Inlägg

Inlägg som Pelegrino har skrivit i forumet
Av Pelegrino

aww, tänkte sitta och mecka lite med owncloud nu när jag äntligen kan fixa portarna i routern men får Error establishing a database connection till din hemsida. What's up?

EDIT: Fått allt att funka men skulle behöva veta hur man väljer var ens owncloud sparas (HDD). Trycker jag settings kommer man ingenstans vettigt

Av Pelegrino

Hängde inte riktigt med. Du sa att deluge inte kommer över 30 MB/s. 30 MB/s motsvarar cirka 250 Mbit/s.

Av Pelegrino
Skrivet av saturday_sun:

MITX-kort har ofta bara plats för två minnesstickor, värt att tänka på i det här fallet.

Vet att Asrock har en x99 med t.o.m 8 slots tror jag. Kan varit 4 men i denna prisklassen känns x99 aktuellt.

Av Pelegrino
Skrivet av griid_83:

Så länge man särskriver har man inget att säga

Fine, var lite osäker där Ger mig!

Av Pelegrino
Skrivet av keyser:

Ni ungdomar borde se lite gamla klassiker

Kult filmer i all sin ära (typ clockwork orange) men annat gammalt, nja

Av Pelegrino

Ni borde ge oss yngre en chans och inte bara ta gamla filmer

Av Pelegrino

Snyggt! Var fick du tag i moderkortsplåten? Vad är anledningen till att inte montera det direkt på träet?

Av Pelegrino
Skrivet av pigge_85:

Plex, plex media server, plex.tv.... jag kikade lite på hemsidan och det ser ut som gratis, men finns det några dolda kostnader nånstans?

Nej. Du kan uppgradera till premium men ingen anledning att göra .

Av Pelegrino
Skrivet av pigge_85:

Plex.tv - är det en tjänst eller programvara på datorn? Det är ingen gråzons-streamingtjänst online, väl?

Plex.TV är en tjänst men det kräver att du har Plex Media Server installerat på den datorsom filerna finns. Det är ej en gråzons-tjänst då den enbart kan streama filmer som du själv har på din dator.

Skrivet av Agile:

Programvara på datorn.

Inte helt rätt, se ovan.

Av Pelegrino
Skrivet av pigge_85:

Så CC i TV:n, Plex Media Server på stationär dator, och router i mitten - då funkar det? Initierar man videouppspelning på datorn, eller behövs det en smartphone som 2000+ säger?

Smartphone är ej nödvändigt. Hon kan styra allting från datorn på plex.tv. Kan även nämna att jag testade det där andra Videostream eller vad det heter och Plex är definitivt att föredra. Det har dessutom extremt snygg hantering av filmerna

Av Pelegrino

Tja, Det funkar alldeles fantastiskt med plex. Har en chromecast i min lägenhet + server med filmer och Plex Media server installerat samt 2 chromecasts i mina föräldrars hus 6 mil bort. Streamar film helt fantastiskt till alla 3.

Av Pelegrino
Skrivet av Cooling23:

Läkare och lärare är det stor brist på i Sverige idag. Där får man jobb.

Skickades från m.sweclockers.com

Haha du lyckades verkligen välja de utbildningar som är störst skillnad i kompetens. Krävs 0.4 på Högskoleprovet för lärare och cirka 1.8 för att bli läkare. Jämför man betyg är det 22.5 för läkare och extremt låg för lärare.

Av Pelegrino

Glömde nämna det som sålde mig helt gällande apple- Deras trackpad är, utan minsta disput, den bästa trackpaden som någonsin skapats. Efter att du använt den kommer du aldrig vilja använda en annan laptop (förutsatt att du inte giller möss mer)

Av Pelegrino

Har en 2012 MBP och det är utan tvekan den bästa studiedatorn som finns (subjektivt). OSX flyter på som bara den och bygger dessutom på Unix vilket är nice som civilingenjör. Tycker du att det är för dyrt kan du köpa en begagnad och slänga i en SSD.

Av Pelegrino

Vad tusan använder du 100tals flikar till? Jag får panik så fort jag har över 20 haha.

Av Pelegrino

Grafikkortet. Allt annat kommer hålla i många år förhoppningsvis.

Av Pelegrino
Skrivet av snajk:

Tja svårt att svara på utan direkt erfarenhet men de borde inte vara så mycket tyngre att driva. Det är ju fortfarande dubbla 8'' basar liksom, fast med ett mellanregisterelement. 80 (riktiga) W per kanal räcker rätt så långt. Hade ett par gamla CV med dubbla 15'' basar och de krävde sin förstärkning men de var också stora som medelstora kylskåp typ. SL12 kan nog också fungera bra annars (vet inte om de är så mycket fetare än SL28 i praktiken dock).

Hifiklubben har i alla fall en del kunskaper om produkterna de säljer så de kan säkert ge dig bättre rekommendationer, speciellt om du tänker köpa både högtalare och förstärkare där. Flera bekanta har blivit avrådda från dyra saker och istället blivit pekade mot något som mer passar deras rum och volymkrav och så av dem, vilket inte är så vanligt bland elektronikförsäljare.

Nej Hifiklubben är underbara, ska dit snart igen

Av Pelegrino
Skrivet av sniglom:

Usch, ser bara slarvigt ut, inte ghetto.

De orden går hand i hand.

Av Pelegrino
Av Pelegrino
Skrivet av snajk:

Jo absolut kommer de att vara det. Precis som ditt billiga 5.1 system du har nu säkerligen hade varit ett enormt steg upp från exempelvis en teves inbyggda högtalare eller så (vilket till och med vanliga 2.0 datorhögtalare för några hundringar brukar vara).

Sen finns det andra aspekter att tänka på förstås. Det går exempelvis att lägga till fler högtalare allt eftersom om du börjar med ett par rejäla fronthögtalare. Samtidigt har ju ett (bättre) högtalarpaket klangmatchade element osv. och låter därför väldigt samspelta, något som förstås blir svårare om du köper frontarna nu och satelliterna sen och mer så om satelliterna blir mer budgetbetonade än frontarna. Å andra sidan så brukar moderna hembioförstärkare ha ganska avancerad automatisk inställning med mic som ju är till för att kompensera för sånt (och för rummets form och så).

Jag hade kört på med fetare frontar och väntat med de övriga högtalarna men surround är inte så väldigt viktigt för mig. Sen kanske jag hade kompletterat med en center och kanske en subwoofer först och sen med satelliter, när utrymmet i elektronikbudgeten gav plats. Frontarna är viktigast för musiklyssning och centern känns viktigast för film och TV då det normalt är där dialogen ligger. Subben är heller inte så viktig om man har feta frontar då de kan sköta mycket av basen. Satelliterna används främst för effekter och bakgrundsljud och således kanske det inte är så viktigt att de håller den bästa ljudkvaliteten eller så, så är det i alla fall för mig. Det betyder ju också att man skulle kunna ta ett par lite billigare, kanske begagnade, högtalare till satelliter utan att det påverkar så mycket. Har man några gamla högtalare kvar från typ ett stereopaket eller så så kan de duga rätt så bra som satelliter också.

Ytterligare en aspekt är ju kabeldragningen. Satelliter kräver ju kablar som går från recievern till dem och det innebär normalt rätt så långa fula kablar över vardagsrummet. Det går förstås att montera dem snyggt men det kräver en del jobb. Sen är det förstås inte alla som stör sig på sånt, en del trivs med drivor med kablar liksom.

Satt och kollade lite på golvhögtalarna och https://www.hifiklubben.se/hogtalare/golvhogtalare/cerwin-veg... ser ju lite mer attraktiva ut än deras lillebror som du länkade för bara 500 mer men tveksam om denonen kan driva dem.