Inlägg

Inlägg som Simonnice har skrivit i forumet
Av Simonnice

Har också märkt både försämrad FPS samt ökad rubber banding på de nya kartorna :).

Av Simonnice

Tack för tipsen :).

Av Simonnice

Hur skulle jag bäst gå till väga för att lägga till en liten avtappnings-ventil på min loop? Som ni ser har jag inga extra utlopp eller något på min reservoar, och jag är helt enkelt lite vilse på just denna del av custom loops. Någon som kan kika på bilden ovan och rekommendera bästa lösningen? :).

Av Simonnice

Var ett tag sedan jag postade något här, och den här gången är det med lite uppdateringar på min lilla rigg! Jag säger uppdatering, men egentligen är det lite av en reset för min del då jag pga lite läckande 90-graders kopplingar och allmänt stökiga push-kopplingar återgått till mjuk tubing i mitt bygge. Då fick jag även chansen att äntligen byta ut de skräpiga EK-adaptrarna jag hade innan och istället koppla i dem betydligt mer stabila BitsPower-adaptrarna som låg och väntade! Dessutom känns de kompressions-nipplar jag använder till mina mjuka slangar så mycket mer pålitliga än de push-kopplingar som jag hade till rören.

https://i.imgur.com/ajL4nmK.jpg

Faktum är att jag även blev mycket mer nöjd med utseendet på de mjuka slangarna än mina hårda rör, och ska med det faktiskt byta de två kvarvarande rören under veckan när jag fått in ytterligare två kopplingar för slang. Jag har kommit fram till att jag inte är särskilt bra på att böja rör, och att jag heller inte har tid att lägga ned på sådana aktiviteter längre! Slang blir i mitt fall en snyggare lösning som även är lättare att ändra på om jag så behöver. Primochill-slangen håller riktigt hög kvalitet, och håller formen bra.

Av Simonnice
Skrivet av Frux:

Själv har jag fått en trevlig nytändning igen. Jag har haft ett uppehåll i runt 5 mån men nu blev det att jag köpte premium pass på rean och började spela igen. Skönt att reflexerna och taktiken sitter i. De nya banorna är på det stora hela bra tycker jag, välkommet med variation, synd att de inte kom tidigare efter release bara.

Det har varit ett av de stora problemen med Battlefield-serien under de senaste åren. Spelen tar för lång tid på sig att mogna och bli riktigt bra, och när det väl händer är det inte längre lika många som spelar. Spelade med en grupp kompisar under de första tre månaderna, men sedan slutade vi helt. Nu när mer innehåll äntligen börjar komma in har jag svårt att få med dem på tåget igen :(.

Av Simonnice

@Jompa79: Man blir allt sugen på att dona i Enthoo Evolv när man ser ditt moddade bygge :).

Förresten blir det nog en sådan här i toppen =):

http://www.aquatuning.se/vattenkylning/radiatorer/aktiva-radi...

Av Simonnice
Skrivet av Zpnk:

En till radiator skulle nog göra en del. Överklockad gpu och cpu på en 360 är i "minsta laget".

Mitt tips är samma som Jompas... en 240 eller om det ryms en 280 i taket. Ett tips sen vore en multitop samt innerrör till din pump/res-kombo så du kan köra återgången för vatten direkt från frontradiatorn till reservoaren istället för ända ner till pumpen. Kommer ge en mer clean look.

Men vilket som så har du gjort ett stiligt jobb

Tackar! Tanken var att gå för minimalist-looken, och det är därför jag är intresserad av möjligheten att dra så korta rör som möjligt. Tror det skulle kunna göra bygget ännu snyggare. En 280 till kan ju definitivt funka, ska skissa på det. Det enda Define S saknar är ett PSU cover, men fick det ändå rätt städat med buntband.

Av Simonnice
Skrivet av Jompa79:

@Simonnice:
Ser bra ut
Hur är vattentempen under load om du tycker du har dålig kylning med en rad? Ska du montera dubbla rads så är det väl bara att köra in en till 45mm 280 rad i toppen, känns lite onödigt att köpa två nya rads när du redan har en. Angående avtappning så är det lättaste att montera en avtappningskran på lägsta punkten i din loop, borde funka att sätta en på nederdelen av pump/res kombon.

Jo, det kan jag ju iofs göra. Ska kika på detta! Har inga problem med temps just nu, men kan tänka mig att det kommer uppstå när jag drar på rejält med överklocken. Sedan är det alltid kul att bygga ut bara för att

Skickades från m.sweclockers.com

Av Simonnice

Vet inte om jag postat en bild på mitt bygge sedan jag satte i hard tubing, men här är det:

http://i.imgur.com/zWOGYOO.jpg

Är själv rätt nöjd med vad jag åstadkom vid stunden då det i princip var första försöket på alla rören jag satte in. Nu funderar jag dock som sagt på att byta ut min front 45 mm-radiator mot två st 30mm-radiatorer av typen Xflow från Alphacool. Tanken är att ha en i fronten och en i toppen, och på så vis få bättre kylning än innan. Planen är att överklocka både mitt 980Ti samt min Ryzen 1700, och då tror jag att det kommer behövas lite mer kylning för att göra det på ett bra sätt. En adderad bonus är det faktum att jag med Xflow-lösningen och två radiatorer kommer att komma undan med mycket kortare rör, något som blir både enklare och snyggare.

Kan någon tipsa om en bra avtappnings-anordning som jag skulle kunna montera in i samma stund som denna ombyggnation? Är inte så bevandrad inom just den delen.

Av Simonnice

Jag är också grymt sugen på TW2. Jag hoppas dock att de har lagt mycket tid på att få kampanjen att vara utmanande rakt igenom, för som det är nu så avtar motståndet snabbt när man väl slagit tillbaka Chaos första gången. De kampanjer jag kört blir rena sömnpillren efter den punkten.

Av Simonnice
Skrivet av jnilssonn:

Tjenare! Nu när EKWB snart kommer exapandera sin Fluid-serie tänkte jag hoppa på det tåget inom kort. Sitter på ett Define nano S och tänker kyla cpu + gpu i sign. Ska smälla in ett 240mm rad i toppen och ett 240/280 i fronten beroende på vilka storlekar dem släpper.

Har suttit och tänkt och klurat nå f*rbannat men får inte ihop en ''clean'' loop. Vill helst använda mig av deras mattsvarta tubing (oklart om det kommer finnas rätt storlekar på deras fittings). Såg ett bygge som var ganska cleant men tyvärr bara en radiator https://ca.pcpartpicker.com/b/CywV3C . Den stilen letar jag efter men får inte ihop det med två radiatorer utan att en slang ska vara över hela stället och bli ''i vägen''.

Verkar som att personen ovan har en Alphacool x-flow vilket förenklar hans bygge. Tror dessvärre att EKWB inte kommer släppa en sådan variant och därav får jag inte ihop det.

Om man tar denna dator som alternativ Nano s och ska illustrera hur f*n det ska gå ihop?! Har ni några tips? Jag blir tokig på det hela då alltid nån slang förstör ordningen min. Tänkte om man kan dra nån kabel bakom bakpanelen om det verkligen krävs. Är villig att borra och såga lite i chassit om det hjälper. Får ni ihop det? Har försökt googla lite på olika byggen. Oftast är det hardtubing dem kör vilket blir en annan sak med softtubing eller så använder dem bara en radiator.

Här är ett försök men tror det kommer blir en väldans massa tubing överallt http://imgur.com/a/G7yBY

Komponenter:

2x 240mm (en 280mm) rads.
Cpu (ev monoblock om det släpps) + GPU
Softtubing

Öppen för förslag och tack på förhand!

Om du menar mig så har jag inte skaffat mig några xflows än men planerar att göra detta. Jag sitter ju dock på Define S, och inte Nano, så jag har inte de problemen med utrymme som du stött på :). Har aldrig sett ett bygge med två radiatorer i Nano S, låter extremt tajt!

Av Simonnice

Själv kör jag också med 16mm då jag tycker att det ser mycket snyggare ut än de tunnare ditona. Kör med helt ofärgat vatten då jag föredrar "purist"-looken i kombination med mina svarta och vita detaljer på resterande delar.

Förövrigt tänkte jag bygga ut med en extra radiator i framtiden, och funderar på så kallade Xflow-radiatorer från Alphacool. Någon som har erfarenheter av sådana? De verkar riktigt schyssta då de underlättar rördragningen något avsevärt.

Av Simonnice

@oTiuZ: Japp, dessvärre ingen förbättring :). Har inte bytt ut litium-batteriet, men det borde ju inte vara några problem. Testa skadar ju ej.

EDIT: Fråga mig inte hur, men jag har fått datorn att funka igen. Lossade lite mer på CPU-blocket och justerade lite på backplaten. Jag drog även ur skärmarna utöver usb-tillbehören som jag redan dragit ut. Helt plötsligt går den igång ! Nu får vi bara hoppas det var ett temporärt stollespel, annars får jag kika efter en annan lösning.

Av Simonnice

Kanske fel tråd men jag har stött på ett problem under morgonen med mitt Crosshair IV Hero. Datorn funkade helt utmärkt under gårdagen och har gjort så sedan den byggdes för tre månader sedan. I morse när jag skulle starta den så ville den dock inte vara med och leka längre. Q-koden stannar på "8", vilket verkar indikera CPU eller DRAM-fel, och ingen av de där fyra LED-ljusen som ska indikera boot-processen lyser.

Har googlat runt lite och Q-KOD 8 verkar vara ett vanligt bekymmer för Crosshair IV-ägare. Några verkar ha testat med att justera CPU genom att lossa på vattenblocket (som i mitt fall, då jag använder ett EK-supremacy), och andra har testat med Power Cycle, plockat ur minnena osv. Även jag har nu testat mesta av det ovanstående, och har ändå inte fått liv på datorn. Dessutom har jag flashat till senaste BIOS genom den inbyggda USB-funktionen, men utan lycka.

Är detta bara ett i mängden av felande moderkort som verkar ha uppstått i Crosshair IV Hero-serien? Det känns bara så lustigt att det helt plötsligt lägger av när det inte visat några tecken på bekymmer innan. Samtidigt är det väl just så som datordelar brukar bete sig. Antar att det bära är att skicka tillbaka moderkortet på garanti :). En av de få nackdelarna med att ha en custom loop är när man måste plocka ned den i onödan, men sånt här livet.

Av Simonnice

Rätt normalt om du frågar mig. Temperaturen på processorn inget att oroa sig över, och det är en naturlig effekt av att du kör samma radiator fast med GPU'n inkluderad i loopen. Det blev bra mycket snyggare du :).

Av Simonnice

Såg precis senaste Around the Verse. Kanske dags att börja samla till ett nytt grafikkort snart, och då har jag ändå 980ti :P. Detta kommer bli krävande! Får nog bli att se hur mycket jag kan överklocka kortet och sedan testa det på 3.0. Dock lär ett nytt grafikkort vara inhandlat innan SC släpps på riktigt.

Av Simonnice

Intressant diskussion gällande Enthoo Primo där! En av de största lockelserna med det chassit är just precis den smarta lösningen med nätaggen. Jag har lyckats få lite extra pengar nu så kanske blir till att börja spåna lite kring ett bygge i Primo. Det enda jag tycker är synd med det chassit är designen på sidofönstret. Hade varit fint med en ny Primo med ett helt glasstycke istället. Dock är definitivt prestanda viktigare än utseende för min del.

Techmax bygge är löjligt snyggt. Här har ni en video på när han byggde det: Enthoo Primo Techmax

Av Simonnice

@Erik: Då säger jag till kompisen att köra på det :). Tack tack!

Av Simonnice

Ska sälja en dator - råd om ungefärligt värde

Hej! Det är som så att jag ska hjälpa en kompis att sälja en dator, och jag tänkte bara få några fler tankar kring vad man kan tänkas få för den. Detta är vad som sitter i:

Moderkort: Asrock Z97M Anniversary
Processor: Intel Pentium G3258 Anniversary
RAM: 12 GB Corsair Vengeance 1333MHZ (timings känner jag inte till vid rak arm)
Grafikkort: Gigabyte R9 280 Windforce 3X OC
Lagring: 60 GB Team Group XS2 SSD för & 128 GB Sandisk Ultra Plus SSD
Chassi: Fractal Design Node 304
Nätagg: Plexgear 600W (Bronze eller guld, kommer dessvärre inte ihåg)

Med tanke på att datorn har några år på nacken skulle jag tippa på 2500-3000 kr. Vad tror ni? Det är ju en fullt godtagbar dator för lir som CS, Overwatch och även lite andra spel på medelinställningar :).

Av Simonnice

@Jompa79: Riktigt snyggt! Om bara Phanteks hade tänkt mer på luftflödet när de designade chassit från första början hade jag varit helnöjd med det! Din version skulle ha varit standardutförandet :).