Inlägg

Inlägg som WEBRUNNER har skrivit i forumet
Av WEBRUNNER
Skrivet av Fenrisulvfan:

20 lök för en mobil-lur, det kan man bygga en telefonkiosk för mindre pengar.

Men vem vill ha en telefonkiosk idag? Men jag fattar vad du menar! Ja, de är sjukt! Lönerna har lixom inte ökat i samma takt som allt annat om man säger så.

Av WEBRUNNER

Samsung

Tycker ni borde tagit upp Samsung 990pro också när ni pratade om 980. Nu är de inte samma problem men ni borde nämnt de faktum att flera har problem med fallande livslängd på sina 990pro. Jo, ni har skrivit om de men de skulle tagits upp.
Ni gör ett bra jobb och ni är störst!

Av WEBRUNNER
Skrivet av evil penguin:

Om SMART-datan avläses/tolkas fel så borde det vara beroende på mjukvaran som läser av den (Samsung Magician, Crystaldiskinfo, ...).
Om SMART-datan genereras fel så borde det vara beroende av firmwareversion på SSDn.

Om något verkligen är fel så bör det bero på antingen hårdvaran i sig eller firmwareversionen på SSDn.

Ja, du har nog rätt där men då borde båda diskarna varit lika utsatta. Samma firmware och mjukvara. Men alla som jag läst om och även mig själv som har 2 990pro så är de bara c: som är drabbad. Inte den andra som ligger på 100% trots ofta betydlig mer TBW på.

Av WEBRUNNER
Skrivet av Satariel:

Det var ju lite intressant måste jag säga 100% här med (medans andra program visar 92%). Fast nåt är nog fel det står inga read och write värden eller faktiskt några andra värden alls utom temperatur och health:
<Uppladdad bildlänk>

Ja, nått är buggigt. Frågan är ju vad!

Av WEBRUNNER
Skrivet av thu:

Om problemet varit att SMART-datan avläses fel så hade ju inte bara vissa användare och/eller bootdiskar drabbats?

Ingen aning, men jag fattar vad du menar. Kan de vara moderkortsrelaterat eller vilken BIOS man kör? Drivrutiner. Kombinationer? Svårt att spekulera. Men bra är de inte! Nu tror jag att betydligt fler har detta problem än vad som kommit fram. Inte jättemånga som faktiskt kollar upp vilken procent disken har. Installerar man bara Magician så står de ju GOOD. Man måste ju klicka vidare och gå in på SMART avläsningen och sen veta vad vad siffrorna betyder för att dra nån slutsats. Men denna nyhet är ju relativt ny och fler och fler upptäcker att dom faktiskt är drabbad. Verkar inte bara vara några få och inte en felaktig batch om du frågar mig.

Av WEBRUNNER

Jag kan lägga till att tempen på min 990pro som jag har som bootdisk inte blir onormalt varm heller. Vissa har spekulerat i om de beror på värme. De är en icke trolig anledning.

Av WEBRUNNER

Jag tror inte att detta ska handla om 840, 970 eller 980. Detta verkar vara ett annat problem. Jag har 2st 2tb 990Pro. Som flera skriver om i andra forum så verkar de bara drabba boot-disken. Min c disk har börjat då ner i procent trots att jag knappt börjat lagra på den. 97% nu medans den andra SSDn som jag har spel på endast och skrivit till betydligt mer ligger på 100%. Problemet verkar ligga på att de är boot disken. Sen misstänker jag som så många andra att de är ett mjukvarufel snarare än att disken faktiskt håller på att falla sönder. Samsung Magician rapporterar 97% på c disken. Samma rapporterar Crystaldisk. Men AIDA64Extreme rapporterar 100% vilket antingen är den enda programvaran som rapporterar rätt eller så är de fel. Jag trodde också från början att de kunde vara Windows 11 som höll på med saker och bröt ner bootdisken med onormala skrivningar/läsningar men många har Windows 10 och upplever samma sak. Lutar som sagt åt nått mjukvarufel eftersom bara c: blir drabbat. Bättre de än hårdvarufel men likväl otroligt störande för säker kan man ju inte vara. Inte ens Samsung verkar veta än men man har ju åtminstone gått ut med att man tar problemet på allvar. Sen är de 5 år garanti på 990pro så. Just nu avvaktar jag vad Samsung kommer fram till men kommer inte acceptera detta även om de bara är en felavläsning från SMART. Man måste fixa till de annars blir de RMA.

Av WEBRUNNER
Skrivet av Sveklockarn:

Din datormonterande bekant har tyvärr ingen koll på vad det krävs för nätdel alls, utan har antagligen fått sina kunskaper av diverse nätdelstillverkares reklammaterial, som är fulla av glädjesiffror. En överdimensionerad nätdel kommer inte att vara lika effektiv heller, vilket är ytterligare ett bra skäl till att inte köpa en onödigt stor.

Satsa på att få minst en 80 Plus Gold-certifierad nätdel istället!

Du har så rätt!

Av WEBRUNNER

SC måste börja sälja tröjor och t-shirts !
Hur många är med mig på den här i forumet?

Av WEBRUNNER

Som vanligt är dina recensioner "over the top". Mer av dig!
I övrigt har Sweclockers "känsla" försvunnit tycker jag. För mycket folk. "Vi får mer gjort de blir bättre". Jag är tveksam. Finns ju mindre material nu som är roligt att se på än då Jonas och Emil höll på för flera år sedan och hade gäster och grejjer i studion. Mr. Ytterberg är enda förbättringen. Grymt bra jobbat Tomas!

Mina åsikter bara.

Av WEBRUNNER
Skrivet av Json_81:

Vilken industri jobbar du i? Har varit runt 2% i många år nu.

Finns ingen lag om ingångslön. Det kan däremot finnas en lägsta lön i kollektivavtalet.

Lägsta lön i kollektivavtalet är vad jag menade. Uttryckte mig fel.

Av WEBRUNNER
Skrivet av Fiskenlars:

Är ju dock hyfsat ny på arbetsmarknaden.

Jobbat på det här jobbet i 3 år nu.

Men la mig lite lågt i ingångslön för jag var osäker men har märkt i efterhand genom att prata med folk som också är bilmekaniker att jag låg lite i underkant och ville justera upp det hela så jag hamnade i "sync" så att säga.

Ja, som jag skrev är 8 % löneökning är rätt bra. Man de beror ju på om man följer lagarna med ingångslöner, semesterersättningar, övertid, komptid osv. Hade du bara till exempel 10000:- i månaden så är 8% inge bra. Gå med i facket?

Av WEBRUNNER

För mig som inte har fönster på chassit så har jag nog inte ens reflekterat över de tror jag. Man eftersom ASUS gjort kortet med LED och logga så är de ju en för många köpfaktor. Man vill se grejorna. Sitter då loggan uppochner så är de ett fabrikationsfel. Då lämnar man tillbaka och får ett nytt.

Av WEBRUNNER
Skrivet av Sveklockarn:

Skämtar du eller är det ditt första jobb?

Förutom att fackens löneförhandlingar så gott som alltid är helt värdelösa och att du redan fått mer än dubbelt av typisk löneökning för kollektivanställda, så betalar du dessutom ingen fackavgift och får ut ett betydligt större netto än fackanslutna. Hur kan du ens inbilla dig att du har rätt till flera löneökningar?

Ja, precis så jag menar också.

Av WEBRUNNER

@mrqaffe: Inom industri brukar ökningen vara runt 5% per år. Har TS förhandlat fram 8% så är de bättre än vad facket förhandlar fram i ökning. Sen beror de naturligtvis på vad utgångslönen är och om man följer reglerna där. Men utan fack får man kolla upp och bråka själv om man är missnöjd.

Facken brukar bli väldigt tvära om man ringer och ber om råd när man inte är medlem. hehe. Som om man vill få ut på bilförsäkringen när man inte har någon typ.

Av WEBRUNNER

Du är ej med i facket men vill ha deras hjälp med löneförhandling? Öhh
Svaret på din fråga är att ja du kan löneförhandla själv och få bättre lön än avtalet men du kan ju inte både förhandla till dig 1000:- mer i lön OCH få sedvanlig löneökning. Löneökningen gäller från april och är facken sena med förhandlingarna får man retroaktivt för de månader som släpar.
Antingen förhandlar man själv eller nöjer sig med de som avtalet på arbetsplatsen säger.
Du har ju förhandlat fram vad jag förstår mer än va facket lyckats med så va nöjd.
Har du lyckats förhandla till dig mindre än vad facket säger så bad luck.

Av WEBRUNNER
Skrivet av BrilliantBaBeX:

Men jag har lite funderingar om min processor är bra nog?

Till vad?

Av WEBRUNNER

@Pamudas: Otur då. Massa Esport stjärnor kör Razer. Jag är inne på min 4:e modell. Inte för att någon gått sönder utan för att man bara köpt de nyaste. Massa kompisar kör Razer. Inte hört talas om de du pratar om. Men alla märken har ju en viss felprocent. Synapse har funkat bra för mig i alla år. Skulle problemet du pratar om vara vanligt skulle inte Razer vara så in i bomben täta som dom är.

Av WEBRUNNER
Skrivet av Pamudas:

Sen finns det givetvis undantag, som t.ex. Razer (mest p.g.a. deras otroligt dåliga sensor & mjukvara).

[/ul]

Ja men bra råd du! Jättedåliga verkligen! Eller är de något du hört och säger för att följa med strömmen?

Av WEBRUNNER

Subjektiv fråga. Inget svar förutom att testa själv vilken du gillar.