Inlägg

Inlägg som Raghor har skrivit i forumet
Av Raghor
Skrivet av felix6:

Nu när jag byggt klart datorn så långt jag kan innan jag får mitt Grafikkort så förstår jag precis vad du menar.. Det var ett tag sedan man byggde senast.. Men ett modulärt Nätagg hade nog gjort det hela en hel del skonsammare. Jag har läst en del om att Fractal R3 ska ha lite utrymme bakom plåten för kabeldragning och kan ju bara instämma. Fick nästan sätta foten på sidoplåten för att få igen burken Hade varit skönt slippa alla sladdar jag inte använder

Men utöver att det inte är modelärt så känns XFX agget gediget och bra, får väl se bara om det håller måttet efter en tid i drift också.

Ja, R3 skulle mått bra av lite mer utrymme bakom moderkortsplåten för kablarna. Jag har själv lite kablar där och de blir snabbt svårt att stänga den sidoplåten. Men de går att stänga iaf, men de blir ruskigt tajt med ett icke modulärt nätagg och dess kablar.

Av Raghor

Är du dum på riktigt Blazin87? De här är inget påhopp, utan de är min direkta reaktion på alla dina svar. Så länge du inte kan presentera några sidor med fakta på så skall du bara hålla tyst! Jag har läst den enda länk du har gett oss flera gånger nu. Men de bevisar precis ingenting av de som jag och en del andra här vill ha bevis på. Du har ju inget konkret för att bevisa att snabbare minnen gör underverk om spelet är ospelbart. De enda testet fortfarande visar är att ju snabbare dator man har desto högre FPS. Så jäkla logiskt så de finns inte! Och för att göra de hela roligare såhär lite längre in i tråden. Då håller du i princip med Zcenicx och börjar snacka höga frekvenser som i sin tur också ger hög FPS.

Så för sista gången nu. Bevisa den faktiska skillnaden mellan minnenas frekvenser när de gäller låg FPS. Jag pratar alltså om 15-20 FPS och vilken ökning de blir om man kastar in snabbare minnen då!

Av Raghor
Skrivet av Blazin87:

För det första så skrev han att jag hade rätt i inlägget jag skrev som du påstod att jag pratade bullshit om.

Och som du kan se så påvisar även test resultaten att jag hade rätt.

Sen om jag hade fel gällandes något annat efteråt, so what? det betyder inte att jag hade 100% fel.

Men att säga att jag snackar bullshit när det finns väldigt mycket bevis för att ram minnen faktiskt spelar en ganska stor roll , speciellt vid överklockning av cpun för att kunna dra nytta av lite extra prestanda, det ska du f*n be om ursäkt för såvida du inte kan motbevisa test resultaten ifrån xbitlabs vilket jag tvivlar ganska hårt på att du kan.

Då får du ta och länka till fler tester eftersom du vägrar ge dig. Speciellt där man påvisar från ospelbart till spelbart. Testet från Xbitlabs visar att minnet gör skillnad där spelen är fullt spelbara, njutningsbara och utan FPS problem. I de spel som påvisar lägtst FPS är prestandavinsten från 1066MHz till 2133MHz bara 3,4 FPS. De är verkligen inget som höjer prestandan märkbart och knappast något som gör de ekonomiskt värt dom extra slantarna.
Hur som helst så har du bara delvis rätt i detta, men du står på dig om en sak som du inte visar någon fakta på och som dessutom är felet i denna historia.

Av Raghor

Nu när du har två GTX 580 kort så tycker jag att SLI med dom är ett självklart val. Prestandan blir mycke bättre, och du behöver inte byta lika fort som du behöver/måste göra med ett kort.
Sen finns de ett ganska bra utbud på m-atx moderkort med SLI stöd. Jag säger "Go for SLI"!

Av Raghor

Eftersom du har låg ljudnivå som prio ett så är de ASUS du skall titta på. Deras kylare är riktigt bra och är antagligen den tystaste kylaren du kan få idag. Undantaget är ju då vattenkylning! Även tempen och kvaliteten är ruskigt bra med DCUII kylaren.
Windforce vet jag inget om av egen erfarenhet, men Twin Frozr III på ett GTX 580 har jag fått titta och lyssna på. Tycker inte de håller samma klass som DCUII, varken i ljudnivå eller temp.

Av Raghor

Sann nostalgi med grym kylning. Hoppas han använder de och lirar lite retrospel!

Av Raghor
Skrivet av Zcenicx:

Tyvärr - AMD lärde sig hur man inte förlorar tiotals miljoner (läs hur man låser kärnor med laser) redan med 6950.

Att låsa delar i en processor av alla dess slag med laser har man sysslat med länge. Till exempel så gjorde ATI de med X800/X850 korten. Dock ytligt så man kunde med lite fippel låsa upp dom iaf. Men idag är de bra mycke värre med den saken!

Av Raghor

Imponerande! Jag trodde verkligen inte att GTX 670 skulle vara så pass effektiv som de är med tanke på bantningen. Sist jag vart så här imponerad av en arkitektur vart när NVIDIA lanserade G80. Jag tar tillbaka en del av de jag sagt om GTX 670. Detta pga av hur effektiv Kepler är. De är nog den mest lyckade arkitekturen NVIDIA någonsin har lyckats gjord. De är nästan så jag blir mörkrädd av att tänka på hur en Kepler i sin fullfjädrande kapacitet kommer prestera. Och då skall man ändå beakta att AMD lyckades bra med sin GCN arkitektur.

Av Raghor

Rent allmänt och spontant så måste jag då fråga om någon har provat att låsa upp ett HD7950?

Av Raghor
Skrivet av felix6:

Nu har jag lagt två beställningar på dc2, så jag litar på dig att det passar o sen får jag se vad som kommer först, MSI eller ASUS

Jo de kan nog stämma, men är det alltid värt de extra kulerna det kostar?

Ja jag tittade faktiskt på det också, samt Fractals tesla agg också. Ska hämta ut burken imorn så får se om jag nöjer mig med XFX Core Edition eller inte

De kommer de göra! Oavsett så kommer du bli nöjd med de grafikkort du får hem.
Som jag ser de så är ett modulärt nätagg värt varenda krona. Men jag tror inte du kommer bli missnöjd med de nätagg du nu har valt.

Av Raghor
Skrivet av Legopappa:

ja jag vet inte ad GA garanti policy men på hemsidan stod det att man skulle ta kontakt med företaget man beställt av i mitt fall komplett.se men då kortet är över 1 år gammalt så sålde jag det och hade görna köpt 7970/gtx680 men det blev ett gtx 580 de tär kanaske lite bättre än 6970, men det funkar väl det med.

Men är lite less på Cdon.com då de ännu inte skickar kortet eller kylaren

Jag köpte mitt HD7950 därifrån för en vecka sen. Kontakta dom och se hur de går, deras egna sida uppdaterar kasst.

Av Raghor
Skrivet av matte70:

Deras CPUer funkar alldeles utmärkt, har du överhuvudtaget testat. Många som tycker en massa om bulldozer om aldrig varit i närheten av en.

I Windowsmiljö funkar Bulldozer bra, men i spel är dom riktigt dåliga. Jag har byggt fyra datorer baserade på FX-4100, och i överlag är mina erfarenheter av dom ganska dåliga. En av dessa fyra skulle ersätta en Phenom II 955 och de blev ju en katastrof. Men så kan de gå när man inte tror på de som skrivs utifrån tester.
Personligen tycker jag att Bulldozer arkitekturen än så länge är den största "Epic Fail" AMD har gjort hittils! De är verkligen inte OK att utveckla en ny arkitektur under så pass många år för att misslyckas med att ersätta K10 arkitekturen.

Av Raghor

AMD gör bra grafikkort, men deras processorer är sunkiga. Skall man sitta med bra grejer idag så är de egentligen Intel och NVIDIA som gäller.

Av Raghor
Skrivet av felix6:

Tack, men svaret kommer försent nu.. Jag har beställt ett MSI Twinfrozt som jag "hoppas" kommer inom 2 veckor..
Asus korten levereras preliminärt 31/5... Men man vet ju aldrig vad som händer, kanske kan få tag på ett Asus kort ändå!

Det är väl bara Nätagget jag är funderam över just nu, och eftersom POSTEN ÄR SÄMST så skickade de min dator helt åt helvete fel.. så jag har inte fått hem datorn jag beställde och kunnat kolla lite närmare på om jag är nöjd med den.
Har hört rekommendationer om modelärt agg till R3 också, för bättre kabeldragning.

Då är de så, tänkte att jag kunde svara iaf.
Jo, ett modulärt nätagg är alltid att rekomendera. Oavsett låda så gör de jobbet enklare och de blir mindre med kablar i lådan.

Av Raghor

I och med att dom kan tillverka så här små kretskort igen med bland annat samma kärna osv som GTX 680 så är de för mig nu ett mysterium varför dagerns grafikkort måste vara så stora. De är ju ett ypperligt exempel på att man kan tillverka High End kort utan att överdimensionera kretskorten! De borde dom dessutom kunna spara pengar på.

Av Raghor
Skrivet av felix6:

Tjena. tänkte höra om det är någon som vet om det går bra att kläma in ett asus 680 DirektCU II i R3 chassit eller om det är för långt.

Det står att det stöder 29cm kort, och Asus kortet ska vara 30cm. Jag antar att man kan plocka bort någon HDD docka?
Blir det för trångt, dåligt luftflöde? Är lite osäker på vart man trycker in strömkabeln i Asus kortet också, är det bak så blir det ju ännu trängre.

Om jag prompt vill ha ett R3 bör jag köra referens fläkt på 680 istället? kanske för överge asus istället.. har inte kollat andras fläktlösningar.

Tips på ett bra Nätagg uppskattas också, kommer med största sannolikhet inte köra 680 i sli.

Edit: Burken Nätagget ska driva: http://www.inet.se/kundvagn/visa/1746345/2012-04-30 med ett 680 i.

De bör inte vara några problem att få grafikkortet att passa. Jag smaskade i ett ASUS HD7950 med gamla DCII kylaren (GTX 680 levereras med nya version av DCII). Den kylaren sticker ut en bit bakom kretskortet och de fick plats med en centimeter kvar som marginal. GTX 680 kommer således vara kortare och av den anledningen ha mer plats. Sen så pluggas strömmen in från kortets sida, alltså mot sidoplåten. Så de blir inga problem i en R3 att få plats med ett GTX 680 från ASUS med DCII kylaren.

Av Raghor
Skrivet av blomm123:

Jag har köpt en acer predator som enligt annonsen hade ett 560 i sig, men när jag packa upp datorn stod det att det var ett 560ti 1280mb vilket fick mig att fundera. Ett vanligt 560 har väl 1024mb så vad är det jag fått? Någon som kan hjälpa mig?

GTX 560 Ti 448 är den modell du har fått i din dator. De finns några modeller av GTX 560.

Se länk: http://www.geforce.co.uk/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-56...

Av Raghor
Skrivet av Legopappa:

MTB=Mountainbike i detta fall mer eller mindre ren tävlings MTB
så MTB=moderkort/moutainbike?
ett MSI Lightning twin frozr III vad för prestanda kan jag väna mig av det i 1920x1080.
Selar då och då BF3, Skyrim, SWTOR och nu även Diablo III när och om jag köper det för det känns som man blöder pengar nu, mitt emellan jobb som man är så förstår ni att gtx680 är ej aktuell me ett MSI GTX580=2699 från cdon är ju ganska ok

Mina tankar gick direkt till engelsk förkortning. Så en cyckel vart helt ur bild för min del. Så fel de kan bli ibland

Av Raghor
Skrivet av Legopappa:

Gtx680 då får jag sälja min mtb
Men ett gtx580 har jag råd med via cdon

Skickades från m.sweclockers.com

Varför måste du släja ditt moderkort om du köper ett GTTX 680?

Ett GTX 580 är ett bra köp. De klarar alla spel väldigt bra och är ett riktigt lyft jämfört med ditt nuvarande.

Av Raghor

Är garantin gången och du är osäker på ett kylarbyte så är ett nytt grafikkort ett glasklart val. Som jag skrev tidigare så är GTX 580 eller HD7870 bra val att ersätta ditt HD6970. Men har du råd så kör på ett GTX 680.

Skickades från m.sweclockers.com