Inlägg

Inlägg som Pelegrino har skrivit i forumet
Av Pelegrino
Skrivet av Eriksson_91:

Skulle nog ändra till följande. CX-serien från corsair är sällan att rekommendera. Enligt ditt valda chassi ska det finnas utrymme för ett 180mm nätaggregat med mindre sladdar, det jag valde är modulärt och skulle kunna få plats. Annars går det bra med Integra-serien från Fractal också.

Bytte även ut processorn då det definitivt är värt de extra kronorna mot vad du hade kikat på, enligt mig.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8193509/2015-07-17http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.pnghttp://www.inet.se/kundvagn/bild/8193509/2015-07-17

Väljer du istället ett billigare nätaggregat kommer du ner en bit.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8193516/2015-07-17http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.pnghttp://www.inet.se/kundvagn/bild/8193516/2015-07-17

Det är dock inte värt det om du inte väljer ett Z97 moderkort

Av Pelegrino
Skrivet av mrqaffe:

Armbandsur, vad är det ???
Finns det fortfarande de som använder sånt, jag trodde de dött ut för länge sedan hos normalt folk.
Jag varken använder eller sover med nått sånt på mig och jag känner ingen som ens använder armbandsur längre, de dog väl ut för drygt 10 år sedan när man började använda telefonen för att hålla koll på tiden.
Smartklockor är mest en ploj än så länge, de har för dålig funktion för att kunna användas till nått vettigt än så länge, inte bara batteritiden är dålig utan även funktionen lämnar ju en hel del att önska, vad ska de användas till när de inte kan göra nått annat än agera display till telefonen ?

Detta blir nog första gången jag inte håller med dig. Ett armbandsur är oersättligt. Inte nog med att det är en snygg accessoar och en "statuspryl", batteriet håller i flera år till skillnad från att behöva ladda upp sin mobil dagligen. Dessutom om man sitter på t.ex. tunnelbanan (gäller mest NYC/London) så ska man aldrig ta upp mobilen för att kolla på klockan då risken är att de snor den, ett armbandsur är mycket säkrare. Skulle aldrig kunna skiljas åt från min Certina som jag har på dygnet runt förutom när jag sitter framför datorn nuförtiden.

Av Pelegrino
Skrivet av ZonYx:

Bytte från ASUS RT-N56U till TP-link Archer C7 och är mycket nöjd.

Tröttnade på att min ASUS jämnt och ständigt dippade på uppkopplingen när jag spelade. Efter mycket pill med mjukvara och omstarter varje vecka tröttnade jag och köpte en TP-link. Har ägt den ett par månader och hittills har den varit 100% stabil. Den stödjer ac-protokollet och den trådlösa signalstyrkan är outstanding, så pass bra att jag inte ser en anledning till att köra med kabel trots att jag prioriterar låg ping.

Jag skulle säga att den är mycket prisvärd.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1804875

Skrivet av Hagge:

Jo, jag har faktiskt kollat Asus routers, men nu blev de lite si sådär efter de du sa Kollade in http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/202956-a... förr..
Frågan är som sagt, kommer dessa o lägga av när man laddar ner? Eller kan man i programvaran eller något prioritera så att all internet inte går åt nerladdning?

Jag har Fiber, 100/10 Glömde nämna de.

Som Enoch sa måste du ha fått ett fredagsex, har själv en N56U som tuggar på som fan utan problem och har tryckt igenom 100 ner och 900 upp utan problem. Tycker inte du ska låta det påverkad ditt omdöme

Av Pelegrino
Skrivet av enoch85:
Skrivet av lollol7:

Du vill ha ett A record pekande på din IP-adress. Standard är att du kör @ och www som namn/prefix. Då får du att ifall de går in på www.dindomän.se och dindomän.se så kommer de till din hemsida. Notera att det kan ta ett par timmar för DNS ändringar att appliceras.

Att de efter domänen (efter "/") ska pekar rätt gör du som sagt på serversidan. Du kan testa så webservern funkar som det ska genom att skrikva in http://*DINIP*/owncloud (tex http://8.8.8.8/owncloud) eller http://*serverns lokala ip*/owncloud (tex http://192.168.0.100/owncloud) och se om det funkar. Funkar det med lokala men inte externa så har du fel konfigurerat routern. Funkar ingen av dessa kan du på servern pröva att gå till http://127.0.0.1/owncloud. Funkar detta men ingen annan så är serverns brandvägg felkonfigurerad. Funkar ingen av dessa är det fel på webservern i sig.

Skrivet av Zakire:

Fick PM - tack!

Lägg inte in massa vidarebefordringar och annat jox i DNSen. Lägg upp ett A-record under @ (snabel-a betyder själva domänen) som pekar på din IP-adress, och lägg sedan upp ett CNAME vid namn * (tar alla subdomäner såsom www etc.) som pekar på huvuddomänen.

http://i.imgur.com/CWlZ0ke.png

Har du lagt OwnCloud-installationen i en katalog som heter owncloud direkt i roten på din webbserver så ska det lira. Möjligtvis att du behöver konfigurera OwnCloud också.

Tack allihopa för svar - Ledsen @Enoch85 att jag missat på din när jag fixade owncloud
Allt det här joxet, vad är det, vad gör det och ska jag ha kvar det? Lägger till hemsidan asap.

http://i.imgur.com/cPAOi5l.png

Av Pelegrino
Skrivet av Zakire:

När du pekat din domän till din IP så är det allt du behöver göra i DNS-servern. domän.se pekar nu hem till dig. Skriver du domän.se/ensida i webbläsaren så behöver du ha en webbserver i andra änden där katalogen ensida faktiskt fungerar. Om du vill att domän.se/owncloud ska fungera behöver du i roten på din webbserver skapa en katalog som heter owncloud i vilken du lägger hela din owncloud installation. Alternativt kan du i de allra flesta webbserverkonfigurationer skapa alias så att domän.se/owncloud pekar på redan befintligt konfiguration.

Vilken webbserver kör du med, och på vilket OS? Apache på en Linux-server, WAMP på Windows eller liknande?
Underlättar även om du vill tala om vilken domän du har köpt, så kan jag hjälpa dig felsöka

Kör apache2 på ubuntu server 12.04. Mappen Owncloud finns redan men det funkar inte, tror inte jag pekat rätt då jag använder "vidarebefodring" för tillfället inne på domännamn och webbplatser.

Kan PMA dig domänen så man slipper skämmas här haha

Av Pelegrino

Byt in den och få ny. De bryr sig oftast inte om att reparera, har sett när de slängt den i soporna direkt när man lämnat in.

Av Pelegrino
Skrivet av Zakire:

Precis, du behöver bara betala för domänen (109kr om året för en .SE-domän) och sedan får du använda CityNetworks DNS-servrar kostnadsfritt Du äger då din domän helt själv och bestämmer själv vad du vill göra med den, för en billig peng dessutom.

Köpte en igår där (blev lite knas, den kostar 119 men använde 20% rabatt och det stod 95 men fick ändå betala 119) men jag är lite osäker på hur jag ska få det att funka. Att få den att peka mot min IP var ju inga problem men jag vill ju att domän.se/owncloud ska peka på 00.00.00/owncloud och domän.se:000 pekar mot port 000 om du förstår vad jag menar (förhoppningsvis kan man ändra så det inte blir porten man går in på utan bara /något)

Av Pelegrino
Skrivet av eucalyptus:

Och, nej det är icke olagligt, då företaget ifråga har relaterad verksamhet samt uppgraderar hela kontoret med nya datorer, så fick möjligheten att köpa min nya dator igenom dem!
//eucalyptus

Läs det som skrevs ovan. Har du inte sett solsidan?

Av Pelegrino
Skrivet av ItsLea:

Då var det klart, är inte riktigt säker på hur mycket info ni ville ha så tog med alla möbler förutom två fåtöljer som står framför tv bänken. Hoppa att det hjälper på något vis.

http://i58.tinypic.com/34sgjfb.png

Jag är tyvärr värdelös på att inreda utan har helt enkelt gått efter modern min + vad jag känner för, frågade mest om ritning ifall det kommer förbi någon som faktiskt kan

Av Pelegrino
Skrivet av Otur:

Nja, det är din publika IP som skulle vara fast I så fall. Har du det så har du ett bra avtal.

Det som hander om du inte har fast address är att när din address byts så får du uppdatera din DNS manuellt, eller om det går att göra automatiskt via dynDNS eller liknande.

Jag vill tipsa om fsdata.se. Tycker det har fungerat bra med dem. DNS-hanteringen är väl rätt basic dock.
De är anslutna till nordreg, så din address kommer hamna där om det skulle vara nyttigt att veta.

Aha ni tänker så att ISP'n tilldelar en ny IP Får väl kolla upp hur det ligger till där men verkar som de flesta nuförtiden uppdateras automatiskt. Jag har bara min lilla hemserver så vill bara kunna gå in på domän.se istället för 00.000.00.00, finesser klarar jag mig utan

Skrivet av Zakire:

Du köper ett domännamn hos en registrar. Personligen gillar jag City Network - mest för att de inte tar ut någon extra avgift för att registrera en domän via de.

När du registrerat din domän behöver du placera den på en DNS-server så att användare kan göra uppslag mot den och få reda på IP-adress osv. Detta kan man också göra hos City Network, kostnadsfritt.

I vald DNS-server behöver du nu lägga upp ett antal records som din domän ska ha, t.ex. www.dindomän.se. Detta görs ganska enkelt hos de flesta DNS-leverantörer.

Lycka till!

Är det DNS-hantering du syftar på då som ingår när man köper domänen, dvs man behöver inte köpa något webbhotell?

Skrivet av Gurk:

Har du fast IP så kan du peka ut den under DNS-inställningarna på mer eller mindre vilken namntjänst som helst. Men, jag rekommenderar att du tar dig en titt på ett webbhotell som gör alla moment mycket enklare för dig.

Men, domaininfo (https://www.domaininfo.com/) är den tjänst jag har kört med i alla år. Svenskar, bra sådana också (göteborgare) - enkla att ha att göra med och mycket tillmötesgående.

Där registrerar du ditt domännamn och pekar ut dom DNS:erna du har tillgång till för att sköta din domän. (Det är inget man normalt brukar ha - men zooneedit.com är en enkel och fri DNS som dessutom klarar av cloaking / mailcloaking på ett enkelt sätt. Körde med dom i många år innan jag saknade mail och web/ftp-plats)

Efter att ha letat länge efter en kombinationstjänst som dessutom inte äger mitt domännamn så fastnade jag för surftown.com som gör alla dom där jobben till en rimlig peng samt låter mig äga mitt domännamn. Jag har mina (och familjens) mail där på ett sådant sätt att det fungerar via telefonerna vi har också.

Din ot-fråga har med webbläsarens cache att göra, det finns i inställningarna att inte ha någon.

Var rätt mycket dyrare än med city network så kör på den men tack för tipsen!

Av Pelegrino

Tack för svaren @Gurk @Zakire ska in och kolla lite. Antar att jag har fast IP då jag kör staticIP på min server

Av Pelegrino

@nackskägg: Touché

Av Pelegrino

Diggar den, hade aldrig någonsin kunnat föreställa mig att subaru gjorde fina bilar

Av Pelegrino
Skrivet av Bazisten:

XFX dubble D Ghost 3 vad är det för kort?

Skrivet av Bazisten:

Jag är fortf nyfiken vad exakt vilket kort som komplett har skickat till dig

https://www.komplett.se/xfx-radeon-r9-390x-8gb-gddr5/847401?c...

Av Pelegrino

Ladda upp bild/ritning gjord i paint Tycker inte det låter så litet, bodde på 12 kvadrat när jag var 17

Av Pelegrino
Skrivet av Dr.Mabuse:

Instämmer helt med ditt föregående inlägg och din tolkning av goodwill. Dock vill jag hävda att Telia till skillnad från andra privata aktörer faktisk är rätt generösa med goodwill (så länge man inte är obstinat), enligt min erfarenhet.
Har nämligen gjort en flytt av ADSL och fick parkera mitt abonnemang under den tiden, inga problem.

Jag överdrev lite med deras goodwill, har själv haft Telia i flera år och med lagom mängd irritation (min pappa är en mästare på att reklamera) har slutat med gratis trådlösa moduler till deras TV osv. Däremot är det helt omöjligt att förvänta sig goodwill om man sitter och förolämpar dem över chatten.

Av Pelegrino

Vart ska man köpa domän (samt hur registrerar man)?

Tjena,
har suttit och pillat med min server nu och tänkte ha en hemsida med lite länkar osv, mest privat men för att mina föräldrar ska lätt kunna nå den ska jag ha ett namn istället för IP. Var är det bäst att köpa en domän och hur konfigurerar man den?

Tack!

en off-topic fråga men hur gör man för att refresha sin hemsida med ny kod så att det syns utan att användarna ska behöva rensa sin cache? Nästan varje gång jag ändrar något, lägger itll en bild eller liknande så behöver jag rensa cache för att kunna se det.

Av Pelegrino
Skrivet av Tumnus:

Faktiskt inte. Mer än hälften av mitt material går bara att få tag via internet och stora delar av kursen ligger på universitetets hemsida eller i Cambro.

Som jag nämnde så finns det olika lösningar. Oavsett så flyttar studenter ej mitt i terminen och detta är väldigt off-topic.

Av Pelegrino
Skrivet av Tumnus:

Jag som studerande skulle inte klara mig utan 11 dagar t.ex.

Det skulle du mycket väl göra. Jag är själv studerande och självklart blev det ren glädje när BBB kopplade upp internet 5 min efter att jag flyttat in men skulle det inte funka finns mobilen att tethera från och Campus i närheten.

Av Pelegrino
Skrivet av Commander:

En riktig leverantör använder goodwill som då skulle dra bort just de dagarna från fakturan.

Goodwill är precis vad det betyder, något som helt är upp till företaget att dela ut och oftast för att behålla kunder. Telia är ett statligt ägt företag, självklart finns ingen goodwill där. Tror du systembolaget hade gett dig goodwill?

Detta är självklart subjektiva åsikter, alla har rätt till sina egna