Inlägg

Inlägg som JesperA har skrivit i forumet
Av JesperA

Vad kommer egentligen hända med priset när 3:e part lanseras? Nu vet ju alla 3:e parter hur efterfrågad korten är, tex om 64 är slutsåld världen över, priset anpassas oftast efter efterfråga så då kan 3:e part hamna i 1080 pris (några hundralappar mer än V64 referenskortet kostar idag), kanske mer? Kanske Nvidia även sänker 1080 priset lite till, är ju trots allt ett tag sedan det lanserades.

Såååå, i framtiden kanske det inte finns så mycket anledning att ens tänka på V64? Kanske om folk har en FreeSync skärm eller spelar väldigt specifika speltitlar eller compute, men känns inte jätteoptimalt ut för V64?

Av JesperA

Kollar man i Hexus testet, går inte göra ett liknande prestandaindex som Swec har eftersom Swec tar alla speltester i hänsyn men i just det enskilda testet så skulle V64 ha samma (eller ja, ganska jämt iaf) prestandaindex som 1080, men nu har ju V64 hamnat i ett helt extremt dåligt prestandaindex tack vare AMD:s "default" läge.

CPU:er & GPU:er i princip alltid haft väldigt dålig prestandaindex vid överklockning, ganska liten prestandaökning till ganska mycket extra effekt så prestanda/watt är såklart inte linjär (prestandan har aldrig någonsin varit linlär skalad med effektförbrukning), är en logaritmisk skala. Vid just detta V64 exemplet så är det lite mer åt det extrema hållet, 1/3 av effekten går åt till runt 2%(?) mer prestanda. Så verkar som att AMD har offrat rejält mycket i prestandaindex för att få V64 att prestera inom +- några få FPS inom 1080, är dom få FPS:en en sådan stor marknadsförings-fördel för AMD att det skitdåliga prestandindexet inte förstör den marknadsföringen.

Men som sagt, drar ingen slutsats än innan jag sett fler tester & lite mer bredare tester.

Av JesperA

Hmm http://hexus.net/tech/reviews/graphics/108889-amd-radeon-rx-v...

Nu skiljer ju resultatet från spel till spel & vill gärna se mer utförliga tester & bredare urval, men i just detta exemplet kan man tydligen spara 100w & bara förlora 2fps, om nu detta testet stämmer.

Av JesperA
Skrivet av ClintBeastwood:

Jag har inte sett klippet än men rubriken pekar på att det är något liknande det du letar efter.
https://youtu.be/0PftkOaKfik

Tack men tyvärr inte, dels är det V56 & dels skalar dom inte ner effekten

Av JesperA

Är Vega 64 ens bättre än RX 580?

Ja, jag förstår hur jävla mycket hat den titeln kan få, ja, såklart är Vega 64 bättre än RX 580, MEN, jag skulle vilja se hur Vega 64 presterar vid samma watt som RX 580, alltså kanske så lågt som 180w (hamnar då i GTX 1080 territorium).

Är det någon som sett en recension där dom drar ner power-management verktyget ner till runt 180w. Vore kul att se vad prestandan hamnar på vid samma effektuttag som RX 580 & GTX 1080. Givetvis blir spel prestandan mycket lägre än 1080 men hur nära RX 580 hamnar Vega 64 vid vid samma effektuttag?

Av JesperA
Skrivet av QnoX:

@Oaktree:

jo jag vill ha fram ett pris per fps asså hur många kronor behöver jag betala för fps. el per sekund är svårt att räkna ut :S blir så ofantligt liten att jag orkar inte lägga tid på den den är obefintlig men folk vill inte fatta^^

Märkligt argument, ja, räknar man ut elpriset så är det skitpengar för dom flesta (för alla som bor i Sverige iaf) & skillnaden mellan Vega & 1070/1080 är inte mycket att bråka om, MEN: du påstod att om man räknar watt/fps så presterar dom "någorlunda samma", Vega, iaf Vega 64 drar 50% mer watt/fps i dom flesta spel & renderingar jämfört med 1080, det är inte vad jag kallar "någorlunda samma", 50% är för dig "någorlunda samma"? Visst, som sagt, elpriset för dessa 50% resulterar inte i mycket pengar men ditt påstående om watt/fps stämmer inte. Detta var ditt påstående om absolut prestanda. Räknar man sen ut vad resultatet blir krona/fps över tid så beror det ju såklart hur mycket man använder den.

Varför vill du ens räkna ut krona/fps när det gäller elförbrukning, 64 vs 1080 så drar 64 sisådär 100w mer för ett system för snarlik prestanda. Gör vilken uträkning som helst för att få det till att låta som att skillnaden mellan 64 & 1080 är minimal, räkna i nanosekunder istället då så får du ännu mindre skillnad mellan 64 & 1080.

Krona/fps är ett värdelöst mått, tex går hitta HTPC gpu:er för skitsummor som resulterar i bättre krona/fps än tex 1080 ti, men hur relevant är det när prestandan är skit? Krona/fps säger absolut ingenting om totalprestandan.

I verkligheten drar 64 upp till 50% extra watt (i vissa spel / renderingar lite mer & lite mindre) för liknande prestanda som 1080. Pris/prestanda så kan 64 vara okej, watt/prestanda är dock 64 urusel jämfört med 1080.

Av JesperA
Skrivet av Oaktree:

Hoppar in lite i denna diskussionen.
Man behöver inte hitta på några fantasisiffror. För att beräkna den extra kostnaden för elen så drar Vega 56 cirka 40-50W mer änn ett 1070 samtidigt som den presterar lite bättre.
De du länkar kanske är intressan om man minar 24/7, men man sitter ju inte och spelar 24/7.

Om man spelar 2-5 timmar per dag och det drar 40-50W extra dessa timmar, hur mycket extra kostnad skulle det bli på ett år? är väll det som är intressant.
Tror inte att det kommer märkas någon större skillnad, kanske blir några kronor extra per år, inte så att man blir ruinerad av det direkt.

Ja självklart tar det ett tag att få liknande TCO, men det var inte det jag citerade, läs hela hans inlägg så ser du vad fantasisiffror syftas på

Av JesperA
Skrivet av QnoX:

det beror juh iof på hur man räknar

Vaddå beror på hur man räknar? Javisst, om man hittar på några egna fantasisiffror så kan du få vilket resultat som helst, håller man sig till verkligheten & räknar på korrekta värden så...som tur är har Swec redan gjort den beräkningen:

http://cdn.sweclockers.com/artikel/diagram/13977?key=4c50c5533f7...

http://cdn.sweclockers.com/artikel/diagram/13978?key=42263b78553...

Du får nog göra ganska rejäla matematik-magi för att komma till en annan slutsats än vad Swec (och alla andra recensenter har kommit fram till)

Av JesperA

Saknas ganska mycket information om hur BOT:en/AI:n användes så jag är inte imponerad än, tex:

Vilken information fick AI:n, hade den tillgång till all information som servern hade? IE: hade den även info om dolda parametrar (ej visuellt för mänskliga spelare)

Vilken reaktion proxy fick den använda? Ej visuell antar jag så hur snabbt fick den tillgång till serverkommandon/passthrough? Tex om en spelare sätter igång en spell eller bara klickar en position, får AI:n tillgång till att spelaren har utfört det kommandot direkt eller måste den scanna igenom scenen själv? Får den bara tillgång till kommandon som sker inom samma visuella område som en människa skulle få när den inspekterar ett område? Den verkar inte reagera på visuella intryck så mycket sannolikt att den får alla kommandon såfort dom utförs, även kommandon som ligger utanför en människas visuella spektrum/område (visuella område), tex en människa kan lätt missa vad motståndaren gör bortom det visuella, tex om människan överblickar "runa 1", så kan den missa alla spells eller manövrar som sker vid "runa 2", eftersom AI:n möjligen ser hela mapen samtidigt & får alla kommandon som utförs direkt matat till sig så får den ju en fördel långt utöver vad en är rättvist ur en mänsklig kapacitet.

Ja jo, oavsett så är projektet i sig imponerande men när AI:n får tillgång till långt mycket mer information/kommandon än vad en människa får tillgång till så är det nästan som att jämföra äpplen med päron.

När DeepMind spelade GO så hade den ju endast tillgång till exakt samma spelplan & parametrar som den mänskliga spelaren hade.

Av JesperA
Skrivet av fragwolf:

Kolla om Ubiquiti har något alternativt. De släppte en 8p router för 10gbit nyligen. Så de bör ju ha någon switch för det också.

Hittar en 19" 10GbE switch hos dom men tyvärr ingen mindre version, vore smidigt med en switch i liknande storlek som deras EdgeRouter X men det dröjer nog ett tag

Skrivet av petabyte:

hur många 10GbE är minimum? Asus xg-u2008 har släppts nyligen, men den har bara 2st 10Gbe och 8st 10Gbe

Japp, har sneglat på den ett tag, snygg, liten, smidig, tyst men tyvärr är 2 portar för lite, behöver 4 lediga portar, 5:e spelar ingen roll om den är 10GbE eller 1GbE då den ändå bara är uppkopplad till en 1GbE router, men vore ju bra med 8 10GbE portar så man har lite att växa i också.

Av JesperA
Skrivet av albeld:

Är fmc i cockpit fungerande? Som på ett pmdg flygplan

https://www.youtube.com/watch?v=ZuY3wtBdiiE

Tack för svaret, har varit för lat för att lära mig sköta en FMC (smidigast vore ju om man kunde scrolla igenom waypoints direkt efter man satt upp rutten i flight planner) men är nog hög tid att jag lär mig FMC:n nu så får slita tummen ur röven helt enkelt

Av JesperA

Små 10GbE switchar?

Har växt ut min 1Gbit switch nu så behöver investera i en 10GbE switch, har dock inte plats för en 19" formfaktor, har max plats för halvbredd, vilket är det bästa alternativet på marknaden? Behöver max 8 10GbE portar & kan vara helt unmanaged.

Har kollat på Netgear M4300-8X8F men lite väl överdrivet många portar, verkar inte krylla av alternativ på marknaden, hade helst viljat ha något liknande Netgear:s Click serie men dom verkar inte finnas med 10GbE, än.

Så japp, vilka alternativ finns, bonus om det finns något relativt tyst alternativ då den kommer köras i kontorsmijö (ljudnivån är dock inte högt på prioritetslistan, endast bonus)

Av JesperA
Skrivet av Nagelfar:

I databasen måste man ju dels ha en fungerande användartabell men ska ju även skapa användare som inte har för mycket rättigheter.

"Skapa användare som inte har för mycket rättigheter", va? Rättigheter till vad? Snackar du om användare till tjänsten så har dom inga rättigheter alls förrän en utvecklare programmerar in dom rättigheterna, ingen raketforskning & finns inget krav på rättigheter heller för den delen, beror helt på vad tjänsten kräver.

Menar du användare till själva databasen så är ditt uttalande ännu märkligare

Skrivet av Nagelfar:

Bara bygga upp databasen med all info är ju rätt knepigt i sig.

Håller absolut inte med, inga konstigheter att skapa en databas med rätt struktur & själva infon "populeras" ju organiskt när tjänsten är i drift.

Av JesperA

Minns en annan film från 1.5/1.6 tiden, innehöll lite frags osv men en "scen" var när hela T teamet flög på en stor jävla flyganda matta på yard på nuke, någon som vet vilken jag menar?

Av JesperA

Hur gör jag för att ansluta mig till en autopilot rutt "mitt på", tex jag var ute & flög med en 787:a från Landvetter & flög VFR mot Frankfurt, väl över Skåne så bestämde jag mig för att flyga till Chania istället & gjorde då en rutt i Flight Planner mellan Landvetter - Chania, valde NEJ till att flytta planet till Landvetter, problemet blev då att jag inte hittade något sätt att hoppa på rutten "mitt på", jag ville ansluta rutten vid Bornholm men oavsett vilken autopilot mode jag valde, tex vor loc, så vänder ju planet om & flyger mot Landvetter igen för att börja vid den första rosa sträckan i autopiloten.

Så japp, hur hoppar jag på mitt på?

Av JesperA

Lite b-roll på hårdvaran hade ju varit trevligt under intervjun men kul med lite insikt ändå

Av JesperA
Skrivet av vetintevad:

är det en folder eller vad det markerade?

Nej, det är en "regel" för din domäns request, den skickar alla requests till din index.php (sålänge inte en "äkta" php fil matchar sökvägen), som ligger i root

Av JesperA
Skrivet av vetintevad:

Säker gärna själv svar på det. Men jag vill ha svar på om det går att få bort index.php som min sida slutar med?

Oj jösses, blev förvånad när min 5 år gamla tråd dök upp

Men iaf, lägg

location / { try_files $uri $uri/ /index.php?$args; }

Inom ditt server {...} block, skall fungera, fungerar för mig iaf.

Av JesperA
Skrivet av Kr^PacMan:

Var på en dragning med Dell gällande dessa. Fick skriva på en NDA men spontant säga att just lagringsprestandan kommer gissningsvis öka rätt rejält med den nya generationen servrar. I övrigt är det mest små optimeringar som vanligt, plus en ny generation processorer då.

Intressant, antar att Dell hade endel demon med Optane ihop med Purley men antar att du inte kan nämna något om det alls.

Visade dom upp nya EMC Isilon också på detta eventet? Något smaskigt borde du väl kunna förmedla utan att bryta NDA?

Inte ens datum för lansering?

Av JesperA
Skrivet av Joulester:

Får hoppas på sänkt andrahandsvärde på R720 servrar då

Jadu, vore rätt kul att expandera racket lite

Iaf, ytterligare en film, i filmen finns även en grafik med Xeon Platinum 8180, skall bli kul att se lite mer av Purley