Inlägg

Inlägg som Simonnice har skrivit i forumet
Av Simonnice

Uppdatering på mitt Ryzen Q-CODE 8 bekymmer: Har nu demonterat datorn helt och startat upp den med standard-kylare plus ett annat grafikkort. Allting startar och funkar alldeles utmärkt med båda RAM-stickorna.
Med detta sagt behöver inte problemet vara löst då datorn haft sina perioder som detta innan. Dessvärre tänker jag nog faktiskt återgå till luftkylning igen för stunden då det blir på tok för mycket jobb att slänga ihop datorn igen bara för att den ska börja krångla någon dag senare.

Detta innebär dock att jag får ominstallera stock-kylaren på mitt 980TI, men det får gå för stunden!

https://i.imgur.com/sgqwbYh.jpg

Av Simonnice

Here we go again...

Helt plötsligt så går datorn återigen igång på full fläkt utan att nå POST samtidigt som jag möts av denna felkod. Har testat med att bara testa enstaka RAM-stickor utan framgång. Det som återstår är ju att demontera och börja jobba med enbart de nödvändiga komponenterna. Får väl demontera vattenkylningen, dra fram min gamla hederliga Ryzen-kylare och börja testa datorn utanför chassit..

https://i.imgur.com/1fF1liO.jpg

Av Simonnice
Skrivet av segafreaktwo:

Ni som spelar vad tycker ni?:)

För det första: Ur en marksoldats-perspektiv tycker jag redan att det är klara förbättringar gentemot BF1. Vapnen känns pålitliga på det vis att de alltid beter sig likadant, och skjutandet känns allmänt väldigt välgjort. Har noterat mycket mindre granatspamm, vilket är ett stort plus, och squad-revives verkar funka som det är tänkt, fast jag har ännu inte spelat i en dedikerad grupp så kan inte riktigt bedöma hur balanserat det är. Alla extra animationer gör väldigt mycket för att öka atmosfären i spelet, och det fanns väldigt mycket mer fortifierings-möjligheter än vad jag hade räknat med.

För det andra: Narvik verkar vara en balanserad bana med många sätt att ta sig fram till de olika punkterna. Jag har inte riktigt märkt av någon ordentlig "kill-zone" eller annan obalanserad punkt på kartan. Rent visuellt ser den makalöst bra ut, även om snöfallet kan bli lite väl intensivt ibland. Jag har stött på vissa svårigheter med att identifiera fiender.

För det tredje: Trodde inte att DICE kunde förbättra på perfektion, men jag tror fanimej de tagit ännu några kliv framåt vad det gäller ljudproduktion. Skulle kunna skriva många stycken om det, men nöjer mig med att skriva att allting verkligen bara stämmer. Se till att lira detta med ett par rediga hörlurar som är bra på att leverera naturtroget ljud (själv kör jag med Audio Technica ath-m50x). V2-raketen kommer skrämma livet ur dig när den landar nära, jag såg den från säkert avstånd och blev fortfarande överväldigad av ljudet :).

Lite blandat: Conquest funkar som det ska igen. Grand Operations verkar balanserat och framförallt väldigt atmosfäriskt. Tror dock fortfarande Conquest är min grej, men nu kanske spelläget äntligen får lite konkurrens.

Spelade på datorn i signaturen med auto-inställningar (Ultra) och spelet flöt på bra nog. Det finns dock definitivt rum för förbättringar.
Min gaming-laptop med 1060 levererar dock under all förväntan. Där kör jag på medium och hamnar fortfarande i väldigt dåliga fps-förhållanden i vissa lägen (ända ned till 20 vid en punkt). Det var lite förvånande, men det löser sig säkert med optimeringar.

Återkommer när jag testat pansarvagnarna lite mer.

Av Simonnice
Skrivet av Jalle64:

Funkar det i normala oklockade hastigheter?

Faktum är att den är oklockad i detta läge :/.

EDIT: Har löst det för tillfället genom att rycka ur RAM och stoppa in dem igen. Får se vad som händer :).

Av Simonnice

Har ett smärre bekymmer med min Asus Crosshair VI Hero. Det är som så att titt som tätt vägrar datorn att POST:a, och står bara och snurrar på felkod 8. Låter jag den vara en stund så brukar den till slut gå att starta, men det hela verkar väldigt slumpmässigt. Jag har testat med nytt BIOS, men har ännu inte börjat meka med RAM, CPU etc. Googlar man problemet så finner man inte några riktiga lösningar, utan alla verkar misstänka RAM-fel eller felaktigt monterad CPU. Jag är rätt säker på att det inte är något sådant fel i mitt fall.

Någon som har stött på liknande problem med felkod 8 på Asus Crosshair VI Hero?

Av Simonnice
Skrivet av Icte:

Tack, det ska vi definitivt De har redan öppnat portarna för Closed Alpha så antar att det är folk på Twitch som streamar det just nu, kan vara värt att kika där.

Jag testade att ta mig in på matchmaking alldeles nyligen, men kom ingenstans. Sedan hårdlåste sig datorn i menyn så att jag fick starta om. Ska testa igen snart.

Av Simonnice
Skrivet av sebstr:

Hur bär man sig åt för att få en?

Tror det är helt slumpmässigt. Såg att jag hade fått en också. Ska bli kul att testa då jag ser fram emot alla (förhoppningsvis) positiva spelförändringar.

Av Simonnice
Skrivet av anon195163:

Tack, min PS4 Pro har alltså en dålig fläkt. Ljudnivån är extremt hög, min fru klagar när hon är på en annan våning. Så jag fick en Delta-fläkt. Sony gick budget men fick oss att betala för premium.

Edit: min Xbox One X är tyst och har fungerat klockrent sedan inköp.

Dessvärre känns det lite så. De verkar hålla överlag låg kvalitet då jag fick två defekta på raken! De har dock bra exklusiva titlar ;).

Av Simonnice
Skrivet av Swe.Stars:

Förlåt, kunde inte se om du skrev vart du köpte det. Tycker du ska filma oljudet med din mobilkamera så att du kan visa det direkt i butiken - igen - och därmed se till att få även denna utbytt.
Min PS4 låter inte alls så där som du beskriver.

Om du orkar får du gärna filma med mobilen och lägga upp här: https://sendvid.com/ så får man se om det är något hos min kompis vars äldre PS4 låter som faen ibland.

Det är lugnt, jag filmade och visade dem vad som var fel. Fick en tredje (haha) PS4 Pro som funkar utmärkt hittills :).

Av Simonnice

Tänkte bara skriva att det löste sig! Fick en ny PS4 på direkten. Dock hade jag ej PS Plus, så lär få börja om från början i Horizon 😊

EDIT: Glädjen blev kortvarig. Utbytes-konsolens disk-enhet låter som att den försöker käka upp skivan, både under installation och spelande. Den låter nog ungefär 20 ggr mer än det förra exemplaret, en kombination av vibrationsljud och högfrekvent surrande. Har spelat in en fin video jag ska visa upp hos grabbarna på Media Markt imorgon då det verkar som om de har fått en fruktansvärd batch av vita PS4 Pro från Sony.

EDIT: Låter nog mer som en rakapparat på steroider. Inte lite less på detta nu!

Av Simonnice

@Shudnawz: Det är ett mycket trevligt lir!

Av Simonnice

@Xyborg: Nog för att det är en bra idé, men tycker Media Markt kommer lite billigt undan om jag bara "accepterar" att en hårddisk går sönder efter 4 timmar utan att i alla fall ta upp det med dem ;). Har en 1TB SSD jag skulle kunna testa med, men vill att enheten ska vara helt orörd när jag tar mig ett samtal med deras service!

Av Simonnice

@olovskiij: Ska kika med dem! Det borde onekligen gå som DoA då hårddisken verkar vara allt annat än kry i den här enheten.

Av Simonnice

Köpte mig en PlayStation 4 Pro igår och hade jättekul med Horizon Zero Dawn i ungefär fyra timmar innan spelet började bete sig konstigt. Ljudspår bröt och spelet började kännas laggigare. Bara någon minut senare varnade konsolen för korrupt data som den försökte att skriva om, och kort därpå dök det upp rätt kryptiska "Error occured"-felmeddelanden.

Stängde av PS4:an, (vilket tog evigheter, och nu började jag ana att det var något riktigt fel på gång med hårddisken), och nu när jag startar så kollar den lagringsstatus för att sedan varna att den behöver installeras om. När jag sedan försöker mig på detta med hjälp av en USB-sticka med senaste mjukvaran på så stannar processen hela tiden på 99%, följt av "Cannot initialise, CE-34697-9".

Har googlat problemet och allt verkar tyda på en trasig hårddisk, så det blir tillbaka till Media Markt senare idag för garantiutbyte. Surt att de måste skicka iväg den på reparation i 2 - 3 veckor förmodligen för att fixa detta, när jag var så sugen på att spela. Det var nog den första tekniska prylen jag ägt som börjat strula efter fyra timmar.

Någon annan som råkat på något liknande med sin PS4?

Av Simonnice

Fundraisern för Genna och familj är redan uppe i nästan 45k dollar. Mycket kärlek som visas :).

Av Simonnice

Vad ska man säga som inte redan har blivit sagt? Vi förlorar konstant fantastiska människor, och TB är inget undantag. Hans påverkan på indiescenen ska inte underskattas, och spel som Warframe har i princip hela dess existens att tacka honom för.

Jag har honom att tacka för genomtänkta köp och min mer kritiska syn på spel. Han försökte verkligen att påverka spelindustrin till det bättre. Han lämnar ett gigantiskt hål i industrin som blir nästintill omöjligt att fylla.

Av Simonnice
Skrivet av Arnzeal:

Körde själv igenom hela trilogin under en 1 års period, inklusive alla DLC’er och extramaterial. Importerade också mina savefiler till varje spel för en custom tailored story rakt igenom.

Detta var mitt första och troligen ända försök till 100% completion av spel. Körde alla sidequest och rushade ingenting, tog det lugnt genom hela året och verkligen satte mig in i världen som är The Witcher. Helt klart ett mästerverk för mig, 10/10. Känner att jag aldrig kommer uppleva ett sådant fantastiskt äventyr från ett spel någonsin igen. Just för att gameplay/grafik/lore/story osv var så exceptionellt bra gjorda, samt att tiden för spelandet för mig börjar ta slut pga andra prioriteringar.

Helt klart kommer The Witcher hänga med mig som nostalgi resten av livet, då jag växte upp med dessa spel. Körde det första spelet när jag endast var 12 år och var helt fast även då. Gav därmed mig in på att köra igenom trilogin som ett avslut för serien själv, då CDProjekt RED är klara med ’Geralt of Rivia’ samt ett avslut för min ’ungdom’.

Det jag försöker säga är, ta det lungt när du kör igenom spelet, lyssna på allt de säger, utforska allt i din egen takt, gör alla sidequests. Du kommer att älska spelet efter ett tag.

Ta det från mig som är extremt kinkig när det kommer till film och spel. Dragon Age Origins är även en favorit, Mass Effect serien också. Men de kommer inte i närheten av vad The Witcher fick mig att uppleva.

Edit: När jag läser igenom min post tycker jag att jag låter som någon form av missbrukare, men det är helt enkelt så fantastiskt The Witcher är, tycker jag.

I princip samma upplevelse jag fick av det här spelet. Är man extra nördig (som jag är) och har läst alla böckerna så växer spelet ytterligare några snäpp i mitt tycke.

Av Simonnice

@anon5930: Intressant. Undrar hur de löser hur man rör på sig :). Att röra sig med spakarna blir ju de flesta snabbt rätt illamående av. Trodde jag skulle klara mig, men blir faktiskt lite tröttsamt efter ett tag !

Av Simonnice

Testade lite Arktika.1. Riktigt schysst faktiskt, men vågade i ärlighetens namn inte spela längre när jag kom till en sektion där man skulle stå mitt i ett kolsvart rum och bekämpa "kannibal"-monstren i spelet. Det blev lite för intensivt för min smak, men ska testa igen när jag samlat mod :D.

I ärlighetens namn har jag blivit lite bortskämd med hur Lone Echo skötte VR. Just att man fick en hel kropp med armar osv gjorde väldigt mycket för inlevelsen. I de flesta andra spel har man ju bara två händer och inget annat.

Av Simonnice

Asus ROG GL702VS-BA019T vs IVY 172KP Config

Hej där!
Jag försökte hitta någon tråd som täckte detta ämnet, men beslutade mig till sist för att skapa en egen. Frågan är som titeln lyder: Vilken av dessa två modeller drar det längsta strået i ert tycke?

ASUS ROG GL702VS-BA019T

IVY Gaming Laptop 172KP Config

Rent prestandamässigt kan jag tänka mig att de tuggar på likvärdigt, men jag ser någora potentiella fördelar med båda:

Asus + : Bättre skärm (på pappret i alla fall, har inte hittat någon information om IVY's skärmar.)
Något snabbare RAM

IVY + : Potentiellt bättre kylning med bättre kylpasta på CPU och GPU (igen, på pappret).
Något billigare

Det största bekymret jag har med ASUS-lappen är att den tydligen har stora överhettningsproblem, till den grad att throttling påverkar den i vissa sammanhang. Det går väl förmodligen att hålla i styr med någon form av kylmatta, men ändå. Är det någon som äger just denna modellen och har några egna tankar kring hur den egentligen presterar i krävande spel som Witcher 3, etc?

Å andra sidan har IVY-datorn en hel del frågetecken. Hur är kvaliteten på skärmen vad det gäller färg, betraktning, ljusstyrka? Här verkar Asus ändå leverera en väldigt gedigen skärm med 120 Hz, G-Sync och bra färger + betraktningsvinkel. Är kylningen märkbart bättre på IVY? Detta är en viktig punkt för min del, då jag ej vill ha att göra med en throttlande lappe.

Om IVY levererar märkbart mycket bättre kylning och om någon av er haft bekymmer med just värme på ASUS-modellen så är det nog IVY som drar det längsta strået i mitt fall. Annars står det väldigt mycket på hur bra skärmen är på IVY-datorn.

Jag eftersöker härmed ert utlåtande. Bäst är det såklart om ni själva testat någon av datorerna :). Jag förstår att kylningen aldrig kommer att vara lika bra på en laptop som på min stationära, men vill heller inte se en dator som presterar negativt på grund av en dålig kylningslösning.