Inlägg

Inlägg som Knugen1 har skrivit i forumet
Av Knugen1
Skrivet av zhrooms:

Märks att du inte vet ett skvätt om Bohemia, dom fungerar inte som EA, dom är självstående spelutvecklare och publisher, inte en massa greedy businessmen som bara bryr sig om pengar...

Nej. De utvecklar och publicerar sina titlar, ja. Men där skulle du slutat skriva...
Det kapital som krävs för att utveckla och publicera kommer från just "greedy businessmen", som har som mål att tjäna så mycket pengar som möjligt. Därav "greedy".

Skrivet av zhrooms:

Alltså är det något företag som har släppt Alpha innan hela spelet och lyckats så är det Bohemia

Verkligen? Du har inte märkt av någon trend av pre-access den senaste tiden, långt innan Bohemia "råkade" komma på tanken?
De som kommer närmast under "modern" tid, när det kommer till inovativ öppen Alpha/Beta, så är det Mojang(Minecraft), enligt många spelutvecklare och communities , med deras modul-release system. Detta som många refererar till Minecraft-modelen numera, särskilt i branschen. Du får verkligen komma med något exempel på hur Bohemia har gjort det här bra, eller ens bättre.

Skrivet av zhrooms:

..hans prioriteringar ligger mer i features och mindre i själva grunden av spelet, så som UI och Grafik, vilket var motsatsen till vad Bohemia själva gjorde på ArmA 3, det dom gjorde var att göra klart grunden ordentligt genom att skriva om kod och implementera både PhysX och DirectX 11...

Med all respekt. Det är det mest missvissande jag läst om ett spel tidigare. Betydigt värre än vissa publiserares PR-snack.
Jag har spelat samtliga Arma-titlar(samt Operation Flashpoint) på ett tiotal olika uppsättningar, allt från budgethårdvara till påkostade riggar. Många timmar, om inte dagar, har spenderats på att försöka optimera och eliminera prestandakrävande inställningar. Efter många år med Arma-titlar hyser jag ingen tvekan om att samtliga Arma-titlar varit de bland de värst optimerade spelen jag testat. Då har jag rätt bredd erfarenhet från majoriteten av Shooters samt War-sims. Majoriteten av spelsessionerna i Arma har varit ospelbara för mig på grund av en allt för låg FPS, även med påkostad hårdvara. Därför blir jag oerhört förvånad av din text ovan.
Det vore intressant att få veta vad du jämför med egentligen.

Av Knugen1

Vilken överrasking...
Jag tappade företroendet för "Rocket" några månader efter det att Alpha-versionen av modden släpptes, mest på grund av hans sätt att marknadsföra modden och hålla inne på detaljer kring utvecklingsprocessen.

Bohemia har ägt Days "Stand-Alone" när det kommer till utveckling och publicering från första början. I och med det bör man verkligen inte förvänta sig att Dayz blir mycket bättre än deras tre senaste Arma titlar som alla varit otroligt dåligt optimerade när det kommer till lokal och -serverprestanda.

Av Knugen1
Skrivet av H4nsson:

Dåligt kodade spel? Det är typ 1,5-2 år tills DayZ är i samma utvecklingstadie som Arma 3 (Dvs klart, Ute ur Beta fasen) Så det

Jämför man Breaking Point med Dayz(som fortfarande är en mod till Arma 2) så tycker jag hittills att förstnämnda är betydligt bättre. Särskilt med tanke på att Breaking Point är i ett tidigare Alpha-stadie, jämfört med Dayz som har varit under utveckling i över 1 år(2 år?) nu.
Jag tappade förtroendet för Dean Hall(Rocket) och Dayz för ett tag sedan, innan jag upptäckte BP. Detta mest på grund av hans sätt att marknadsföra Dayz och sig själv.

Men, oavsett vilken mod som visar sig bli den "bättre" så måste spelen(Arma2/Arma3) optimeras ordentligt så att de erbjuder en acceptabel bilduppdatering. Vilket man inte direkt kan förvänta sig med tanke på hur katastrofalt dåliga Bohemia har varit på att underhålla de tre senaste Arma-titlarna.

Av Knugen1
Skrivet av Dustin Home:

Hej, jag heter Per Lengquist och jag är IT-chef på Dustin. Så som uppmärksammats på det här forumet stämmer det att vi idag lagrar våra kunders lösenord i klartext.

Anledningen till att vi inte har ändrat till att lagra lösenorden hashat enligt best practice är att vi idag använder ett affärssystem som är specialutvecklat för Dustin som har vuxit gradvis under åren. Tyvärr innebär det att en sådan till synes enkel förändring skulle få påverkan på många delar av systemet och riskera kvalitetsproblem som kan påverka kunderna. Samtidigt har utvecklingen av moderna standardsystem kommit ikapp Dustins behov och därför har vi gjort det strategiska valet att byta hela affärssystemet till en modern plattform och inte ändra i det gamla.

I dag befinner vi oss i en fas då det nya affärssystemet är färdigbyggt och vi arbetar nu intensivt med kvalitetssäkring och test inför driftsättningen som beräknas ske i början av 2014. Då kommer lösenord att lagras hashat enligt best practice.
Vi beklagar givetvis djupt att vissa av våra kunder kan känna en osäkerhet till följd av hur vi lagrar lösenorden idag. Därför vill jag passa på att påpeka att samtliga anställda på Dustin, inklusive vår kundtjänst, har som en del av sin anställning skrivit på ett sekretessavtal avseende bolagets kunder och samarbetspartners.

Har ni några frågor är ni välkomna att kontakta mig direkt på passwordquestions-to-per@dustin.se

Med vänliga hälsningar,
Per Lengquist

Det är denna typen av mentalitet man ofta stötter på i branschen. Men det är skrämmande att se någon med denna inställning, i din position.
Ursäkta tonen, men du bör se en klar skillnad mellan moral och säkerhet... IT-förvaltare har fullt ansvar och befogenhet att själva besluta vilka typer av säkerhetsåtgårder för den egna infrastrukturen, som skall genomföras. Att välja olika säkra eller mindre säkra system för den egna äffarsverksamheten, etc, är helt och hållet ert beslut. Detta handlar om säkerhet.

Men hantering av lösenord i klartext, handlar om den moraliska aspekten. Oavsett vad ni väljer för affärssystem så får detta sätt av hantering, inte vara en faktor i det hela. Icke-slumpgenererade lösenord skall alltid lagras krypterat, oavsett hur det påverkar er förmåga att hantera verksamheten.

Detta kan uppfattas som ett ofarligt misstag av vissa, men hör till en grupp av medvetna misstag som oavsett situation, ej får ske utan användarens samtycke.

Av Knugen1

Battlefield 4 lider av defekter i hög grad. Det är för många ospelbart med tanke på dess stora problem kring prestanda, ljud och instabilitet. Det faktum att spelet är en AAA-titel med den prissätning som det innebär för kunderna, gör det hela inte mer acceptabelt.
Detta är dock något jag kan acceptera, om det sköts på ett vettigt och respektfullt sätt från leverantörerna. Där misslyckas dock EA/Dice något utomordentligt. Vi kan ta deras sätt att kompensera spelare som exempel. EA väljer att dumförklara en stor del av sina spelare genom att erbjuda en vecka av förhöjd XP. Istället för att exempelvis erbjuda något som en DLC till sina kunder. En DLC som för övrigt borde ingå i första paketet, med tanke på hur de marknadsfört DLC-material som en del av retail-spelet. Men detta hade inneburit förlorade intäker för EA, vilket vore katastrofalt...
Det är även mycket uppenbart hur de censurerar Battlelog-communityn genom att ta bort många inlägg innehållande vettiga argument, med kritik riktad mot de.
I detta fall är det ändå fullt berättigad kritik mot EA/Dice.

Sedan kan man ha egna åsikter gällande hur de begränsar server-inställningar så att servrar ska kunna riktas mot den publik de vill locka till sig(COD-spelare?). Vilket ändå är märkligt med tanke på att de markandsför detta som ett spel som ska kunna skräddarsys individuellt. Detta har EA givetvis full rätt att ignorera, trots att de kommer från en publik av första-serien Battlefieldspelare...

Av Knugen1

Arma 3 - Breaking Point(Dayz till Arma 3)

Breaking Point är en mod till Arma 3, vars syfte är att återskapa Dayz och som faktiskt fungerar.

Det är rätt trevligt att uppleva Dayz i ett nytt spel, med lite nya/bättre funktioner. Trots att Arma 3, av defintion, inte riktigt känns som ett nytt spel, då det fortfarande är väldigt bristfälligt på vissa punkter(dålig/buggig fysik, otroligt dåligt optimerat etc).

Det kan vara för er som kanske tröttnat på Dayz, Arma 2 eller bristen på spelets skydd mot fusk.

Jag har spelat i ett par timmar, och är väldigt positivt överraskad. Denna mod har funnits i några månader nu och har faktiskt utvecklats till något bra.
Modden är lätt att installera, launchern fungerar bra och är enkel att använda, modden har en förbättrad spelmekanik, men framförallt, så fungerar det hela ganska buggfritt. Det känns väldigt mycket som Dayz till Arma 2, utan att kompromisa.

Modden utspelar sig på Altis, den största kartan i Arma 3.
Jag är personligen ett stort fan av Chernarus och saknar dess miljö en anning, trots att Altis är en väldigt stor och bra karta.

Officiella hemsidan

Ladda ner och anslut!

Jag har tidigare testat modden Dead Nation till Arma 3, som är liknande Breaking Point. Med samma syfte, att återskapa Dayz till Arma 3. Breaking Point upplever jag dock som mycket bättre, gällande launchern, spelmekanik och prestanda. Spelarbasen är dessutom betydligt större i Breaking Point.

Det finns en tråd om Breaking Point sedan tidigare, men rubriken och beskrivningen är dock otydlig gällande att detta är en ARMA 3 mod.

Av Knugen1

Snygg, okonstlad och samtidigt rätt så praktisk uppsättning. Det finns egentligen inget behov av ett rektangulärt chassi då man inte behöver tänka på luftflödet.

Kanske kommer vi se färdiga appliance-lösningar på marknaden, som omfattar en liknande platta samt tillhörande kit för vattenkylning.

Av Knugen1
Skrivet av Ralleballe:

Någon som kollat på kitkat.com? Tror ni något där teasar om kommande Nexus 5? "Sleek exterior, refined software, unique unibody, edge to edge display, universal compability". Tro vad man vill, kanske bara ett sammanträffande.

Skickades från m.sweclockers.com

Låter helt klart för sammanfallade för att vara en slump. Ska bli intressant att se vad de hittar på.

Av Knugen1
Skrivet av Mr. Bravo:

Edit: Det går tydligen att byta ut modell-filer med varandra också för att tex kunna få en Connie istället för en Hornet i sin hangar. Någon lyckades plocka fram P52 på detta sättet, som annars var gömd i Constellation. Så jävla sexig!

http://imgur.com/a/NXRl2

http://i.imgur.com/sjmTgoHh.jpg

Galet snygg.
Känner mig lite snål såhär i efterhand. Jag har enbart Aurora LX, än så länge.

Av Knugen1
Skrivet av Kebabhyvlarn:

Well, att installera moddar är knappast svårt med rätt program. Kan man installera dayz så borde man väll också kunna installera andra moddar?

Har man tagit sig tid att installera rätt moddar, specifikt för mer seriösa servrar som kräver en rad olika moddar, så förtjänar man att lära sig mer av hur det ska spelas.

Sedan kommer man aldrig bort från jobbiga människor under publika spelsessioner, oavsett spel.
Det enda sättet att undvika dessa, är att gå med i en clan och spela med medlemmar som håller en jämn nivå.

Av Knugen1
Skrivet av Kebabhyvlarn:

Arma 2 vanilla servrar kryllar/kryllade av spelare som enbart testat dayz. De är ofta skjutglada och förstår inte hur man ska spela. Jag är rädd att man köper Arma 3 enbart för dayz, sedan hoppar de in på de "vanliga" servrarna och tror att man spelar på samma sätt som i dayz.

Det är generellt en väldigt låg mognadsnivå på Dayz-spelare. Men, det är inte något jag störs av då jag spelar med bekanta, så länge servern är vettig nog att blockera VOIP mellan öppna kanaler.

Spelar du ARMA 2/3 seriöst, så kommer du väldigt sällan stötta på jobbiga, förbipasserande "Dayz-spelare", då de mer seriösa spel-lägen(T. ex. Warfare/PR), kräver moddar och annat. Moddar som tar tid(och kunskap) för att få till.

Av Knugen1
Skrivet av Kebabhyvlarn:

Fan, vill inte har mer Dayz-spelare i Arma 3..

Ok...
Utveckla?

Av Knugen1

Detta ser väldigt intressant ut(Förutom en hyffsat jobbig kommentator).
Dayz-mod till Arma 3.
http://www.youtube.com/watch?v=t0ej6aLgXDM

Jag har ingen större lust med en Standalone-version, om den visar sig snurra på den fysik/grafik-motor som finns i Arma 2.
Gammal grafik(dålig ljussättning, otrolig dålig svarton under mörker, uråldrade texturer och otroligt dålig optimering/prestanda). Samt den fysikmotor som i stort sett inte existerar, och resulterar i att spelaren konstant tar skada av vanliga rörelser.

Därför ser jag lika mycket fram emot en Dayz-mod till Arma 3, som till Standalone-versionen.

Av Knugen1

Härligt att se hur projektet blivit allt större. Det verkar helt klart som om att "Rocket" har betydligt större ambitioner för spelet idag, än vad som var tänkt i början av standalone-projektet.

En sak jag dock inte riktigt förstått, är huruvida det fristående spelet kommer att vara baserat på ARMA 3 grafik/fysik-motor eller om det är en putsad variant av motorn i Arma 2. Jag tror att en fysikmotor(Arma 3) bör vara på sin plats i spelet, för att undvika de mest irriterande buggarna som existerar i alla versioner av Arma 2. Som till exempel att spelaren tar skada av att klättra på stegar, röra sig på sten och komma för nära svingande dörrar etc.

Av Knugen1
Skrivet av belga:

Nja, det jag menade var mer att jag inte ser några problem med att tro på någonting, och heller inga problem med de människor som är troende. Men så fort man blandar in den organisation som vanligtvis följer med så brukar det gå åt fanders.

Som jag ser det så består religion i huvudsak av tre saker:
1. Människorna som tror
Här finner jag absolut inga problem. Om de mår bättre av det så kör på. Personligen skulle jag föredra om de lade sin energi på mer produktiva saker, men det är deras eget val och inte mitt så jag har inget att klaga på där.
2. Vad folk tror på
Det som folk i de flesta fall tror på brukar det heller inte vara något fel på (det finns säkert undantag, men jag kommer inte på några). Sen om det är gud, allah, buddah eller valfri trädgårdstome på grannens gård spelar ingen roll.
3. Organisationen som följer med
Här ligger vad jag ser som problemet och det är här saker brukar gå snett. Att folk har sin tro och tror på vad de nu vill ställer sällan till några problem. Inte fören man samlar många med samma tro och någon tar på sig ledar-hatten. Då handlar det sällan om tro längre utan om att följa vad människan i de lustiga kläderna säger. Och det är då påhitt som heliga krig, korståg, sedlighetspolis och andra dumheter dyker upp. Detta gäller givetvis inte undantagslöst, och utvecklingen har ju gått framåt, men jag vågar mig ändå på att säga att majoriteten av de stora religionerna idag både har och har haft problem relaterade inte till den tro som följs, utan till heirarkin som följs.

Så om folk bara kunde hålla sig till 1 och 2 tror jag det mesta vore toppen. Jag har hittils aldrig hittat en religion där tillhörande organisation faktiskt är ett krav. Tradition och sed kanske, men inte ett krav för tron i sig. Så den delen tycker jag man kan skippa.

Jag förstår vad du menar och uppfattade det i ditt första inlägg.

Min poäng är då återigen, att jag inte tror att nr 3 är applicerbar på majoriteten av religiösa människor, och att en stor problematik ligger i att det tyvärr finns människor som uttrycker åsikter som tyder på att de tror det motsatta. Det vill säga, en uppfattning om att majoriteten av religiösa människor beter sig omoraliskt mot andra, i form av våld och kränkning, på grund av sin religiösa tro.

Av Knugen1
Skrivet av belga:

Agnostiker
Personligen tycker jag religion är det största hindret för utveckling och fred som någonsin existerat. Det är inget fel på tro, men när någon gör en klubb där narcissism, napoleonkomplex och empatibrist är de huvudsakliga ingredienserna så slutar det aldrig på ett bra sätt.

Kort och gott: Världen vore ett bättre ställe om folk bara kunde hålla sig till att tro på vad de nu vill och sluta försöka organisera det hela.

Jag tror att ett utav dagens största soicala problem, har att göra med den uppfatning du utrycker i den sista meningen, men med skillnaden att ha den uppfattningen om majoriteten av människor inom religösa folkgrupper.

Det vill säga, problemet gällande vissa människors uppfattning om att andra religösa människor agerar respektlös mot andra människor på grund av deras religösa tro.

Om detta nu är vad du syftar på, med "organisera". Om inte, glöm citeringen.
Observera att jag inte antyder att detta är din uppfattning.

Hur som helst, så är detta något vi som världssamhälle dock har blivit bättre på, särskilt under de senaste hundra åren.
Vår förståelse har ökat avsevärt, i och med bättre integrationer mellan alla folkgrupper.
Men, jag tror utvan tvekan, att detta fortfarande är ett problem.

Av Knugen1

Trevligt med konkurrens. Namnet var dock det mest fantasilösa på länge. Känns väldigt amerikanskt på något sätt....

Jag kan tänka mig att prova tjänsten, om de erbjuder streaming i FLAC. Annars tror jag tyvärr att Google är rätt så chanslösa mot Spotify. Åtminstone här i norden.

Av Knugen1

En display med en upplösning på 1280x720, 2gb ram och Tegra 4 GPU.... De har alltså tagit fram en alldeles för stor bärbar konsol, med hårdvara som är motsvarande/sämre än dagens high-end smartphones.

Det enda som möjligtvis skulle kunna locka köpare, vore ett väldigt lågt pris.

Av Knugen1

Tråkigt att de inte belönar sina trogna spelare och delar ut beta-nycklar till de som förbokat RO2

Jag får väl stå mitt kast och invänta en öppen-beta/release.

Av Knugen1
Skrivet av Skuggan74:

12ms har ingen betydelse eftersom den inte har eftersläpningar. Din skärm däremot har eftersläpningar.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag är inte så säker på att den höga responstiden är betydelselös.

Nu förstår jag inte vad min skärm har med det hela att göra....
Men jag tvivlar på att du har testat skärmen, med tanke på ditt påstående. Jag tvivlar också på att du hittar en skärm med mindre eftersläpningar i 2d-läge.