Inlägg

Inlägg som bjoen har skrivit i forumet
Av bjoen

Jag köpte denna då mina föräldrar har en och jag alltid tyckt om kaffet. Valde att ta en utan mjölkskummare och köra på en separat eftersom de är något enklare att rengöra.

Jag räknade på det en sommar efter hur många koppar jag fick per gram vid vid något tillfälle, jag kommer inte ihåg detaljerna men efter drygt 600 koppar så lönar det sig att köra på detta istället för en med kapslar. Tror jag räknade med att den med kapslar kostade 800 kr då.

Av bjoen
Skrivet av Gender Bender:

Tele2 och Tre bygger 5G med Huawei. Är så vitt jag vet bara Telia som valt Ericsson än så länge.

Så pass, hade fått för mig att Huawei inte hade med det att göra i Sverige, ibland har man fel. Synd, hade gärna inte sett Huawei i Sverige jag heller.

Av bjoen
Skrivet av UncleDirty:

Vill inte ha någe Huawei nät i Sverige, lika korkat som att Sälja banverket eller Arlanda till Putin.....

Kommer Sverige gå på något annat än Ericsson ändå?

Vad finns där för företag förutom Ericsson och Huawei som försöker lansera 5G i världen?

Av bjoen

@anon78208: Har inte provat det men tack för tipset!

Av bjoen

Dual bootar på både den stationära och på laptopen. Bootar Linux varje gång jag inte måste det. Brukade köra Debian med antingen KDE, xfce4 eller Gnome, fastnade aldrig riktigt för något av dem. Testade Arch med i3 en gång och tycker nästan det är jobbigt att använda något annat.

btw, jag använder Arch.

Av bjoen

Kommer man ta fram flera olicensierade band i Sverige, eller hur fungerar det?

Av bjoen

@CyberNerd:

Tack, ett 1660 bör väl räcka och bli över här?

@roxkz:

Tänkte att de får se hur väl 16 GiB räcker för tillfället, är ju hyfsat enkelt att öka senare.

Av bjoen

Dator för runt 10 000. Främst till Adobe program och Autocad

Ska sätta ihop en dator till min syster, jag är främst osäker på vad för grafikkort som behövs.
Tänker mig att något i stil med detta plus ett grafikkort och eventuellt Wifi-kort kommer fungera.

Men har egentligen ganska dålig koll på vad som räcker med dessa program. Närmre bestämt så är det Adobe Photoshop, InDesign, Illustrator och Lightroom. Kanske är helt ute och cyklar. Några förslag?

Av bjoen

@skijeppe:

Precis.

Har du simplink igång och kollat så allt med CEC är igång på shields inställningar?

Av bjoen
Skrivet av Jacob:

Jag kör själv Sennheiser Momentum Wireless (de gamla, Ivory-färgade så klart!) och dessa används ungefär ~4 timmar en vanlig vardag när jag pendlar till jobbet. De är snart inne på sitt fjärde år och har använts ett bra antal tusen timmar vid det här laget. I somras började jag faktiskt använda ett par Onepluss Bullets Wireless när det var varmt för att slippa lökringar runt öronen. Tycker de fungerade riktigt bra trots ingen noise-cancelling. När det är kallt fungerar givetvis over-ear som "mössa" och öronvärmare även för mig.

Som nämnts i videon är jag inne på att köpa Sennheisers nya, men on/off-funktionen är så urbota dum att det tar emot. Jag tycker det är skönt att kunna hänga hörlurarna runt halsen när de inte används, men med nya ska de fällas ihop för att stängas av. Vad gäller in-ear är jag lite småsugen på Oneplus Bullets Wireless 2 då jag gillar tanken på sladd mellan snäckorna och, återigen, att kunna hänga av mig hörlurarna runt halsen när de inte används. För den här typen av hörlurar är det ännu bättre då de inte tar någon plats eller märks av mig själv, så kan ha de hängandes där i timmar utan problem.

Antingen så har mina Momentum wireless i ivory blivit stulna eller så har jag slarvat bort dem. Bra timing att de nya precis har släppts. Finns en black friday deal med dem för 3500. Något förkrossad över att ha förlorat mina favoritlurar dock

Av bjoen

@iDEOT:
Min telefon har inte kommit till 10 ännu men är inte omöjligt att min Shield har det. Ska kolla på det senare, tack!

Av bjoen

Ifall någon skulle stöta på ett liknande problem med antingen shield eller någon annan enhet. Verkar vara samma problem med PS4, så löste sig problemet genom att avaktivera "Auto Device Detection" under Connection -> HDMI DEVICE SETTINGS!

Av bjoen

@Gilgamesh:
Yes, det har jag. Jag tror att TVn "tror" att den styr den eftersom när jag går in på Shieldens HDMI så försvinner musen på skärmen när jag trycker på någon av "navigationsknapparna". Den kan styra volymen på min NAD förstärkare utan problem med.

Har inte hittat någon inställning på Shielden som jag kan tänka mig motverka CEC heller.

Tycker det är skumt eftersom alla andra jag har hört har det funkat utan problem för

Av bjoen

Magic remote til NVIDIA Shield

Hejsan, har precis skaffat en LG TV med WebOS, oklart vilken version men antar att det är den senaste efter TVn är ny. Har bytt ifrån en Samsung där fjärrkontrollen fungerade utan problem med att styra min Shield med CEC.

Verkar helt enkelt inte funka med min LG. TVn känner igen min Shield som en spelkonsol och där dyker upp en liten fjärrkontrollsikon men den styr helt enkelt inte min Shield. Har letat genom alla inställningar och återställt båda till fabriksinställningar.

Tänkte att någon kanske råkat ut för samma sak!

Av bjoen

@basn:
Hm, väldigt skumt.
Vissa står där även tillverkare på.
Xerox, TPlinkT, Toshiba T, Technico, Shinbora, Shandong, Sha-ken, Sanyo-Ale, RealekU (är under ett VM jag har på unraid servern.), Radisys, Quotron, MakinoMi, Lea*D, Invensys, Intel, leee8021, med mera, väldigt många.

Av bjoen

Någon som kan hjälpa mig förstå varför jag har ca 11000 enheter som ser u såhär?

Kör USG, Unifi 8 portars switch och and Unifi-Ap-AC-pro med Unifi OS på docker på en unraid server.

Dyker upp att det är kopplat till min AP som har en NVIDIA Shield kopplat via sladd, laptop, telefoner och Tizen TV kopplad

Av bjoen

@K-D][Aramis:

Är det jag gör idag också, frågan är om det är värt att dra ner till 55 för att få en TV i OLED för ett rimligt pris

@MuffeG

Inget fel på Tizen i sig men stack i ögonen häromdagen när jag såg en reklam för Aladdin på hemskärmen. Lagom kul med reklam där

Av bjoen

@HenrikM:

Jag vet att WebOS är bra men har alltid tyckt om Android TV. Skönt med inbyggd Chromecast.

@K-D][Aramis

Reagerade faktiskt på att jag tyckte ljudet i min nuvarande TV var bra, men går inte riktigt jämföra med ett par bra högtalare, lyssnar ganska mycket på musik via dem också.

Finns där ne OLED för vettigt pris vill jag nog köra på den, frågan är om en 55" räcker på 3 m dock

@Tea42BBS

Resonemanget är att den ligger uppe för 16.990 på Elgiganten. Men kanske ändå är optimistiskt.

Av bjoen

@Laxpudding:

Jag har stora fönster men kan utan problem mörklägga rummet.

Upplever att när där är något mörkt på skärmen så ser jag inte saker som borde synas där
Ungefär som det Game of thrones avsnittet alla verkar ganska överens om att man inte såg så mycket under hela avsnittet.

Har kalibrerat TVn efter bästa förmåga, och detta är också när ljusstyrkan är på max under HDR. Tänkt lite att jag kanske helt och hållet inbillar mig detta bara.

Av bjoen

@Laxpudding:

Hm, riktigt sugen på den, använder ändå en Shield så funktioner är inte så big deal. Som sagt mest ljuset som oroat mig, lite det som varit jobbigt, en del av det som stört när jag tittat på HDR

Sitter typ 3 meter från väggen så hamnar i och för sig en bit under distans som brukar rekommenderas