Inlägg

Inlägg som jonatannossrep har skrivit i forumet
Av jonatannossrep

@dorf_se: Wincompose är ett program som QMK skaparna själva rekommenderar i deras dokumentation för att få bättre Unicode stöd. Har fått Unicode att delvis funka att knappa in för hand, kanske alltid funka. Det verkar nämligen som som att det enbart funkar för koder med enbart siffror, t.ex. '0021' för '!', men försöker man skriva t.ex. '00E4' för 'ä' funkar det inte. Detta är ett problem eftersom de flesta alt-koderna jag tänkt använda mig av har en bokstav i sig.

Av jonatannossrep

Får alt-koder att fungera, t.ex. kan jag få att 1 = ☺ och 2 = ☻, men detta är ju inte äkta unicode och jag skulle tvingas göra en makro eller liknade för varje tecken jag ska använda verkar det ju onödigt krångligt och den stödjer inte heller alla tecken jag vill ha och inte i alla program, men om jag inte får något annat att fungera så är det väl en nödlösning.

Av jonatannossrep

Har jag försökt detta förut men det är detta som konstigt nog inte fungerar, känns som standard funktion. Får väl försöka att leta vidare på internet hur man får just unicode att fungera i överhuvudtaget till att börja med. Får fixa tangentbordet sedan, för den verkar ju sakna att sända t.ex. plus, sen kanske det också ska vara ytterligare tillägg för att fungera med t.ex. Wincompose som ska vara bättre kompatibilitet med andra program än windows inbyggda, men du hade inga råd kring detta? Tack för försöket i vilket fall som helst.

Av jonatannossrep

@dork_se: Om du vill så är jag jätte tacksam, blir inte klok på det.

Av jonatannossrep

Hej, har lyckats lött ihop ett tangentbord och fått i stort sätt alla funktioner att fungera, det enda jag inte får att fungera är att få igång Unicode. Har använder mig av QMK men det bör ju vara liknande för TMK tycker jag. Har testat att köra tangentbordstest som visar vilka knappar som trycks in och i vilken ordning. Det visar att alt(ner) + "unicode" + alt(upp) sänds, men får det inte att funk varken med Wincomposer eller med en reg-nyckel vilket dokumentationen (https://docs.qmk.fm/feature_unicode.html), rekommenderar. Har prövat både i windows 10 och 7 men får inte det att fungera. Några tips? Har redan "UNICODE_ENABLE" satt till "true" i rules.mk men fattar inte om det ska vara något mer, det nämns ju t.ex. "UCIS_ENABLE", "UC_WIN" och "UC_WINC" men fattar inte riktigt var dessa ska placeras eller de ska finnas med samtidigt.

Av jonatannossrep

Snyggt bygge! Va köper du dina pärlor egentligen? Funderar att lägga något likande då jag har det lite tomt på väggarna för tillfället och skulle behöva något man kan döda lite tid på emellanåt. Har du upplevt några problem att mixa pärlor från olika tillverkare när det kommer till att smälta ihop de?

Av jonatannossrep

Gav IKEA:s Trådfri en ny chans. Deras lampor funkar fortfarande bra, lite hög lägsta dimmernivå dock, men deras Gateway sakna helt funktionalitet. Man kunde enbart schemalägga en sak per lampa, EN! Visst, men får också en Av/På knapp och dimmer i mobilen, men då man måste ha fjärrkontroll för att kunna para ihop lamporna med Gatewayen känns det som det som en rätt överflödig funktion ändå då det är lättare att använda en dosa än fumla fram appen i mobilen. Enligt deras support ska vara en mjukvarubegränsning, men då de jobbar med att få stöd för Google Home och Apple produkter så kunde det ta månader innan denna funktionalitet. Det går alltid att fråga sig varför de prioriterar andra produkters funktionalitet före sina egna, det är i-och-försig inte en helt dumt tanke med tanke på hur många företag är idag, men det blir ändå lite i fel ordning och för extremt.

Av jonatannossrep

@Arkebuse, Om de stämmer det du säger att de går att få till scheman genom andra enheter än deras egna är detta så klart utmärkt eftersom IKEA åtminstone har ett väldigt konkurrensmässigt pris per lampa, sen kan man ju fråga sig varför de inte skriver om detta på sin egen sida. Kollade snabbt någon video om hur man parade ihop dessa lampor och även om det inte är problem för en som är lite teknikintresserad så är det ju kanske inte något för "pöbeln". Om mab med "pöbeln" tänker på de som inte förstår meningen med USB-C, särskilt med tanke på att informationen ej verkar vara något som skyltas med av endera tillverkare och endast finns efter en google sökning. Alla nya trådar på frågor som redan besvarats på så många forum säger också något om hur viliga människor är att googla. Sen kan man ju bli lite irriterad att man måste köpa en gateway enbart för att uppdatera programvaran (vilket i-och-för-sig kanske inte är ett problem med de nyare lamporna som man kan hoppas säljs med den nya mjukvaran), sen kanske man kan hinna lämna tillbaka den på öppetköp efter man gjort detta om man är smart, verkar inte vara något för den breda massan dock. Som du säger, om det går att få till mer avancerade kontroller med Trådfri så är det ju helt klart mer intressanta. De har ju som sagt mycket fler sorters lampor än de övriga som tillverkar smarta lampor, sen är det nog relativt få som har behov av dessa speciella lampor som samtidigt inte kunnat lösa dessa "kontrollbehov" med separata enheter, och i denna grupp är det även de som behöver en mer nischade lampor som inte ens Trådfri:as breda sortiment erbjuder.

IKEA skulle definitivt tjäna på att ge bredare information om sina lampors funktioner skulle jag tro. Du som kanske har en gateway Arkstedt, kan man schemalägga så att lamporna dimmar på och av steglöst så det blir ungefär som en solnedgång eller uppgång? Då skulle det nämligen vara intressant att skaffa en gateway då min LIFX lampa inte alltid följer schemat som den ska och skulle då kunna reklarmera den för det är ju lite irriterande, men annars är det värt att leva med då väckningsljus fungerar bra för mig då man alltid är pigg när man vaknar. Går det att inaktivera så att lamporna inte tänds efter ett strömmavbrott med gatewayen? Denna funktion är irriterande då man annars måste tänka på att stänga av lamporna på den vanliga innan man går och lägger sig och sen sätta på de när man vaknar igen, vilket lite förstör syfter med ett system som sköter sig själv.

Av jonatannossrep

@Dubbelklabbe, har en Ikea Trådfri, men egentligen ångrar jag köpet så här i efterhand. Den har för få funktioner, så som schemalägning, precis dimning och integration med andra smart pryllar så som exempel "röststyrningslådor", i jämförelse med en smartlampa så som LIFX eller Philips Hue vilket gör att det är lika bra att lägga pengarna emellan. Sen är Trådfri för dyr med tanke på de dimningsdon (som man kanske inte behöver på varje lampa precis), och strömbrytare med fjärrkontroller som man kan köpa billigt i flerpack på t.ex. Clas Ohlson finns som även går att använda till valfria lampor, vilket är en klar fördel på det bara finns ett väldigt begränsat antal typer i Trådfri serien. Dimning kanske inte går att få på en sådan fjärr, men oftast behöver man inte ha funktionen att kunna dimma trådlöst – sen finns det säkert separata lösningar som har allt möjligt inbyggt bara att jag inte hittat dessa, har ju inte precis letat.

Av jonatannossrep

Modmic, två Noctua fläktar , router och tangentbord borta.

Av jonatannossrep

Har sålt den till en annan idag.

Ha det,
Jonatan

Av jonatannossrep

@zablot, kan inte påstå det, nej.

Av jonatannossrep

Tar tillbaka mitt bud

Av jonatannossrep

För att vara säker, men du menar alltså att den hade en glapp HDMI kontakt som sedan blev reparerad? Hur länge var den i bruk innan den togs ur bruk?

Av jonatannossrep

Markus ångra sig angående fläktarna, så de finns fortfarande till försäljning.

Av jonatannossrep

Bud noterade, väntar en dag till och ser om jag får några högre bud, annars får ni dessa.

Av jonatannossrep

Asus RT-N56U, Modmic 4.0 Uni, diverse fläktar och ett tangentbord

Säljer följande:

En routern, Asus RT-N56U, i stort helt oanvänd. 300 kr
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=765738

Modmic 4.0 Uni, följer med ett fäste och en ny limlapp. 325 kr
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2971169

3 x Noctua NF-A14 industrial. 170 kr/st
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2672531

Akasa Viper 140mm, ej med på kort, orkar inte montera ur den. 120 kr
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1105934

1 x Inet 140mm. 45 kr
https://www.inet.se/produkt/6308827/inet-tyst-chassiflakt-140....

Äldre Compaq tangentbord med taktiska membran brytare, skänkes mot frakten om ingen bjuder över.

Söker även en billigare stationär dator för omkring 600-1000 kr, pappans dator är så fruktansvärt långsam och han har blivit otålig på äldre dar, men den han hade stödde ej SSD när jag försökte ploppa i en, så skulle vilja ha något från "denna eran" så att säga. Är inte jätte intresserad av att betala frakt för något så tungt som en dator, så om du har möjlighet att ses i Karlstad eller Falun och dess närområde så är det ett krav. Kommer vara ett kvar ett par dagar till i Falun innan jag åker tillbaka till Karlstad.

Läs hela annonsen här

Av jonatannossrep

Tyckte DREVO Excalibur 84-Key var ett bra tangentbord sett till mått och byggkvalité, kompact och robust. Den lågstadigt på bordet med sina fyra gummitassar, men jag saknade handlovsstöd; även om detta så klart kan ses som ett plus av en del då den blir mer kompakt utan en, men en löstagbar i matchande design hade inte varit en förlust i annat en pris. Det hade ett "futuristiskt typsnitt som inte alls föl mig i smaken så jag byte keycaps till denna. Dess orginal knappar var även gjorda i ABS så de blev glansliga och "oljiga" direkt vilket är ett stort minus tror jag för alla; detta till trots var de dubbel skjutna så de skulle förmodligen hållt i oändlighet. För priset är det ett bra tangentbord om man kan med leva knapparnas brister och avsakanden av hanlovstöd. Avsaknaden av att kunna omarangera tangenter enkelt och spara dessa på tangentbordet så dessa blir plug-n-play mellan datorer blev dock den slutgilitiga faktorn som i slutändan fick mig att skicka tillbaka tangentbordet.

Av jonatannossrep

Inköpningsdatum och ungefära drifttid?

Av jonatannossrep

De sa att det kosta omkring $800 att tillverka en uppstättning ungefär som den jag efterfråga, så jag får nog hålla mig till WASD-keyboards och köpa till ett par extra tangenter utanför det anpassade knappsatsen.