Inlägg

Inlägg som Hjemrdeil har skrivit i forumet
Av Hjemrdeil
Skrivet av zorki:

lite skit ränsar bara systemet:P

Maybe, men det kan vara äckligt för newb dharna

Av Hjemrdeil

Det är inte dyrare, men risken är att folk köper den och överklockar den så att den funkar efter deras behov i framtiden när kraftigare prollar släpps. Jag t.ex köpte min och upplåste till 4 kärnor för att slippa köpa en 4 kärnig.

Av Hjemrdeil

Glömde en liten, äcklig sak...
När du ska på dass, ta alltid ett papper och torka av ringen då det kan finnas spott, kräk och piss på kanterna,
och sedan lägg lite papper i toan, så dina korvar inte plumsar högt, pinsamt som skatan om det plumsar högt på ett tyst dass.
Håll också mun och näsa stängd ifall de luktar förbannat äckligt, mycket skumma partiklar på ett dass som används av 10k+ personer i 4 dagar.

Av Hjemrdeil

Först ska du kolla upp ditt nätaggregat, har du standard (Det som satt i när du köpte datorn)
Så bör du nog kolla upp hur många watt det ligger på, sen om det ligger under 450W så är det dags för ett nytt nätaggregat.
Skulle rekommendera 500W+ och ett nätaggregat med 6/8 pins grafikkorts ströms kontakter.

Av Hjemrdeil

Kan väl svara på exemplen där...

Hur förhindrar jag att mina saker blir stulna? Säger till bordsgranne att hålla koll medans du är iväg, ta med dig mobil, kamera och pengar medans du är iväg, och har du laptop + väska till den så ta den med.

Hur och var äter jag? Finns käk i vartenda hörn i D-Hallen. Annars finns det käk ute omkring i Jönköping.

Var och hur ska jag sova? i sovhall, på madrass, eller sovsäck eller direkt på golvet.

Av Hjemrdeil

Jag röstar på Webhallen då jag fått varor direkt därifrån innan utan några långa väntetider eller liknande, deras DH store brukar också vara nice

Av Hjemrdeil

Klart den kör Windows 7 kanske inte med Aero effekter på men 7 ska den klara,
annars är min 15 åriga Compaq Armada en overkill dator, Pentium II och skit och den tar minsann Windows 7!

Så din bör ta Windows 7!

Av Hjemrdeil
Skrivet av Tibbo73:

Här kommer lite fler saker som Copyswede bör ta avgift för.

1. EL som används för att kunna piratkopiera, 1% på årsförbrukning bör vara skäligt
2. Skärmar,Paddar,Tv apparater som behövs för att se media, bör få avgift
3. Alll HI-FI utrustning bör avgiftsbeläggas. Det används för piratkopierat media.
4. Mat, eftersom piratkopieraren äter.
5. Ikea sängar (Och andra märken)för media kan användas från sängar och piraten sover ju i sängen.

För att göra det enklast Copyswede se till att få in en extra skatt på 5-10% som då bör täcka de avgifter ni behöver för att ge alla de konstnärer de pengar de förtjänar.

+1 På detta

Av Hjemrdeil
Skrivet av Vardagsrum:

Jag är också väldigt intresserad av att veta om någon har någon lösning på det eviga Black Ops problemet för PC. Jag bytte nyligen upp mig från Phenom 9850 system och DDR2 minnen till i5 2500K och DDR3 men det laggar precis lika mycket. Det enda jag kan tänka mig är att mitt 4870 gör att det blir sämre, men samtidigt är Black Ops det enda spelet jag har som laggar. BFBC2 flyter på 100 gånger bättre.

Är mest nyfiken på om det finns en bra lösning. Spelar nästan aldrig blops längre sen jag märkte att supporten för PC var värdelös.

4870 är ett okej kort inget problem, kollat temps in-game och så?
segt internet? jag rekommenderar minst 10/10 för spelande, men om det inte laggar i BFBC2 så kan jag åter igen säga att spelet är en fail och kommer alltid vara det med.

Av Hjemrdeil
Skrivet av InCyBoy:

"AMD kan inte göra grafikkort"?! Om du påstår det så kan inte heller NVIDIA göra det då dessa två företag ligger sida vid sida vad gäller prestanda. Jag ligger på 90 fps med 1920x1080 allt maxat. Påstå inte saker du inte har koll på.

Visst, ögat kan kanske inte uppfatta mer, men det är gång på gång bevisat att det spelar roll i spel. Jag fattar inte varför folk som du ska envisas med att säga att det inte gör någon skillnad, då en del tycker det är ospelbart med <60 fps.

I spel känns det om man har mindre än 60 fps. Men det är väl en vanesak. För de som har spelat fps-spel i ca 5 år känner de direkt när det blir för dålig fps, t.ex jag.

Vad kör du för inställningar för att få 120 fps?

Medium på allt och ingen antialiasing men kan ju köra på maxat allt och så men då har jag bara 40-50 i fps. (Men bryr mig inte märker inte någon skillnad mer än att jag blir mer och mer yr i skallen då :X)

Av Hjemrdeil

Jag ser 30fps och under, 29fps är minimalt lagg, 30fps är 100% spelbart 40fps ingen skillnad, 50 fps inte skillnad, 120 fps bara lite snabbare när man går omkring :X

Av Hjemrdeil
Skrivet av Ahlen:

OK starta cs och skriv in fps_max 30 i konsolen och säg att du inte ser någon skillnad på 30fps och 100fps

Vem har sagt att alla har cs ? :X
cs suger ju för den delen alla datorer kan klara skiten även en dator med pentium I och 133mhz....

Av Hjemrdeil

Jo visst 60fps ser bättre ut än 30fps men ändå ögat uppfattar inte så höga frames per seconds som andra varelser på jorden gör vår max gräns är 30 och hit får vi hålla oss :X
men jo visst blir högre bättre men vårt öga får hjälp av hjärnan "hjälp...." när det är motion-blur spel för då kan vi se upp till 60fps.

Och jo ni hade rätt, jag är inte insatt i first person shooter genren mer än att jag spelar det, men läste att alla spel som black ops, bfbc2 och sådana spel har vi bättre uppfattnings förmåga i då hjärnan på något sätt lär in sig hur allt ser ut så därför kan vi förstå mer än 30 fps och vi har ju nästan motion-blur i alla spel vilket gör att 60fps ser laggande ut.

Har läst att om man spelar något där det finns gröna partiklar osv. så uppfattar vi det bättre, men eftersom vårt öga inte räknas i fps så vet man tyvärr inte exakt, men de flesta av forskarna säger att våran max fps är 30.

*Edit* PS. Men tekniskt sett så vet jag eftersom jag spelat på ett gammalt G210 i 2 år nu och spelat black ops på det och haft 30-41 i fps ungefärligt och att jag nu med GTX460 inte ser mer skillnad än att jag kan röra mer på musen utan att det kommer fps drops,
och det problemet du har med grafikkortet... Jag säger då det AMD kan inte göra bra grafikkort.
Och testa med nya mjukvaru uppdateringar osv, och i grunden är hela Black OPS en fail.

Av Hjemrdeil

Alltså vad är det ni inte förstår?
Jag kan ta lite enkel fakta, ögat uppfattar ändå inte mer än 30fps, allt ovanför 30 är lika snabbt, ni får inget ut av att det är 50fps, för en katt och för en hund så laggar 50fps men vi människor och apor för den delen ser inte snabbare än max 30fps eller ungefär upp till 40-50fps,
så om ni kör black ops med 120fps vilket jag gör så vet jag att skillnad mellan 30fps och 120fps är ingen mer skillnad mer än att effekterna känns mer verkliga osv.

Av Hjemrdeil

Ok det säger ni nu :P

Fasen att ni säger det nu , jag bytte bort datorn mot en Compaq Stationär som hade bättre cpu men sämre grafik ...
jag kunde faktiskt köra COD mw 2 på 7530G:an men i min stationära laggar det så inna hellskotta

Av Hjemrdeil

Jag äger en Acer aspire 7530 G samma problem men jag har nu lärt mig att en Kylnings Platta " som man ställer under datan "
fungerar väldigt bra fast det hjälper inte om du spelar för fläkten är ganska bra på att få baksug så den kör ut luft från datan och genom fläkten
detta upphettar datan på 0 sek så testa inte kyl platta
och din processor bör du nog checka upp jag gjorde det genom att kontakta acer support och det fungerade
deras tips var att ladda ner ett Benchmark tool och kolla hur mycket processorn klarar
fast visst den kan ju lägga av så du måste starta om datan
jag gjorde det och då får man inte röra datan gör man det kraschar allt och datan får något error men mitt tips till dig är
http://www.cpubenchmark.net/
där du hittar en bra sak till datan
och fungerar ej detta ring
020252500 "gratis ifall du har Garantin kvar " annars är det
09001006610*