Inlägg

Inlägg som WEBRUNNER har skrivit i forumet
Av WEBRUNNER
Skrivet av Outzide:

Tror jag börjar förstå nu då. Men jag behöver inte oroa mig för att jag väljer ett märke som inte alls går med mitt ASUS moderkort då.

Nej!

Av WEBRUNNER

Som jag ser de har du tittat på grafikkort från Nvidia dvs Geforce 680. Nvidia har ju referensmodellen men sen är de upp till alla "märken" att utforma designen själva. Storlek, fläktar och design. Sen är en del grafikkort och modeller överklockade från fabrik vilket generellt betyder att man får betala mer för dessa. Sen beror de på hur mycket minne som finns. 2gb på ett 680 är billigare än ett 4gb 680 exempelvis. Rent prestanda mässigt så tror inte jag de skiljer så mycket mellan tillverkare utan mer om de är överklockade från fabrik, hur mycket minne, eller hur bra fläktar är och hur bra dom kyler. Ibland får man med ett eller två spel också vilket jag tror man får betala lite mer för trots att de "ingår". Kort från olika tillverkar kan också vara olika stor i utrymme.
Sen är de så just nu att betala för att få 4gb i minne ger sällan någon prestandahöjning jämfört med 2gb om du inte kör 3 skärmar eller otroligt hög upplösning.

Av WEBRUNNER
Skrivet av Dassh:

Funderar själv på att köpa chassit, är det ngt man kan göra för att undvika få ett dåligt chassi?

Skulle nog vänta och se vad Jonas T får för svar av Fractal Design innan jag köper! Vi vet ju inte hur många chassin som är feltillverkade! Dessutom om de vore ett generalfel så skulle alla ha samma problem, men här verkar de var lite hipp som happ. Snett åt de hållet, snett åt andra hållet eller snett åt två håll.

Av WEBRUNNER
Skrivet av HurMycket:

Jag orkar inte vänta på att alla bilder ska laddas i 0,02 Mbit/s, men på mitt HAF X är vinkeln mellan moderkortsplåt och baksida större än 90 grader, vilket gör att man måste välja att antingen skruva fast grafikkortet eller trycka i det i PCIe-slotten, men inte båda samtidigt.

Jag löste det genom att lägga till två metallbrickor på vardera av de högra distanserna, så att de effektivt blir längre än de vänstra. Detta gör att moderkortet sitter snett i förhållande till moderkortsplåten, men vinkelrätt mot baksidan.

Kanske funkar men jag bli tvungen att lägga brickor på dom vänstra distanserna eftersom på mitt chassi är de snett åt de hållet. Skumt dehär!
Men hur som helst så ska man inte behöva grejja med sånt! Har lagt in en varnings kommentar på Dustin där jag köpte min låda vad gäller denna produkt. Inte roligt om massa folk får detta problem. Man lägger ju ner massvis med tid när man bygger datorer och jag hade skruvat ut allt ur min gamla låda, monterat allt i nya Xl R2, dragit alla kablar snyggt, anslutit fläktar och de sista jag gjorde var att sätta i grafikkortet. Bara för att upptäcka att de inte passade. Suck!
Dessutom om man inte är uppmärksam på att expansionskorten inte går i riktigt utan ligger och glappar och är snett insatt så är väl risken att komponenter kan gå sönder! Då täcker knappast nån garanti?
Vi får se vad Jonas T får för svar av Fractal Design!

Om det inte vore för detta problem så håller jag med recensionen att det är otroligt enkelt att dra kablar, mycket plats samt tyst! Kunde vara riktigt bra!

Av WEBRUNNER
Skrivet av HurMycket:

Jag orkar inte vänta på att alla bilder ska laddas i 0,02 Mbit/s, men på mitt HAF X är vinkeln mellan moderkortsplåt och baksida större än 90 grader, vilket gör att man måste välja att antingen skruva fast grafikkortet eller trycka i det i PCIe-slotten, men inte båda samtidigt.

Jag löste det genom att lägga till två metallbrickor på vardera av de högra distanserna, så att de effektivt blir längre än de vänstra. Detta gör att moderkortet sitter snett i förhållande till moderkortsplåten, men vinkelrätt mot baksidan.

Ja, kanske funkar men de löser inte min förskjutning åt andra hållet.

Av WEBRUNNER
Skrivet av JonasT:

Det här verkar ju minst sagt oroväckande och inget jag stötte på vid monteringen inför testet.

Ni som har problem med att expansionskorten inte går i, matchar moderkortets portar upp korrekt med I/O-panelplåten? Om de gör det går det inte att åtgärda det hela med andra distanser och troligtvis måste hela chassit bytas ut.

Ska vidarebefodra den här tråden till min kontakt på Fractal Design så att det uppmärksammas.

Kolla mitt inlägg här.
#13232435

Av WEBRUNNER
Skrivet av MultiMan:

Ljudkortet sitter för högt upp så då är det fel längd på distanserna medskickat. Inte bra.

På mitt chassi är de inte bara snett på ett vis. Fel både vågrätt och vertikalt vilket gör att grafikkortet hamnar snett i PCI-E slotten (går in längst bak men inte längst fram i slotten) samt omöjligt att ansluta varken DVI eller displayport på mitt grafikkort eftersom plåten mellan slottarna var ivägen. Bakplåten som man skruvar fast moderkortet i verkar vara både sned och förskjuten!

Av WEBRUNNER
Skrivet av Phreak1986:

Mycket möjligt, bara konstigt att inte fler att fått samma problem i tester osv...

Vi är fler!

#13232339

Av WEBRUNNER
Av WEBRUNNER
Skrivet av Kimpa454:

Jo jag har satt dit alla guldpluggar och dem sitter ordentligt, egentligen det som är lite problemet att guldpluggarna är för korta eller plåten sne längst fram på grafikkortet.

Instämmer! Jag har hållit på med datorbyggen i typ 17 år så sådana nybörjar missar handlar de inte om. Min låda är inte rättbyggd helt enkelt och de verkar vara fler som har samma problem. Påstår inte att alla XL R2 är så men verkar finnas en del måndags exemplar.

Av WEBRUNNER

Precis

Skrivet av pjapen:

Fick mitt levererat igår och kan väll säga att jag inte håller med Jonas,

De nackdelar jag har stött på är direkt att 2,2mm bakom plåten är inte så mycket plats att man kan få på sidopanelen utan problem, fick lägga alla kablar rätt och även då så är den inte helt rak utan en liten förhöjning på mitten.

Nästa problem var att om man monterar moderkortet med korrekt mässings förhöjningar så sitter inte expansionskorten helt i sloten pga att avståndet är inte helt ok. det skulle varit 1 mm högre mässings förhöjningar.

jag anser att de felen jag har är väll inte som jonas säger en deal breaker men man kan inte säga att 2,2 mm är massor med utrymme och att passformen för expantionskort är sådär så känns det som att grafiken kan glappa om man flyttar på burken, den är tung som ett bly piano så man tar den inte under armen och går iväg men man bör städa under och kommer då grafikkortet att hoppa ur sin sockel eller inte.

i övrigt är jag kanoon nöjd med hur tyst det är antagligen en direkt följd av vikten på sidopaneler och all ljuddämpande material.

Köp om du vill ha ett stort billigt och tyst chassi, annars finns det nog bättre.

Japp, du är inne på samma som jag i mitt tidigare inlägg. Expensionskorten passar inte som dom ska och mitt grafikkort blev väldigt snett insatt i slotten först. Fick till de hjälpligt med mer eller mindre våld. Men jag är rädd precis som du att de ska hamna tillbaks i glappäget speciellt om man ska flytta eller transportera datorn. Detta ÄR en dealbreaker om de är såhär med alla chassin.

Av WEBRUNNER

Vet ej om de bara är mitt chassi men de var inte så bra. Bakplåten satt dåligt vilket resulterade i att grafikkortet var nästan omöjligt att få ner korrekt och rakt i PCI slotten. Hela moderkortet tycktes bukta ut på något vis. När jag dock efter mycket om och men lyckats klämma bakplåten så den kom dit den skulle samt installera grafikkortet nästan rakt i slotten så insåg jag att de skulle vara omöjligt att ansluta varken DVI kabel eller Displayport-kabeln till grafikkortet då plåten mellan expansions-slottarna var för tok för nära själva kontakterna. Detta trots att jag dubbelkollade att moderkortet var rätt monterat och ej förskjutet åt något håll. Fick helt enkelt ta fram plåtsax och tång. Grafikkortet är ett ASUS GTX570 Direct II vilket tar upp 3 slottar men de ska ju inte spela någon roll. Jag har byggt massvis med datorer i olika chassin men såhär usel passform och kvalité på ovannämnda grejor har jag inte råkat ut för tidigare. Kanske ett måndags ex då alla andra verkar tycka om chassit?
Misstänker att plåten för alla expensionsslottarna är fastnitad fel, det vill säga lite förskjutet. Det finns fler saker som tyder på detta.

Av WEBRUNNER
Skrivet av azmodan:

För att det är till en mailadress jag inte använder längre/tror inte den längre är länkad till den mailen som jag använder heller

EDiit: Eller missuppfattade jag totalt nu? Att skype går att använda mot dem som har MSN oxå? För mycket julmat i hjärnan för o fungera

Edit2: Nu fungerar hjärnan igen och jag använder numera skype istället för MSN, kommer nog fungera lika bra det är mitt första intryck

Ja, de går alltså att logga in i Skype med ditt gamla MSN konto samt när du gör de importera allt i ditt nuvarande skypekonto. Info till alla som inte gjort de än pga att dom tror att dom förlorar alla msn kontakter osv. Du behåller alltså både skype och MSN kontakter!

Av WEBRUNNER
Skrivet av Ninji:

Installera http://stereopsis.com/flux/ så kan du låta bli att tortera dina ögon medan du samtidigt slipper se ut som ett fån

Ifall jag fick en krona för varje person som beundrat mig efter att jag rekommenderat det programmet skulle jag säkert kunna köpa en piggelin

Hahah! köp en till! "Beundrar"

Av WEBRUNNER

MSN

Varför byta adress? Använd ditt gamla msn konto samt konvertera in ditt skype konto i samma! Du får valet vid installation!