Inlägg

Inlägg som dagbro har skrivit i forumet
Av dagbro
Skrivet av Ture72:

"Ungdomar" hur skriver ni , har ni fått lära er skrivstil i skolan??
Är skrivstil utdöende????

Definitivt utdöende. Jag är 25, lärde mig själv skrivstil när jag var 22 för att jag antecknade väldigt mycket i högskolan.

Av dagbro
Av dagbro

@Gropenator: TS behöver inte bevisa någonting för dig och mig. Jag förutsätter att TS berättar sanningen och att han därmed har ett kvitto att visa upp för tingsrätten som visar att han köpt en sådan skärm efter våren 2016 (då modellen lanserades på marknaden) och innan kontrollanten såg den.

@anon214822: Trevligt! Tack så mycket för din input, väldigt intressant och nyttigt att känna till lite mer om hur tingsrätten fungerar rent praktiskt. Hoppas dock innerligt att jag aldrig behöver använda dina goda råd.

Av dagbro

@Gropenator, @Frispel: Tack, ni har rätt, självklart är det bäst att uttrycka sig helt korrekt. TS har gett oss bildbevis på att han äger en Philips BDM4350UC - en 43" monitor utan TV-mottagare, men det går inte att bevisa att det var denna som kontrollanten såg.

Av dagbro
Skrivet av anon214822:

Tingsrätten gillar alltså inte folk som i deras ögon beter sig som paragrafryttare och rättshaverister. Man kan mycket väl välja att tro på vad Radiotjänsts kontrollant säger. En typisk TV uppställd som en TV. Enkelt. Klart.

Jag säger inte att du har fel, men hur kan man göra så när det bevisligen inte var en TV som kontrollanten såg? när TS bevisligen äger en datorskärm som kontrollanten rimligtvis skulle missta för en TV?

Av dagbro

Du är i tidningen @Allexz!
http://24ystad.se/2017/07/05/betalade-inte-tv-licensen-atalas...

Citat:

Mannen, som är i 50-årsåldern, står misstänkt för brott mot lagen om finansiering av radio och tv i allmänhetens tjänst då han inte till Radiotjänst i Kiruna AB ska ha anmält sitt avgiftsskyldiga innehav av en tv-mottagare.

”Han begick gärningen med uppsåt eller av oaktsamhet”, hävdar åklagaren. Mannen själv förnekar dock brott.

Om den 50-åringen under målets handläggning väljer att erkänna gärningen återkallas den muntliga bevisningen och målet kan enligt åklagaren avgöras utan huvudförhandling.

Verkar inte finnas minsta tvivel hos åklagaren.

EDIT: Nehej, du är faktiskt inte ensam så just den artikeln kan ha varit om någon annan stackare.
http://24trelleborg.se/2017/07/14/trelleborgare-betalade-inte...

Här är någon i en liknande situation som verkar ha kommit undan. Det gick dock inte till rättegång.
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/radiotjanst-tr...

Av dagbro
Skrivet av frois:

Det här är ju nånting som tyder på att det INTE är sändning TS tittar på. Hade det varit melodifestivalen på båda skärmar och i perfekt synk så hade det varit jobbigare. Så kontrollanten hjälper TS en aning. Verkar som han är ärlig men dum. Den som beslutat att gå vidare med ett mål som detta är bara dum. Om åklagaren är så okunnig kan väl denne bara googla, läsa på i 5 minuter om skärmar och sen inse att det inte är vettigt att slösa resurser på detta.

Det kvittar egentligen, melodifestivalen kan man ju lika väl titta på SVT Play på två datorer. En dator är licensfri även om du tittar SVT på den, eftersom det bara är hårdvaran som avgör.

Av dagbro
Skrivet av Señor Hallon:

Därav ska man inte säga något, det är personen i fråga / radiotjänst som har hela bevisbördan på sig precis som i alla rättsfall och inte fan kommer polisen palla göra en husrannsakan för detta.

Polisen får inte göra husransakan alls om inte fängelse finns på straffskalan. Maxstraffet här är en bot på 1500 kr så det kvittar om de pallar eller inte.

Av dagbro

En tunn grytlapp I silikon borde fungera om det inte blir för stort avstånd ​från hällen.

Av dagbro

@Lothbrok: Absolut, men kabeln kommer inte att göra så att alternativet inte finns att välja. Det finns t.ex. inga HDMI 1.4a- eller HDMI 2.0-kablar.

Av dagbro

HDMI-kablar ska inte ha några såna begränsningar, det är nog något annat som gör att du bara får 30 Hz.

Av dagbro
Skrivet av Frejoh466:

Jag har dock en fråga som jag inte hittar svar på, PIN20 är matning för ström till ex dongle. Men då måste man ha en speciell kabel som i nuvarande läget.

Jo, precis. Meningen är att speciella dongel-kablar har alla pinnar kopplade, medan anslutningskablar (hane-hane) inte får ansluta pin 20. Allt står definierat i standarden. Problemet är bara att vissa tillverkare struntar i det eller har för dålig koll.

Skrivet av Frejoh466:

Men varför har nu grafikkortet/monitorn denna pinne som kan förstöra, för båda har en matning av spänning för att ge ström till en dongle, men varför? Det verkar ju inte som att den bör användas. Någon som kan ge ett exempel på vad man vill ha detta till? då nästan alla inte vill ha denna koppling.

Det är inga problem att använda spänningen för att driva en adapter, det är ju precis därför den finns. Anledningen att det finns i både grafikkort och monitor är för att det finns donglar som konverterar från DP (kopplas i grafikkortet), såväl som till DP (kopplas till monitorn).

Problemet uppstår när skärmens pin 20 kopplas ihop med grafikkortets pin 20. Som standarden är utformad finns det ingen kombination av kablar som kan göra så att detta uppstår, men det finns väldigt många felkopplade anslutningskablar som kopplar ihop pin 20 mellan två hankontakter, trots att det är "förbjudet" enligt standarden.

Skrivet av Ratatosk:

Fullständigt idiotisk idé när de gjorde standarden.
De borde haft en pinne 20 som gick till en pinne 21 på andra sidan, 20 som matar ström och 21 där man kan ta mot ström.

edit eller ingen pinne 20 inkopplad alls.

Finns ingen anledning att ha två pinnar. Om kabeltillverkarna inte klarar att hoppa över pin 20 så kan man knappast anta att de fattar att korsa 20 och 21.

Av dagbro

@ottoj: Samma laddare fungerar med ny sladd.

Det finns ett par anledningar till att man bytt standard.

  • MicroUSB aldrig var skapt för så många i- och urkopplingar som det blir med en modern telefon

  • Det tunna bladet inte klarar krafterna som blir om man använder telefonen vid laddning.

  • Micro-kontakten stödjer inte USB3.0

  • Micro-kontakten stödjer inte snabbladdning vid högre spänning

Dessutom passade man på att göra C-kontakten vändbar när man ändå behövde designa en ny.

Av dagbro
Av dagbro

@Ondrejkaas: Det är en oönskad störning. Har ingenting att göra med säljarens bemötande eller ens om det är ett bra erbjudande - Jag vill bara inte ha dig i min vardag.

Detsamma gäller självklart dörrknackare och säljare på stan eller i mataffären.

Av dagbro
Skrivet av hersses:

Telia kollar i sin trafik efter vilka tjänster som används mest och ser till att det därmed inte kostar att använda dem... just för att om vi skulle använda dem så skulle vi förbruka allt vårt internet. Visst, det kanske gör att inte alla får fri surf för just deras favorittjänster men allvarligt talat, är det någon som inte använder någon av tjänsterna på listan och ändå förbrukar all sin surf?
Själva problemet är ju att surfen tar slut

Tänk ett steg längre upp. Själva problemet med ditt abonnemang är inte att surfen tar slut, utan att Telia uppenbarligen tar mycket mer betalt för data än den egentligen kostar. För om det kostade i närheten så mycket som vi betalar skulle det knappast löna sig att ge bort majoriteten av datan gratis.

Och tro inte att detta inte påverkar andra användare - Om majoriteten av trafiken går till gratistjänsterna blir det trångt i mobilnäten för annan trafik, dvs priset per GB måste öka för annan trafik när det egentligen borde minska.

Av dagbro

SMC Pentax-M 50mm f1.4, Lens Turbo II, Fujifilm X-E2.

Fotar man vidöppet på nära håll smälter bakgrunden totalt och bildar stora kattögon i ljuspunkterna.

http://i.imgur.com/Ui8oAtg.jpg

http://i.imgur.com/Vlqoaur.jpg

Av dagbro

@jookeer: Haha, ja den låten träffar helt rätt.

Av dagbro
Skrivet av mortelsson:

Kul sammanträffande att det fanns exakt en sådan Soligor Tele-Auto 135mm f2.8 i min farsas samling

Ett litet varningens ord till dig som har ett likadant: Jag har precis fått ihop mitt Soligor-objektiv igen efter ett litet missöde:

Perfektionist som jag är så skulle jag se om jag kunde dra åt fokusringen på något sätt, för den hade utvecklat ett litet glapp. Jag lossade då den lilla skruven i fokusringen i tron om att den bara skulle hålla just fokusringen - Men kort därefter satt jag med linspaketet I ena handen, och i andra hade jag bländarregleringen med allehanda spakar, fjädrar och kamhjul som skulle styra bländaren i linspaketet. Och ingen aning hur allt suttit ihop bara sekunder tidigare. Nu är det inte min första "rodeo" inuti gamla objektiv, men detta var inget jag hade planerat att spendera halva kvällen med. Så lossa inte den skruven om du inte vet vad du ger dig in på!

Jag fick ihop allting till slut när jag väl hade luskat ut vilka spakar som skulle dra vilka delar i bländaren. Mitt i röran hittade jag faktiskt också de tre skruvarna som håller fast fokusringen, så nu känns objektivet precis som det gjorde för 46 är sedan.

Av dagbro

Jag byggde egna ljudabsorbenter genom att spraylimma tyg över 1200x600x50mm markisoleringsskivor av mineralull. Riktigt billigt och dödar både tal- och klappeko otroligt bra.

Skickades från m.sweclockers.com