Inlägg

Inlägg som fogger har skrivit i forumet
Av fogger

Define R6 ft. NH-U12S chromax.black

Tänkte att någon där ute kanske är intresserad av att se hur en av de nya svarta kylarna från Noctua ser ut in action, så jag delar med mig av lite bilder! Kul att inte längre behöva kompromissa med ett, eh, "okonventionellt" utseende för att få Noctuas prestanda.

Specs:

RTX 2080 Super FE
Ryzen 3600
Asus B450-F Gaming
Ballistix 2x8 GB 3000 MHz
Kingston 250 GB Nvme
Seagate 1 TB HDD
Fractal Design Edison 750W med Cablemodförlängningar

Besök galleriet här

Av fogger

Finns ett Gigabyte RTX 2060 Super som fyndvara (retur) hos NetOnNet Kalmar, 4190kr. Ska väl prestera ungefär som ett RTX 2070

Av fogger

@Muumin: Tack för hjälpen, den PSUn verkar vara ett klipp! Någon specifik anledning till att du bytte ut moderkortet? BIOS-uppdatering löser jag, tycker ASUS-kortet är snyggare. Är MSIn bättre specad?

Av fogger

@CyberNerd: Har en kompis med en 2200G som ligger och skräpar, den borde väl fungera?

Av fogger

Speldator 12000:-

Hej!

Funderar på att ersätta min gamla trotjänare (3570k, GTX 970) med lite nytt. Min budget ligger på 12000 kr, jag har dock inte lika bra koll på vad som gäller längre så jag undrar om jag är rätt ute.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/12806431

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/12806431

Minnen: https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/ram-minne/ddr4/b...

Lagring (480 GB räcker för nu): https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/harddisk/ssdsata...

GPU: https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/datorkomp...

Något som jag bör byta ut?

Av fogger

Sålt

Av fogger

"Nytt" Maximus VIII Extreme

Efter stora planer på nytt datorbygge har jag insett att det inte behövs och aldrig kommer att bli av. Därför säljer jag nu den första och enda byggstenen som hann inhandlas;

Ett Asus ROG Maximus VIII Extreme Z170 som jag köpte som fyndvara på NetOnNet i Kalmar 17/4 -19 (kvitto/garanti finns). I/O-plåten saknas vilket jag antar är varför den klassades som fyndvara.

Jag har inte testat moderkortet då jag inte har en passande processor, men det borde fungera felfritt då jag inte ens har tagit ut det ur kartongen. I värsta fall finns ju garantin.

Budstart 700:-

Hälsningar
ODalis

Läs hela annonsen här

Av fogger
Skrivet av Tomika:

Räkna bort alla fusk dubbelkonton så är vi snart nere på halva totala siffran av dom där 50 miljonerna. Helt hutlöst så mycket fuskare det är i Apex. Dom verkar inte bry sig heller.

Tror jag ligger på strax över 200 spelade matcher och har inte blivit dödad av någon uppenbar fuskare än... kanske bara har tur?

Av fogger
Skrivet av Luthor:

Vet inte om TS har fler minnen, men jag har köpt de som står i den här annonsen...

Okay, tack för svar!

Av fogger

Sålda?

Av fogger
Skrivet av HiZeY:

Satsa på att överklocka cpun och skaffa vettig kylare, Ssd om du inte redan har det ? Sen skulle jag satsa på nytt grafikort om du bara ska spela och försöka få tag i 8gb minne

Den ligger på 4,2 just nu tydligen, sitter en Hyper 212:a på. Windows och mina mest spelade spel ligger på en Samsung SSD, handlar mest om FPS i spel. Så du tror att det borde funka med i5:an och sen ett nytt grafikkort och mer minne? Vilket graffekort rekommenderas i 4-5kkr klassen?

Av fogger
Skrivet av Datocc:

Dags för en ny dator. Om du inte kan lägga mer än 7500 vill jag rekommendera en begagnad PC med minst ett GTX 1050.

Ska jag köpa en ny vill jag att den ska hålla sig relevant i ett par år i alla fall, vad tros om detta? Är Ryzen något att ha? Och ett 1070 på det. Blir knappt 12 000:- och det är väl ungefär där smärtgränsen går.

Av fogger

Dags för ny speldator eller fortsätta uppgradera?

Hej!

Känner att min dator börjar halka efter och undrar om det är värt att fortsätta uppgradera den eller om det är dags för en helt ny?

Specs:
i5 3570k (lätt klockad till något jag inte minns)
GTX 970
8GB Ram
Gigabyte G1.Sniper M3

Satt ett 760 i från början så 970 var ju en hyfsad uppgradering.

Är det värt att köpa en begagnad 3770k, 8GB RAM till och kanske ett 1070Ti/2070? Eller är DDR3 helt ute ur leken nu och det är dags för nya grejer?

Har inte varit särskilt insatt i datorkomponenter över huvud taget sedan jag byggde burken ovan, så känner att jag behöver lite vägledning!

Mvh,
ODalis

Av fogger

Strul med iPhone X

Tjena!

Tappade bort min iPhone 7 så knatade iväg och köpte en X. Är kanonnöjd förutom med just en sak.
Min arbetsplats har ingen täckning alls, och har märkt att den inte får tillbaka täckningen när jag lämnar arbetsplatsen vilket är lagom irriterande. Om jag sätter den på flygplansläge och sedan tillbaka är allt som vanligt och täckningen kommer tillbaka.

Någon som har haft samma problem och/eller kan hjälpa mig? Hade inte detta problem med min iPhone 7.

Tack!

Av fogger

Det var avast som var boven!

Av fogger
Skrivet av Mordin:

Eventuellt ökad användning av minnesmängden i någon update, många med under 16gb ram som upplever prestandaproblem.

Kanske dags för en 8gb till?

Sen har ditt grafikkort 3,5gb minne (+0,5 kasst minne) och rätt säker på att många på Sweclockers kört med 1050-1060 3gb och upplevt problem där med.

Kanske dags för ett GTX1060 6gb?

2st relativt billiga uppgrades iaf minnet är prio såklart!
Mvh

Skrivet av griid:

Inte märkt av det du beskriver. Dock har jag uppgraderat från det grafikkortet du kör med och har mer ram. Prova med att uppgradera som många andra föreslår.

Borde ju inte vara specs som är problemet dock, har en vän som lirar med en i5 2500, GTX 960 2GB samt 8 gig RAM, han hamnar aldrig under 40 FPS på lägsta inställningar. Då borde ju inte jag droppa till 5 FPS nästan hela tiden. Har som sagt aldrig hänt innan heller, har lirat sedan nyår ungefär

Av fogger
Skrivet av hasenfrasen:

Det verkar finnas lika många orsaker som sandkorn i Sahara. Klarar din dator av att köra burnin-test av både gpu med Furmark och cpu med prime95?

Det ska jag testa när jag kommer hem. Tack!

Av fogger

Enorma FPS-drops i PUBG

Tjena!

Startade PUBG för första gången på ungefär en vecka för någon dag sedan, och det var helt ospelbart eftersom jag sjönk till 5 FPS ungefär var tjugonde sekund. "FPS-droppen" brukar vara i ungefär 5 sekunder åt gången. Brukade sällan hamna under 60 FPS innan, endast vid landning eller i Hacienda/School.

Detta har aldrig hänt innan och nu händer det varje gång jag försöker spela en match.

Har testat att starta om spelet, installera om spelet, har kollat så jag har senaste drivrutinerna, har kollat temp på CPU, GPU och minne samt kollat så ingen minnessticka har dött.

i5 3570k @4.2GHz
8GB DDR3 @ 1333MHz
Gigabyte GTX 970 Windforce @ stock

Någon som har haft samma problem och/eller hittat en lösning? Skulle uppskattas enormt!

Av fogger

@Bloodstainer:

Handlar mest om att jag tycker det ser fjuttigt ut då jag har chassi med fönstersida Kortet är förvånansvärt svalt och tyst. Men lite överklockning hade ju inte suttit fel vilket jag helst inte gör med den lilla kylaren!

Tack för tipset, ska kollas upp!

Av fogger
Skrivet av rince:

Försäljning är ej av intresse?

Skrivet av tsv:

Hej, bjuder 1350:- plus frakt om du är intresserad av att sälja rent.

Avvaktar lite med försäljning men återkommer till er om det blir aktuellt