Inlägg

Inlägg som Pelegrino har skrivit i forumet
Av Pelegrino
Skrivet av jocke92:

Borde vara någon minnesläcka eller cache. Hur mycket minne har servern? Att boota om den varje dygn är en fullösning

Sitter på 4GB, går aldrig över 2 typ.

Av Pelegrino
Skrivet av Ultim8dude:

Ok, jag är bara osäkra på dem just pga att många säger att deras gick sönder nästan direkt, burkig mic och små earcups bla, sedan har man hört mycket bra också, så jag vet inte riktigt vad jag ska tycka.

Skickades från m.sweclockers.com

Finns en lätt lösning - åk till teknikmagasinet eller liknande och testa! Earcupsen är lite små ja, de täcker inte hela öronen och efter 5 timmar typ så kan det värka. Mikrofonen kan också kännas lite kort och inte når optimal position framför munnen men aldrig haft problem att folk inte hör mig.

Av Pelegrino
Skrivet av solomon:

Sluta. Köpa. Corsair CX. Dessa nätagg är totalt jävla skit.
https://www.komplett.se/evga-supernova-750-g2-750w-psu/839798

Och moderkortet stödjer Two-way SLI, så ja, det kommer gå.

CX är helt okej men skulle aldrig köpa ett så billigt agg om man lägger 5k på grafikkort. Kul att se att de börjat sälja eva supernova på Komplett, G2 ska ju vara magiskt

Av Pelegrino

Trots att du verkar ändra inställning tänkte jag bara slänga ett slag för kraken - köpte de på rea för drygt 500 (lätt att få idag) och tycker de funkar hur bra som helst. Hade tidigare Logitech G35 som jag tyckte satt obekvämt. Kan tillägga att jag har den analoga versionen av kraken.

Skrivet av Ultim8dude:

Okej! Tack så mycket. Du menar typ en sådan här? http://www.kjell.com/sortiment/telefoni-kommunikation/mobilte...

Du får en sådan med kraken

Av Pelegrino
Skrivet av snajk:

Det beror helt på vad man prioriterar. För musiklyssning som ju normalt är i stereo så bör fronthögtalare prioriteras helt i min mening. Är film det viktiga så vill man förstås gärna ha surround på riktigt.

De högtalarna jag länkade är heller inte direkt de med det bästa ljudet utan snarare de som går att kräma på rejält med. Inte för att ljudet är dåligt eller så men inget för att lyssna på Vivaldi med på låga volymer direkt. 5.1 systemet som du funderar på är säkert också bra, Argon brukar vara det. Och frontarna duger säkert utmärkt till att spela det mesta. Men vill du kunna köra metal högt eller typ disco i vardagsrummet så räcker de nog inte så långt.

Beror ju också på hur man definierar högt Jag älskar att lyssna på house och metal men har alltid använt, och använder just nu, ett creative 5.1 system för typ 1000 spänn så tror att även dessa högtalare skulle vara ett enoooormt hopp

Av Pelegrino

Kommer alltid predika Macbook pro för att det är den bästa studiedatorn jag någonsin haft. Läser Datateknik och programmerar på den utan problem. Inte testat matlab än då det inte behövts.

Av Pelegrino
Skrivet av micke7406:

Köpte mitt ifrån CyberPhoto ca 20,000:-
Absolut värd pengarna.

Aj, det där svider djupt i plånboken. Du är antagligen lite bättre på att fota än vad jag är

Av Pelegrino
Skrivet av snajk:

Eftersom du vill ha nya funktioner i recievern (streaming, trådlöst osv.) så blir det nog svårt med en beggad sådan. Men högtalarna har inte ändrats på länge och således får du väldigt mycket mer för pengarna om du köper begagnade högtalare jämfört med nya.

Jag vet inte om du menar att du vill att recievern ska kunna streama bild trådlöst eller om det räcker med ljud. Är det bara ljudet som ska vara trådlöst hade jag nog tittat på lite mer seriösa märken, kanske denna eller denna. Kanske parat med dessa högtalare om du inte vill köra med beggade.

Nu kanske det verkar som om jag bara promotar Hifi-klubben men det handlar bara om att jag tycker de har ganska bra priser och att de inte försöker luras så mycket med specar och så. NAD- eller Denon-Watt är inte riktigt samma sak som de Watt som billigare märken använder för att indikera kapacitet exempelvis. Men det finns förstås många andra seriösa butiker också, det är bara att det brukar innebära en annan prisklass liksom. Sen kan förstås saker från Elgiganten eller så vara bra också, men min uppfattning är att man ofta får ganska mycket mer för pengarna i denna prisklass om man väljer en lite mer seriös butik.

Tjena, highjackar tråden lite kanske men tänkte fråga en sak. Har tittat på deras denon avr-x1100w som verkar vara rätt bra och isåfall med ett junior argon 5.1 system. Frågan är dock, vad passar bäst i en liten etta, ett stereosystem som det du rekommenderade eller ett 5.1 system? Nu är de golfhögtalarna du länkade dubbelt så dyra som hela 5.1 systemet så det bör ju vara bättre ljud i dem men kan det verkligen väga upp för att man saknar centerhögtalare samt "bak"högtalare?

Av Pelegrino

Inget dåligt objektiv! Vad gav du för en sådan? Sitter med min Nikon d5100 och mina noob-objektiv x)

Skrivet av KniFF:

http://i.imgur.com/mnyxdZY.jpg

Ett golvstativ till tvn i vardagsrummet. Blev betydligt dyrare än vad jag hade beräknat, men såhär i efterhand var det nog värt det.. Ska nog sänka den lite dock.

Både TV och projektor?

Av Pelegrino

Java JDK behövs för att det är den virtuella maskinen som Java körs på. Antar att när du säger "Java" så menar du pluginet i webläsaren. Det är inte riktigt samma sak om jag inte minns helt fel.

Av Pelegrino

Som ovan sa, har du även tömt papperskorgen?

Av Pelegrino

Rensa minnesanvändning / snabba upp SSH authentication

Hej,
tyckte att det tog en jäkla tid att logga på servern via ssh samt att memory usage låg rätt högt och startade då om datorn. Helt plötsligt gick SSH blixtsnabbt och memory usage var ickeexisterande. Sett att det finns sätt att reboota servern automatiskt typ 5 på morgonen varje dag med cron men även läst att det inte är så jättebra att behöva boota om sin linux server hela tiden. Finns det någon annan lösning på problemet? Kör ubuntu server 12.04 och det ändå som kör där just nu är deluge + plex media server men ska försöka fixa owncloud inom en snar framtid.

Av Pelegrino
Skrivet av Dr.Mabuse:

HP, Dell eller Lenovo i samma prisklass som en MBA är precis lika bra. Om du vill köpa en MBA så är det bara att göra det. Finns ingen anledning att hitta på en massa meningslösa ursäkter eller fiska efter andras godkännande för att rättfärdiga ditt val

1. Du förväxlar upplevd kvalité med verklig kvalité. Ett aluminiumskal har ingen som helst påverkan på övriga komponenters beskaffenhet. Aluminium är ett materialval som är snygg men det är också allt. Synd att Apple envisa med att nickelplätera.

2. Alla premiumtillverkare erbjuder förstklassig support. HP, Dell och Lenov hämtar i vissa fall eller skickar ut delar för egen byte.

4GB RAM räcker lång för de uppgifter du beskriver. Dock skulle jag sikta in mig på en större SSD, man kan aldrig få för lite utrymme.

Antar att du menar för mycket?

Av Pelegrino

Köp annars en begagnad MBP från 2012. Där kan du byta ut RAM och HDD själv och så spar du dig en slant på köpet. Har själv en med 4 GB RAM och en SSD i som jag haft sen 2012 och är hur nöjd som helst. Har min som civilingenjörsstudent och den klarar allt den behöver.

Av Pelegrino

Ser ju typ ut som något man får från McDonalds.

Av Pelegrino

Är det moderkortet upplåst för OC med pentiumen? Läste något att de låst upp det och sedan ändrat sig och pentiumen är stark först när den är överklockad egentligen.

Av Pelegrino

Köpte en Asus 144Hz skärm och för att vara ärlig märker jag ingen skillnad. Står de bredvid varandra syns det antagligen men annars svårt tycker jag.

Av Pelegrino

Gillar du att pilla hade jag rekommenderat en egen server. Byggde en av reservdelar nu som kör plex och ska förhoppningsvis köra Owncloud snart när jag hinner fixa det. Har en pentium g3258 i den som ska kunna köra 2 st 1080p streams men inte testat mer än 1 än.

Av Pelegrino
Skrivet av Roger W:

Golvfrontar måste ge utrymme för mer ljud - speciellt för tvåkanals musiklyssnande.. Och jag litar nog mer på en erkänd tillverkare som Tannoy än Hifiklubbens "egna" prylar.
Alla goda recensioner är väl förhoppningsvis även ett tecken på att det är vettiga grejer. Tex de där små v1 har jag hört positivt om från flera håll.
(tex What hifi är väl i och för sig lite biased att gilla brittiska grejer )

Tycker också det verkar rätt vettigt. Hade varit att föredra med små högtalare men ska ut och provlyssna på elgiganten om de har dem idag

Av Pelegrino
Skrivet av Roger W:

Verkar förbaskat prisvärt och borde spöa Argonsystemet!
Subben är lite vek på 100W dock, men man kan väl inte få allt...
Har inte hört Tannoy själv dock.

*edit* Subben ingår INTE i paketet dock!
Ganska prisvärt ändå.. Men inte lika mycket.

Jo det verkar rätt prisvärt. Behöver ju sen inte heller köpa just den subben utan kan köpa en annan Vad baserar du att det är bättre på?