Inlägg

Inlägg som dagbro har skrivit i forumet
Av dagbro

gjorde samma sak med min Aspire One(första modellen, a110). Den hade iofs redan SSD, men en totalt värdelös sådan på 1.8 tum, 8GB och med ZIF-anslutning. Den hade likvärdig prestanda som ett dassigt USB-minne, så jag bytte den till en "riktig" 1.8" ZIF som jag dock inte minns märket på.

tidigare gick inte windows xp att köra alls(datorn levererades förinstallerad med en bantad Linux-dist), datorn kunde då stanna upp helt i 10-20 sekunder t.ex när webbläsaren ville cachea men fick vänta på hårddisken. Nu kör den win7 utan problem och vill minnas att disken fick 6.2 i windows-poäng. Tror dock att atom-processorn trottlar lite med sina 2.2 poäng

Helt klart värd uppgradering iaf.

Av dagbro

typiska kännetecken för en dålig VGA-kabel är brus, oskärpa och dålig svärta. Har du inget av det så kan du gott ligga kvar på VGA

Av dagbro

Komponent till dvi-d går inte med bara en kabel. Du måste ha en aktiv signalomvandlare på vägen.

t.ex:
http://www.cableworld.se/hdmi-tillbehoer/hdmi-converter/compo...

Den plus en simpel DVI-HDMI-adapter fungerar nog fint.

http://www.digitalconnection.com/spec_images/shdmidvi_rg.jpg

(de finns både som kabel och som en liten adapter)

Om din xbox har HDMI behövs ingen omvandling alls utan det räcker med adaptern.

Av dagbro
Skrivet av Perc:

Annars kan man väl ladda telefonen från datorn medan man kör wifihotspot?

betydligt mer logiskt att köra internetdelning via USB då va?

Av dagbro
Skrivet av mrqaffe:

Crt skärmar är inte bättre på någon teknisk parameter jämfört med plasma och lcd versioner idag

Joho!

CRT-skärmar är pulsdisplayer, medan LCD håller samma ljusstyrka under en hel frame. "Vad spelar det för roll?" tänker du nu, men det blir faktiskt en påtaglig skillnad. Eftersom våra ögon har "hålltid" (bilder ligger kvar på näthinnan några millisekunder) så suddas en rörlig bild ut på LCD när du följer den med ögat.

Varför? Ögat flyttas med jämn hastighet även MELLAN varje refresh, och bilden suddas då ut av föregående bildruta som ligger kvar och lyser. I praktiken upplevs det som att LCD har motionblur medan CRT upplevs som fullständigt skarp(eftersom CRT-skärmar är svarta mellan varje refresh).

Märk väl att detta inte har någonting ALLS med responstid eller Hz eller TN/IPS att göra, det är en pseudoeffekt som sker i våra ögon/hjärnor pga den konstanta bakgrundsbelysning som ju alla LCD-skärmar har.

Av dagbro
Skrivet av Massy:

Det ska förövrigt inte vara några större problem att streama en 720p film som är rätt kodad på en 8Mbit/s lina eller bättre

8Mbps är ju rätt hög bitrate på h.264 720p.. det finns ju 720-rippar på 3-4 Mbps(2-3GB för 1.5 timme film) som ser helt OK ut. Dem kör man helst inte upp på en 100" duk men på en normalstor TV på 3m avstånd ser det obetydligt sämre ut än 1080p@16Mbps.

Av dagbro
Skrivet av finnejanson:

Fast, man kan ju klämma in det på en BR-DL.. Varför använda DVD?

kompatibilitet. ALLA har dvd-läsare

Av dagbro
Skrivet av Syranide:

Du missar att dom inte är separata objekt, dom sitter ihop som en enda stor kub. Det finns ~3-4 variationer av ett block. Kolla i videon, alla stensamlingar ser likadana ut, alla träd sitter på samma ställe i marken. Vilket är ytterligare en anledning till att folk är extremt skeptiska. Det handlar inte om att han visar en ö med valfritt utspridda träd och stenar, det är legoblock. Hade det inte varit block hade det vart hur lätt som helst för dom att skapa godtyckliga skogar och berg i sitt demo.

EDIT: Jag känner mig ganska säker på att anledningen till att dom har skuggor idag är just pga att allt är block... dom bakar in ljuset och skuggorna i voxlarna/blocken och ser till att kanterna passa ihop.

Oj, det missade jag! Tyckte väl att något mer verkade lurt, själva kart-filen som beskriver var allting är i 3d-rymden skulle varit rent enorm om det var som jag sa.

Av dagbro
Skrivet av Limo:

Hälften av alla dem som kommenterat här har uppenbarligen inte lyssnat igenom hela intervjun. Han visar realtime bevis. Det är en bra bit över "20 unika objekt" (TITTA PÅ FILMEN).
Anledning till den upprepade arkitekturen? De har gjort sin logga, som inte är speciellt rund eller dynamisk. Det de vill bevisa med detta är att de kan ha 1 000 000 gånger mer polygoner än vad man kan i dagen spel.
Han visade detta på en laptop, alltså inte med en superdator och 1000 hårddiskar.

Sluta vara så förbannat envisa och kritiska!
Ni satt säkerligen och skrattade åt tredimensionella spel när de kom, eller så var ni inte ens födda då.

En snabb räkning här:

Kaktus
Lövträd
Palm
5-6 olika löv
4-5 olika stenar skalade till olika storlekar
Barkbit
Elefant
kubiskt block med "Inka-staty" (som även används som mark)
Grästuvor
"löv-lianer"

det är 19, vad mer finns det i videon?

Visst, det är fantastiskt att så många saker kan vara på skärmen samtidigt i sådan detaljnivå, men man kan inte klona fram ett helt spel. Hur man än gör så är detaljrikedomen i en polygonmodell LIKA MED utrymmet det krävs för att lagra den. ingen renderingsteknik kan ändra på det.

Av dagbro
Skrivet av Poiarn:

Känns väldigt ut studerad för att bara vara en bluff?
Skulle dock vilja ha en förklaring på hur dom löser diskutrymme..

Diskutrymme är väl inte så stort problem när man bara har 20 objekt? I slutändan kommer det aldrig att rymmas så där mycket delaljer i ett spel. RAM och lagringsmedium begränsar det.

Frågan är om det fungerar med shaders.. Just nu ser det ju ut som om någon lagt in laserskannad geometri i Quake 2.

Av dagbro
Skrivet av Nessur:

Han kallar ju det inte för voxlar, han säger ju själv att det finns för många definitioner av voxlar och i slutet kallar han det för polygoner som är så små som atomer.

Sant, han säger faktiskt aldrig det.. Jag minns dock att han sa att allt var uppbyggt av små atomer i den förra videon, och då tänkte iallafall jag mig solida objekt, inte tomrum med polygonskal runt Det var ett halvtaskigt ordval, det är nog därför alla(notch t.ex) tror att det är voxlar. Att han sedan inte avfärdar det direkt är lite konstigt, det är ju ANTINGEN voxlar eller polygoner. Han säger i princip ett "nja" som lutar mer mot ett nej.

Skrivet av Teknocide:

Har inte möjlighet att se klippet med ljud men i det förra så sades det att just elefanten var ett polygonobjekt som omvandlats till voxlar, om jag inte missminner mig.

Var det inte ett verkligt objekt som omvandlats till "atomer"? så var det ju med stenen iallafall.

Av dagbro
Skrivet av Teknocide:

Det som kommer ta plats är modeller, vilket gäller för triangelbaserad grafik också. Bara för att varje kvadratmillimeter av en slät vägg innehåller 16 partiklar behöver det inte betyda att varje partikel har ett eget x-y-z-värde sparat i en datastruktur, det skulle bli alldeles för mycket onödig redundans.

Det här ÄR triangelbaserad grafik, jag förstår inte varför han kallar det för voxlar. Det är bara ett annat sätt att rendera polygoner.

Proof? Titta bara på wireframen av elefanten.

Av dagbro

det här är ju polygongrafik! trodde det var voxlar först.

Som sagt iaf, det finns bara 10, max 20 unika objekt i preview-mapen, och det är det som är grejen. Alla unika objekt på hela siktavståndet måste vara laddade i RAM, i "unlimited detail". Hans teknik byter i princip det maximala antalet renderade polygoner mot det maximala antalet unika objekt.

å andra sidan kanske det skulle fungera i ett spel om de sänker detaljnivån en bit(för att spara utrymme+ram) och fixar dynamisk LOD(för att spara RAM). En fördel är ju att allt det som redan klonas i spel kan klonas oändligt många gånger utan prestandaförlust. Till exempel träd, gräs, stenar, löv osv skulle kunna ha ett i princip oändligt siktavstånd, medan unika objekt som hus och berg fortfarande skulle behövt ha olika detaljnivåer när man kommer närmre(som det är idag), annars fyller man upp RAM-minnet DIREKT. Det kanske går att kombinera tekniken med tesselering förresten, bara för att spara plats i RAM/HDD?

EDIT: Krutov, det krävs MASSOR med plats om allt ska vara i den detaljnivån som det är nu. Om dessutom allt ska vara i RAM samtidigt så går det inte.

Av dagbro

Defeat^: Du har missuppfattat. Det här ÄR en 3d-skärm, med en precis likadan parallaxbarrier som i din O3D. Skillnaden är att skärmen mha kameran justerar "ögonvinklarna" beroende på var du sitter, du måste alltså inte sitta blickstilla som ju fallet är med O3D och 3DS.

Av dagbro
Skrivet av dreams_in_digita:

Då har du aldrig spelat metro 2033 på 360. då skulle du märkt att skillnaden är minimal.

men sitt du där på din 22 tum och få ryggskott på en sunkig kontorsstol så sitter jag på min 52 LED med komplett surround och full hd i soffan och myser.

tvivlar extremt starkt på att metro är fullHD på 360

Av dagbro

idiotisk begränsning isåfall. Visst, tre skärmar är ju klart bättre än två eftersom man slipper skärmkanten i mitten, men med projektorer spelar det ingen roll alls eftersom man kan projicera dem så att den högra skärmen börjar precis 0 pixlar efter den vänstra. Sen är ju h-span inte BARA bra för spelande, ibland vill man bara att helskärmsfönster ska sträcka sig över hela ytan.

Det enda JAG vill är att slippa WDDM's lika idiotiska skärmprioritering. dvs, skickar man en frame samtidigt till båda projektorerna så kommer den primära skärmen alltid att få bilden först, den andra får vänta en ruta. Och kör man då filmer i polariserad 3d med refresh rate på 23,976Hz så blir det minst sagt plågsamt att se snabba scener när ena ögat ligger 42 millisekunder efter det andra.

hela det problemet försvinner när windows bara ser en enda stor skärm som i Surround eller EyeFinity.. aja, fanns ju horizontal span i nView i gamla goda winXP, ska prova med det.

Finns det nån som verkligen provat att köra Surround på två skärmar?

Av dagbro

Nån som vet om Nvidia surround funkar utan SLI över huvud taget?

Just nu kör jag 2st projektorer över HDMI i ett gigabyte gtx460 1gb, men den ena sitter i mini-hdmi-porten(har bara en dvi-adapter), gör det någon skillnad? Måste båda två vara i "riktiga" DVI-portar? Eller har dom bara gjort det så jävla fel att man MÅSTE ha sli även om man bara kör två skärmar?

fan, skulle köpt ett AMD istället.

Av dagbro
Skrivet av Zotamedu:

I slutändan kommer nog bråket mellan Adobe och Apple skada Apple mer än Adobe.

Jag tror inte det. När det tillkännagavs att iphone aldrig kommer stödja flash så sporrade det utvecklingen av HTML5. Se bara på Youtube som inte var sena med att lägga upp en html5-variant. videoklipp är nog enskilt det flashmaterial som används allra mest, så om/när html5 börjar bli standard för det så försvinner en stor del av behovet.

fast det hade nog hänt ändå, förr eller senare

Av dagbro

nja, windows experience index benchar definitivt CPUn på något sätt. min gick upp från 6.9 poäng i 3.06 GHz till 7.3p i 4.2 GHz.

notera att du måste starta utvärderingen själv, knappen är längst nere till höger i rutan där du ser alla dina poäng

Av dagbro

skum AC freezer7

Ja, min nya freezer7 rev2 beter sig lite underligt. Mitt i allt så kan den bara dö och stanna helt, och den verkar inte vilja gå igång heller. känns ju minst sagt inte så bra att ha som cpukylare.

trodde först att jag hade för klent nätagg eftersom jag satt i nya ljud- och grafikkort samtidigt, men när jag tog ut båda två(och körde enbart på iGPU) och klockade tillbaka i3an till stock så spökade den ännu.

tänkte att det då måste vara moderkortet, så jag kopplade freezern till sys_fan1 och en av mina frontfläktar till cpufan.

resultatet? frontfläkten snurrar på som den ska och freezern spökar.

Nån som upplevt samma sak? kan en viss typ fläkt helt enkelt vara inkompatibel med moderkortet? Eller är freezern DOA och ett garantiärende?

edit; nevermind, provade den i min andra dator, samma fel där.
MEN en annan fråga nu, om jag felanmäler den och får en ny, vågar jag lita på den då?

eller ska jag be dem(inet.se) skicka tillbaka en helt annan kylare om det går?