Inlägg

Inlägg som jonatannossrep har skrivit i forumet
Av jonatannossrep
Skrivet av _niko_:

Med det resonemanget borde vi rimligen ha paneler med 10k Hz redan...

Poängen var ju det att tillverkare är tråkiga och själva inte driver standarden framåt i den takt de kunnat då de inte ser några monetära incitament, men det är väl egentligen väntat då hela syftet med börsnoterade företag är att de ska försöka maximera vinsten. Vi skulle definitivt ha snabbare skärmar om fler tillverkare trodde att de tjäna mer pengar på att alltid sträva framåt även om de redan låg i framkant, är det någon fråga om det? Men visst kan man dra det till sin spets och säga "10k Hz", men förstår väl som alla andra att det finns en gräns för vad som är rimligt. Om det inte några GPU:er klarar av att driva populära spel i 10k Hz så förstår väl till och med jag att nischen är för liten att försöka fylla rimligtvis. Poängen är att det finns skapligt många populära spel du kan driva i över 144 Hz i 4K utan problem, och känns som om de ändå ska ställa om produktionen för +24 Hz kan de väl passa på och gå några snäpp högre. Känns näst intill dumsnålt, eller som att de mjölkar marknaden eftersom de producerar alla OLED TV:s, minus Samsung fram till nyligen.

Så ja, jag gnäller väl egentligen bara för att företag är företag. Ursäkta frustrationen!

Av jonatannossrep
Skrivet av Gurrrra:

För att filmer o serier som dessa apparater oftast används till idag ligger på 24-30 fps.

Hänger inte med, en skärm med hög Hz kan spela upp material med lägre FPS, så vad är problemet med detta? Som sagt mjölkar de ju. Det är ju uppenbart att de fattat att spelare som använder en TV som skärm vill ha bland annat högre Hz, annars hade de inte lagt till spelläge, VRR och +100Hz.

Av jonatannossrep

Förstår inte varför de smållar så väldigt med Hz på TV-apparater? Försök maxa standarden så fort som möjligt! Finns uppenbarligen kretsar som kan hantera betydligt högra Hz, kolla endast så långt som de bättre 4k datorskärmarna som kommer upp ända till 240Hz. Men antar de vill mjölka marknaden genom att höja lite undan för undan.

Av jonatannossrep
Skrivet av JasBC:

Eftersom tangentbordet är hotswap så tordes väl problem som får en att vilja byta tangentbord, tekniska problem då, kunna åtgärdas utan större problem?

Jo, men det finns många anledningar till att vilja byta tangentbord (för att inte tala om DAC/AMPEN), så då hjälper det ju föga.

Av jonatannossrep

Jag funderade på något likande vid ett tillfälle för det skulle snyggt och stilrent, men insåg snabbt att jag vill kunna byta mitt tangentbord utan att betala för en ny DAC/AMP, för jag skulle vara tvungen att skaffa ny. Om jag måste ha två tangentbord på bordet samtidigt går "snyggheten" gå in på minus och retar mina sinnen mer än det tidigare skulle kunnat stimulera positivt av denna lösning.

Av jonatannossrep

Grymt att se denna komma tillbaka! Saknar lite om subpixelstruktur och hur detta påverkar bilden. Sen gärna info om det går att komma över 120Hz med en del modeller, till t.ex. upp till 144Hz, vilket verkar vara lite krångligt att avgöra ibland.

Av jonatannossrep

Balatro - Beroendeframkallande Poker/Kort/Rougelike. Finns gratis demo på Steam
Dungeon Keeper Hold med moden KeeperFX, får en gammal klassiker att fungera bra på nya system, tillsammans med bugfixar och nya utmaningar. Går att få spelet för ~17kr på GOG just nu (-75% rabatt).

Av jonatannossrep

Asustor AS3102T v2

1000kr + frakt

Av jonatannossrep
Skrivet av hakro807:

Vi ska knappast skylla på skolorna. De må ha digitala hjälpmedel, men kan knappast jämföras med alla de timmar som unga (och gamla) sitter framför skärmar på sin lediga tid.

Sulle tro att de menar att skolan är den enda aktören enda som faktiskt kommer försöka ställa om sig med denna forskning i åtanke, medan många föräldrar, som kanske själva blivit uppfödda med näsan skärmen, kommer att ha svårt att inte begränsa skärmtiden när det är ett sådant fruktansvärt effektivt medel för att få tyst på sina ungar. För jag har svårt att tro att någon skulle mena att nuvarande skola är den plats där ungdomar spenderar längst tid framför skärmen.

Av jonatannossrep
Skrivet av ZamSha:

Mjukvaruutvecklare har generellt sett kommit undan med att vara average och ändå haft buffé på arbetsmarknaden.

Det kanske är sant inom andra fällt av mjukvaror, men för spel har ju detta noll verklighetsförankring. Finns väl få jobb som tvingas jobba så mycket grattis övertid och vara duktiga om de ska ha en chans att jobba för ett större spelföretag. Är väl bara de som jobbar på en liten studio som kan ta ledigt, men de har ju istället större osäkerhet om spelet de inte gör blir framgångsrikt. I-och-för-sig är inte din anställning särskilt säker på stora företag heller, då få brancher kan byta personal så ofta och ändå ha folk stående i kö för att börja som spelbranschen. AI kommer ju inte förbättra denna situation det minsta.

Av jonatannossrep

Kan ni skriva i klartext exakt vad det står att tillägget har för behörighet för att kunna att göra detta?

Av jonatannossrep

Har två rostfriplåttar i 1.5 mm laserskuret med en svart laserskuren akryl "ram" emellan de två för att skapa ett tomrum för brytarna (även kallat sandwich) och en Teensy 2.0++. Handlött med en helt och hållet egengjord layout. Kör inte heller Qwerty utan ett eget påhitt med lite gemensamt med Qwerty. Kostade säkert närmate tretusen än två och ett halvt i slutändan. Har 118 (om jag minns rätt, har inte det framför mig) Kailh Silver Speed brytare och en blandning av svarta, ljust gråa och mörkgråa/astrasit blanka PBT tangenter.

Av jonatannossrep

Oavsett vad Asus säger gäller ju i Sverige "3 års reklamationsrätt på alla (icke förbruknings) produkter om felet (eller grunden till det) fanns vid inköp och det inte beror på fel användning eller normalt slitage" Sett till hur välkänt detta problem blir är nog de svenska återförsäljarna tvugna att hedra detta om det skulle ske något liknande fel.

Av jonatannossrep

Mitt tangentbord tappar kontakten med datorn till och från när jag inte haft händerna på det ett tag och måste plugga i och ur det. Förut var ldet iknande till-och-från även när jag aktivt använda det, och då gissade jag det kunde vara statiskelektricitet eftersom jag inte hade något kontakt med stålchassit och det var så slumpmässigt utom när jag reste och satt mig. Med gettolösningen att lägga aluminiumfolié över handledsstödet och sen lägga chassi på samma folié löste detta problem. Måste dock hitta en snyggare och hållbarare lösning!

Av jonatannossrep

Vad är det för fel med priset, är chassit gjort med platinium eller?

Av jonatannossrep

Skulle gärna se att de TV-apparater (och skärmar) som ändå stödjer 2160p 144Hz kunde stödja t.ex. 1080p ända upp i 575Hz. De har ju uppenbarligen kretsar som klarar av att skyffla bandbredden som krävs. Sen har jag väl förståelse att panelen kanske säger ifrån, men det är väl det jag menar de borde jobba på att förbättra och åtminstone uppnå 240Hz eller så. Då kunde man köra sina spel där FPS och Hz är det enda som spelar någon roll utan att behöva ha en extra skärm eller tvingas nöja sig med en med begränsad upplösning.

Av jonatannossrep

Förhoppningsvis allt eftersom online identifikation likt BankID blir vanligare i världen kommer fusk bli ett icke problem. För har svårt att se att ett betydande andel ska kunna ta sig förbi ett hinder som detta om spel har detta som krav för att f spela mot andra med ID. Eventuella fåtalet som kan ta sig runt detta är förmodligen samma som tar fram id-programmen eller spelen och då finns det värre och mer lukrativa saker att göra än att fuska innan de blir upptäckta.

Av jonatannossrep

Jag undrar ofta hur effektivt det skulle vara att av utvecklarna själva spamma ut sin egen fuskerktyg, som till synes fungerar, men som egentligen placerar de mot andra fuskare, botar eller helt enkelt slutar fungera väldigt fort samtidigt som det loggar deras dator på ett sätt som gör det lättare att fånga upp de i framtiden. Kanske till och med gå så långt och ha motsvarande funktionella fusk en längre tid, för laddar fuskarna ner utvecklarnas hade ju de uppenbarligen lika gärna laddat ner någon annans fusk om de inte fanns spelutvecklarens, och då är det bättre att kartlägga deras beteende och ta bort pengar för fuskutvecklare.

Om utvecklarna vill är riktigt jävliga kan de ju baka in verktyg som laddar ner CP på deras dator utan deras vetskap och sen läcka detta på ett sätt att polisen låser in de inom 24h? Fast det skulle ju vara rätt omoraliskt och inte en seriöst förslag från mig, men man kan ju sprida detta ryckte menar jag! Och virus som totalt saboterar deras datorer hade ju inte varit helt omoraliskt tycker man. Skulle ju skrämma iväg säkert stora majoriteter om de infiltrerar fuskmarknad en och gör det till en plats där ingen går att lita på. Att lägga mer pengar på att infiltrera och spionera på de som utvecklar fusken för att snabbare hitta brister i sitt anti fusk, och så småningom hota fuskutvecklare med lagliga åtgärder när tillräckligt med bevis då säkert många länder har straff i någon skala när det kommer till att utveckla och distribuera fusk eftersom det kan skada någons annans produkt likt en parasit, något som inte brukar vara uppskattat av företag, vilket ofta formar politik, och i sin tur lagar.

Av jonatannossrep
Skrivet av Doskii:

I min åsikt är det inte "störande reklam" som är problemet utan att svaret från chatt-botten kommer bli påverkat att peka åt ett viss håll. Typ om man frågar vart man kan köpa spagetti så rekommenderar den just Coop istället för ICA för att de betalade mer, istället för att ge ett ärligt un-biased svar. Jag hoppas verkligen det blir traditionella reklam istället för en påverkat och manipulerande AI.

Jag personligen tycker att all reklam är en styggelse, men det finns ju olika grader i helvetet så klart. Min poäng var egentligen att det finns en stor marknad som inte bryr sig om reklam eller hur störande och manipulativ den är. Tror det är i hög grad samma människor som inte orkar eller kan ändra sin sökmotor från Bing som inte heller försöker minska sin reklam. Finns redan hur många människor som helst är OK med invassiv reklam, riktade annonser och spårning av deras position, för att inte nämna reklam i sökresultat redan är en grej om än utmärkt hyfsat tydligt. Även om jag personligen naturligtvis tycker denna utveckling är tråkig, tror jag fortfarande Microsoft tjänar mer på denna utveckling än de tappar p.g.a. att användare lämnar. Tror de flesta användarna som bryr sig om detta redan lämnat plattformen för längesedan.

Av jonatannossrep
Skrivet av CymbalCrasher:

Det skulle varit en världsnyhet om 100% av användare använde adblock. Även bland de som blockerar reklam på sina datorer tror jag knappast en majoritet blockerar reklam på telefoner/TV/annat där det inte är lika enkelt som i en webbläsare.

Du har ju @stgt 1 inlägg ovanför ditt som tydligt visar att han inte vet att mobilverisionen av samma webläsare sällan har stöd för adblock samt att inte alla vill ge upp synkroniseringsmöjligheter och funktionalitet genom att byta till t.ex. Firefoxs mobilapp.

Ca 43% procent av internet användare använder adblock om man ska tro de nummer jag fick upp först när jag googla (utan annonser på datorn!), men det som är tydligt att det är enorm skillnad på ålder. Sen om jag tillåts spekulera, så är och det kanske redan de som inte orkar ändra från Bing som också är de som inte heller skaffar adblock?