Inlägg

Inlägg som mistral86 har skrivit i forumet
Av mistral86

300kr inkl frakt för en steam kontroller.

Av mistral86
Skrivet av Ragnvlad:

Har en PG348Q och är fortfarande väldigt nöjd med skärmen efter att ha haft den sedan i vintras. Tycker bildkvalitén är mkt. bra. Använder den främst för musikprogram men även en del spel. Då dessa skärmar kommer med ljusstyrkan uppskruvad på fullständigt vansinniga nivåer, så kommer man få en väldigt bra bild om man bara skruvar lite grann. Har för mig att jag har ljusstyrkan på ungefär 25% och upplever inga problem med dålig svärta.

Har kikat på den också men försöker förstå vad som motiverar lite mer än 2000kr extra? Det som skiljer i stora drag är IPS kontra VA. Ska ta mig till någon affär där man kan kika på de olika alternativen.

Av mistral86
Skrivet av improwise:

@mistral86: Vad jag vet har alla GSync skärmar bara en display port.

Hade ingen aning om det, tack för info!

Skrivet av Don_Tool:

Jag sitter själv på en PG348Q och om man som jag inte vill använda det bulkiga stället så kan man alltid välja att köpa till en gasarmstativ som du monterar på skrivbordet och därför får bort oanvända ytor. Funkar jättebra, min skärm är kanske 10cm från väggen med gott om yta på mitt 60cm djupa skrivbord

Det skulle absolut fungera för mig, har ca 10cm från vägg idag!

Av mistral86

@BooliBoo:

Tack för lite bra input och som du säger så kommer alltid något bättre runt hörnet. Det är just därför jag funderar på att slå till hyfsat snart. Sitter på en 24" 1200 skärm som jag är väldigt nöjd med, så tror inte det kommer kännas för litet. Jag tror jag föredrar VA(snabbhet) framför IPS, har inte jämfört sida vid sida som man kanske borde. OLED kan vi säkert få vänta några år till på dessutom...

Har iaf kikat lite extra på denna: AOC AG352UCG i jämförelse med Acer och Asus respektive. En dealbreaker med den är bara en displayport. Läste dessutom någon som tyckte att foten var platskrävande och att man behövde ett djup skrivbord för att inte känna att man sitter för nära, han rekommenderade minst 80cm och jag har själv 60cm och kan inte ha djupare. Kanske är individuellt med den känsla iofs.

Av mistral86

Inför köp av widescreen 21:9 datorskärm

Hej,

Jag går i tankarna att köpa en ultrawide skärm 21:9 och har lite funderingar kring detta innan jag slår till eller om jag ska vänta. Jag har försökt kika runt och läst på en hel del redan. Ni har dock säkert bättre koll varför jag nu vänder mig till er. Börjar med att skriva önskemål samt behov, så kommer följdfrågor sedan.

Önskemål:
4K samt 100Hz+, vet att den inte finns idag men är det något som är på ingång? Priset spelar självklart in också och misstänker att en sådan skärm kommer att kosta minst 15 000kr. Därför funderar jag nu på att slå till på en 1440 skärm istället med 100Hz.

Behov:
Jag har behov av 2-skärmslösning när jag jobbar hemifrån och tänker att denna skärm ska uppfylla det behovet i 1 skärm. Jag spelar ytterst sällan och då blir det lite äldre spel samt CSGO, har CPU 4670K & GPU Radeon 290 i burken idag, men kommer eventuellt uppgradera grafikkort under nästa år till Volta eller motsvarande av AMD för att kunna spela lite nyare spel beroende på vad skärmen har för adaptiv synk, är därför inte beroende på den punkten. Eventuellt sugen på något nyare bilspel med sjyst grafik framöver med tanke på skärmvalet.

Frågor:

VA vs IPS = Svärta kontra färger? Någon teknik man bör avstå pga skärmtyp?

Quantum dot = Värt att ha i specen?

HDR = Värt att ha i specen?

Uppdelning av skärm. Förtydligande: Kan man ställa in i windows en osynlig mittavgränsare för att få funktionen som två separata skärmar i en skärm? Det är ytterst bökigt att hålla på och ställa anpassa fönsterna varje gång man öppnar något nytt. Eller finns det någon annan mjukvara som grejar det?

Jag har en laptop jag tänkte koppla in via displayport när jag arbetar. Om skärmen har en USB hubb och jag kopplar tangentbord och mus till hubben. Kommer det vara möjligt att jag då kan använda det på min laptop? Kontenta: att laptopen får tillgång till skärm, mus och tangentbord externt via en sådan lösning.

Om skärmen inte har 2 displayport, finns det någon lösning på adapter som är prisvärd? Får väl bara ut 60Hz via HDMI om jag skulle använda den ingången på privata burken?

Övrigt man ska tänka på?

Mycket frågor, men förhoppningsvis kan det vara nytta även för andra som har funderingar kring denna typ av skärmval. Kom gärna med förslag på de skärmar som finns idag!

Tack på förhand

Av mistral86
Skrivet av OnkelBob:

Haha ja det är många streamers nu som behöver framtidssäkra. 30-40 kärnor till och man kan ha ALLA program på dator igång medans man spelar, fan vad kul det kommer bli.

Tack för skrattet

Av mistral86
Skrivet av xtQ:

Bra uppslutning av tips och rekommendationer! Ska inte sitta och citera alla för det blir bara en lång WOT.

De flesta verkar ändå rekommendera begagnat, de som köpt ny ångrar sig inte och poängterar att det kostar men att de är väldigt nöjda. Så rimligen borde man bli ganska nöjd med en begagnad som har kanske 2-3 år på nacken. Det rör sig trots allt om halva nypriset vad jag kunnat se.

Emmaljunga verkar de flesta tala gott om och efter att ha känt och tittat lite i butik på deras utbud så kan jag bara hålla med. Men alla de här tillbehören är ju riktigt dyra, så det gäller som någon sa att verkligen utvärdera behovet.

Bra diskussion om hjul också, punkteringsfria, skumblandade och luft. Alla verkar ju ha sin fördel, jag tror att vi ska köra på luft givet att det blir ett höstbarn med allt vad vinter innebär. Någon som har koll på vad det kostar att köpa andra däck och variera? Är det bara krångligt kanske? Tänker lite F1, sommar vs vinter är ju en stor skillnad, varför inte bara byta däck?

Tips när du kollar begagnat, titta efter eventuellt mögel i tyget innan du slår till. Vi hade en sovvagn på förskolan som stog ute men under tak, tog inte många månader innan det vart mögel och det vet väl alla att det inte är så hälsosamt. Den åkte iaf till tippen. Lycka till!

Av mistral86
Skrivet av Thex:

Vad är det som gör att denna vagn skulle vara värd flera tusen mer än konkurrenternas vagnar? Jag ser "bara" en fördel, vilket må vara stor, och det är att det går att snabbt och enkelt växla mellan enkel och dubbel.

Bugaboo är ett "innemärke" likt Apple var (är?). Alla ska ha en bara för att, utan att ens ha testat alternativen. Det driver upp priserna till löjliga nivåer, och inte får man en bättre produkt heller. Vi köpte vår Donkey från NL, tror vi sparade 3-4k på det. Ändå kostade vagnen med lite tillbehör typ 17k! Inte konstigt man förväntade sig en Ferrari till barnvagn, men istället fick man en Citroen 2CV liksom.

Personligen struntar jag fullständigt i vad som står på vagnen, det må vara ett innemärke men att dra in jämförelsen med Apple tycker jag personligen känns överdrivet.

Den har varit toppen för oss med två barn med sin ståbräda samt förvaringskorg, sitsen har varit bra iom att barnen kan sitta lite som på en stol så de kan hänga med istället för att "liggsitta", samt som du nämner att man enkelt kan byta mellan enkel och dubbelvagn. Ett plus är också när man packar in den i bilen så tar den lite plats trots att det är en dubbelvagn. Sjyst med garantier ifall något felar (missfärgat tyg)...

Sist men inte minst som jag nämnde tidigare så är andrahandsvärdet så bra att vi backat mer när vi bytt vagn från andra märken. Räcker det så?

Med det sagt finns det tusentals andra vagnar som uppfyller sitt syfte, när det kommer till barnvagnar tycker jag man ska gå på vad man själv vill ha och behöver och inte vad alla andra går runt med. Brukar ge som tips att klämma och känna på en massa vagnar innan man väl bestämmer sig, samt köp en välskött begagnad, funkar minst lika bra!

Av mistral86
Skrivet av soujiro:

Har testat en del vagnar. Denna tycker vi är klart den bästa.

https://www.bugaboo.com/US/en_US/strollers/bugaboo-donkey

Håller med, har testat bl.a Brio, Emmaljunga osv. De må va dyra, men det är det värt plus att de har bra andrahandsvärde ifall du sköter om den.

Av mistral86

Har han någon skärm?!

Av mistral86
Skrivet av bobonolla:

@mistral86:

Hej

tyvärr tycker jag 1300 är för lite då kan jag lika gärna behålla den. Smärtgränsen för mig ligger på 1500.

Okej, är egentligen inte intresserad av tangentbordet i sig ifall du vill sälja det separat? Har du svängarna förbi Stockholm någon gång framöver? Jag ska fundera på på ditt pris.

Trevlig kväll!

Av mistral86

Ipad Mini 2, 1300kr+frakt eller eventuellt mötas upp.

Av mistral86

Ipad Mini - 750kr+frakt

Av mistral86

Ipad Mini - 650kr + frakt

Av mistral86

Ipad Mini - 500kr+frakt

Av mistral86
Skrivet av ronz:

Jo jag köpte mina DDR4 32GB för 1399kr i Maj. Idag kostar de 1999kr.
Köpte även en Intel 6700K för 2890kr hos Webhallen då, idag är billigast på Prisjakt 3499kr.

Det har väl att göra med försvagad krona mot dollarn också.

Av mistral86

Jag leasar en BMW 118d idag sen över ett år tillbaka och är nöjd, ska ge lite för och nackdelar.

Fördelar:
*Fast kostnad
*Ingen kontantinsats behövs - ger dock lägre månadskostnad ifall man lägger in insats såklart
*Ny bil = mindre oro för problem, garantier tar hand om problem
*Utrustning = välja allt du önskar själv, plus att du får det senaste ifall du bryr dig om alla funktioner.
*Förmånlig försäkring
*Serviceavtal
*Säkerhet, bilarna blir säkrare med åren och för min del känns det bra att köra min familj i en nyare bil.
*Nyare bilar blir också bränslesnålare

Nackdelar:
*Betalar dyrt för "tryggheten i en ny bil"
*3 år är lång tid att äga en bil ifall man är ombytlig eller byter jobb(firmabil)

Leasa kontra köpa:
*Vissa skriver att man kan sälja sin bil ifall man köper, går att göra likadant vid leasing att man bryter kontraktet och betalar en summa, en vän fick betala 14000kr för att lämna tillbaka sin Audi efter ett år när han fick firmabil , alternativt att man överlåter leasingen till någon annan. Kolla upp i detalj vad som gäller dock och se till att allt faktiskt står i kontraktet och inte bara vad säljaren säger.
*Värdeminskning = har haft 3st 3-4 år gamla bilar tidigare och sålt med en värdeminskning á 40-50 000kr på ett år, gäller alla 3 bilarna och de var köpta på firma vilket är dyrt.
*Jag avskyr att sälja begagnade bilar pga osäkerhet kring andrahandsvärde och vad man faktiskt får plus alla idioter man ska handskas med vid försäljning.
*Har du bara koll på restvärde och vad som gäller efter 3 år så ska det vara lugnt. En bekant kvittade sina vinterdäck han köpte till begagnat mot de stenskott och liknande han fick nedvärderat på bilen och jag tänkte göra nåt liknande vid behov. Fick bra pris på beggade vinterdäck med originalfälg.
*Vad behövs bytas på den begagnade bilen? Däck? Bromsskivor? Bromsklotsar?Åtgärda rost? Min Passat från 2011 hade fått en liten rostfläck till min stora fasa.

Summa: Självklart är det billigare att köpa en äldre bil som tappat mycket i värde redan, men då får man leva med att risken att problem dyker upp och blir kostsamma är högre. Bilar är alltid en stor kostnad och alla tycker vi olika vad som är värt att lägga pengarna på. Jag betalar hellre lite mer på en bra bil än att käka lunch ute på jobbet t ex. Har du ett bilintresse så kan det vara värt att betala lite extra för att känna sig nöjd med alla funktioner osv. Jag har spenderat över 600 timmar på ett år i min leasingbil, det kan vara värt att ta med i beräkningen. Ser man till månadskostnaden hade den blivit 1000kr billigare ifall jag inte hade valt automat och sportpaket = det går att styra sina leasingkostnad ifall man har behov av det, alternativt titta på ett annat märke. Har säkert glömt något, hoppas det ger dig någon hjälp i ditt val av bil.

Av mistral86
Skrivet av mrqaffe:

Märken ? Sånt är för modefjantar, kläder ska skydda kroppen och vara funktionella.

Måste vara bland det mest korkade jag läst. Du menar att märken och dyrare plagg bara är skit. Kvalité och passform spelar ingen som helst roll? Misstänker att du inte har samma tänk när det kommer till datordelar. ..

Av mistral86

Jag hoppas någon annan kan svara utifrån det där, är själv inte så kunnig när det kommer till felsökningen. Är nyfiken själv så man kanske lär sig något

Av mistral86

Ladda ner Whocrashed och kör det programmet så kanske du får svar.