Inlägg

Inlägg som bjoen har skrivit i forumet
Av bjoen

Tyckte om den, var mest intresserad av handlingen i Vault 33, 32, 31.

Tror personligen inte att det hade gjort sig så bra om karaktärerna blev anfallna och behövde slåss mot monster och raiders varje avsnitt, hade nog känts ganska enformigt och tråkigt om det hade varit precis lika farligt som det är i spelen.

Av bjoen

git-cmp() { git add . && git commit -m "$1" && git push }

Ibland vill man bara göra en snabb push.

Av bjoen
Skrivet av Icetec:

Sway och i3 är väl funktionellt identiska med varandra så det är väl bara att installera sway och kopiera din config? Sen kanske du får byta ut lite verktyg mot wayland-diton men det borde inte vara någon enorm sak.

Tycker nog config en till i3 och Sway är de enda som är lika varandra. Väldigt stor skillnad på Waybar och Polybar t.ex.

Av bjoen
Skrivet av mihon:

Ni som gillar Ubuntu borde testa eller ge PopOS en riktig chans, det har blivit väldigt stabilt och bra de senaste åren.
Körde det ett bra tag innan jag ville minimera och nu är det Debian med i3wm som gäller, funderar dock på att testa Sway men vi får se när jag får ork eller tid till det

System76 gjorde även ett ganska trevligt tillägg till GNOME i PopOS som låter en köra i3 liknande tiling direkt i GNOME.

EDIT, lägger in en uppdaterad bild också. Tagit alla färger från Catppuccin nu.

https://i.imgur.com/hXUV3T4.png

Av bjoen

I brist på annat att göra så gjorde jag en egen när jag satt på tåget. Använder fortfarande bara adressfältet ändå

Av bjoen
Skrivet av phlopydisk:

Beställde precis en från Finland, lite sketchy sida men får se om den dyker upp. För 3700kr var den 1000kr billigare än näst billigaste. Hade gärna väntat rea nån annanstans men min gamla kvarn har gått sönder.

Har beställt från sidan jag tror du menar och det funkade bra, var lite sega på mail så när jag gjorde en retur blev det lite knepigt bara.

Av bjoen

Brukade köra egen lösenordshanterare men har nu bytt till en jag betalar årligen för. Litet pris att betala för säkerhet. 2FA det mesta viktigt. Slumpmässiga lösenord överallt.

Min snapchat blev hackad för några veckor sen. Har inte öppnat appen på flera år så hade ett lösenord jag inte använt på länge men brukade använda överallt, så kan vara värt att gå genom gamla konton och se till att ta bort kontona eller byta lösenord där.

Av bjoen
Skrivet av p.lindblom:

Ja, om du vill kunna steka ägg på switchen är det den gamla som gäller. Den nya är iskall i jämförelse.

Edit: Unifis nätadaptrar har en tendens att ge upp. Det kan vara värt att undersöka om så är fallet innan du gör dig av med switchen

Är visserligen lite kallt här nu så värme är ju inte helt fel men låter som Lite är lite bättre då.

Var Ubiquitis support som sa att det var hårdvarufel som gjorde att den startade om lite då och då. Om det är nätadapter misstänker jag att den inte startar alls?

Av bjoen

Min 8 ports switch med Poe har gått sönder och behöver köpa en ny. Finns där någon anledning till att välja UniFi Switch Lite över den lite äldre eller vice versa?

Av bjoen

Stör mig enormt på Telenor men tyvärr inte så man kunnat anmäla dem till konsumentverket. Fick fel faktura från dem sist och fick sitta i telefonkö i flera timmar för att fixa det. De sa att jag ringde i en period som många ringer eftersom räkningarna kommit men när den perioden var slut så skulle fakturan redan vara betald. (:

Av bjoen
Skrivet av GLaDER:

Lite oklart vad "milt" innebär, men jag gillar Gringo Nordics sortiment. Om du gillar lättare, blommigare, fruktigare kaffen kan du testa någon östafrikanskt. Vill du ha mer chokladigt och nötigt är något brasilianskt sannolikt bättre. Håll dig till tvättade kaffen och undvik fermenterade och på annat sätt jästa bönor, för en renare smak.

Deras "The outsider" är en grym kompromiss mellan klassisk italiensk men lite ljusare så den inte är så bitter som de kan vara ibland.

Av bjoen
Skrivet av milan979:

finns det någon anledning till att undvika seagate, tänkte också bygga NAS.

Har kört 5 stycken Ironwolf 8 TB sen 2017, snurrat större delen av tiden så har ganska bra erfarenhet av dem.

Av bjoen
Skrivet av svalle:

Dricker dock sällan espresso då jag gärna dricker lite mer kaffe än vad en espresso ger, tror max ligger runt 6cl om jag inte gör dubbelkopp då.

Hade fortfarande rekommenderat samma kaffe om det bara är att du låter lite mer vatten rinna genom. Motsvarande en lungo. Med mer vatten extraherar du mer men tror inte att du kommer överextrahera kaffet i en helautomatisk maskin.

Av bjoen
Skrivet av svalle:

Har en inbyggd Bosch kaffemaskin. Tips på bönor? Börjar tröttna lite på de vanliga bönorna som man hittar på ica. Gillar att det smakar mycket kaffe

Vill du testa lite "finare" kaffe så kan jag rekommendera Gringo Nordics lite mörkare roster till espresso. Typ The Hobo eller 1685 Espresso. Brukar vara enklast med mörka roster till automatiska maskiner också i min erfarenhet!

Av bjoen
Skrivet av Fikap4us:

Intressant! Jag ska definitivt läsa på om Clever dripper. Har inte mer än hört talas om den tidigare. Jag är inget fan av mörkare rostning men ljus till mellanrost funkar förhoppningsvis det med.

Jag brygger ofta med aeropress och angående smak och byggtid är jag inte riktigt enig med dig. 20-30 sekunder längre bryggtid kan nästan förstöra en kopp känns det som.

Intressant med ett ytterligare tips om Clever drip.

V60, vilken variant kör du?

Brukar falla tillbaka till Hoffmanns varianter då jag för det mesta vill göra det enkelt. Testar andra lite då och då men tycker inte skillnaderna är tillräckligt stora för att krångla till det.

Brukade vara noggrannare med tiderna på aeropress men efter ett blindtest på ljusa roster med mer så övergav jag det.

Av bjoen
Skrivet av Fikap4us:

Då sambon tar en paus från kaffedrickande i några månader och Chemexen inte funkar så bra till enbart 1 kopp skulle jag skulle behöva tips på en pour over bryggare som funkar bra för cirka 2-4dl kaffe. Jag känner till Kalita wave samt Hario v60 och jag är nyfiken på att höra vad ni tycker om dem samt om ni har något annat förslag.

Kör V60 drip decanter eller Areopress när jag gör 200-250 ml. Med 400-500 blir det V60 eller Clever dripper. Det goa med Aeropress och Clever dripper är att det pretty much aldrig blir dåligt och det kräver inte så mycket jobb och det spelar ingen roll om man råkar lämna den en längre tid heller eftersom infusion bryggning är väldigt förlåtande med tid och hur bra malt kaffet är.

Sen tycker jag att pour over är väldigt trevligt att göra och det är egentligen inte så mycket tid. V60 en kopp och två kopp fungerar utmärkt att göra mindre kaffe i.

Av bjoen
Skrivet av blunden:

Om du inte använder alla portarna kan du ju konfigurera om den oanvända porten som en WAN- eller LAN-port för att ersätta den krånglande porten.

Ja det får jag prova, verkar inte som jag kan sätta defaultnätverket till den dock vilket kan vara lite problematiskt eftersom jag måste ha något unifi servern på default. Kan inte sätta id 1 på vlan heller.

Detta är hela loggen vid den tidpunkten som den kopplar ifrån switchen om någon kan tyda den.

Oct 28 04:06:28 ubnt zebra[772]: interface eth1 index 3 changed <UP,BROADCAST,MULTICAST>.
Oct 28 04:06:28 ubnt zebra[772]: interface eth1.10 index 6 changed <UP,BROADCAST,MULTICAST>.
Oct 28 04:06:28 ubnt kernel: eth1: Link down
Oct 28 04:07:13 ubnt mcad: mcad[1944]: ace_reporter.reporter_fail(): Unknown[11] (http://192.168.1.6:8080/inform)
Oct 28 04:07:13 ubnt mcad: mcad[1944]: ace_reporter.reporter_fail(): inform failed #1 (last inform: 48 seconds ago), rc=11
Oct 28 04:07:37 ubnt zebra[772]: interface eth1 index 3 changed <UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST>.
Oct 28 04:07:37 ubnt zebra[772]: interface eth1.10 index 6 changed <UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST>.
Oct 28 04:07:37 ubnt kernel: eth1: 1000 Mbps Full duplex, port 1
Oct 28 04:07:43 ubnt zebra[772]: interface eth1 index 3 changed <UP,BROADCAST,MULTICAST>.
Oct 28 04:07:43 ubnt zebra[772]: interface eth1.10 index 6 changed <UP,BROADCAST,MULTICAST>.
Oct 28 04:07:43 ubnt kernel: eth1: Link down
Oct 28 04:07:44 ubnt zebra[772]: interface eth1 index 3 changed <UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST>.
Oct 28 04:07:44 ubnt zebra[772]: interface eth1.10 index 6 changed <UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST>.
Oct 28 04:07:44 ubnt kernel: eth1: 1000 Mbps Full duplex, port 1
Oct 28 04:07:59 ubnt mcad: mcad[1944]: ace_reporter.reporter_fail(): Unknown[11] (http://192.168.1.6:8080/inform)
Oct 28 04:07:59 ubnt mcad: mcad[1944]: ace_reporter.reporter_fail(): inform failed #2 (last inform: 94 seconds ago), rc=11

Dold text

Har försökt kolla loggen på switchen men den går bara tillbaka någon timme sen verkar det som den raderas allting utan att skapa flera messages filer som USG och min AP gör.

Av bjoen
Skrivet av joeldeluxe:

Tack, tyckte ändå jag sökte efter det. Hade hoppats att det var WAN porten.

Fattar verkligen inte varför den kopplar bort switchen på eth1 med jämna mellanrum.

Av bjoen
Skrivet av Starric:

Vad är det för skillnad på dem egentligen? Kikade lite snabbt på Perfetton, och den såg ju väldigt lik ut min Specialita bortsett från att den "bara" har 50mm malskivor istället för 55mm. Inte alltför mycket att vara bitter över eller?

Nej skivorna kan jag leva med, tror inte jag märker någon skillnad alls förutom möjligtvis på hastigheten. Men Specialitan är mycket enklare att ställa in. Kollar du närmre på bilder så ser du att "justeringsratten" skiljer sig. Den på specialitan och de flesta andra kan man snurra flera varv medan den på Perfetto bara snurrar ett. Men ja, brukar få in det bra ändå så på slutresultatet spelar det ingen större roll.

Av bjoen

Har haft en del strul med min USG, 8 ports router och AP-AC Pro på den senaste tiden.

Försöker felsöka och i loggarna verkar det som att eth1 strular då den blir får "eth1 link down" lite då och då. Vet ni vilken av portarna på USG det är?