Inlägg

Inlägg som ox4 har skrivit i forumet
Av ox4

köpte en intel x25m g2 80gb för mitt nästa datorbygge men stoppade in den i min gamla burk istället för en wd 7200 250gb och ersatte samtidigt win xp med win 7. det blev sjukt mkt snabbare! har man pengarna rekommenderar jag ssd uppgradering. men det är klart att 2000:- för 80gb är dyrt som fan..

intel ligger dock redan lägst med 70mb/s ls istället för de flesta andra som har över 100mb/s, vilket jag inte är helt säker på att jag förstår. tydligen är det deras valda implementation och inte en begränsning av deras teknik som bestämde hastigheten. med den inställningen är ju sata 3 inte en självklar bottleneck.

det känns spontant som helgalet att intel inte kan lägga fokus även på sata 6 redan nu istället för 2011. tick-tock säger jag bara...

Av ox4

Tack för svaren! Ni har varit hjälpsamma.

Ljud är inget större problem, utan det är snarare missljuden som är ett h-vete. Därmed inte sagt att jag måste ha 3 fläktar i chassit, en fläkt på 5850 och en cpu-fläkt. Det känns spontant som overkill.

Förmodligen är det en bra ide att börja med stock-kylaren (intels) och därefter gå till någon lite fetare variant och kanske omplacera den bakre fläkten till cpu-kylaren direkt.

Jag hade hoppats att denna fläktrecension skulle hjälpa mig bestämma, men det verkar vara någon större skillnad vare sig i pris eller prestanda (bortsett från V10 som är en riktig tjotablängare).

@MichaSWE: Jag PM:ar gärna om några veckor när alla övriga komponenter är på plats för att bolla lite ideer... tackar

Av ox4

Min gamla Pentium D-rigg har tröttnat. Det har skramlats ihop delar och kontanter, skulder och tjänster, för att bygga en ny lekkamrat (photoshop, 3d, spel).

Införskaffat är intel g25m g2, ett HAF 922 chassi och ett corsair HX750. Inom kort blir det i7 920 och 5850.

Jag funderar över tre alternativ gällande CPU-kylning...

1: H50. Jag vänder på HAF922-fläkten så att luft dras in genom radiatorn. Jag förmodar att det blir lite övertryck, men då samlas mindre damm. Takfläkten tar nog ut den uppvärmda luften ganska snabbt. CPUn kyls och turbulensen i lådan ökar? Kan jag t.o.m slippa vända på fläkten?

2: Passiv? Det nämndes att bl a IFX kunde användas utan fläkt. HAF922 har ju utblås (200mm) rakt ovanför, samt utblås (120mm) rakt bakom. Om jag vänder den bakre till att blåsa in luften istället, rätt på kylaren, kanske detta borde räcka? Vore det bättre att sätta främre 200mm-fläkten på sidan istället så att den blåser rätt på moderkortet?

3. Intel standard. Jag förmodar att den räcker även till lättare OC? Då behöver jag inte ändra något särskilt. Men jag vill gärna ha bra delar från början så jag slipper gräva i burken för att jag måste (det är alltid roligare när man gör det utan att vara tvungen).

Så om någon av er fortfarande är intresserade av CPU-kylar diskussioner, särskilt om ni har HAF-erfarenheter, skulle jag gärna uppskatta om ni ville reflektera lite över ovanstående alternativ....

..men de flesta av er kanske hellre använder forumet till onödigt "snicke-snacke-snack" om vem som är dummkopf eller inte, och då hamnar detta lite offtopic.

Av ox4
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SpaCC_
Prestanda mässigt, vilka spel klara jag inte av då?

http://www.sweclockers.com/artikel/6203-radeon_hd_5700_och_58...

tror att svaret är: det finns inga du inte "klarar av"