom PCM har så extremt varierande kvalitet beroende på vad en faktiskt pratar om. Det jag syftade på är när min HTPC avkodar ljudet och skickar det via stereo-PCM till förstärkaren istället för att bitstreama något som förstärkaren sen avkodar själv istället. Det är en otroligt stor skillnad i ljudet då.

Men, det var otroligt otydligt av mig, jag är bara så van att bara benämna det som kort och gott "PCM" eftersom det är vad som står på förstärkaren.

Därför jag sade "DTS och bättre"...

Och jag tänkte väl snarare på de diskar, där pcm ligger med som format och brukar då hålla väldigt hög kvalitet.

Sen är det ju inte alltid så att dts är bättre beror ju även där vilken bitrate den har.

När det gällde bio var dock alltid dts bättre eftersom dts ljudet kom på en eget medium om jag inte minns fel.

Av jimjans
Skrivet av Kilroy:

Jag brukar väldigt sällan se om film rent generellt, men jag tycker om att ha mina favoritfilmer sparade och kunna visa upp dom och att vänner och bekanta ska kunna titta på dom ifall dom har lust.

Nätets tjänster är otroligt opålitliga, en film kan ligga på ett ställe i ett par år, och sen när du har lust att se den så är den borta.
Sen är det absurt krångligt att få någon som helst översikt på nätets tjänster, går inte alls att sortera eller filtrera på samma sätt som med plex, kodi och liknande.

Absolut! Det finns massa musik som inte finns på spotify och ibland tas den bort, senaste veckorna har jag varit otroligt sugen på att lyssna på Babeo Baggins och Barf Troop, man all deras musik är helt borta ifrån såväl Spotify som andra musiktjänster. Går inte att hitta öht.

Det var ett tag sedan men inte jättelänge sen jag köpte The Donnas debutalbum eftersom det inte finns på Spotify.

Beror väl på hur man gör, det är väl olika. Men det behöver vi inte gå in på här.

EDIT: Och på tal om det, just nu lyssnar jag på Tom Hardys rap album Falling on Your Arse in 1999 som fanns på Spotify i någon vecka innan det togs bort därifrån.

Ljudet när det gäller film är otroligt stor skillnad, DTS och bättre har en helt annan "dynamic range" jämfört med DD och sämre och ger en helt annan fyllighet i ljudet, som explosioner eller beat i musik osv har en helt annan oumph.
Kodi har en förmåga att börja vilja använda optisk istället för HDMI och även folk som inte har någon som helst koll på ljud eller bryr sig ett dugg märker stor skillnad mellan PCM eller DD jämfört mot DTS...

När det gäller musik är det dock väldigt liten skillnad rent tekniskt, 320kbps OGG är det extremt få som kan skilja mot flac eller direkt från CD.
Problemet är att vissa album och låtar är ifrån sämre källor, många har rent av 128kbps MP3 som original liksom. Då låter det inte bättre för det.
Jag vet inte hur det står till nuförtiden, men för några (flera?) år sedan var det fortfarande rätt illa verkade det som.

Här kan ni jämföra och se hur stor skillnad ni faktiskt hör: https://www.npr.org/sections/therecord/2015/06/02/411473508/h...

pcm är ett okomprimerat format och bättre än dts.
De formaten som är gällande idag när det gäller fysisk media är nog snarare dts hd och dolby true hd som är mindre komprimerade än dts och dd..

Av jimjans
Skrivet av dumbo:

Jag har eg aldrig spelar på SNES men visst är det max två spelare där, precis som NES?
Hur som helst så var jag kanske inte supertydlig i min ursprungliga fråga men jag är ffa ute efter spel som vi alla tre (mamma är inte så intresserad av att spela) kan spela tillsammans.
Annars så kör vi en del via emulator och de sitter och spelar en del spel tillsammans. Det är dock något krångligare för dem att starta spelen osv via emulatorerna.

Overcooked såg bra ut så det köpte jag. Inte så mycket att tveka på till det priset. Har inte hunnit testa det ännu dock. Jag ska kolla upp dina andra förslag lite närmare.

Launchbox kan ju vara något om du vill starta spel i emulatorer lättare.

https://www.launchbox-app.com/

Av jimjans
Skrivet av makatech:

Ja, men för att det ska vara värt att rippa tycker jag det ska vara sådant som är svårt att få tag på online annars är vinsten tveksam tycker jag? Beror lite på också hur ofta man ser om sina filmer.

Förstår dock att det är kul att rippa hela sin samling av ljud och bild, göra den smidigt tillgänglig. Risken med gamla CD skivor och filmer är annars bara att de blir liggande och samlar damm.

Men som sagt, vill man verkligen maximera ljud och bild så förstår jag grejen, det gör jag.

Problemet är ju även att det som finns online nu kan vara borta imorgon..

Av jimjans
Skrivet av makatech:

Jag får helt enkelt testa tidal och rippade cd skivor någon gång för att avgöra om jag verkligen märker så mycket skillnad mot Spotify, om jag tycker det är värt det. För att verkligen märka skillnad så behöver man dock bra grejer i varje led antar jag.

Tycker nog att filmljudet google tv, blockbuster, rakuten, netflix, hbo med flera duger för mig ändå, vill jag få något bättre ljud kör jag ut det genom min gamla Marantz förstärkare.

Men ok, jag förstår att om man vill ha riktigt riktigt vass ljudkvalité (eller max bildkvalité) så duger inte i Spotify eller streaming för filmer.

Jag kan absolut förstå det coola med att maxa ljud och bild (bättre upplevelse helt enkelt) men man vill ju ändå ha en bekväm upplevelse också, att bara bläddra rätt på sin låt i Spotify eller plocka fram den film man önskar se på någon av streamingtjänsterna är ändå ganska bekvämt.

Rätt bekvämt när man rippat det till sin server också...

Av jimjans
Skrivet av makatech:

Frågan är dock hur ofta man ser en film flera gånger från sin DVD/film samling och tjänsterna för film på nätet börjar nu ändå bli hyfsad bra. Att lägga in sin gamla filmsamling i Plex, visst, kul men det kanske ändå är sådant man kan få tag på via nätets tjänster?

Jag är klart splittrad över vinsten med Plex trots att jag nu har Plex igång hemma i ett sorts halvhjärtat försök. Visst, delar ni exceptionellt bra mediabibliotek mellan er kan jag se en (ekonomisk) vinst med Plex men annars är jag lite tveksam.

Angående att rippa CD skivor etc, gör ni sådant också? Allt finns ju ändå på Spotify men ljudkvalitén kanske blir högre om man rippar dem?

Måste överhuvudtaget gå åt exceptionellt mycket tid för allt rippande om man har mycket material man önskar få över?

Ljudet är uselt på streaming tjänsterna, jämför då mot blu ray även bilden är ju sådär, nu kör jag ju över 100"" med projektor med en atmos setup och är väl mer kräsen...

När det gäller musik är det väl bara tidal som är i närheten av cd kvalitet den tjänsten är ju dock fint integrerad i plex..

Av jimjans
Skrivet av [SH]:

Om du lagrar film på nätverket hemma är denna överlägsen Apple TV. Klarar bla fler ljudformat.

Skickades från m.sweclockers.com

Men usel på att konvertera hdr till sdr något som kan vara användbart och något som appletvn gör bra..