Inlägg

Inlägg som Oscar_E98 har skrivit i forumet
Av Oscar_E98

Exakt vilken galaxy är det? XDAs forum brukar vara en bra resurs för om man själv vill mixtra med sitt OS. Har man inte gjort det förut så kan det nog vara lite klurigt och risken att man förstör något är stor, men å andra sidan kan det vara ett utmärkt tillfälle att prova på en äldre telefon (som denna) som man inte bryr sig om. https://forum.xda-developers.com/galaxy-s5 (sök på vilken enhet du nu har)

Av Oscar_E98

Ja, det ska nog inte vara några problem. Själva modellen som behövs är ju väldigt simpel att göra och skriva ut då det bara är en cylinder. Det lite kluriga kan ju vara att få exakt de mått man vill ha så att den sitter bra på röret, då kan det ju vara bra om man har möjlighet att göra om utskriften ifall det visar sig att något mått behöver justeras (t.ex. om du känner någon som har en printer). Testa ladda ned sketchup eller liknande och skapa en modell, det kan du göra väldigt enkelt utan tidigare erfarenhet.

Av Oscar_E98
Skrivet av the squonk:

Jag behövde mer handpåläggning när jag körde Ubuntu. Arch Linux är den mest problemfria dist jag använt, och det finns en stor community om det ändå skulle behövas. Red Hat/Fedora liksom rena Debian kan vara krångligt, eftersom mycket som har med multimedia att göra är closed source och skeppas inte med disten. Då blir det mycket fixande.

Enda skillnaden till Ubuntus fördel är att det kanske är enklare att installera, men det är inte lättare att använda.

Tvekar starkt på att den genomsnittlige användaren skulle tycka det är lättare att använda Arch än Ubuntu, det är en alldeles för stor inlärningströskel för de flesta

Av Oscar_E98

Det beror ju självklart på vad man spelar men jag kan lätt komma på fall då jag trycker ned fyra knappar samtidigt, jag vet att det inte har funkat på gamla billiga tangentbord. Kanske de flesta tangentborden kan det idag.
Här t.ex. kan man testa för ghosting: http://random.xem.us/rollover.html

Av Oscar_E98

Hej, behöver lite hjälp med den här uppgiften från mekanikdelen i teknik 1. Måtten är angivna i millimeter. Vet inte riktigt hur jag ska börja. Är de krafterna som söks de horisontella i A/B som stoppar den från att tippa? Tack på förhand!

https://i.imgur.com/T54MzQc.jpg

Av Oscar_E98

Kom ihåg att motståndarlaget består av 5 idioter medan ditt lag endast 4!

Av Oscar_E98
Skrivet av fragwolf:

Kändes ju sådär lagom seriöst att de byter rekommendationer mellan varven. Skulle jag tolk som ännu mera scam från dem.

Du behöver inte ladda hem det via FB. Du kan gå in på tillverkaren som de nämner och ladda hem det. Jag skulle inte heller installera eller klicka på någon länk som kommer via fb

Men om jag inte laddar hem det via facebooks knapp så vet de väl inte att jag laddat hem det ö.h.t. väl?

Skrivet av moonblase:

Mjo, fast använder man någons saker får man acceptera dennes villkor.
Skulle inte heller vilja installera något random från facebook dock. Men förstår dem, och att de vill bli av med viruslänkar

Sant, tänkte bara om det fanns något sätt att kolla att datorn var ren och sedan kunna logga in på fb utan att behöva använda deras verktyg.

Av Oscar_E98

Hittade den men tyckte det var konstigt att den inte gav mig ett alternativ att göra det senare samt att jag helst undviker att installera saker från facebook. Dessutom hittade inte några andra program någonting så var tveksam. Men tack ändå

Av Oscar_E98
Skrivet av KaffeMedKotlett:

Adressen är korrekt och innehar https. Som redan har sagts så är det någon reklam / scareware som vill få dig att köpa något. Ta bort alla plugins, starta om i felsäkert läge och kör så djup AV/Malwarebyte scan du kan. Ta bort allt den hittar, boota om till felsäkert läge, och upprepa.

Du kan också pröva att dra ner ccleaner, utöver ovan instruktion, och scanna registret. Starta sedan om i vanligt läge.

Skrivet av heatm:

@Oscar_E98: Det här är Facebooks försök att bli av med wormsen som sprider skit okontrollerat på Facebook. Det är vansinne men för att bli av med meddelandet måste du ladda hem och installera mjukvaran dom önskar. Tror det finns några att välja mellan dock, bl.a. ESET's som ju sponsrar Sweclockers så den skulle jag ta.

Ladda hem, scanna och avinstallera direkt efter. Jag skulle dessutom koppla ur mitt internet när jag gjorde det om jag var paranoid, iaf med gratisalternativen. ESET's nod32 skulle jag lita på men resten vet jag inte hur dom hanterar min data. Dom får trots allt tillgång till allt ditt innehåll. Jag vet inte heller om man måste ha virusprogrammet installerat för att få bort varningsmeddelandet men jag vet att man kan avinstallera det efter att det är gjort.

Du behöver alltså inte installera just det programmet de rekommenderar just då, dom har flera stycken som "funkar". Välj det du litar mest på.

Du kommer antagligen inte hitta något för dom flesta gör det inte.

Börjar med att scanna i felsäkert läge och funkar inte det så får jag väl installera det där då..

Av Oscar_E98
Skrivet av fragwolf:

@Oscar_E98:
Använder du någon VPN?

Näe, inget VPN

Av Oscar_E98
Skrivet av fragwolf:

@Oscar_E98:
Eftersom FB här föreslår f-secure, så borde det innebära att de är 100% på att den kan rensa bort ev skit på datorn. Om jag inte minns fel så har f-secure en onlineskanning som du kan prova. För att se om den hittar något. Känns väl sådär att det är någon plugin som skulle orsaka FB att få för sig något dylikt.

Edit: prova att rensa allt i webläsaren. Iofs så är det samma problem på båda läsarna så är det ju troligen inget unikt för just en läsare. Prova att köra ex ccleaner, kom ihåg att spara ev lösenord eller dylikt. Då cc rensar bort sparade lösenord å formulärdata. Kanske kan vara något i windows-temp som fuckat något. Du kanske också prova superantispyware. Även om jag har bra förtroende för malwarebytes. Prova inaktivera alla plugins du har i läsaren å kolla så det inte är någon uppdatering att göra.

http://i.imgur.com/6DJ3W4q.png

Nu föreslår de Trend Micro, konstigt... Varken CCleaner eller att stänga av alla tillägg fungerade.

Av Oscar_E98
Skrivet av mr_sQuinty:

Om det är som du själv säger att plugins kan vara problemet , har du testat med nån annan webläsare ?

Testade precis med Edge och det är likadant. :/

Av Oscar_E98

Facebook vill rengöra min enhet från skadlig programvara

Hej!
Imorse skulle jag logga in på facebook men möttes då av den här skärmen:

http://i.imgur.com/5KbvQpz.png

Jag kan använda facebook från mobilen och skoldatorn. Jag har skannat igenom datorn med Windows Defender och Malwarebytes utan att hitta något och är ganska datorvan så känns inte jättetroligt att jag dragit på mig något virus.

Det finns några saker förutom virus som kanske skulle kunna ha orsakat det hela. För det första så använder jag uBlock Origin och privacy badger och från vad jag hittat när jag har googlat så har facebook reagerat såhär när vissa plugins var installerade. För det andra så försökte jag igår kväll skicka en fil till mig själv via chattfunktionen så jag skulle kunna komma åt den sen, då fick jag dock ett felmeddelande som endast sa något i stil med "ett fel har inträffat". Kan facebook kanske ha trott att det var något virus som försökte sprida sig via facebooks chattfunktion?

När jag loggade in på skoldatorn hade jag en notifikation från facebook som sade att jag var blockerad från "open graph actions" fram tills 08:54 imorgon för misstänksam aktivitet.

Om någon vet vad som kan ha orsakat det hela och/eller vet hur jag kan komma åt facebook utan att behöva ladda ner deras program så är jag otroligt tacksam!

Av Oscar_E98
Skrivet av fatto:

I och med att jag inte vet så mkt om datorer, och när jag söker på¨diskhanteraren så kommer det inte upp något! kan man hitta det på aktivitetshanteraren? Hjälp mig gärna hitta det!

Läs vad Jocke skrev, på windows 8.1 kan du högerklicka på startknappen och välja "Diskhantering".

Av Oscar_E98
Skrivet av 120hz:

Cyanomodgen är kanon att lägga in på en telefon... 10.2 versionen den drar minst batteri och funkar bäst.
Lägger man in kit-kat så är batteriet slut barta du surfar i 5 min typ

Har CM11 och batteriet fungerar utmärkt för mig, mycket bättre än innan.

Skrivet av anden55:

Så! Nu har jag lyckats roota och installerat TWRP så nästa steg är att installera Cyanogenmod antar jag.
Men det finns ju en del att välja på. Ska jag köra 10.2 eller 11?

har CM11 och det funkar utmärkt, rekommenderar verkligen.

Av Oscar_E98
Skrivet av twk:

Är det inte trixigt att lägga in custom roms på LG G2? Typ att bootloadern inte går att låsa upp, eller liknande? Jag har för mig att jag hörde nått om det när G2an kom.

Det var väldigt lätt att installera cyanogenmod enligt mig, efter att jag hade rootat så använde jag denna guide som grund. Jag använde adb för att göra en nandroid backup direkt till datorn.

Skrivet av juniorjesper:

Alltid roligt att modda in custom roms osv. Men min senaste Android upplevelse var med en Galaxy S3 med både pentile skärm, ostabil alltså med vanilla rom etc.
Och det jag skulle vilja ha är en Nexus 5 med bättre batteri om jag nu inte orkar vänta tills Oneplus släpps.

Jag har inte haft något problem med telefonen annat än att jag inte gillar LG Optimus UI, det går ju dock lätt att lösa med en custom rom. Knapparna på baksidan är en smaksak, jag gillar dom då de passar mitt grepp perfekt.

Av Oscar_E98

Har en LG G2 med Cyanogenmod 11 (KitKat 4.4.2) och den flyter på otroligt bra. Cyanogenmod har jag upplevt som väldigt stabilt och bra så det kan jag rekommendera. Jag är inte särskilt kunnig när det gäller ljud men vet iaf att högtalarna inte är särskilt bra på någon av telefonerna och jag skulle tippa på att iPhonens högtalare är bättre. i CM följer "DSP Manager" med och där går det att ställa in bas och equalizer bl.a.

Om man är beredd att trixa lite med mjukvaran och gillar knapparna på baksidan så tycker jag att LG G2 är ett bättre val.

Av Oscar_E98
Skrivet av 007onex:

ja det är på, men varför fungerar allt som det ska när de inte är i helskärm

För att V-Sync endast är i fullskärmsläge vilket innebär att det är där fpsen låses till 60.

Av Oscar_E98
Skrivet av 007onex:

tjena jag spelar sr4 och när det körs i ett fönster så får jag rätt så höga fps men när jag har fullskärm läge så får jag inte mer än 60fps, de känns som att det är låst så det inte åker över 60fps
jag har 144hz skärm

Är V-Sync på? Stäng av det!

Av Oscar_E98

Högerklicka på skrivbordet och välj "NVIDIAs kontrollpanel". Därefter går du in på "Hantera 3D-Inställningar", välj sedan vilket grafikkort som ska användas i fliken "Globala inställningar".