Inlägg

Inlägg som Pelegrino har skrivit i forumet
Av Pelegrino
Skrivet av Storfiskaren:

Någon mer här som har ett Logitech G510s?
Igår, efter några månaders användande, såg jag på mitt tangentbord att tangenten för ";" / "," ser likadan ut som ":" / ".". Alltså två likadana tangenter... (Nu såg jag dessutom att tangenten med "&"-tecknet inte alls liknar ett sådant.)
Inte för att jag brukar titta på tangentbordet, men det känns ju lite skabbigt på ett så pass dyrt tangentbord.
Har jag fått ett måndags-ex, eller ser era likadana ut?

En bra start vore ju att ta en bild och visa, annars är det svårt för oss att säga något.

Av Pelegrino

Behöver hjälp med ubuntu FTP

Hej,
min macs ena hårddisk kraschade nyligen och en massa bilder jag glömt säkerhetskopiera gick åt helvete. Därför tänkte jag att jag skulle använda min nya server som en slags backup åt bilder (ej automatiskt) utan jag vill kunna över internet kopiera över alla bilder till servern. Hur går jag till väga för att det ska bli så användarvänligt som möjligt? Det ska fungera både på OSX och w7 och då jag ska försöka lära mina föräldrar ska det helst inte vara för svårt. Servern kör ubuntu server.

Av Pelegrino

Damn, har AMD så pass bra APU att man kan lira bf4?

Av Pelegrino

http://www.dslreports.com/speedtest/672104

http://www.dslreports.com/speedtest/672104.png

Lite oklart hur jag får F då mitt internet funkar hur bra som helst men men. Håller inte riktigt med deras hastigheter heller.

http://www.speedtest.net/result/4431764918.png

ISP: Bredbandsbolaget
Fiber/Kabeltv/ADSL/VDSL/Stadsnät/Mobilt: Fiber eller statdsnät
Modem/Router/Gateway: Asus RT n56U

Av Pelegrino

Slänger iväg en annons jag också,
20-årig civilingenjörsstudent som lirat cs i flera år. Lär bli en del nu i sommar när det inte är plugg. Sitter just nu i MG2.
http://steamcommunity.com/profiles/76561197998664510

Av Pelegrino
Skrivet av axelpaxel:

Haha, ja det är verkligen som att leva i en mac-djungel... Men vad gör man? Apple gör ju trots allt bra laptops, inget snack om saken. Har man pengar så att det blir över är det väl bara att sälja sin själ till det stora äpplet antar jag.

Deras laptops är helt underbara, hade inte kunnat leva utan min MBP men har två kompisar som förmodligen läser samma år som du gör och den ena av dem kan inget annat än mac och skulle inte ha en aning vad en sata kabel är

Av Pelegrino

Kul att se någon som pluggar indek på KTH som faktiskt är intresserade av datorer och inte bara deras kära mac. Kommer följas!

Skrivet av Laine:

Ser mycket bra ut hittills, men om jag ska vara ärlig så får jag ingen direkt lust att följa ett projekt om du som byggare inte har orken att översätta inläggen istället för att bara klippa och klistra. Det känns väldigt opersonligt och kallt.

Känns väldigt onödigt att skriva det två gånger, alla bör kunna läsa engelska på SweC hursomhelst.

Av Pelegrino

Kan säga redan nu att om det är så att du inte gillar matte ska du skippa allt vad civilingenjör heter då det är så löjligt mycket matte, speciellt datateknik (av de relevanta). Annars låter som övriga sagt elektro bra, det är väldigt mycket kretsar och liknande.

Av Pelegrino
Av Pelegrino
Skrivet av Tiarmati:

Tjena datorkunniga sweclockers-gubbar

Nu är det så att jag har en ASUS ROG gaming laptop som hårddisken har crashat på. Känner mig inte så sugen på att lämna in den för reparation eftersom det kostar så mycket. Nu till min fråga!

Jag har en laptop som inte används, och undrar om jag kan flytta över hårddisken från den till ASUS-laptopen. (?)
Det är simpelt på stationära men med laptop så har jag ingen aning. tack för svar

Gjorde det faktiskt själv på en ROG-laptop häromveckan. 2 skruvar till själva chassit (längst ner där bak) och sedan 1 eller 2 som håller fast själva hårddisken och så "slidear" du bara ut den och trycker i den nya. Jättelätt och värt att göra!

Av Pelegrino
Skrivet av Valiumballong:

Du kanske skulle skaffa dig ett jobb? Eller strunta i TVn.

Jag vet inte om du riktigt läste det jag skrev men jag får CSN av en anledning; jag pluggar 100% civilingenjör. Det finns ingen tid för ett jobb.

Av Pelegrino

Gjorde precis som du och råkade säga ja när de ringde. 2 betalperioder senare fick jag nog och sa upp det. Ingen anledning att jag ska lägga mina lånade pengar (CSN) på att betala för sådant. Pinsamt att man tar betalt lika mycket för studenter utan inkomst som människor med miljoninkomst. Baka in skiten i skatten så man slipper tänka på det.

Av Pelegrino
Av Pelegrino
Skrivet av mrqaffe:

Det beror på bolag/villkor, tex så kan man ju ha förbundit sig att bara köra bilen själv för att få lägre premie, ni får helt enkelt kolla i villkoren eller fråga försäkringsbolaget.

Jo det är alltid en möjlighet. Problemet är ju också att den inte var körd utan var stillastående. Får se hur det går, tack för snabbt svar

Av Pelegrino

Snor din tråd lite men tänkte kolla en sak. Lånade grannens bil häromdagen. Stod parkerad utanför huset och när jag kommer tillbaka är det repor vid framlyktan som om någon dragit en jacka över den eller något. Hur funkar det med försäkring? Problemet är nämnligen att det är en väldigt exklusiv bil.

Av Pelegrino

Windows Media Player kan spela upp direkt till TV:N. Kör själv dock med Plex till chromecast trots smartTV då det är smidigast

Av Pelegrino
Skrivet av Ramsam:

tackar enormt för länkar & info, guld värt!

Nemas, jag tycker folk verkar lägga alldeles för mycket pengar på sina "sevrar". Mjukvarumässigt kör jag Ubuntu-server med Plex och deluge som bittorrent där deluge nås på en hemsida. Fungerar magiskt.

Av Pelegrino
Skrivet av Ramsam:

Ursäkta att jag klämmer in en fråga, men jag tar chansen!

Funderar på att bygga en mer lr mindre likvärdig plex-server, som kommer att mata _max_ 3 samtidiga uppspelningar (& och lite annat iofs..)

Har du testat fler uppspelningar samtidigt?
Hur mycket ligger % load totalt på cpu & ram när du spelar upp den fläskigaste 1080/3D?
Något du skulle ändrat på i setupen om du hade chansen, övriga tips?

Kör själv på en server gjord av reservdelar som jag älskar. Begagnad g3258, msi z87I-gaming AC samt 4 GB ram. CPU användning beror helt på ifall det krävs transcoding eller inte. Streamar till en chromecast. Enligt Plex så krävs 2000 i score för att streama 1 film i 1080p. Du kan kolla på http://cpubenchmark.net/ för att se vad alla processorer har för score. Min får lite mer än 4000 medan som hans 2500k ger ca 6000 i score.

Av Pelegrino
Skrivet av Kr^PacMan:

Det är nog inte rekommenerat generellt. Det absolut enklaste är att köra en hög port (typ 13337) utåt, men NAT:a den till port 22 internt. Då ansluter du lokalt till port 22, men om du vill komma åt den externt använder du port 13337 och din router omdirigerar den trafiken till port 22. Då slipper din brandvägg och SSH-server mycket extra trafikbrus.

Ska kolla på det. Jag har 1 problem; varje gång jag stänger av servern och startar om så är nätet av och jag måste köra sudo service network-manager restart. Kan man lösa det på något sätt? Jag testade lägga den i /etc/rc.local. så att den skulle köra on startup enl google men det funkadei inte.

Av Pelegrino

Fick öppna port 22 i routern för att kunna nå den via externa IP. Det är inte skadligt eller så att ha SSH porten öppen?