Inlägg

Inlägg som KeepRaffing har skrivit i forumet
Av KeepRaffing

Jag är ambulanssjuksköterska och har träffat Covidsjuka sedan dag ett. I början var de flesta svårt sjuka gamla men sedan vaccinationerna började upplever jag att dessa patienter i princip försvunnit. Har hämtat flera i min egen ålder som hamnat på IVA och ibland avlidit. Jag blev själv vaccinerad kring jul och fick lov att skippa gymmet den kvällen pga ömhet i armen och huvudvärk. För mig som har sett så många svårt sjuka var valet att ta vaccinet enkelt.

Jag skiter i om folk väljer att inte ta vaccinet, det är ett grundat beslut man ska ta själv och utan tvång eller hets från någon annan, men ni som sprider dynga och säger att man inte blir sjuk av Covid vill jag högaktningsfullt be dra åt helvete.

Trevlig helg!

Av KeepRaffing
Skrivet av NoiseMaker:

En kurs — eller två — i svenska rekommenderas artikelförfattaren. Det var länge sedan jag läste en artikel med så dåligt språk.

Wow, tack så mycket för din väldigt värdefulla kommentar...

Av KeepRaffing
Skrivet av Shakermaker:

Intressant. Kör du allt via Smartthings då och med endast Samsungs produkter?

Vad har du för låslösning som kan kombineras med Smartthings?

Jag kör allt via Smartthings och jag har blandade produkter. Har Yale Doorman som förvisso kan integreras men jag har istället en magnetkontakt inbyggd i dörren som registrerar när den öppnas. Kände inget behov av att göra det svårare. Det är en säkerhetsdörr och området omkring den är välupplyst och kameraövervakas.

Har en tablet som kör SharpTools placerad på väggen innanför dörren och tidigare använde jag den som manöverpanel med kod för att stänga av larmet, men i slutändan fann jag nuvarande lösning mycket enklare för alla inblandade. Mina rörelsedektektorer är från Telldus eftersom de är de enda (lätt tillgängliga) som kan husdjursanpassas.

Av KeepRaffing

Fast alla såna NAS-tillverkare tillhandahåller ju mjukvara för att kunna komma åt den från annan plats än hemmet. Har man inte specifika krav så lär det funka alldeles utmärkt

Av KeepRaffing
Skrivet av Shakermaker:

Jag funderar på att sätta upp larm med Smartthings? Någon som provat det?

Har en Aeotech-siren och tänker att jag kan använda sensorer på dörrarna.

Blir ju ingen koppling till någon larmcentral men kanske hyfsat okej lösning sett till priset?

Så har jag gjort. Efter flera år med dyra larm valde jag att lägga över allt på Smartthings. Man får förvisso inte väktarutryckning men det är inget jag använt mig under alla år ändå. När jag lämnar låses dörrarna. Kameror, rörelsedetektorer och magnetkontakter ställs i larmläge och belysning etc släcks ned. Frånkoppling görs automatiskt när ytterdörren (som kräver en sexsiffrig kod) öppnas och då tänds samtidigt lampor etc i huset. Förväntar mig inte att någon Oceans Fourteen med akrobater och avancerad teknisk utrustning ska utspela sig i mitt hus så smidighet fick stå i fokus. Fru och barn älskar det!

Av KeepRaffing

Ubiquiti Unifi nätverksgrejer

Jag ska uppgradera lite nätverksgrejer och tänkte således scanna begagnatmarknaden innan jag beställer nytt.
Hör gärna av dig om du har något av nedanstående till övers!

  • Dream Machine pro

  • Poe-switch omkring 16 portar

  • Kameror, det mesta är av intresse

  • Accesspunkt, gärna InWall

Läs hela annonsen här

Av KeepRaffing
Skrivet av BENPA:

Glömde dock varna dig.

Passa dig nu väldigt noga, för enligt vissa som håller till i forum som håller på med TarotKort och häxerier, så kan vaccinet göra så att ditt DNA förändras drastiskt, så när du vaknar upp en vacker dag, så kan du ha förvandlats till en gås, gris, ko eller rent utav en dinosaur.

Oj shit, tack för varningen. Ska ta på mig foliehatten och klä mig i vitlökshalsband.

Av KeepRaffing
Skrivet av AplAy:

Att kalla smärta vid injiceringsytan, feber, frossa, och värk i muskler & leder för "biverkning" av vaccinet är som att kalla mättnad för en biverkning när du har ätit mat. Med andra ord betyder det att det fungerar som det ska.

Däremot kan vi kalla de för "biverkningar" om symptomen inte försvinner efter ett par dagar eftersom då har kroppens immunförsvar reagerat inkorrekt mot det mRNA-baserade proteinet kroppen själv har tillverkat.

Läkemedelsverket kallar det, ordagrant, för biverkningar. Men jag förstår vad du menar och påstår inte att du har fel, du får kalla det vad du vill. Jag var nyfiken på om han upplevt något av detta så låt oss lämna namnvalet därhän

Av KeepRaffing
Skrivet av BENPA:

Jag kan snart ta ut scalperpris på mitt blod... Första Phizersprutan tagen tidigt förra veckan, andra om 10dagar. Lägger upp budgivning på mig blod när allt är klart kanske blir det nya tidens "sälj en njure för att få råd med ett grafikkort" metoden.

Samma här, Pfizer och alldeles strax dags för sista dosen. Fick du dras med några biverkningar, bortsett från smärta i armen? Jag gick runt och frös (inte frossa) som tusan några timmar efter vaccinationen, men det försvann efter några timmar. Sitter och buteljerar mitt blod för fullt nu, sen ska jag bli rik och säga upp mig från jobbet

Av KeepRaffing

1500 bjudet 👍

Av KeepRaffing

@Altaire: 550:- och kan hämta idag 👍

Av KeepRaffing

@jens75: Stämmer, tog bort av misstag. Jag bjöd alltså på mobo, CPU, gpu och ram. Extra ram avsågs inte

Av KeepRaffing

@PointMan: Hade själv en 3570k för några år sedan och den är bra. Vore ännu bättre med fler kärnor, men den kommer absolut funka. Ingen aning alls vad det kan vara värt, längesen jag var insatt i sånt. 2000-3000 kanske?

Av KeepRaffing

3800 hämtar

Av KeepRaffing

3200 och hämtar 😆

Av KeepRaffing

@FrozzCreep: 2800 och kan hämta 👍

Av KeepRaffing

@TimHeterJag: Testa säga "Tänd"? Sätt på är en helt annan sak...

Av KeepRaffing
Skrivet av Lolpold:

Den fungerar kanon för det, dock finns inte "rutiner" till svenska.

Hur menar du nu, rutiner finns ju visst till svenska? Funkar alldeles utmärkt

Av KeepRaffing

@PointMan: Tackar och bockar för svaret! Möjligen lite klen processor men det borde funka. Har du något riktpris för grejerna?

Av KeepRaffing

Speldator för Fortnite etc (Skåne)

Jag är på jakt efter en begagnad dator som kan hantera spel som Fortnite och dylikt. Inga monsterkrav med andra ord, men ändå duglig för viss tid framåt. I andra hand lösa komponenter. Även skärm kan vara av intresse om sådan finns.

Hör av dig om du har något i gömmorna. Föredrar avhämtning så Skåne med omnejd är stort plus 👍

Läs hela annonsen här