Inlägg

Inlägg som Knugen1 har skrivit i forumet
Av Knugen1
Skrivet av HurMycket:

Intressant.

Det verkar dock inte finnas några vettiga recensioner på skärmen. Hittar totalt två. En där användaren inte ens kan stava till "recension" och en annan där de missar en majoritet av nödvändig information.
Skärmen verkar inte finnas tillgänglig till försäljning i Sverige, hittar totalt en återförsäljare inom Europa.
Jag är heller inte så förtjust i att överklocka skärmen till 120Hz, särskilt om den är programmerad att hålla en uppdateringsfrekvens på 60Hz vid leverans.

Av Knugen1
Skrivet av HurMycket:

Det går. Jag kör min i 112 Hz. Han som sålde den till mig körde den i 119 Hz.

Ok... Vad refererar du till med "min/den"?

Av Knugen1
Skrivet av Skuggan74:

Jodå det finns det visst, Eizo Coloredge men dom kör med varannan ruta helsvart för att minimera eftersläpningar. Frågan är bara hur mycket vill du spendera för att få en?

Skickades från m.sweclockers.com

Problemet med den skärmen är den höga responstiden på 12 ms, som förstör lite av hela syftet. Vilket också förvånar med tanke på en påståd uppdateringsfrekvens på 120Hz.
Det tyder på att den teknik som generar en så hög uppdateringsfrekvens förmodligen är undermåttlig.

Skrivet av Tumnus:

Frågan är om IPS/PLS klarar av att gå i 120Hz. Med största sannolikhet är det en hårdvarubegränsning som sätter stopp för det.

Jag misstänker också det tyvärr. Hade det varit möjligt så skulle sådana skärmar förmodligen finnas tillgängliga, med tanke på intresset bland konsumenterna. Särskilt gamers.

Av Knugen1

Funderade på denna ett tag. Upplösningen och PLS-panelen lockade men 60Hz blev tyvärr "deal-breakern".
Det finns ännu inte någon skärm på 27" med IPS/PLS panel, hög upplösning(2560x1440+) samt en uppdateringsfrekvens på 120Hz, på marknaden.

Av Knugen1

Jag har löst "Coil-Whine" problematiken på mina GTX 680, genom att hårt begränsa applikationer till 120 FPS. Annars hade det dock inte varit acceptabelt för min del. Men man ska inte behöva göra en sådan "tweak" för att undvika att ett grafikkort tjuter, när man betalat ca 8.000SEK för det.

Av Knugen1

Med tanke på hur nära projektledare inom IT-braschen jobbar med produktion/utveckling, så bör de helt klart ha en något omfattande och bred teknisk bakgrund. Det är viktigt, då de ofta styr tekniker/utvecklare och bör kunna ta beslut utefter många tekniska detaljer.

Projektledare ska däremot inte agera tekniker/arkitekt, det kan helt klart försvåra arbetet för alla. Men jag förstår att detta inte är helt lätt, med tanke på att många attribut som definerar en bra projektledare, är gemensamma med det som definerar en bra tekniker.

Detta är min uppfattning, som tekniker.

Av Knugen1

Många talar om teknik som olika sak-kategorier, vilket jag finner jag lite svårt. Teknik som idag är paketerad i olika annordningar är en samling enormt mycket vidareutvecklad teknik av olika sorter. Jag finner det lättare att tala om teknik där kategoriseringen av dessa klassas enligt dess syfte. T. ex. tillverkningstekniker, visualiseringsteknik, kommunikationsteknik.

Vi är idag i allmänhet väldigt entusiastiska när det kommer till ny teknik. Vilket jag i väldigt stor grad också är, och detta är bra. Men den negativa effekten av detta är att vi samlar på oss mycket teknik i olika former och ofta glömmer bort en väldigt viktig faktor, vilket är integrationen av dessa. Vi skapar flera vägar in till olika saker som kan sammanfalla inom samma kategori.
Detta tror jag kommer att ändras genom att vi tar med just integration som en viktigt del i utvecklingen.

Om vi kollar t.ex. på den mediateknik vi använder som vardaglig hjälpmedel och underhållning, i form av hårdvara dedikerad för att driva mjukvara, så tror jag att utvecklingen kommer att gå med mycket fokus på att vara mer paketerad. Detta gäller både hårdvara och mjukvara. Vi kommer röra oss mot att se det hela som att du som användare premunerar på tjänster/leveranser inom många typer av kategorier där syftet kan vara underhållning, hjälpmedel, kommunikation etc.

Du som användare av dina paketerade lösningar ska inte behöva tänka mycket kring det bakomliggande maskineriet och endast presenteras med de slutgiltiga användarfunktioner som efterfrågats med en ständig kommunikation/integration mellan dessa.

Av Knugen1

Väldigt imponerande. Snygg montering och sanslös hårdvara.

Man kan prata om hur imponerande system vi har här på forumet och hur bra de presterar... Och så kommer något som detta och slår monster-riggar med hästlängder.

Det skulle vara intressant att se dina resultat från en 3D Mark benchmark. Nu är givetvis drivrutinerna för Titan inte helt fullfärdiga och optimerade... Men det bör ge en indikation för hur systemet presterar på ett ungefär

Av Knugen1

Jag är något sugen på den gamepad som Samsung släpper som tillbehör. Om priset är rätt, givetvis.

Av Knugen1
Skrivet av Dunder:

4800 från Tele2 om du är student.

Det billigaste studenterbjudandet jag hittar är ett abonnemang på 269SEK/Månaden, i 24 månader. Totalpriset blir 6456SEK.
Är det möjligtvis abonnemanget du tänker på, där du endast räknar med den förhöjda avgiften för telefonen? I mitt fall är hela kostnaden relevant, då jag för närvarande har 1,6 år kvar på mitt nuvarande abonnemang.

Av Knugen1
Skrivet av Plasmatic:

Jag väntar tills jag kan få tag i en 9500 variant med en Exynos processor vill ha batteritiden

Intressant.
Har du möjligtvis någon källa som bekräftar att Exynos-varianten ska förbruka mindre energi?

Av Knugen1

Nu är en S4 beställd. Kostar 5.500SEK från CDON.COM med Swedroid-rabatt.

Jag tror på telefonen utifrån specifikationen. Det finns dock en risk att jag avbokar telefonen om kommande recensioner visar på en bristande batteritid.

Edit: Här finns ett första, mer detaljerat test av batteritiden. Det ser bra ut, hittills.

Av Knugen1

Ja, BF3 är oerhört orealistiskt. Nu är det ingen krigsim, men det är självklart spelaren bör ta skada av att hoppa ur ett fordon som rullar i hög hastighet. Det är väldigt uppenbart att de(DICE/EA) har plockat bort så mycket nödvändiga realistiska element, bara för att det ska vara fjantigt enkelt för vem som helst under 14 år att spela spelet.(Läs: Tjäna så mycket pengar som möjligt under en så kort period som möjligt.)

Project Reality löste dessa problem i BF2. Men givetvis finns inget stöd för modifiering av BF3. Vi kan bara hoppas att det kommer till BF4...
Jag ser även att Arma nämns i tråden... Tyvärr förstör AI'n hela spelupplevelsen i Arma. Det blir dock löst när Project Reality kommer ut till ArmaIII.

Av Knugen1

Den mest intressanta frågan(och den enda, för min del), är hur multiplayerdelen skiljer sig mot den i Battlefield 3.
Nämndes det något om detta?

Av Knugen1

Average FPS - 137.52
Min FPS - 29.25
Max FPS - 234.85
Scene Name - Town Center

Inställningar: 1920x1080 - DX11 - DDOF(Samma som referenstest)
Driver: 314.22 WHQL

Av Knugen1
Skrivet av chrisragnar:

Det problem jag haft mest är med communityn. Folk som för oväsen i global voice, Fiser/rapar, är otrevliga, rasistiska/kränkande osv. Har stängt av de ljuden nu så det är väl löst, om än på ett tråkigt sätt. Någon som spelat mycket armaII online och vet om det är en ny trend eller om det alltid varit såhär?

Skräcken om bf3 hade haft squadvoice.. Eller global.

Arma II har nog lockat betydligt fler från den skaran(yngre?) omogna spelare, sedan Dayz blivit tillgängligt. Där är de dock inte unika på något sätt. Alla andra populära titlar är väl populerade med jobbiga typer. Problemet i Arma II är dock att VO-IP går att sända globalt över servern, utan någon möjlighet att stänga av det på servernivå utan att stänga av hela VO-IP funktionen.
Nu vill jag minnas att det är inaktiverat i någon senare version av Dayz, jag kan dock ha fel.

Däremot har fuskandet/hackandet funnits där hela tiden och i lika stor grad. Ända sedan jag började spela Arma II(Warfare) när det kom ut. Det beror helt enkelt på att Arma II väldigt skört, ur utvecklarsynpunkt.
Det är ett oerhört dåligt skrivet program som är väldigt lätt att hacka.

Av Knugen1
Skrivet av anon185723:

Jag körde en hel del innan jag insåg att det var i beta. Man vill ju inte börja om när det släpps.

Du behåller din karaktär samt alla dina items under den öppna betan och när spelet släpps.

Av Knugen1

Path Of Exile: Diablo liknande RPG

Jag är förvånad av hur lite uppmärksamhet spelet Path Of Exile har fått.
Detta är en Diablo-klon RPG, utvecklad sedan ca sex år tillbaka av Diablo-fans.
Det är så att säga en spirtuell uppföljare av Diablo II.

http://s10.postimage.org/dzblcruc9/Path_Of_Exile_Logo.png

Path Of Exile

Det känns som att utvecklarna försökt har förfina det som finns i de föregående Diablospelen och lagt till sådant som saknas i Diablo III. Vilket de har lyckats väldigt bra med.

Spelet har varit i en öppen beta i ca 2 månader nu, och har redan över 2 miljoner spelare.

Det följer "free-to-play" konceptet och har micro-transaktioner i form av kosmetiska förbättringar. Inget pay-to-win med andra ord.

Jag köpte Diablo III vid release, och fastnade inte ens i närheten så mycket som jag gjort för Path Of Exile.

Av Knugen1

CPU: I5 3570K @ 4.6GHz
GPU: MSI GTX 680 TwinFrozr III SLI OC
OS: Win 8 64-bit
Drivrutin: 314.22
Test: Fire Strike
Upplösning: Default

3Dmark Score: 10453
Graphics Score: 13914
Physics Score: 8737
Combined Score: 4067
ORB: http://www.3dmark.com/fs/322647

Edit: Nytt resultat efter överclockning av CPU samt återställd GPU-klock till default(fabriksöverlockad).

Av Knugen1

Man stötter på rätt så roliga buggar i så tidigt skede som en alpha.

Som till exempel simmande fiskar.... på land.

http://s22.postimage.org/84x3t5ke9/2013_03_08_00001.jpg

http://s13.postimage.org/uuv6x52p3/2013_03_08_00007.jpg