Inlägg

Inlägg som Simonnice har skrivit i forumet
Av Simonnice

Fick bli ett nytt tangentbord "Varmilo VA88M". Hittills är jag sjukt nöjd, främst med kvaliteten på hela bordet och den sköna känslan i mx-brown switcharna, som jag aldrig testat innan. Det var även lite kul att få lite färg och kontrast mot min annars väldigt svarta setup. Knackar en hel del kod, och hittills känns det mycket skönare att skriva på än mitt tidigare Corsar K65 med röda brytare.

https://i.imgur.com/MLIToEb.jpg

Av Simonnice

@torbjorn_75: Wow, fräsig grunka!

Av Simonnice

@Zippeer: Jag har även testat våtmoppningen nu, och är faktiskt imponerad över hur mycket den tog! Även vid moppning missade den inte en centimeter av den ytan den kunde komma åt, och med bara lite varmt vatten så var ändå trasan märkbart smutsig efteråt, så den tog definitivt med sig smuts som satt lite tuffare på golvet. De rekommenderade att man körde tre fulla städningar innan man körde moppen för första gången, så nu är det renare än det någonsin varit på golvet xD.

Av Simonnice

@Zippeer: Tror mina trösklar är lite special, de är aningen höga på "utsidan" så att säga, den har inga problem med att ta sig över trösklarna "inifrån" rummet. Får bara göra något för att ge den lite hjälp där. Vad det gäller kablar funkade det bra sålänge kablarna var något i ordning. Det kändes lite läskigt när den ibland slängde runt vissa kablar under sig, men den fastnade aldrig. Jag ska nog korta till kablar där jag kan i vilket fall för att göra det lättare för den.

Av Simonnice

@Zippeer: Uppdaterat mitt inlägg ;).

Av Simonnice

Roborock S50 !

Efter första inkörningen då den i princip fyllde hela dammbehållaren (jag är lat med städningen) så kan jag bara varmt rekommendera denna produkt! Mycket tid som kommer att sparas tack vare denna lilla going! Dessutom kan den våtmoppa, men det har jag ej hunnit testa än. Full integration med Google Home gör att den ultimata chillfaktorn kan uppnås när man kan starta den med ett simpelt röstkommando.

En av de få "Smarta Hem"-prylar som jag verkligen känner är nödvändiga. Själv är jag inte så mycket för grejen med att styra en massa lampor och liknande, men att slippa ett så tråkigt moment som dammsugning? Ja tack!

Den tog verkligen överallt, och ritade upp hela lägenheten helt perfekt tack vare en sjukt imponerande sensor. Det räckte med att den körde förbi ett rum för att i den skulle rita upp hela rummet i appen. Trösklar och mattor var heller inget problem alls (får dock fixa en lösning så att den lättare tar sig upp för de brantare trösklarna i lägenheten, då 2cm är maxhöjden.

https://i.imgur.com/MDy8QD7.jpg

Av Simonnice

En fråga till er som vet gällande ansiktsskydd/covers till Oculus Rift: Vilka har ni köpt och varför? Känner att jag skulle behöva byta ut mitt originalskydd, eller i alla fall ha några extra till hands. Även om man rengör noggrannt känns det som ett hygeniskt val när flera personer vill testa på :P.

Av Simonnice

Fick bli en rejäl skärm då jag tröttnat på de urvattnade färgerna på min annars trogna Asus VG248QE.
Valde AOC AGON AG322QC4 då jag läst mycket gott om den! Känns bra att äntligen ta steget till 1440P, vilket känns mer passande med tanke på min nuvarande dator med Vega 64 i spetsen. Skillnaden i bildkvalitet i och med ökningen i upplösning samt steget från TN till VA-panel känns enorm. Dessutom har denna stöd för FreeSync 2 samt 144hz, och latensskillnaden mellan den och ASUS-skärmen är såpass minimal att det inte märks av. BFV på mestadels high-inställningar var en fröjd på denna skärmen, med runt 110+ FPS hela tiden i 1440P. Riktigt nöjd med skärmen och hur väl min dator just nu driver runt krävande spel i 1440P.

Trodde det skulle kännas underligt att lira på en sådan stor skärm och i en högre upplösning, framförallt i snabba skjutarspel, men jag vande mig rätt snabbt.

https://i.imgur.com/ZcXKwF2.jpg

Av Simonnice

Ny jobbdator till mitt nya jobb som systemutvecklare :).

Lenovo Thinkpad X1 Carbon

https://i.imgur.com/yhHBTbI.jpg

Kan rekommenderas! Denna laptop är förmodligen den mest kvalitetsosande biten teknik jag någonsin haft vantarna på. Premium-känsla är bara förnamnet då den är tillverkad i magnesium och kolfiberförstärkt i fyra lager. Tangentbordet är också det bästa jag använt på en laptop, och det är nästintill lika skönt att knacka på som mitt mekaniska jag brukar dagligen. Den enda nackdelen är att den enbart kommer med 16GB RAM, hade föredragit 32GB för lite mer framtidssäkerhet.

Av Simonnice
Skrivet av sebstr:

Snyggt! Har själv gått och funderat på att skaffa höj och sänkbart för min ryggs skull.

Vilket köpte du, fungerar det bra och vilken stol har du till?

Jag köpte detta: Bekant.
Just nu har jag en Markus till, men den har jag inte använt alltför mycket de senaste dagarna. :).

Av Simonnice

@sweisdapro: Det stämmer! Blir lätt några prylar därifrån när man jobbar där :).

Av Simonnice

Uppgraderade min workstation. Min rygg behövde ett höj/sänkbart skrivbord, vilket gjorde att min plånbok fick lida istället!

https://i.imgur.com/VdkiFxG.jpg

Av Simonnice

Spenderar flera timmar om dagen framför datorn med min kodning, och trots att jag motionerar regelbundet kände jag att ryggen faktiskt börjat ta lite stryk. En stor del av månadens lön fick således gå till ett Bekant höj/sänkbart skrivbord. Det känns precis så bra att stå upp och jobba som jag hade förväntat mig!

https://i.imgur.com/VdkiFxG.jpg

Av Simonnice
Skrivet av Myllerman:

Nu har man klarat ut spelet. OBS ! Spoilers !

Överlag ett bra spel men ändå väldigt ojämnt. Vissa säsonger/kapitel var helt klart mycket roligare än andra.
Början och mitten av spelet var riktigt grymt sen blir det ojämnare mot slutet. Semi-open world konceptet med crafting är lite sådär.
Tycker inte att alla spel måste vara "open world/semi-open world". Dom tidigare Metro-spelen klara sig utmärkt med sina linjära banor då man då inte blir distraherad från berättandet ! Atmosfären i dom spelen väger upp det med råge.

Största besvikelsen var sista biten i spelet. Det var så sjukt irriterande att irra runt i mörkret medans man hade fejset fullt av radioaktivitet, hallucinationer och svajande syn. Blev att rusha igenom nästan hela sista kapitlet för att inte få huvudvärk.
Aja ska inte klaga så mycket, det var helt klart värt att lira. Bra historia och karaktärer ändå. Speciellt dom man färdas med.
Tillfredsställande känsla i vapnen kul att panga fiender !

En störande bugg är gamma buggen som gör att det skiftar mellan svart och grått till ock från.. Iaf i slutet av spelet.

Metro Last Light är i mina ögon ett bättre spel med mycket större omspelningsvärde. Lirade det precis innan Exodus så lätt att jämföra.

Dold text

Efter att ha spelat klart spelet håller jag med dig fullständigt. Trodde jag skulle gilla Metro Exodus mer pga den öppna världen, men serien passar helt klart bättre när den är mer linjärt berättat. De tidigare spelen lyckades bra med att kombinera båda momenten, och de gånger du gick upp till ytan kändes det alltid lika spännande.

Av Simonnice

Fantastiskt spel som verkligen imponerar på alla sätt och vis. Ursnyggt, nästan löjligt atmosfäriskt och med underhållande gameplay. Speciellt texturarbetet i kombination med hur spelet hanterar ljus och partikeleffekter gör att det ser löjligt snyggt ut på sina ställen. Lägg till detaljer som hur alla HUD-element i sann Metro-manér är integrerade i spelvärlden och alla olika mysiga interaktioner på tåget, och det är svårt att sluta spela Metro Exodus. Just premissen talar dessutom extremt mycket till mig som älskar postapokalyps, och som bara väntat på att Artyom skulle utforska världen utanför Moskva. Att använda tåget som en hubb känns som ett genidrag. Det är implementerat på ett så naturligt vis, och att lyssna på alla dialoger samtidigt som man kan kika ut över de förbipasserande ryska landskapen är precis lika atmosfäriskt som det låter.

Jag blev även positivt överraskad av hur bra det flöt då jag trodde det faktiskt skulle vara rejält mycket mer tungdrivet än vad det var. Min dator i signaturen tuffar på i 1440P på Ultra utan några som helst bekymmer, mede ett behaglig snitt på 60 bildrutor och bara några fåtal dips ned till runt 55-strecket i tuffare förhållanden. Det verkar som att spelet har ett bra stöd för DX12, och det gillar verkligen mitt Vega64. Förhoppningsvis kommer det förbättrade stödet för DX12 i framtiden göra att mitt Vega64 bara blir mer och mer prisvärt. :).

Av Simonnice
Skrivet av raQblad:

Fått min egna lilla hørna/vrå under trappen, længst ned i en mørk kællare. Trøstas bæst med lite ny hårdvara.
Riktigt nøjd med både skærm och GPU hittills

https://i.imgur.com/3fVXbDS.jpg
https://i.imgur.com/wZGcYN6.jpg
https://i.imgur.com/XGFos6a.jpg?1

Snyggt! Är väldigt intresserad av den skärmen då jag nyligen skaffat ett Radeon Vega64. Några intryck hittills?

Av Simonnice

Jag testade att köra några timmar idag och rent spelmässigt är jag nöjd. Det är exakt lika roligt som jag mindes det när man skiftar mellan att slåss i luften och på backen samt kombinerar förmågor med varandra. Det kommer bli ännu roligare när mina kompisar som inte har premier ansluter, för då kan man verkligen kombinera förmågor och anpassa utrustning efter gruppen mer än vad man gör när man kör med randoms.

Det märks även att Drew Karpashyn har hand om storyn, och det är betydligt mycket mer världsbyggande än jag först trott. Codexen fylls alltid med något nytt, och även om det inte är på ME-nivå så har de definitivt byggt en cool värld, och man vill veta mer om den och dessa Shapers.

Vad det gäller prestanda så har jag först och främst testat på min 1440P-skärm med allt inställt på Ultra, och bildrutorna i sekunden varierar mellan 48 - 70 beroende på omgivning. Inte helt optimalt, så jag får nog ta och lira på min 1080p-skärm för stunden då jag föredrar flyt över den lilla skillnad ögongodis jag upplever mellan skärmarna.

EDIT: Även testat med 1080P nu, och inte helt nöjd med hur det flyter. Hoppas spelet mognar lite på den fronten då det är svårt att hålla någon typ av stabil framerate både inne i Fort Tarsis och utanför.

Av Simonnice

Den första delen i serien var bland det bästa jag läst i Fantasy-väg, och halvvägs in i denna är jag fortfarande lika imponerad av Brandon Sandersons världsbyggande! Rekommenderas varmt!

https://i.imgur.com/Qq3PKvW.jpg

Av Simonnice
Skrivet av kenny_85:

Kolla in ACER XF270HUA också. Lite dyrare men brukar reas då och då. Köpte min på Black Friday för 4444.

Skickades från m.sweclockers.com

Den har jag faktiskt också kikat in! Verkar dock väldigt svår att få tag på i Sverige just nu!

Av Simonnice
Skrivet av SAnDis:

Du sitter Vega 2 kortet i och snurrar på.
Paint är laggfritt änsålänge.

Jäklar, trevligt att höra! Oändligt med bildrutor i sekunden?

På tal om annat: Nu rekar jag mest inför framtiden, men är man ute efter en gedigen Freesync-skärm som samtidigt är 1440P 144HZ och IPS verkar det vara en rätt tunn marknad så att säga :). Vill helst inte att den ska vara begränsad till bara 35 - 95 hz-intervall med FreeSync heller.

Har ni några tips?
MSI Optix 27" LED Curved MAG271CQR
Denna från MSI är nästan för bra för att vara sann. Ska kika lite mer på recensioner om den sedan. Den är visserligen VA, men jag ska inte precis greja med bildredigering, och eftersläpningarna kan inte vara några bekymmer om den har så låg responstid.