Inlägg

Inlägg som fogger har skrivit i forumet
Av fogger
Skrivet av wenazen:

Dålig kontakt med disken? Har du rätt boot ordning i bios?.

Hur kollar jag det? Jag vet hur jag kommer in i BIOS.

Av fogger

be quiet! KRAFT?

Hej!

Min vän till mig ska bygga en speldator och vi undrar om be quiets Kraft-serie är något att ha? Är de bra även om de inte har 80+-certifiering?

Mvh

Av fogger

Idag startade den inte på tre gånger... Inget som vet vad det kan bero på?

Av fogger
Skrivet av Reyintaz:

Allt beror på om du kan vänja dig. Windows 8 är bra om man kan göra det, annars är 7an fullt acceptabelt som ett bra OS. Testa att köra 8an i en vecka eller två, och bestäm dig då.

Tack för alla svar, verkar inte vara så illa med W7 som jag verkar tro.

Har kört i snart en månad, har inte blivit mycket bättre... Hmm. Ska fundera lite.

Av fogger
Skrivet av Blu3n0va:

Varför så billigt??

Nu när 700-serien har kommit så blir 600-serien mycket billigare. Just det kortet har stockkylare också.

Av fogger

Windows 8 eller Windows 7?

Hej!

Jag har Windows 8 i min dator just nu och jag trivs inte alls med det. Visst, man kan ju gå in på "Skrivbord" och vips så ser det ut ungefär som Windows 7 men det är ändå krångligt för mig. Jag undrar om det är värt att "nedgradera" till Windows 7? Jag trivs så mycket bättre med det men det känns ändå lite fel att byta till ett äldre OS som blir mindre och mindre kompatibelt. Hur ska jag göra?

Mvh

Av fogger

Det där kommer att funka bra.

Av fogger

Ett Corsair CX500M måste väl passa om jag har ett Asus GTX 760? Just nu har jag inte ett modulärt nätagg så jag har en stor klunga med kablar som blockerar luftflödet från de två fläktarna i fronten.

Av fogger
Skrivet av Batman:

Vad har du för komponeter i datorn för det första? Och vilket OS kör du?

Intel Core i5 3570K
Asus GTX 760 Direct CU II
ASRock Z77E-ITX
A-Data 8GB RAM
Fractal Design Integra R2 750W
Seagate 500GB SSHD

Windows 8

Av fogger

Varför gör min dator såhär?

Hej!

Jag har byggt ihop en dator och den har har alltid fungerat bra tills för någon dag sedan. När jag ska starta datorn så verkar det som att det går som det ska varannan gång men när det inte går bra så står det bara ASRock och lite "F-knappar" jag kan trycka på för att komma hit och dit. Det händer inget när jag trycker på knapparna, så jag måste hålla in strömknappen så att datorn dör och så startar jag den igen efter någon minut. Då fungerar det igen. Vad är felet?

Mvh

Av fogger
Av fogger

Vilket headset har den bästa mikrofonen?

Edit: Ändrar tråden lite.

Vilket headset är bäst? Jag kan lägga 1000:- eller lite mer om det finns en stor förbättring. Mikrofonen är inte det viktigaste men det är ett plus om den är bra.

Av fogger
Skrivet av thli72:

ASUS Plus kortet har några anslutningar mer men tycker Z87-A kortet räcker bra. . tog LP minnen då det kan va bra o ha
http://www.inet.se/kundvagn/visa/3707927/2013-08-11

Z87-A-kortet räcker definitivt men jag tog ju som sagt bara ett i samma prisklass som det han valde LP-minnen rekommenderas då jag inte tycker Östman (eller någon för den delen) ska köra på stockkylaren... Större kylare kan ta emot minnena om man inte har lågprofilsminnen.

Av fogger
Skrivet av quattro-2.6:

GamingGirl eller vad hon kallar sig på blocket i västerås säljer konsol och ett spel för 1200kr,sen 50-200 per spel beroende på efterfrågan (låg) och skick.
Seriös tjej, köpt en massa spel från henne, gamecube spel dock men bättre skick får man verkligen leta efter, inte ens game/gamestop har så bra.

Skickades från m.sweclockers.com

Antar att du menar GameGirl? De vet vad de håller på med men jag skulle aldrig betala 1200:- för en NES-konsol. Tror inte ens att de är svensksålda (vilket kan spela roll för oss lite mer insatta). Dock är de ju regionsfria vilket är ett plus.

Av fogger
Skrivet av östman:

Tjena
Tänkte bara höra vad ni tycker om denna kundvagn: http://www.inet.se/kundvagn/visa/3707564/2013-08-11

Har ett Nätaggregat och ett grafikkort hemma.
Undrar bara kort om det är hyfsade prylar jag plockat ihop

Tack på förhand!

Det är bra grejer men som du kanske vet så har det kommit en ny generation Intel-processorer, Haswell: http://www.inet.se/kundvagn/visa/3707647/ostman

Du kan ju givetvis byta moderkort om du vill men jag tog bara ett av samma tillverkare och i samma prisklass. Jag skulle rekommendera Haswell, finns ingen anledning att köra Ivy när det har kommit en ny generation. Visserligen har Haswell haft en del problem med temperaturer, men men...

Av fogger
Skrivet av ackerman:

Valde den PSU:n om jag någon gång vill köpa typ ett till 760 å köra SLI

Låter bra!

Av fogger
Skrivet av ackerman:

Tjena!
Har nu funderat på att köpa mig en riktig dator, men är lite osäker på hur jag ska göra.
Detta har jag kollat på : http://www.inet.se/kundvagn/visa/3707444/untz
Inget chassi,cd-läsare och hårddisk pga att jag har ett : DF-10 chassi, cd-läsare har jag och en 1tb hårddisk(vet ej märke osv, men den funkar) som jag själv tycker kan vara värt att återanvända.

Är öppen för förslag om ni tycker att jag kan göra något annorlunda eventuellt om någonting inte passar eller om jag behöver mer kylning.

Jag tycker det ser kanonbra ut. Personligen hade jag tagit ASUS GTX 760 eftersom det är mindre (spelar inte så stor roll), snyggare enligt mig och passar bättre ihop med moderkortet färgmässigt. Jag har aldrig testat Gigabytes 760 men jag har ASUS-versionen och det är tyst, snyggt och kompakt.

Edit: Du kan skära ner på PSU:n om du vill men har du pengarna så tycker jag att du ska köra på den du har valt.

Av fogger
Skrivet av Thooby:

Nu tror jag allt är på sin plats. Spräckte budgeten lite men det är det nog värt.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/3706727/dawzor-fardig-v3

Kommer denna ssd bli bra?

Eftersom du inte har valt ett moderkort med Z87-sockeln så behöver du inte köpa en K-märkt processor.

Av fogger
Skrivet av Valerius Dahl:

Oj, tack för så snabba svar. Ursäkta glömde skriva kortet, hade tänkt mig ett Asus Radeon hd 7770. Angående det där med bara en hårddisk, är det okej?

En hårddisk funkar bra. Den datorn klarar Battlefield på medium i full-HD, men då får du väl räkna med att kanske få 30-50 FPS. Kanske mer om du har tur

Av fogger
Skrivet av Indowzor:

Hejsan, är trött på att min gamla dator strular och har sig så tänkte bygga en egen, och nu till er experter här på datorer.
Jag har en budget på 7000 och undrar om denna datorn som jag har plockat ihop är bra? (vet att hårddisk inte är med då jag har en som jag nyligen köpt)
http://www.inet.se/kundvagn/visa/3707277/2013-08-11

Ser helt okej ut, men behöver du verkligen 16 GB minne? Jag tvivlar också på att du behöver skruvkitet, men visst, hundra spänn. Jag skulle också byta grafikkortet till ett GTX 760. Kostar i princip lika mycket men är nyare.

Edit 2: Om du kan sträcka dig lite till så rekommenderar jag detta: http://www.inet.se/kundvagn/visa/3707320/indowsor Jag vet inte om du behöver en DVD-brännare men det handlar ju bara om 200:-. Henke hann före och om du inte kan lägga ut ett par hundralappar till så är hans paket minst lika bra.