Inlägg

Inlägg som Tzunamii har skrivit i forumet
Av Tzunamii

@Lordsqueak: Titan korten är knappast något som borde räknas in som gamerkort.

Av Tzunamii
Skrivet av LeVvE:

Nästa generation mainstream så low/mid range?

Skulle väl personligen inte klassa x80-serien som mainstream men kanske tänker för mycket på namnet.

Jag skulle då inte klassa 1080 som ett mid-range kort

Av Tzunamii

Älskade min Atari VCS 2600 när jag fick den och funderar på att köpa denna, men den har ett rätt saftigt pris om man ser till hårdvaran som sådan.

Av Tzunamii
Skrivet av hg:

Kommer också E-varianterna att ha upplåst multipel? De verkar ju annars vara exakt likadana som 2700/2600 förutom klockfrekvens, men är de upplåsta och har ett förväntat lägre pris kan de ju bli intressant för överklockning.

Kanske dock sämre "binnade" kretsar som inte kan nå lika hög frekvens?

Det är ganska klart att det är binnade CPUer som inte har nått upp till de krav som var satta för toppmodellerna. Vanligt förekommande och helt OK då de ger fler valmöjligheter för de som kanske inte kan/vill investera i någon högre klass.

Av Tzunamii

~10000 SEK för en skärm med skärmkanter ifrån 2008, avsaknad av IPS panel och bara 300 cd/m2 är för mycket pengar IMHO. Visst kostar G-Sync en slant att implementera, men har väldigt svårt att tro att detta är den avgörande faktorn här.

Jag är i ett behov att anförskaffa en ny skärm med denna upplösning, men tror nog jag avstår ifrån denna.

Av Tzunamii

Rätta mig om jag har fel, men var inte 780 en av de värsta effekt (Watt) slukarna i Nvidias historia med sina 250W TDP (single dye)?

Av Tzunamii

@teklager / @gibbs79: Hade ingen aning om att TekLager existerade, trots alldeles för många år i branchen. Tack för tipset!

Av Tzunamii

Mina två cents,

Två Ethernet portar räcker till de flesta, men om man t ex skall köra med en Wifi AP så rekommenderar jag en tredje port på brandväggen så APn kan ha en helt egen port (och subnät). På det sättet är det mycket lätt att segmentera trafiken och eventuella lyckade hackförsök hålls utanför LANet.

Jag vill sedan starkt rekommendera en CPU med hårdvaruacceleration (AES-NI) om man skall köra något eget VPN såsom OpenVPN. Att kryptera/dekryptera är en tung last i högre hastigheter för CPUn och bör tas i beräkning vid köp.

Till sist vill jag informera om OPNsense ( https://opnsense.org/ ) som är en fork av pfsense. Ni kan läsa mer om varför det forkades etc på deras site.

Om Ni vill ha en stabil och kraftfull Wifi AP så rekommenderar jag starkt UniFi AP AC -serien ( https://www.ubnt.com/products/#unifi ) med UniFi AP AC Pro som toppmodell.

Av Tzunamii

Min sammanfattning på denna hårdvara... herrejösses! Dags att prata lite med Tomten.

Av Tzunamii

Jag är alltid glad för ny hårdvara, men jag anar att Nvidia kommer att mjölka oss alla entusiaster hårt med ett initialt pris på strax under 9000 SEK, tyvärr. Jag hoppas verkligen att jag har fel.

Av Tzunamii

Med tanke på hur din titel på artikeln är utformad (Säkerhetshål i PGP...) så tycker jag att denna viktiga information borde förtydligas ytterligare.

Av Tzunamii

Med en sådan dyr prislapp finner jag det motbjudande att inte riktig HDR är implementerad enligt den standard som finns. Att ens nämna att den är har support för HDR ifrån tillverkarhåll är vilseledande marknadsföring, i min mening.

Mindre vetande personer kommer säkerligen se 'HDR' någonstans och köpa denna produkt.

Av Tzunamii

@Epic, det är inget fel på PGP/GPG som sådant utan det är hur många e-post klienter har implementerat denna PK kryptering. Jag finner din artikel aningen vileledande eftersom denna information utelämnats.

Av Tzunamii

Jag betvivlar att Gigabyte har något med den underliggande hårdvaran att göra alls utan det är mer en fråga vilken OEM som tillverkar dem åt Gigabyte.

Gigabyte kan mycket väl göra egna SSDer i framtiden, men som ny aktör på en tuff marknad - tror ni verkligen att de skulle investera i verktyg/maskiner innan de har testat marknaden.

Dock kudos till Gigabyte för att pro-aktivt vilja bredda sitt utbud.

Av Tzunamii

Om man inte räknar med de kriminella som har huvudet under armen och skulle åka fast oavsett så är jag övertygad om att de man faktiskt vill få tag på (större kriminella nätverk mm) redan har både burner mobiler samt VPN tjänster. Det vill säga, mer eller mindre omöjligt att via digital övervakning få användbar information.

Sedan tycker jag personligen att det är en högst oroväckande utveckling i Sverige. Speciellt att regeringen ignorerar EU domar och direktiv godtyckligt. Hoppas att media i övrigt snappar upp detta och sätter lite medialt tryck på regeringen samt ger EU en 'heads-up' så de kan agera omgående.

Av Tzunamii

På tok för högt pris för dessa specifikationer. Speciellt utan Gsync.

Av Tzunamii

10Gbps är helt klart en känga till de andra i branchen, men den viktiga frågan här är om 10Gbps är hastigheten till deras backbone eller bara gäller sista länken ifrån närmsta terminering ut till slutkund. De som kommer att satsa på 10Gbps kommer nog vara få p g a naturliga flaskhalsar i hemmen, men en annan fråga är hur många kunder som krävs för att det skall ge uppenbara flaskhalsar i Bahnhofs eget backbone. 'Over-provisioning' funkar bara så långt.

Av Tzunamii
Skrivet av bulybasha:

Samma här. Har alltid undrat om det inte är en form av kartell / brott mot den fria konkurrensen när man inte får välja fiberleverantör i ett bostadshus.

Det kan ju rimligen inte vara särskilt svårt att lösa problemet då fiber är fiber, eller tänker jag fel?

Mmm... samma här. Har fiber, men kan inte ens välja 1Gbps som tjänst. Känns fördjävligt.

Av Tzunamii

Acer XB271HUbmiprz... det blir bara värre och värre med namnen. Låt oss kalla denna för 'Humpatron'.

Av Tzunamii

Jag skulle gärna överväga ett sådant här tangentbord, men den ringa batteritiden är en deal-breaker.