Inlägg

Inlägg som andra94 har skrivit i forumet
Av andra94
Skrivet av Baxtex:

Brukar käka gryn legat i mjök under natten till lunch. Jag har dock alltid bara sylt till och det är ju inte så nyttigt, mycket socker.

Tips på vad kan smaksätta med som är nyttigare? Kanske man kan använda stevia och kanel? 🤨

Fryst frukt? Varför göra det svårt?

Av andra94
Skrivet av Gorgi15:

är själv osäker på vad sakerna är värda i dagens läge, så är osäker på priser.

Du har PM

Av andra94

100 + frakt

Av andra94

För dåligt fokus på det som gör headsetet bättre

Komfort
Fov och linserna

Men vi får se kommer nog fler appar och sen ser jag att det kan användas av kirurger mm o förbereda sig.

Av andra94
Skrivet av frunten:

Under black friday så ringde jag och sa upp mitt Telia, fick då erbjudande att stanna kvar hos dom 250mbit/s för 299kr/mån. Tackade ja.

Nu fick jag faktura och ser att jag betalar 699kr/mån för 500/500.

Ringde upp dom och då säger de att det inte är för nya kunder utan endast gamla. Märkligt. Eftersom jag gjort på samma vis alla black friday föregående år.

Det märkligaste av allt är att min uppsägning inte blev av, men att de lagt in abonnemang på mig.

Telia är inte mån om att behålla sina kunder. De kunde erbjuda mig 250mbit/s för 399kr/mån i nuläget. Patetiskt.

Ringde upp dom och då säger de att det inte är för nya kunder utan endast gamla. Märkligt. Eftersom jag gjort på samma vis alla black friday föregående år. - fick du inte bekräftelse på att du fick 299:-? Vad sa dom om att hen sagt att du skulle få det? Spelat in samtalet?

Av andra94

en ny rapport från Experis visar att IT-kompetens är det näst svåraste - Det dom menar är att det är svårt o rekrytera folk med dåliga kontrakt och sämst lön för att vara bemanningskonsult.

Av andra94
Skrivet av Skogsmard:

Hej Sweclockers

För ett tiotal år sedan fanns det stora chassin som hade gott om platser för antingen väldigt många fläktar och radiatorer, eller väldigt många hårddiskplatser och fläktar för dessa. Chassi av denna typ hade ofta även väldigt mycket utrymme "till övers" runt moderkort för att underlätta luftflöde om man byggde ett luftkylt system.

Vad hände med dessa?
Är efterfrågan så dålig att ingen tillverkare längre gör dessa? Någon form av efterfrågan för chassin för stöd för över 10st 120mm fläktar och radiatorkombinationer som överstiger sagda area måste väl ändå finnas även idag? Särskilt med tanke på den höga strömförbrukning och värmeutveckling som toppsegmentet av grafikkort och processorer kan pumpa ur sig...

Ett gott exempel på detta var Corsairs 900D där man simultant kunde få plats med totalt 5 120 mm breda radatorer på 30mm tjocklek, totalt 120x1680mm yta för värmeväxling: en 480mm radiator i taket, en 360 i fronten, en 120mm i bak samt en 480mm och en 240 i "källaren". Varför finns ingen motsvariget till detta med modern front-IO (USB C och 3.2 osv...) idag?

https://www.inet.se/produkt/6905650/lian-li-v3000-plus-svart#...

Dom finns bara du som inte har koll på att dom lanserats eller ens kollat på Ex Inet under chassin? kommer massor av diverse vattenkylningsbyggen ut på tuben mm. Dock är dom dyra och görs i få exemplar

Av andra94
Skrivet av Halldin:

Som jag uppfattat det är AVP inte riktigt hemma för text heller (PPD runt 40 har det gissats om, där man snarare behöver komma upp i närmare 60 PPD för att nå ”retina”), men istället visas texten alltid tillräckligt uppblåst för att den ska vara lättläst och skarp. Som ersättare för en skärm tror jag vi förutom lättare vikt hade viljat få varifocal displayer, ögonkomforten är också rätt central för arbete.

När det gäller diskussionerna om Quest vs AVP så är Quest främst en spelkonsol, som också går att tvinga att göra andra saker. Spel har i princip inte marknadsförts alls av Apple, den pitchas mer som en ny typ av datorplattform. Av allt att döma är AVP mycket bättre på inte-spel-saker medan Quest är mycket bättre på spel-saker. I så fall kanske man behöver äga båda två. 🤔 Meta har en rejäl uppförsbacke för att komma ikapp Apple på mjukvara.

bättre på inte-spel-saker medan Quest är mycket bättre på spel-saker. - ditt svar är konstigt, AVP är inte designat för spel det är för konsumtion av media. Kanske att någon sjuk jävel haxxar in steamlink VR versionen och sen att man med hybrid tracking kan använda index kontrollers. Dock är AVP alldeles för framtungt för gaming

hänvisar till - https://www.dailymail.co.uk/health/article-10033285/German-ga...

Se till att ha balans i vikten annars får man ont

Av andra94
Skrivet av Roger W:

Jag har hört Quest pro och Quest 3 ska vara riktigt bra när det gäller linserna men har inte provat dem. (Bigscreen Beyond är inte lika bra vad jag förstått)
De få headset jag testat är minst nån generation gammal (Index, HP Reverb G2, CV1 mfl) och de tycker jag alla fallerar på både optiken och panelen.

Fast dat var väl det @trudelutt var ute efter: vad krävs för att ett VR-headset faktiskt ska matcha en skärm i typ allt, inklusive vanligt kontorsarbete osv med textläsande, CAD-ritningar, 3d modellering och allt vad det kan vara.
Jag håller med honom det lär kräva rätt ordentligt mycket mer högupplösta paneler - och även bättre optik också för att nå dit.
(Kombinerat med foveated rendering förstås )

De få headset jag testat är minst nån generation gammal (Index, HP Reverb G2, CV1 mfl) och de tycker jag alla fallerar på både optiken och panelen. - Det beror helt på hur ditt ansikte är format och hur nära/bra du kommer till linsernas sweetspot. Det som är just med panncake lenses är att du har en större sweetspot så då kan headsetet sitta på snedden o du fortfarande ser.

vad krävs för att ett VR-headset faktiskt ska matcha en skärm i typ (Allt) - bra skärpa, linser och komfort.

Tror säkert AVP är en rolig grej men det blir mer som en TV än ett faktiskt VR headset. AR kommer man säkert kunna fixa men tror den blir förkastad till showrooms osv.

Av andra94
Skrivet av Shape1:

För att undvika ev. diskussion vid sluttid beroende på hur budgivning slutar så vill jag bara informera att hämtning kommer att prioriteras som jag nämnde i annonsen.

Detta då det känns bättre att köpare får möjlighet att granska moderkortet innan. Hoppas detta känns ok

Känns tråkig då man automatiskt förlorat budgivningen, men förstår såklart resonemanget

Av andra94
Nytt bud: 100 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av andra94
Nytt bud: 1 000 kr +f
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av andra94

tar en plats i kon

Av andra94
Nytt bud: 800 kr +f
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av andra94
Nytt bud: 600 kr +frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av andra94
Skrivet av Segmonsson:

Hej på er!

Utan att dra en lång historia så har jag fått ett 4090 som kompensation av ett företag. Jag skulle behöva hjälp att uppskatta värdet av detta.

Det handlar om ett:
RTX4090 ASUS ROG Strix som är reparerat
Vad som är reparerat är oklart.
Är fullt fungerande och det finns inga tecken på reparation.
Saknar då kvitto.

Vad skulle ni uppskatta att värdet på detta kortet är?

Då kvitto saknas så räkna lågt med typ 12-14k, visst det är ett 4090 men allting beror på om du hittar en köpare. Släng ut det med utgångsbud 12k på swec så lär du säkert få bud uppemot 16k.

Iallafall jag bryr mig om kvitto och garanti o räknar med detta när jag köper begagnad hårdvara, finns dom som inte gör det men därför säger jag räkna med och sen så får slutbudet bli vad det blir.

Av andra94
Nytt bud: 300 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av andra94
Skrivet av MyRus:

Hej!

Är inne på en Quest 3. Förmodligen köps det imorgon om ingen avråder mig.

Tanken är att köra det kopplat till datorn, behöver jag köpa till extra sladd eller annat? Ser att det medföljer en sladd men är den bara för laddning? Tänker då man kan köpa en för att koppla det till sin PC.

Någon som testat och kan bekräfta att det fungerar bra till Dirt Rally / Asseto Corsa?

E: Detta är mitt första VR isåfall därav har jag noll koll på allt

Sladd behövs ej, så länge du har en OK router, köp virtual desktop dissa Airlink totalt. Köp ett nytt headstrap då orginal är värdelöst

Av andra94

Söker spelare/Communityn

Hej alla på Sweclockers som en riktig gamer och simracing fantast med trots allt nu 1-2000h mellan olika racingspel söker jag nu efter folk att spela med. Finns det några communitys ni rekommenderar eller själva är medlemmar i? Det jag för närvarande spelar mest är Asseto Corsa och F1 23. Jag har planer på att starta upp Iracing och komma igång, så finns det några vettiga personer där ute som vill dra ett race?

*Kille på 29år
*Ledig dom flesta dagar 17-22
*Discord och voice finns
*Spelar i VR och med 15Nm bas och heuskinveld pedaler

Av andra94
Skrivet av lakritzx:

Finns ryzen 1700 kvar?

Den finns kvar