Inlägg

Inlägg som Madsoul har skrivit i forumet
Av Madsoul

Citynetwork, IPeer.

Har för mig att citynetwork stödjer 4.5? Kontakta dem och fråga

Av Madsoul
Av Madsoul

@Dimestam: Du har helt rätt, det var en Chrome plugin som la in reklamen.

Av Madsoul

@Dimestam: Får upp reklam i mitten av sidan, har inte fått det tidigare.

http://forumbilder.se/EBANL/swec.PNG

Hyffsat jobbigt

http://forumbilder.se/EBANL/swec2.PNG

Av Madsoul
Av Madsoul

*In before the trolls*

REVOLUTIONERANDE!!!!

Av Madsoul
Skrivet av mattoys:

Fast vargen har varit utrotad i Sverige i nästan hundra år, boken du länkar till handlar om att ta bort rovdjur; Läget vi har idag är nästan det omvända alltså frågan är om vi skall återinföra ett rovdjur. Vargen vi har i Sverige idag kommer från Ryssland.

Inte precis det boken handlar om, jag tror du missuppfattar mig. Den har väldigt bra återberättelser om olika kapitel i människans historia där rovdjur har utrotats för både gott och ont. Bl.a. Yellowstone som har förskönats en aning

Skrivet av snajk:

Två eller fyrahundra gör ingen större skillnad. Det är fortfarande ganska långt från en hållbar population och långt färre än exempelvis i princip alla hundraser vi har i landet eller typ en tiondel av björnstammen.

Jo, samma sak där: Det påverkar inte mitt argument. Vi har haft vargar förr och vargar rör sig över gränser obehindrat. Det finns med största sannolikhet ett släktskap mellan de vargar som finns i andra europeiska länder och de som fanns här respektive de som finns här.

Menar du att det var bra och rättvist att det var så? Jag menar, alla (svenskar) som kör i Stockholm får betala trängselskatt oavsett om man bor där eller ej. Då kan jag tycka att fler kanske borde ha fått vara med och bestämma. Många av mina kollegor var rätt arga för att de inte fick rösta i trängselskattsfrågan i Göteborg i höstas för att de bor i kranskommunerna exempelvis. Personligen kan jag tycka att vi skulle skippat att ha folkomröstningar i dessa frågor, det är bara en enkel utväg för politikerna att slippa stå till svars för sina beslut (om det inte blir som det blev i Göteborg där väljarna röstade fel och politikerna i slutändan var tvungna att spela ut sina kort).

Sen är det inte en så självklart lokal fråga som du gör gällande. Boskapsägare må vara de som påverkas mest direkt av vargarnas rätt att få finnas eller ej, men det är ju en fråga som en stor andel av befolkningen tycker är viktig och som påverkar deras tankar och känslor kring landet och folket som bor i det. Man kan visserligen hävda att det gäller trängselskatten också men andelen som tycker det är inte i närheten av så stor som de som anser att vargfrågan är en hjärtefråga. För mig personligen är det inte det, att det finns varg är inte viktigt för min bild av landet och jag hade inte sörjt förlusten nämnvärt, men nu har vi kollektivt bestämt att vi ska ha varg och då får vi ju faktiskt ha varg på riktigt, inte en population i storleken som den en större djurpark har i hela landet liksom.

Man kan också titta på andra länder som har en livskraftig vargstam men också boskap, det finns en del sådana och de verkar klara sig utmärkt. Hur kan ett fåtal hundra djur vara ett så stort problem här att det blir riksdebatt varenda år när andra länder har tusentals vargar utan större problem?

Jag har bara svårt att se hur detta kan vara en så viktig fråga för så många. Jag menar, jag har flera bekanta som har blivit bitna eller rivna av hundar, faktiska personer inte boskap som bara väntar på slakt, men det är ytterst få som vill förbjuda hundar i landet liksom. Det lär vara mångdubbelt fler som attackeras av hundar än vad det är boskap som attackeras av varg.

Mycket, "jag har inte läst om något" och "jag har hört".

Ja, många länder har faktiskt mer varg.
Många länder har faktiskt "problem" med varg fast du inte har hört om det.
Många länder har helt andra lagar och begränsningar gällande rovdjur.
Ja, djur vandrar och kan skapa problem där de inte hör hemma.

Jag kan inte acceptera vissa personers önskan om att utrota vargar (vilket skulle vara omöjligt), men jag kan verkligen förstå folks önskan om få skydda sin boskap, helst utan att riskera fängelse för att det inte hanterades korrekt enligt §28.

Mycket lät att sitta och tycka om saker som egentligen inte berör en nämnvärt, skönt att kunna sova om nätterna

Av Madsoul

Tyvärr finns det för många självutnämnda experter inom området för att kunna diskutera detta.
Lättare att Wikipedia-Aftonbladet-Youtube-Kollabilder-studera än att läsa en längre bok.

Kan rekommendera:
Where the Wild Things Were: Life, Death, and Ecological Wreckage in a Land of Vanishing Predators

http://ecx.images-amazon.com/images/I/512MiTXPgxL.jpg

Av Madsoul

Sitter och väntar på vapenlicensen ("paket"). Är inne på vecka 8 och med en beräknad tid på 8 veckor .... (ಠ_ಠ)

Av Madsoul

Grymt bra idé!

Av Madsoul
Av Madsoul

Är ingen mästare på WP.

Om det är shortcoden [gallery] du använder dig av, så finns den under (v3.9.1) /wp-includes/media.php - gallery_shortcode.

Utan att veta hur temat ser ut (functions etc.) så skulle jag.
- Kontrollera om posts_per_page sätts till 3 (functions?)
- Editera så att [gallery] skriver ut count på $_attachments och skriver ut alla $atts.

Av Madsoul

Peugeot 508 - 1.6 HDI.
0 - 100km/h under 1h

http://i.imgur.com/JniB2mH.jpg

http://i.imgur.com/JniB2mH.jpg

Av Madsoul

Ja, i Telldus Live så kan man enkelt schemalägga strömbrytare etc.

Av Madsoul

Questioning Darwin (med Ken Ham)

"If somewhere within the Bible, I were to find a passage that said two plus two equals five, I wouldn't question what I'm reading in the Bible. I would believe it, accept it as true, and then do my best to work it out and understand it." – Peter LaRuffa

Av Madsoul

Högerklick på aktivitetsfältet -> Navigering/Navigation

eller

c:\windows\system32\control.exe /name Microsoft.TaskbarandStartMenu

Av Madsoul
Skrivet av fesoj:

Löjeväckande än så länge, inte så mycket på grund av allt random snackande och åberopandet av Hitler som grund för det ena eller andra påståendet, som för att diskussionen helt saknar en analys av grundläggande koncept och metoder. Till och med frågan verkar vara oklar.

Så du summerar tråden som "löjeväckande" och "random snackande"

Av Madsoul

Har liggandes.
9st - 750 GB Seagate.
7st - 500 GB Seagate.

Alla har samma fel i sig och den äldsta är <2.5år.
De enda som har fungerat är 3st 146 GB SAS-diskar.

Av Madsoul
Skrivet av lolight:

Märkligt då att Hitler inte trodde på gud. Många äro de som påstår sig jobba i guds namn.

Eller så läser du Mein Kampf.

Av Madsoul
Skrivet av lolight:

Jag anser att det finns ett direkt samband mellan att inte tro på gud och omoral. När du inte tror på gud, slutar du vara ödmjuk, du börjar hylla egoismen, du slutar samarbeta med andra, det blir fint att vara egoist, materialism, egoism, vetenskapstro. Det är inte framtiden.

Man behöver inte ha religion/tro för att ha moral, om man inte kan se skillnad på rätt och fel så saknar du empati och inte religion/tro.

"I believe today that I am acting in the sense of the Almighty Creator. By warding off the Jews I am fighting for the Lord’s work." — Adolf Hitler, 1936