Inlägg

Inlägg som ToxicMonkey har skrivit i forumet
Av ToxicMonkey
Skrivet av Entash:

Inget hat för det är inte lätt att veta om man inte är insatt, men dessa deals ska ligga i digitala spelfynd tråden:

#20469169

Som du ser är spelet tipsat om där redan. Tips är att följa den tråden också, mycket fina deals på spel ibland (ofta gratis med som den du la ut)

Aha! Visste inte att det finns en till tråd. Alltid undrat varför dessa inte dyker upp i Fyndtråden, nu vet jag varför.

Tog bort inlägget, tack

Av ToxicMonkey
Skrivet av Entash:

Jag har fått hem min nu, ska fixa en köpp om en stund. Tänkte bara tillägga att man dessutom får Nespressos sample box med 12 kapslar till, så 112 kapslar + maskin för 700 kr känns som en bra deal (Kanske inte går att köpa längre ens?)

Sample boxen ser ut såhär: https://product-images-cdn.liketoknow.it/3kCpuKl4Yfw13DYnOaGF...
(Tog bild från Google)

Kul, droppa gärna en recension sedan, jag är nyfiken på hur det blev. Jag fick inte beställa en maskin till för sambon, men jag ångrar lite att jag lyssnade på 'na.

Av ToxicMonkey
Skrivet av Joshisama:

Satir och parodi är två relaterade fenomen. Satir handlar alltid om kritik, men inte alltid med humor. Parodi är dock alltid humoristisk, där manér överdrivs hos det parodin syftar på. Så nej, det som Rockstar Games gör inte satir utan som jag skrev parodi.

Om vi tar film som exempel så är The Great Dictator, som handlar om en diktator som liknar Adolf Hitler, satir medans The Simpsons Movie, som parodierar det amerikanska samhället och dess populärkultur, är parodi.

Ah, jag måste ha läst helt galet innan, det håller jag såklart med om till 100%.

Av ToxicMonkey
Skrivet av Joshisama:

Jag ser inget fel med reklam i spel, så länge det är fiktiv sådan eller att verklig reklam parodiseras, så som t.ex. Rockstar Games gör med Budweiser (Pißwasser):

Då är det satir, inte reklam.
Eller som bäst indirekt reklam, eftersom även dålig reklam är bättre än inget/kan fungera som bra reklam á la Streisand-effekten och liknande...

Av ToxicMonkey

Vägrar att köpa något från EA i vanlig ordning.
Har dock väldigt goda minnen av DAO, men efterföljande titlar var inte alls i samma anda.

Av ToxicMonkey

Förresten - vid en snabb blick på Blocket finns det ett gäng Pop-maskiner ute för ~500 som inte verkar sålda på några veckor. Så andrahandsvärdet kan vara lågt.

Bara en liten varning. Jag funderar fortf på saken pga det.

Av ToxicMonkey
Skrivet av Havrefras_:

För 680 spänn är det inte mycket att fundera på
I värsta fall dricker du 100 koppar go kaffe och sedan säljer du maskinen för en femhundring och går typ break even.

Hehe ja, hoppas bara inte marknaden blir översaturerad av andrahands-pop-maskiner sedan

Skrivet av Entash:

Tack! Jag lyckades få in 10% rabatt också när jag gick med i email listan. Så tips om någon funderar på köp.

Hur fick du till -10%? Jag la till email osv men får inte in den i kassan sedan. Borde den inte komma automatiskt?

Av ToxicMonkey
Skrivet av Havrefras_:

Denna verkar vara begränsad till särskilda användare.

"Vi är ledsna men du är inte berättigad till detta erbjudande. För mer information vänligen kontakta Nespresso-klubben och uppge felkoden C140."

Kanske borde ha nämnt detta också, men jag antog att det skulle framgå på något vis i processen. Jag har inte beställt själv (än), funderar fortfarande.

Av ToxicMonkey
Skrivet av Ninotramp:

Funkar kapslarna med kaffemaskinen man får? Står ju original på maskinen och Vertuo på kapslarna. Verkar ju finnas särskilda kaffemaskiner till dom?

Vertuokapslar bör fungera till Vertuo Pop maskiner. Det hörs väl på namnet?

Eventuellt kan man ju köpa 100 kapslar och sedan sälja maskinen för en femhunka när man druckit klart och gå +/- noll. Om den har det värdet kvar sedan.

Av ToxicMonkey

Fick ett mail om en kampanj för Nespressos kapselmaskiner Vertuo Pop Svart & Vit: https://www.nespresso.com/se/se/order/capsules/vertuo

"Välj 100 Vertuo-kaffekapslar och lägg till en kampanjkod för den maskinen du vill ha i gåva"

POPBLACK eller POPWHITE för respektive maskin. (Gäller alltså endast svart och vit)

Det blir ~550-900kr för 100 kapslar och en maskin värd 1399kr på deras sida, beroende på vilka man väljer.

Ej insatt i deras maskiner, om man blir låst till deras kapslar osv, men kanske blir någon intresserad ändå.

Edit: Om det inte fungerar, se #20456396 // MOD

Av ToxicMonkey

Köper ganska ofta GFX begagnat, främst på Blocket, för några månader sedan ett ~1 år gammalt RTX 2060 för 1500kr. Gillar att ligga några generationer efter då det känns helt onödigt att ha det senaste nuförtiden, det är sällan som jag vill spela det senaste, och har definitivt inget behov av att spela något i 4K.

Knepigt att avgöra om det är värt det eller ej. Men några tusenlappar har jag sparat genom åren, utan något större problem.

Av ToxicMonkey
Skrivet av skog1s:

Om du själv haft/har ett företag, och du kommer på en idè att tjäna, så väldigt mycket mer pengar. Då gör du inte det ?

Hört talas om etik? Kanske börja med att slå upp det konceptet.

Av ToxicMonkey

Spelar man inte det absolut senaste spelet i 4K så vet man inte heller vad man missar. Jag har märkt att det gäller rätt mycket här i livet.

En gång i tiden byggde jag en maxad speldator med GTX 580 för ~25k (över 32k med inflation inräknat) för att kunna spela BF3, eller om det var 4:an... Sedan dess har jag lekt vidare med ett GTX 780 tills för något år sedan, då jag uppgraderade till ett, hör och häpna, RTX 2060. Jag klarar mig alltså med väldigt lite nuförtiden. En av mina skärmar är samma som jag köpte då för över 10 år sedan.

Summa summarum: uppgradera till vad man är nöjd med. Det är mindsetet som är viktigt i slutändan, enligt mig.

Med en nick till r/patientgamers

Av ToxicMonkey

Fan att man missade den! ^ Man får vara på hugget här

Av ToxicMonkey
Skrivet av skog1s:

Applåder !!!!

Mycket bra förklarat.

Här blir man idiotförklarad för man inte använder cykelhjälm. O M G jag är 56 år och har aldrig använt en cykelhjälm någonsin, och jag kommer never ever göra det.

Ungarna idagens samhälle, kan jag tycka är söndercurlade och förvirrade.

Man trillar man slår sig, och ? Upp igen o cykla.

Men visst är det bra med säkerhet, men för mycket kan även bli tvärtom.

"För mycket säkerhet" definierar du som att använda cykelhjälm? Det är det enklaste och mest effektiva skyddet du kan ha om du ramlar av en cykel.

Som en som trillat på is och fått hjärnskakning med huvudvärk och nackvärk som följd så anser jag din kommentar vara djupt naiv. Jag var också naiv då jag bara körde hem och sov bort värken, det var efter en månads återkommande värk och märklig stundvis minnesförlust som jag kollade upp det.

Nu uppmanar jag alla att minimera riskerna. Den dagen du får återkommande problem under ett helt år eller mer för att du var lite lat med en enkel säkerhetsåtgärd kommer du nog ångra dig.

Av ToxicMonkey
Skrivet av edson:

Om nu fyndvaror ska läggas upp i huvudtråden (Själv skulle jag önska en dedikerad tråd) så är det väl bra om mods plockar bort inlägget om varan är borta fort? Bättre det än att hundratals (tusentals?) ska klicka på en länk i onödan etc.

Sant!
Det är ju bara trist att ingen kommer uppskatta inlägget. Kändes respektlöst av det skälet.
Men det var ju irrationellt tänkt av mig. Jag tar tillbaka!

Av ToxicMonkey
Skrivet av Pantburk:

@ToxicMonkey

Du ska länka även fyndvaror i vanliga tips tråden.

De som håller i tråden har inte pratat med varandra innan och har gjort olika, vissa har tagit bort Fyndvara tips och några har flyttat omkring inläggen.

Men nu verkar de ha diskuterat detta och allt ska vara i tips tråden och inte här.

Dock ska det vara ett bra tips där man sparar en hel del.

Ja det var ju alltså en vara där man sparade 2000kr. Ett EPOS C50 headset från 2999 till 999kr. Det köptes väldigt fort efter att jag hade lagt upp det här dock, och mitt inlägg togs också bort snabbt.

Så mods gör olika beroende på hur de känner? Stabilt. Kommer inte tipsa igen, känns ju inte värt.

Av ToxicMonkey

Får man inte posta länkar till saker i fyndhörnor i tråden? Bara nyfiken eftersom det togs bort och jag inte såg något i reglerna om det. Men förstår logiken om det är så, det är ju bara en vara som försvinner snabbt.

Av ToxicMonkey
Skrivet av Techlab:

Hoppas det var till någon hjälp.

Tack för det! Får jag vara jobbig och fortsätta ifrågasätta? För jag vill undersöka djupare. Finner detta intressant att "forska" i!

Finns det forskning som stödjer att dessa dyrare tandborstar är ännu bättre? För det jag läser på t.ex. Folktandvården är "Det finns både roterande och soniska eltandborstar, båda är lika bra."

De artiklar jag funnit ikväll finner ingen större skillnad mellan vanliga och soniska tandborstar, men att roterande är bättre än soniska (notera, jag är verkligen ingen expert, detta var en halvtimmes googlande):

En meta-studie (2023) fann "For patients to maintain good plaque control and improve gingival health, there is a small but significant difference between oscillating-rotating power toothbrush and high-frequency sonic toothbrush as based on longer-term use studies. The direction of the recommendation is, therefore, that there is a moderate certainty of a small but clinically relevant advantage of OR-PTB over HFS-PTB. Both products were found to be safe, and 78% of participants prefer the OR-PTB."
OR-PTB är alltså roterande tandborstar.

En mindre studie på 90 deltagare (2020) fann "The novel O-R electric toothbrush with micro-vibrations provided greater plaque and gingivitis reductions than the marketed premium sonic toothbrush over 8 weeks."

En annan meta-studie (2020) fann "Results of the meta-analysis of the randomized controlled clinical trials showed that OR toothbrushes had superior, statistically significant outcomes for whole-mouth plaque reduction, assessed using the Rustogi Modified Navy Plaque Index (P < .01), and gingivitis, assessed by using number of bleeding sites (P < .001), but not for the modified gingival index (P > .05) or gingival bleeding index (P > .05)."
Conclusion: "There is some evidence to suggest that OR powered toothbrushes might remove more plaque and reduce the number of bleedings sites better than other powered toothbrushes, specifically, sonic action toothbrushes."

Så, kvällens googlande lämnar mig fortsatt skeptisk. Har du/ni några källor ni använder som jag kan kika på?

Om ni tycker att jag är skit-tråkig som diskuterar detta får ni säga till! Kanske borde jag ta det någon annanstans.

Edit: Fann en artikel som gav stöd för soniska! https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25793947/
Och en till: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7915098/

Av ToxicMonkey
Skrivet av Techlab:

Jag är tandläkare så jag kan ge lite input från mitt sätt att se på det:

Nice med input från en i yrket!
Kan du utveckla lite mer?
D.v.s vad är bullshit och vad är inte?
Jag är allmänt skeptisk mot allt där de påstår att något "revolutionerande" hänt på området. Till syvende och sist handlar det väl bara om att gnida en borste på ett effektivt och skonsamt sätt runt en tand. Får man verkligen något mer för 3.000:- jämfört med 1.000:-?