Inlägg

Inlägg som ToxicMonkey har skrivit i forumet
Av ToxicMonkey
Skrivet av Oegat:

Mjo, fast då är det skillnader mellan olika (grupper av) hjärnor som man ser. Min poäng var mer att "förändring" antyder att något har ändrats, att en hjärna var på ett sätt först och sen blev den på ett annat sätt. Vilket man hypotetiskt kan upptäcka om man scannar samma person flera gånger över tid. Men här har de tittat på studier som jämfört hjärnor (hjärnaktivitet) hos olika grupper (beroende och icke beroende), och sett skillnader - vilket låter som det du beskriver.

Att hjärnorna (eller hjärnaktiviteten i en viss situation) hos en grupp med beroende skiljer sig systematiskt från en grupp utan beroende, om allt annat hålls lika, är en form av korrelation. Men kallar man det en "förändring" då antyder man också att beroendegruppens hjärnor förändrats av beroendet eller dylikt, vilket utöver korrelation också skulle innebära kausalitet. Det senare kan alltså dessa studier inte visa.

Sant. Nu förstår jag vad ni menar med hönan och ägget.

Men å andra sidan borde hypotesen att det ena orsakas av det andra vara hyfsat stark om man kan visa att en sådan länk finns som saknas i kontrollgrupper som t.ex. aldrig eller sällan använder internet eller vad det nu må vara. För det borde i alla fall till någon mån synas i kontrollgrupperna annars? Det är väl inte så att alla med denna 'benägenhet' automatiskt blir beroende, om den nu skulle ligga hos oss redan från början?

Av ToxicMonkey

Uppdatering!
Jag tog i som fan med en tång och kunde då till slut vrida loss den.

Förklarar inte varför jag måste gå via Corsair dock, men nu kan jag se koden äntligen...

Av ToxicMonkey
Skrivet av Oegat:

Vill man säga något om förändringar i hjärnan måste man jämföra scanningar från före och efter personerna utvecklade beroende, vilket såklart är svårt att få data på.

Fast det går väl hypotetiskt att scanna olika hjärnor och göra slutsatser om att X hjärnor med en viss korrelation är tydligt förändrade jämfört med Y som saknar den korrelationen?
(Inte insatt alls i denna/dessa artiklar)

Av ToxicMonkey
Skrivet av PeCe:

Det är till säljaren, d.v.s. den du ingått ett (köpe)avtal med, som du bör rikta dina konsumenträttsliga anspråk.

Från https://www.amazon.se/gp/help/customer/display.html?nodeId=20...

"Mot vem kan jag göra mina rättigheter gällande?

Dina rättigheter som konsument kan du göra gällande mot den återförsäljare som sålde produkten ifråga till dig, även om denna återförsäljare inte är densamma som tillverkaren av produkten."

Se även https://lawline.se/answers/garanti-lamnad-for-saljarens-rakni...

Nu gick jag igenom deras process igen, som var ganska väl dold.... Då visar de bara detta:

Edit: för att vara tydlig är det definitivt Amazon som sålde varan, "Amazon EU S.à r.l., Sverige Filial", inte Corsair genom Amazon.

Av ToxicMonkey
Skrivet av PeCe:

Det är till säljaren, d.v.s. den du ingått ett (köpe)avtal med, som du bör rikta dina konsumenträttsliga anspråk.

Från https://www.amazon.se/gp/help/customer/display.html?nodeId=20...

"Mot vem kan jag göra mina rättigheter gällande?

Dina rättigheter som konsument kan du göra gällande mot den återförsäljare som sålde produkten ifråga till dig, även om denna återförsäljare inte är densamma som tillverkaren av produkten."

Se även https://lawline.se/answers/garanti-lamnad-for-saljarens-rakni...

Hmm, okej, jag försöker kontakta dem igen antar jag. Tack.
De verkar göra det väldigt svårt för en. Ska se om någon annan har erfarenhet av att lämna in till Amazon mot garanti.

Av ToxicMonkey
Skrivet av twit:

Vilka är "de" i sammanhanget? Smidigast brukar nästan alltid vara att reklamera till den återförsäljare du köpte varan av, inte tillverkaren.

Corsair alltså. Amazon bryr sig inte då detta handlar om ett garantiärende, det har jag redan undersökt.

Av ToxicMonkey

Problem med reklamation av Corsair HS65 (serial coden de vill ha sitter under hård plast)

Edit: bara lite onödigt borttaget.

Jag har ett roligt problem med reklamation mot garanti av mitt HS65 inköpt Aug 2022. Det har börjat glappa främst på vänster sida. Inte så ofta, men ofta nog (och nu efter dessa hyfsat hårdhänta försök har det börjat brusa lätt).

I alla fall: När jag bad om reklamation så hänvisade de mig till instruktion om att hitta "serial/part code", vidare med instruktion att i mitt fall sitter den:
"The HS55 and HS65 series headsets have the sticker on the inside of the left earcup; you need to remove the earcup in order to see the sticker."

Bara det att när jag försöker öppna hörluren så sitter det ingen sticker lätt åtkomligt, utan jag måste först dra loss 'earcupen' (det mjuka) för att komma in, och när jag gjort den biten så sitter stickern ändå under väldigt hård plast (den går inte att skruva av eller böja med handstyrka). [Bilder från första försöket]

När jag berättar om mina problem att nå serial code så skriver de "It is okay if the headset is damaged as a result of retrieving the serial number on the unit."

Sedan provade jag alltså att skruva av det yttersta för att se om jag kommer åt den på andra hållet, somehow. Icke sa nicke, stickern sitter inkörd under hård plast. [Bilder från andra försöket]

Vad ska jag göra nu? Slå sönder den med en hammare och hoppas att stickern överlever? Såga upp headsetet? Jag har ingen sådan liten såg... Skulle kunna såga den itu kanske, men det skulle nog bli rätt stökigt, det är en ganska stor såg menad för större träbitar...
Jag försökte böja upp plasten med en skruvmejsel men plasten är alldeles för hård. Skulle kunna sätta den i ett enkelt skruvstäd I guess?

Är detta rimligt av dem att begära..?

MvH

Av ToxicMonkey
Skrivet av Xeris:

När jag beställde en S24 så fick jag 7kr+2000kr för min ej fungerande Samsung S6.

6392:- för S24+klocka precis som tipset sa

Crazy! Vad märkligt att de ger en uträkning på vad ens mobil ger i inbyte om de ändå ger 2k för vad som helst. Och även skrivit "upp till" i texten.

Men då får jag helt enkelt erkänna mitt misstag

Av ToxicMonkey
Skrivet av medbor:

Enligt tipset i tråden så stod det ’2000kr extra inbytesvärde’ men det kanske inte gäller längre

Detta: #20487274

Men kanske är det annorlunda med S23FE

Mm, rätt säker på att det är fel, helt enkelt. Det är "upp till 2000kr", inte garanterat 2000kr. .Vilket är rätt logiskt, de borde verkligen inte ge mig 2000kr för min gamla Xiaomi POCO X3.

Däremot är de villiga att ge 1700-2000kr för min S22.

Av ToxicMonkey
Skrivet av Millhouse1:

Jag får bara 900 i inbyte hur du dom extra 2k i kassan?
Står bara inbyte 900 när jag kommer till kassan

Hen skrev fel. Då får du bara 900kr för inbytet - och 1500kr om du väljer ett abb, 2400kr totalt. (Som jag förstår det)

Av ToxicMonkey
Skrivet av Nivity:

Skönt man slipper alla problem med premium. 20kr månaden för Youtube Premium + Music är obetydlig summa för alla timmar man använder det

20kr? Det är väl 119kr?

Av ToxicMonkey
Skrivet av daa_grinch:

Vilket spel ska man välja? Ingår 1 titel av 4 titlar som inte är allt för avancerat?

Tror inte du kan välja "fel" mellan AC: Mirage, Riftbreaker och Death Stranding, men det beror starkt på vad du gillar för sorts spel. (Tror inte på Ghostbusters då det fått sådär betyg, men kanske gillar du det ändå)

DS är ett story-drivet spel som inte är särskilt svårt så vitt jag vet. Ett spel man nog spelar för immersive story snarare än utmanande gameplay. Om storyn/stilen tilltalar så kör.
AC: Mirage är ju ett typiskt AC-spel, med sina för- och nackdelar mellan iterationerna. Brukar nog funka bra för casual gamers? Men av AC-spelen har det väl fått sisådär betyg.
The Riftbreaker är ett strategi/action-RPG/hack'n'slash som har fått bra reviews, men det är ju en speciell stil av spel. Jag har själv provat det lite grann och tyckte det var kul, men fastnade inte den gången.

Av ToxicMonkey
Skrivet av daa_grinch:

Tack, för rådet! Men man måste tyvärr säga stopp någonstans

Inte så konstigt kanske, men varje gång man ber om råd på SweC får man oundvikligt rådet "men om du lägger 1000kr till får du..."

(Ingen diss mot er som tipsat, det blir lätt så, och jag tänker själv ofta på det viset )

Av ToxicMonkey
Skrivet av daa_grinch:

Men vart hittar man det för 2.5k?

Detta kanske? Bara tog en kik på Blocket: https://www.blocket.se/annons/stockholm/rtx_geforce_3060_ti_g...
Finns ett antal ute på Tradera också för runt 2,5k, varav en tar slut om 20h, men de kanske stiger i pris till 3k. Vad vet jag.

Men med det sagt tycker jag att det kortet för 2,5k nytt är ett rätt rimligt pris, just för att det är nytt, och du slipper risken med att köpa begagnat, du har garanti, osv.
Men väg såklart in risken med drivers, kanske titta på hur kortet presterar i de spel du tänkt spela?

Av ToxicMonkey
Skrivet av Cenorida:

Kolla länken jag skickade. Det är 500 kr på det mesta. Exempelvis "Allmänna" och "Elektronik". Däremot "Resor" har en beloppgräns på 1000 kr.

Aha, ja då förstår jag vad du menar.
Mm, verkar som att 500kr bara gäller i särskilda fall och att mitt ärende därför blev nekat.
I alla fall blev jag purken över det hela. Nåväl. Finns väl viktigare saker att bry sig om här i livet, men trodde bättre om Sveriges system.

Av ToxicMonkey
Skrivet av Cenorida:

När var det? Vet inte när de ändrade, men nu finns det olika beloppgränser, varav 500 kr är vanligast.
https://www.arn.se/tvisteomraden/#area-highlight-ovrigt

Det var för ~2 år sedan, kommer inte riktigt ihåg. Kikade på sidan och redan då stod det en likadan text om att 500kr gäller vid buss-, tågresor m.m, men tydligen inte i mitt fall.
Är 500kr vanligast, förresten? Hur vet du det, och vilken sorts fall är det då? Nyfiken bara.

Oavsett galet att resebolag får lura en så länge som beloppet är under 1000kr, tycker jag.

Av ToxicMonkey

ARN och liknande "myndigheter" är helt värdelösa för att skydda konsumenter av relativt lågprisvaror. Jag har själv haft problem med ett reseföretag förut men ärendet avvisas direkt p.g.a. att resan var värd under 1000kr, trots att det finns EU-regler som säger att minimum är 500kr. Utan någon som helst möjlighet till omprövning.
Det var nära på att jag blev rättshaverist och drog dem till rätta istället för att jag var så förbannad, men för en femhundring var det inte värt huvudvärken.

Och som andra har sagt här: ARN är funktionellt värdelöst. "Rekommendationer" har liten tyngd.

Blir att rösta annorlunda nästa gång.

Av ToxicMonkey
Skrivet av Entash:

Inget hat för det är inte lätt att veta om man inte är insatt, men dessa deals ska ligga i digitala spelfynd tråden:

#20469169

Som du ser är spelet tipsat om där redan. Tips är att följa den tråden också, mycket fina deals på spel ibland (ofta gratis med som den du la ut)

Aha! Visste inte att det finns en till tråd. Alltid undrat varför dessa inte dyker upp i Fyndtråden, nu vet jag varför.

Tog bort inlägget, tack

Av ToxicMonkey
Skrivet av Entash:

Jag har fått hem min nu, ska fixa en köpp om en stund. Tänkte bara tillägga att man dessutom får Nespressos sample box med 12 kapslar till, så 112 kapslar + maskin för 700 kr känns som en bra deal (Kanske inte går att köpa längre ens?)

Sample boxen ser ut såhär: https://product-images-cdn.liketoknow.it/3kCpuKl4Yfw13DYnOaGF...
(Tog bild från Google)

Kul, droppa gärna en recension sedan, jag är nyfiken på hur det blev. Jag fick inte beställa en maskin till för sambon, men jag ångrar lite att jag lyssnade på 'na.

Av ToxicMonkey
Skrivet av Joshisama:

Satir och parodi är två relaterade fenomen. Satir handlar alltid om kritik, men inte alltid med humor. Parodi är dock alltid humoristisk, där manér överdrivs hos det parodin syftar på. Så nej, det som Rockstar Games gör inte satir utan som jag skrev parodi.

Om vi tar film som exempel så är The Great Dictator, som handlar om en diktator som liknar Adolf Hitler, satir medans The Simpsons Movie, som parodierar det amerikanska samhället och dess populärkultur, är parodi.

Ah, jag måste ha läst helt galet innan, det håller jag såklart med om till 100%.