Inlägg

Inlägg som mistral86 har skrivit i forumet
Av mistral86
Skrivet av doom27:

den som du behöver är HDmi to DP
https://www.dustinhome.se/product/5010802531/hdmi-or-dvi-to-d...
...DisplayPort-to-HDMI adaptors and DisplayPort-to-DVI adapters are very simple and only operate one way. For instance, when a DP-to-HDMI adaptor is connected to a PC that supports DP++ (multimode) capability, the PC senses the presence of the adaptor and sends HDMI signals over the DisplayPort connector rather than DisplayPort signals. No signal conversion is performed by the HDM adaptor. HDMI signals are merely passed through. The unique DisplayPort adaptor capability enables the PC to connect to a variety of displays via the DisplayPort connector including HDMI, DVI, and VGA. VGA adaptors are more complex and perform active signal conversion from DisplayPort to VGA. These adaptors also operate only one way. Unfortunately, HDMI does not support conversion to other display formats as does DisplayPort. ...

Ja det var ju typiskt, då får jag lämna tillbaka min kabel igen. Tack så mycket för hjälpen, har hållt på ett antal timmar med detta!

Av mistral86
Skrivet av doom27:

Vilken adapater du har kan du visa länk till? Är den HDMI-DP eller DP-HDMI. Vilken laptop du har?

Adaptern hade jag först men den är utbytt till en kabel och det är dessa:

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/167289-d...

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/174234-d...

Jag har en Asus K55V laptop.

Tanken slog mig nu när jag letade fram kablarna att dom är Displayport till HDMI och inte HDMI-Displayport, kan det vara så att det är fel riktning på kablarna om du förstår vad jag menar?

Av mistral86
Skrivet av doom27:

gå till enhetshanteraren -bildskärm/monitor och tryck att installera/uppdatera den från c:\dell\drivers

Jag var tvungen att rycka hdmi kabeln och sätta i VGA. Då hittade enhetshanteraren skärmen och jag lyckades installera drivrutinerna. Tyvärr kan jag inte ha VGA och HDMI i samtidigt så när jag bytte till HDMI så försvann bildskärmen. Suck....

När jag byter ingångar på skärmen mellan VGA,DVI, Displayport så visar den på VGA och DVI att ingen kabel är ansluten. Displayport så är skärmen bara svart och går i standby

Av mistral86
Skrivet av doom27:

Har du installerad drivrutiner till monitor?
http://www.dell.com/support/home/us/en/19/Drivers/DriversDeta...
Vilken laptop och adapter du har?

Det har jag inte testat. Ska göra det, fick ner filen men har inte löst hur jag ska få något installerat. Återkommer!

Av mistral86

Får ingen bild på extern skärm ifrån laptop HDMi-Displayport

Hej,

Jag har ett bekymmer. Jag har en extern skärm Dell P2210 som jag försöker få bild till från min laptop. Med VGA funkar det, men det vill jag inte använda mig av. Min laptop har HDMI utgång och skärmen sitter på en Displayport, jag köpte en adapter först HDMI-Displayport, funkade inte. Bytte då till en kabel HDMI-Displayport då jag vet att adaptrar inte alltid funkar. Kabeln ville såklart inte heller funka. Jag har ställt in i skärmmenyn iaf att den ska hämta från Displayport. Kör Windows 7 och jag har letat febrilt efter att hitta skärmen i inställningarna, den vill bara hitta skärmen med VGA.

Jag har dock testat Displayport på jobbet till skärmen med en Displayportkabel vilket funkade. För att utesluta att det var fel på min laptops HDMI så testade jag med jobbdatorns HDMI och det funkade inte heller.

Är det så illa att man inte kan använda sig av HDMI-Displayport till skärmen eller är det något inställning i Windows, alternativt någon mjukvara man kan ladda ner för att få det att funka?

Känns som jag testat allt hårdvarumässigt... Någon som har någon idé?

Av mistral86
Skrivet av Sonywalk:

Möjlighet finns väl. Troligt? Nej.

Kanske kan lämna tillbaks den och få en ny om du är orolig?

Nej tror inte det heller, men litar inte på någon främling för fem öre, därav min undran i denna tråd. Blir att lämna tillbaka.

Skrivet av Ethnic:

Det är nog ingen som helst fara för det, men av ren och skär principsak så tycker jag att du ska gå tillbaka till SIBA och få en NY då det faktiskt är en NY du betalar för. De är så jävla ruttna när det kommer till sådant. Var med om liknande från elgiganten för några år sen då jag köpte en tablet som var använd. Jävlar vad de fick höra. Ska de kränga begagnade varor så får de i alla fall göra kunden medveten om det!

mvh

Ethnic

Ja det är inte första gången för min del heller. Om dom ska sälja något som är använt får dom se till åtminstone att man återställer produkten till nyskick innan man åter packar den på nytt igen. Jag är inte förvånad över att det är som det är, men det är sorgligt. Antagligen är det inga som orkar hålla på och ställa krav på butikerna och detta blir resultatet. Ska ringa Siba där jag köpte och åka till en närmare Siba för att lämna tillbaka.

Det jobbiga är att min olustkänsla angående intrång i mina privata saker kvarstår oavsett om jag lämnar tillbaka den eller ej...

Av mistral86

Ny chromecast använd, bör man oroa sig?

Köpte en Chromecast på Siba igår och drog igång den lite fort när jag kom hem. När jag startade den så stod
det Bernard's Chromecast, antagligen någon som provat den och lämnat tillbaka den. Orkade inte bry mig riktigt
utan ville bara se hur den funka, så jag bytte namnet på den utan att göra någon fabriksåterställning. Fick igång
det och Tvn visade saker jag har på NASen. Tanken slog mig idag och det kanske bara är jag som är nojig, det är
inte så att den som haft den innan kan ha mixtrat med antingen mjukvaran eller hårdvaran i chromecasten för att
sabba eller snoka runt? Vet inte ens om detta är möjligt via en sådan pryl. Nu har jag visserligen gjort fabriksåterställning
men den har ju sen innan haft access till min NAS. Kan tillägga att det är en UK modell dom säljer på Siba, inte för att
det ska spela någon roll. Så vad tror ni som är mer insatta?

Av mistral86

Håller med föregående talare. Du verkar redan ha bestämt dig och blir upprörd när folk säger att det är värt
mindre än vad du tycker. När ska folk lära sig att begagnat värdet är så mycket lägre mot nypris på
saker som det finns gott om...

Av mistral86

Jag har nexus 7 gen2 och jag har samma problem, men enbart när surfplattan har varit på i någon/några veckor utan att jag använt den. Detta har hänt iaf 2 gånger sen i oktober när jag köpte den. Man kanske skulle ta och lämna in?

Av mistral86
Skrivet av Kimolsson:

Ingen som har någon aning om vad felet kan vara? Hemskt irriterande när kortet klockar ner sig själv... Någon som varit med om något liknande?

Edit: Det här är grafikkortet: http://www.komplett.se/gigabyte-radeon-r9-270x-2gb-gddr5/7990...

Det verkar som att snabbklocka är på 1100 och kärnklocka 1050mhz, antar att snabbklocka är någon sorts turbofunktion? Kan man slå av den?

Samma händer för mig på min laptop. GT 630M, minnesklocken har kvar sin överklock medans kärnans klock går tillbaka till standard. Förstår inte heller riktigt vad som händer. Kör också MSI Afterburner.

Av mistral86
Skrivet av maverick661:

Tackar för hjälpen grabbar! (och eventuella damer). Det var en minnessticka som var rejält dålig. De tre andra fungerade felfritt.

Skönt att det löste sig, har inte provat Bluscreenviewer så jag har inget att jämföra med. Men jag fick problem nyligen
och testade då Whocrashed, den visade en krasch pga nätverkskortet. Ladda ner nya drivrutiner och det har inte kraschat
sen dess.

Av mistral86
Skrivet av lejonhead:

Förstår inte hur man kan använda Nexus 7 som är så litet, speciellt i landscape formatet.
Satsa på en 8 tum istället säger jag, till och google själva skall satsa på 8 tum i framtiden, de har väl fattat 7 format var ett misstag.

Äger plattan i fråga. Tycker den är helt suverän, mycket smidig att ha med sig och 7 tum istället för att knappa på en mobiltelefon är som natt och dag.

Av mistral86

Ladda ner Whocrashed så kan du se vad som orsakar dina blåskärmar!

Av mistral86
Skrivet av Eddelol:

http://ipaper.ipapercms.dk/ElgigantenSE/invigning/ Menade du det där? Hittar inget ps4 i den iaf :/

Det står i pappersform i Dagens Nyheter iaf.

Av mistral86

Äger Monitor Audio RS serien. Är grymt nöjd med bra tryck i basen till filmtittande. Körde med en subbas men den såldes när jag flyttade och har inte saknat den faktiskt. Alla är visserligen olika kräsna, men det mullrar skönt i soffan vid filmtittande. Har kört både med en HK reciever och nu en Onkyo. Kände inte för att lägga så mycket extra på en Marantz. Utöver det så är högtalarna dessutom en fröjd för ögat!!

Av mistral86

Kan man koppla upp så WD TV Gen 3 streamar från playkanaler?

Av mistral86

Fick hon inte kvittot på varan? Om du har kvar det kan det ju vara sjyst att låta henne lämna in den på garantin men att ni skriver ett papper på att om det kostar så får hon stå för kalaset. Tycker det är minsta man kan göra om man har möjlighet och det gäller garantiärende. Nu är jag inte så insatt i eran situation, men behandla andra som du velat bli behandlad själv. Att hon bitchar om att den är använd mer än en timme, liksom vad spelar det för roll om den är använd 2 veckor. Är nyskick oavsett. Be henne tagga ner så kan du kanske hjälpa henne!

Av mistral86

Inte för att jag vill ge någon rekommendation, men HP:n jag har haft i 3 år funkar hur bra som helst och är fortfarande väldigt nöjd. Har en Asus också som är snart ett år funkar också bra, kan tilläggas att båda datorerna används. Ville mest skriva då jag har en HP som jag är nöjd med och den har hållit längre än jag förväntade mig!

Av mistral86
Skrivet av XerXes:

Står även jag i valet och kvalet mellan en plasma och LCD. Tittar på Panasonic UT50 och LG LA660 som är på rea på elgiganten nu. Är framförallt orolig för "buzzing" på plasman då jag är rätt känsligt för oljud, nån som har koll på hur stort problem detta är?

Buzzing finns, har en panasonic plasma själv och det hörs om jag står bredvid min tv förutsatt att det är helt tyst i rummet och låg volym på tvn. Har aldrig störts av det när jag kollar på tv eller film så för mig har det aldrig varit ett problem. Tjejen har nog aldrig hört det ens om jag skulle fråga.

Skulle välja plasman alla dagar i veckan!

Av mistral86

Bra fråga. Hur kollar jag det på enklast vis? På routern står det Inteno vilket är namnet annars får jag inte fram något vettgt.