Inlägg

Inlägg som Simonnice har skrivit i forumet
Av Simonnice

@Defender: Har också kikat runt, och Primo verkar vara det bästa alternativet :).

Av Simonnice

Det är inte aktuellt på ett rätt bra tag för min del, men.. Vilket chassi skulle ni rekommendera för ett större vattenkylt bygge? Då tänker jag minst en 480-rad + 360 och liknande.

Av Simonnice

Borde väl inte vara några problem med slangarna om du kört klar vätska. Dock kör jag själv med PETG-rör så kanske bäst någon som har kört med slang längre svarar :).

Av Simonnice
Skrivet av LudvigLindell:

Hej! Om det blir pengar över i sommar hade jag eventuellt tänk mig ge mig på en custom loop på cpun. Hard tubing hade jag tänkt..

Kan detta funka? Tips på ändringar? Använder endast inet för enkelt att länka kundvagn, så butik spelar ingen större roll.
https://www.inet.se/kundvagn/visa/10440277/https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/kundvagn/bild/10440277/

Alternativt en 180 mm rad om det går in i chassit. Thermaltake View 31.

Det enda jag funderar på är DDC-pumpen. Är det inte bättre med en D5-pump? De är väl framförallt tystare? Kör själv med min XRES 140 Revo D5 och den är fenomenal!

Av Simonnice

Jag gillar bara Combined Arms-banorna. De andra känns för trånga och linjära för min del :). Som bäst är detta lir extremt kul, med intensiva eldstrider och bombastiska effekter. Framförallt An Lao Valley är en underhållande karta med distinkta baser och ett härligt flow. Som sämst blir jag dock som tEan extremt irriterad på den fasansfulla hitboxen på fönster och liknande. Till exempel blir det nästintill omöjligt att slänga in granater genom fönster och liknande, men det är också svårt att skjuta ut genom dem utan att träffa någon osynlig kant.

Av Simonnice

@Evanswachtz: Ljuseffekterna på motorern och den roterande planeten är ju bortom denna värld! Svårt att tänka sig att deras plan är att hålla denna grafiska nivå i ett sådant stort universum. Jag är förväntansfull!

Av Simonnice

Jag är lite missnöjd med att man inte kan spela musik i helikoptern, struntar i om det är realistiskt eller ej med tanke på hur mycket ljud rotorbladen måste producera. Det var en av mina favoritminnen från gamla goa BF: Vietnam. :D.

Annars är spelet helt fantastiskt. I den första riktiga rundan jag spelade så flög jag in som passagerare i transporthelikoptern tillsammans med en full grupp. Vi landade i någon liten glänta för att sedan försiktigt röra oss mot en liten by som vi skulle ta över. Mellan byn och landingsplatsen blev vi dock överrumplade av ett gäng vietnameser som gömde sig i buskagen, och i slutändan var det bara jag som lyckades ta mig ut levandes. Riktigt bra ljudeffekter kombinerat med det faktum att fiender faktiskt kan gömma sig i terräng utan att lysa upp ala Battlefield när någon spammar spot-funktionen gör underverk med inlevelsen i spelet.

På en annan karta kröp jag och en polare bara några meter från en plats som markerats för artilleri, och efter den upplevelsen förstår jag varför folk skojar om PTSD när det gäller det här spelet. Det skapar en riktigt stark närvarokänsla som ibland nästan kan bli lite obehaglig. Ljudet som produceras genom mina Audio Technica M50x är enligt mig i klass med Battlefield 1, kanske vassare. Kanske att BF1 har lite bättre positions-ljud, men RS2's ljud är väldigt realistiskt och närgånget på ett helt annat vis.

Av Simonnice

Jag skulle säga att vattenkylning är i princip ett måste för att få till en riktigt tyst dator som samtidigt kyls effektivt. När jag först började med custom loop så kylde jag enbart min processor med vattenkylningen. Detta var rätt "coolt" men funktionsmässigt rätt meningslöst för mig då det ändå var grafikkortet som lät och gav värme ifrån sig vid längre spelsessioner. För några månader köpte jag dock ett block till mitt 980Ti, och resultatet var som natt och dag! Istället för kanske 70 - 75 grader på grafikkortet under load så ligger det på runt 60 grader, och allt oväsen har försvunnit! Nästa projekt är att lägga till en radiator i loopen och verkligen börja testa gränserna för mitt 980ti och min Ryzen 1700, vilka båda är på stock för tillfället.

Summa summarum: Enligt mig är det bara funktionsmässigt "värt" det om man inkluderar både sitt grafikkort och processorn i loopen, men sedan går det inte att komma ifrån att det har en estetisk tilldragelse för mig med. Framförallt blev jag mycket mer nöjd med mitt bygge efter att jag bytt till PETG-rör istället för mjuk slang. Vattenkylning är helt enkelt för de som vill göra något lite extra med deras dator rent estetiskt, och/eller för de som gillar att överklocka för att få ut bästa möjliga prestanda ur sina komponenter och samtidigt hålla låga temperaturer och framförallt ljudnivåer.

Sedan kan man argumentera för att gemene man som inte är gjord av pengar kan få en dator som presterar bättre om han/hon skippar att köpa dessa vattenkylningsdelar och istället använder de pengarna på ett riktigt kraftigt grafikkort. Jag är lite i den sitsen, då jag hade kunnat haft en dator som var mer kraftfull om jag inte spenderat pengar på vattenkylning. Dock sätter jag ett värde på vattenkylningen som ett tidsfördriv, och det är ett måste för att det ska vara värt det. På andra änden av spektrat: Är man gjord av pengar så är en custom loop självklart också en absolut nödvändighet för att få ut max av dina svindyra komponenter.

Av Simonnice

@Mizzarrogh: Inte hos Kjell i alla fall :).

Av Simonnice

@Rutger Janåker: Förlåt för sent svar, men det är detta: Kjell & Company 3-ledat fjädrande bordsfäste

Av Simonnice

Jag stötte på en riktigt enerverande bugg senast jag startade spelet, vilken gjorde att spelet gick i slow motion. Någon som stött på den? Första gången för mig efter cirka 20 timmars spelande.

Av Simonnice

@Jompa79: Snyggt! Hade behövt göra liknande modifikationer på mitt Enthoo Evolv ATX, men det slutade ju med att jag bytte till Define S istället ;).

Av Simonnice

Sitter inne med en Avenger sedan länge tillbaka, men har inte kikat in på spelet på ett bra tag. Passade därför på att installera om det igår, och testa lite Star Marine + PTU. Star Marine var faktiskt riktigt spelbart jämfört med senaste gången jag testade det. Nu flöt allting mycket bättre, och det verkar även ha skett stora förbättringar på latency-sidan. Det var faktiskt riktigt underhållande, men dessvärre var mina lagkamrater inget vidare :).

Vad det gäller PTU har jag kommit fram till att jag flyger bäst med min Xbox 360-kontroll. Nu är det som så att jag även äger en Joystick med Throttle, men jag tycker det är extremt svårt att flyga med den. Det är självklart bara en vanesak, då jag flugit mycket helikopter och jets i bland annat BF3 med handkontroll, så det sitter i ryggmärgen.

Av Simonnice

http://i.imgur.com/UrLMiOS.jpg

Ville bara visa upp mitt senaste inköp: Ett treledat bordsfäste för två skärmar. Jag var först lite tveksam till om det var värt det, men efter någon dags användning är jag helt såld. Det extra utrymmet jag får under skärmarna gör riktigt stor skillnad, och flexibiliteten i armarna är underbar. Oerhört lätt att justera hur man vill ha skärmarna och den flytande känslan som skapas utan skärmfötter är förvånansvärt tillfredsställande. Det går även att rotera skärmarna till porträttsläge, även om det inte känns särskilt användbart för min del. Nu återstår bara att fixa kabeldragningen från varje skärm för att minimera exponerade kablar.

Av Simonnice

Där är det köpt ;). Jobbar på Kjell så det blir mycket handlat där!

Av Simonnice
Skrivet av marcusOCZ:

@Simonnice:

Är det 2133 stickor från Hyperx? I så fall ska det gott göras att de klockar mer än de du har gjort. 2133-2666 är ju ganska ok utan att göra nånting annat. Bootar de på 2933?

Jajemen, det är stickor från HyperX. De bootar på 2666, vilket är det högsta jag testat. Dock fick jag en blåskärm av vad som måste varit RAM-överklocken (inte helt hundra dock, och kommer inte ihåg vad det stor på blåskärmen), så har ställt ned dem till 2133 igen. Har faktiskt inte orkat sätta mig ned på överklockningen på allvar än då det varit så mycket annat att stå i, och datorn krossar verkligen det mesta i vilket fall. Dock har jag som projekt att verkligen nå toppen av vad mina minnen och mitt chip kan prestera på, samt grafikkortet. Dock funderar jag på att skjuta in en till radiator innan jag påbörjar det projektet.

Av Simonnice
Skrivet av Gambit_2K:

Uppstarts problemet är ganska känt med Crosshair IV. Det kan stabiliseras med mer volt. (uppdaterar denna post med resultat när jag kommit hem.

Verkar inte ha problem med uppstart nu efter att ha krämat på med mer volt (ytterst lite).

Av Simonnice

@sputtrik: Mycket bra spel, men efter 260 timmar tar jag en paus från spelet tills "expansionen".

Av Simonnice
Skrivet av HerrNilsson:

Blev en ny Pi i en så kallad MagicMirror.

http://i.imgur.com/ynipPBK.jpg

cool :).

Av Simonnice
Skrivet av AMD-FX:

Testat Revo Uninstaller? finns en gratis och en som kostar pengar också https://www.revouninstaller.com/revo_uninstaller_free_downloa...

Verkar ha fått bort det vad jag kan se, och har inte märkt av något konstigt stutter på ett tag nu. :).

Någon som sitter på likadana stickor som jag? Hyper X Fury 2133? Jag behöver lite riktlinjer vad det gäller överklockning av dessa. Har enbart smackat upp frekvensen till 2666 och inte lekt med timings och liknande. Självklart flyter det på riktigt fint utan problem med en sådan liten överklock, men eftersom jag sällan brukar överklocka just RAM så kunde det vara till nytta med lite info kring proceduren i allmänhet och framförallt hur det gått för folk med dessa stickor i synnerhet :).

Det är faktiskt kul att man får engagera sig lite mer i RAM-överklock i och med Ryzen också, det är något som jag inte ens lagt ansträngning på innan, men nu ger det ju faktiskt resultat. Alltid kul när det är mer att dona med själv också, för annars vore man ju ingen riktig PC Master Race-medlem ;).