Inlägg

Inlägg som anon14781 har skrivit i forumet
Av anon14781

Köp inte en Mac om du vill köra Windows helt enkelt. Varför skulle Microsoft fokusera på att få sitt operativ att fungera på någon anns plattform? Alla som klagar är säkert baskerklädda lattedrickande mac-användare.

Av anon14781
Skrivet av Dinkefing:

Då behöver inte developern lägga upp på apple store så enkelt är det.

Det var det mest korkade svar jag läst. Om alla Utvecklare slutade lägga upp appar på Apple Store så skulle det bli kännbart för Apple. Vilket Apple inte skulle blunda för.

Av anon14781
Skrivet av Levandebild:

Nej, detta gynnar i stort sett bara storföretag som kommer kunna öka sina marginaler. Slutkunder kommer i väldigt få fall märka någon som helst skillnad.

Nu menade jag utvecklare av appar kommer kunna använda tredjeparttjänster för att ta betalt. Kommer inte enbart gynna storföretagen. Det är inte slutkund som kommer märka något, utan utvecklarna kommer kunna behålla större delen av intäkterna och inte ge bort det till Apple.

Av anon14781
Skrivet av star-affinity:

Är det din slutsats? Tim Sweeney verkar inte hålla med:

https://twitter.com/timsweeneyepic/status/1436370670166945792...

Epic yrkade ju på att ha sin egen "butik" implementerad i Fortnite.

Se det i et större perspektiv. Detta kommer gynna alla som skapar appar och tjänster som säljs via App Store. Så jo, Apple blev ägd på ett sätt. Detta beslut är bra för alla.

Av anon14781
Skrivet av snajk:

Ska jag kolla in.
Har man inte redan gjort jobbet då? Jag menar problem brukar ju uppstå när man exempelvis har haft "sin egen" branch och jobbat på något i en vecka eller så, samtidigt som andra har gjort ett antal commits och så ska man få ihop det i sin egen branch innan man gör en PR?

Kan hända att en PR ligger kvar en längre tid innan någon har haft tid att kolla den. Då har någon annan hunnit skickat upp en merge in i develop och då kan det hända att det blir konflikter. Händer dock sällan. Då vi alltid gör pulls och mergar develop in till branchen man jobbar på. Då kan man fixa alla konflikter innan man pushar koden.

Av anon14781
Skrivet av andelf:

Jag har aldrig använt merge via githubs web gui. Känns ju jättekonstigt om man inte är tvingad att skriva merge commit message..

Vi skapar brancher för varje JIRA ticket och har Code Reviews via GIT webbgränssnitt. Ser allt bra ut så trycker man bara på merge knappen och så mergas det in till development. Har då aldrig varit några problem med det i våra projekt. Hittar GIT konflikter så går det ändå inte att merga för en man fixat problemet.

Av anon14781

Är ju inte så konstigt. Telia lämnar gärna ut uppgifter om deras kunder. Man kan ju tycka att Telia som är så stora borde ha en hel del ekonomiska muskler för att trycka till dessa företag som sysslar med utpressning.

Av anon14781

Bra.

Av anon14781
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

Du hatar verkligen dem som lever i illusionen att en dator skulle kunna upplevas som snabbare 2021 än 1991, eller hur? 😁

Electron är ett bra svar på ”vi har inte resurser att bygga vårt gränssnitt för alla gängse OS och skiter i användarupplevelsen och gränssnittsparadigmer.” Om du ska räkna upp program som du är glad att arbeta i, i jämförelse med andra program som gör liknande saker, så kan jag nästan garantera att Electron-appar inte ligger i topp i de kategorier där det fortfarande finns native-program - och det gäller oavsett OS.

De två stora satsningar som kommit sedan Linus höll sitt tal är Snap och Flatpak. Båda löser mer eller mindre problemet, och båda kommer med säkerhetsfördelar. Båda kommer också med nackdelarna som kommer av att semi-isolera program från systemet i övrigt.

Varför slösa massa pengar på dyra utvecklare för varje plattform när man kan skapa applikationen en gång och få ut den på alla plattformar? VS Code, Slack, Twitch är några Electron appar. VS Code och Slack använder jag dagligen på jobbet.

Av anon14781
Skrivet av Ratatosk:

Hm jag är sugen att testa Mint, men PopOS skall bli intressant att skåda!

Skall tydligen vara ett gammalt tal, som gavs för 17 år sedan, men fortfarande aktuellt.
https://www.youtube.com/watch?v=Pzl1B7nB9Kc

Bygg applikationer med Electron så löser man det.

Av anon14781

Poppers pingviner fixar Linux 🤔😁

Av anon14781
Skrivet av r3mpuh:

Zomfg, Quake. Enda bra FPS-serien!

Unreal Tournament var mycket roligare 😎

Av anon14781

Våra skattepengar används smart 😉😂 Stäm Stockholm stad för att slösat skattepengar på skit. Hur kan man så fatalt misslyckas? Är det enkronas konsulter direkt från gymnasiet som upphandlats?

Av anon14781
Skrivet av livsnjutaren:

Vem köper senaste processorn varje år? Där det kan innebära moderkort och ram uppgradering.
Alla har olika prioriteringar och vissa tycker att det är trevlig att ha det senaste. Vilket jag inte tycker är konstigt då mobilen har blivit som en förlängning av armen i princip.

Du kan inte jämföra datorhårdvara med en mobil. Själv köper jag varken senaste CPU:erna eller mobiltelefonerna. Ser ingen vits med att ha det senaste när det ändå är gammalt året efter. Speciellt om man som många byter mobil efter 1,5-2 år.

Av anon14781

Vilka personer köper en telefon för 20K som ändå är förlegad året efter?

Av anon14781
Skrivet av reinholdsson:

Var är logiken där?
Du får inbrott i ditt hus, dags att förbjuda hus då med?

Inte direkt samma sak. Kryptovalutor är en gråzon och inte är lätt att kontrollera för skatteverken världen över. Bara se hur lätt det är att hacka eller för skaparna att försvinna spårlöst med allas kryptovalutor.

Av anon14781

Dags att förbjuda kryptovalutor.

Av anon14781

Vad är det med den? Är det för spec på komponenter saknas?

Av anon14781
Skrivet av AplAy:

Mer coilwhine åt folket!

Exakt. Just vad högtalaren ska vara till för 😅

Av anon14781

Grafikkort med högtalare hade varit något 🤣